Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

Mali off topic - da li neko ima ebay acc a da ima bar 25+ feedbacka ? Rado bih ga otkupio, platio bih posteno...

Jel placao neko danas ili juce preko PP?
Meni sad trazi da izaberem shipping adresu (jednu od onih koje imam na PP).
A akaunt je registrovan na Austriju tako da...

Mada je ovo placanje preko ChannelAdvisor-a pa mozda to ima neke veze.

Da, to zavisi od prodavca, neki shalju iskljuchivo na adresu sa Paypala. Nije to problem uopshte, stici ce ti paket ako su ime, adresa i grad kako treba...

Ma jok, ništa me nisu pitali. To je potpuno regularna situacija za njih. Smejali su se kada sam im pokazao plavi token za online banku (ovdašnju) pošto su mi dali isti takav ali crni, pa sam rekao da je dobro što su različite boje inače bih pobrkao koji je za koju banku. :)
Sve što sam poneo je pasoš i pare da položim.
Oni lepo naplaćuju svoje provizije (koje nisu ništa strašno, uobičajene rekao bih) i očigledno koriste situaciju što imaju zemlju u susedstvu kojoj svi koješta zabranjuju (a i ona sama sebi). Moj ortak je isto otišao, s tim što njemu trebaju SWIFT transferi, koji se uredno mogu raditi iz online banke.

Kartica važi do 2009 ili 09/2008, nisam siguran. Proveriću kod kuće. Slanje odavde nisam testirao (nije mi to glavni prioritet), kad probam znaću.

PayPal withdrawal mi je glavni prioritet. Bank account je uredno registrovan na Paypalu, withdrawal zahtev je primljen i sad čekam da se procesira (5-7 dana). PayPal je uradio konverziju u HUF jer jedino tako dozvoljava transfer za mađarske račune. Onda ću svakako imati i proviziju za konverziju u EUR, pa se tu sigurno gubi, ali jeb' ga, to je šta je.
Paypal fee za withdrawal je 350HUF (1E ~ 250HUF).

Sad čekam da vidim da li će mi banka primiti HUF transfer, obzirom da nemam HUF račun već samo EUR, nadam se da neće biti problema i da će uraditi automatsku konverziju. Ako odbiju, verovatno ću morati da otvorim i HUF račun.
Inače, ako transakcija ne uspe, PP naplaćuje 1500HUF za return fee.

Dakle, jel sve shljaka kako treba? Otvorio bih PP račun, pa gledam šta mi je najjednostavnije..

Jel neko probao da mu neko peko grane otvori pp račun, kintu dobije preko WU ili nekako slično, pa da ga koristi ovde... to mi je bila ideja pre nego što dođoh do ove teme..

pa ako postoji mogucnost da dobijes racun u inostranstvu, u vecini slucajeva ces imati mogucnosti e-bankinga tako da jednostavno wire transferom preko tog e-banking sistema mozes da prebacis novac na svoj racun, inace sljaka i ovo sa amexom i dalje.

Poslednja izmena:
@Igvan Na koju si adresu registrovao paypal,i kako planiras da se izvuces ako traze neku verifikaciju ?

Sta je u onom uzasnom spisku drzava madjarska ? mozda Hi ?
Takodje,zar ne bi austrija trebala da bude AS ?

Madjarska -hu, Austrija - at.

pravo da ti kazem nisam siguran za koji spisak pitas ali ovo su njihove medjunarodne oznake, tako da bi to moralo biti skoro svuda isto

Poslednja izmena:
Amex verifikacija

@Igvan Na koju si adresu registrovao paypal,i kako planiras da se izvuces ako traze neku verifikaciju ?

Sta je u onom uzasnom spisku drzava madjarska ? mozda Hi ?
Takodje,zar ne bi austrija trebala da bude AS ?

Samo da podelim iskustvo - za 1. maj sam dobio disable-ovan Paypal account i trazili su mi dodatnu verifikaciju od Paypala. Registrovan sam na Austriju preko Intesa Amex kartice, znaci standardno. Izgleda da je tip od koga sam nesto kupovao bacio poruku Paypal-u posto mu nisam stavio shipping adress sa paypala (sa domacom adresom i zemljom Austijom) vec mu u napomene samo stavio adresu, mada mi je Paypal poslao samo poruku da je u pitanju regular security screening. Paypal mi je trazio utilility bill i poslednji izvod od kartice! Poslao sam im skenirane obe strane mesecnog izvestaja za Amex i Icomov racun za TV za ovaj mesec i PROSLO je :banana: !!! Dva dana kasnije su mi odblokirali nalog i sve je OK. Jos jedna stvar je da su poslednje dve transakcije u dispute obliku, ali placene, ali mislim da ce to biti ok, a paypal opet radi !:eyebrows: Znaci nista ne kosta da probate da posaljete domace dokumente ako diseble-uju nalog, jer kao sto driver jednom rece nece vas previse cimati ako vide da im pravite pare...:smash:

Na Austriju, a za ovo drugo procitaj post iznad. Vidim da mahom proveravaju one koji su tek poceli da koriste PayPal, mene posle 30-ak transakcija ne verujem da ce da smaraju.
Mislim da ce mi veci problem biti kada mi istekne ova kartica (VISA Revolving RF banke) sto je za 10 meseci. Odnosno kako cu nabaviti novu.

POgresio sam.
Mislio sam @aleck (jer nemam platu pa ne mogu da uzmem visa revolving karticu).

Dakle Aleck,Na koju si adresu registrovao paypal,i kako planiras da se izvuces ako traze neku verifikaciju ?

ps.Havla za ove skracenice.Ne znam sto paypal ne moze da stavi normalne nazive zemalja nego neke fu""ing skracenice

Neki racun na osnovu kog potvrdjujes svoju adresu... struja, voda itd.

yeeeeee, sada mogu legalno da koritim pay pal!!!!

Gde vidis Makedoniju?

Ni ja nisam video Makedoniju.
No, Pay Pal-a nece biti kod nas dok ne dozvole da svaki gradjanin srbije moze da posalje proizvoljnu sumu novca u inostranstvo, bez da se drzavi pravda za sta ce mu.

Za sada, samo za lecenje i skolovanje je moguce poslati pare! Tako da od Pay Pal-a nece biti ni P u srbiji, dok se taj zakon ne izmeni!

Naravno, sto je najgore, pare se vrlo lako mogu "iznositi" preko bankomata, uplatim na svoj racun a neko to skida karticom sa bankomata napolju (naravno uz ne bas malu proviziju ali zavrsava posao), te je ovo ogranicenje glupo, ali ne bi smo bili najsiromasniji u evropi, da smo kao narod pametniji, zar ne?

Ja ne vidim problem, koristim paypal svaki dan :D

Dakle Aleck,Na koju si adresu registrovao paypal,i kako planiras da se izvuces ako traze neku verifikaciju ?

Naveo sam kompletnu moju adresu u Beogradu, a jedino zemlja je ostala Mađarska, pošto to i ne možeš da promeniš. Ne razmišljam o nekakvoj dodatnoj verifikaciji, ako je bude videću.

Trenutno se pljujem sa njima pošto su testni withdrawal nšto *****ali, pare nikada nisu stigle i onda su uradili cancel transakcije i naplatili mi 6E za to, bez ikakvih pitanja. Džiberluk, pa se ćeramo.

PayPal je među prvima krenuo, kupio ih je eBay i samim tim su jako moćni i sveprisutni, pa ako hoćeš da radiš po webu gubiš dosta ako ne možeš da radiš s njima. S druge strane, imaju najgori customer service koji sam ikada video, od desetine web kompanija sa kojima sam imao neke veće kontakte. Po nedelju dana je potrebno da ti odgovore na mail i onda dobiješ 2 strane advokatskog engleskog. Užas.

Moraju da odgovaraju advokatski, PayPal je imao close-to-bank status, od Jula ce u EU i imati status banke, samim tim mora da tako reaguje.
Oni moraju sebe da zastite, a ima previse ljudi koji bi i sitne ispade iskoritili za trazenje odstete.

Malo skrecem sa teme

Kakva je ovo American Express Blue kreditna kartica,ima li neko iskustva sa njom na PayPal-u?sada je nonstop reklamiraju na TV.Minimalna plata za ovu karticu mora da je 7.800 din,sto meni odgovara jer sam prijavljen na minimalac pozdrav:type:

Treba mi sitna razmena.Imam 5 E i trebam to da prebacim na moneybooker's.
Ima li nekoga kome treba e-gold i koga ne smara ovako mala transakcija

Poslednja izmena:
Uradio sam na sajtu https://buxarexchange.com. Jako su brzi i podrzavaju razne transakcije
kao sa e-gold-a na paypal,e-gold na e-gold :eyebrows: ,e-gold na moneybookes, paypal kao i obrnuto.

Ovo mozda nekom zatreba

Poslednja izmena:
Mozete otvoriti US bankovni racun i dobiti besplatno visa karticu .Pogledajte na www.naplati.com a isto tako i sami podrzavaju paypal , egold i mooneybookers

Poslednja izmena:
Mali off topic

Kupovao bih neke stvari na ebay.co.uk , pa me zanima kakva su vasa iskustva u vezi carina, postarina i ostalih stvari koje nasa drzava moze da naplati.
:wall: :wall: :wall:

Mali off topic

Kupovao bih neke stvari na ebay.co.uk , pa me zanima kakva su vasa iskustva u vezi carina, postarina i ostalih stvari koje nasa drzava moze da naplati.
:wall: :wall: :wall:

Pa zavisi sta kupujes, kako se salje, pakovanje... Meni jos nisu naplatili carinu, a kupio sam 10-15 stvari preko ebay-a, uglavnom neke majice i sitnije pc stvarcice(memorije, blootooth..). Sve je proslo bez dodatnih troskova, kuc kuc

Bitno je da trazis da se napise manja cena na posiljci(ispod 20e) i da se salje najjeftinijim transportom(bez speditera ili cega vec). Iscitaj ceo topik oko nacina slanja.

Hteo sam ipod da narucim, i jos neke sitnice za komp (memoriju, procesor, grafiku), mozda neki fontel...

Procitao sam sve sto sam mogao da nadjem na forumu, vidim da je ako narucis iz Amerike najpovoljnija njihova USPS shipping firma.

Par stvari nisam nasao npr.: sta je ovo Standard Flat Rate Shipping Service, kakvi su oni.

Da li bi se platila carina kada bih naruciio nesto iz Amerike da stigne u Englesku i koliko se ceka da stigne posiljka iz npr. Amerike i Engleske.

Standard Flat Rate Shipping Service je najjeftinija standardna tarifa, preko usps-a ide, ako je u US, mada treba pitati prodavca, uglavnom sam tako narucio i stigne kod nas airmail-om za 10 dana u proseku.

E, sta je sa zlatnim ogrlicama i lancima?
Mogu li i oni da se kupuju i salju kao memorija za kompove itd. Kako se carini?
I dali je to protivzakonito :D

E, sta je sa zlatnim ogrlicama i lancima?
Mogu li i oni da se kupuju i salju kao memorija za kompove itd. Kako se carini?
I dali je to protivzakonito :D

Nakit se ne carini, a bizuterija se carini.
Posto se pretpostavlja da je nakit za licne potrebe.
Na istu foru mozes da uvezes i pozlacen auto, posto i to spada u licni nakit, a iz gornjeg se vidi da se to ne carini.
I naravno da nije protivzakonito - legalno je do j..a ,)

Vrh Dno