Pa nije im bio problem sto ti drzavljanin Srbije iz BG-a i uzimas karticu kod njih a ne u BG-u gde takodje postoji HVB? Jel si ti vec imao otvoren racun kod nas u HVB banci i da li je to bio uslov da ti oni tamo daju karticu?
Jel kartica vazi 2 godine?
Kako bi slao novac tamo (placanje racuna), preko nase HVB banke bi uplacivao njima?
Ako je to nacin, da li je potrebno imati tekuci racun u HVB banci kod nas?
Ma jok, ništa me nisu pitali. To je potpuno regularna situacija za njih. Smejali su se kada sam im pokazao plavi token za online banku (ovdašnju) pošto su mi dali isti takav ali crni, pa sam rekao da je dobro što su različite boje inače bih pobrkao koji je za koju banku.
🙂
Sve što sam poneo je pasoš i pare da položim.
Oni lepo naplaćuju svoje provizije (koje nisu ništa strašno, uobičajene rekao bih) i očigledno koriste situaciju što imaju zemlju u susedstvu kojoj svi koješta zabranjuju (a i ona sama sebi). Moj ortak je isto otišao, s tim što njemu trebaju SWIFT transferi, koji se uredno mogu raditi iz online banke.
Kartica važi do 2009 ili 09/2008, nisam siguran. Proveriću kod kuće. Slanje odavde nisam testirao (nije mi to glavni prioritet), kad probam znaću.
PayPal withdrawal mi je glavni prioritet. Bank account je uredno registrovan na Paypalu, withdrawal zahtev je primljen i sad čekam da se procesira (5-7 dana). PayPal je uradio konverziju u HUF jer jedino tako dozvoljava transfer za mađarske račune. Onda ću svakako imati i proviziju za konverziju u EUR, pa se tu sigurno gubi, ali jeb' ga, to je šta je.
Paypal fee za withdrawal je 350HUF (1E ~ 250HUF).
Sad čekam da vidim da li će mi banka primiti HUF transfer, obzirom da nemam HUF račun već samo EUR, nadam se da neće biti problema i da će uraditi automatsku konverziju. Ako odbiju, verovatno ću morati da otvorim i HUF račun.
Inače, ako transakcija ne uspe, PP naplaćuje 1500HUF za return fee.