Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Zar im nije u interesu , mislim za PayPal , da omoguće i prijem novca . I tu im ide provizija .

Ne ako je veliki broj mogucih zloupotreba.
Mada bi Italija prva ispala tada:)

Zamolio me je jedan prijatelj da se raspitam u vezi racuna za paypal a proslo je dosta otkako sam se za to interesovao pa reko da potrazim savet. On ima visa (electron) internet karticu sa dinarskim racunom. Da li je bolje da napravi devizni racun negde ili ce mu i dinarski zavrsavati posao? Inace, u pitanju je Komercijalna banka.

Poslednja izmena:
Zamolio me je jedan prijatelj da se raspitam u vezi racuna za paypal a proslo je dosta otkako sam se za to interesovao pa reko da potrazim savet. On ima visa (electron) internet karticu sa dinarskim racunom. Da li je bolje da napravi devizni racun negde ili ce mu i dinarski zavrsavati posao? Inace, u pitanju je Komercijalna banka.

Imaš već temu o tome http://forum.benchmark.rs/showthrea...a-za-placanje-putem-Paypala-Iskustva-i-Saveti naširoko i popreko se pričalo, detalji, analize i sve ostalo pisalo... prouči nije na odmet...

Da li se nešto promenilo po pitanju primanja para iz inostranstva, vidim da unutar Srbije može?

Po milijarditi put...
PayPal nalog otvoren na Srbiju ima mogućnost slanja novca - PLAĆANJE, ali NE i mogućnost (za sada) PRIMANJA novca.
Ovako je bilo i kada je npr. Hrvatska dobila PayPal, pa je posle 2 godine za one koji su imali VISA karticu "zakačenu" na nalog dodata i mogućnost primanja novca.
Ovako će verovatno biti i za nas, pa se strpite do proleća 2015. kada ćemo najverovatnije dobiti i ovo.

To je valjda uvek pisalo?
Ne nadajte se tek tako, cim bude moguce, neko ce javiti ^^

Negde sam na netu pročito da je moguće primanje novca unutar Srbijeg, ja uplatim tebi ali ne može moj čiča iz Čikaga.
Hteo sam da proverim da li se nešto promenilo po tom pitanju.

Ovo nikada nije postojalo kao opcija, ne znam gde si mogao da pročitaš i kako je moglo da se promeni nešto što ne postoji!?
PayPal ima poslovnu politiku da kada neku državu uključuje omogućuje najpre samo i isključivo plaćanje/slanje novca, a obično posle 2 godine (tako je npr. bilo u slučaju BiH i Hrvatske) dobija se i mogućnost primanja novca, ali i tada postoji mogućnost restrikcija (kada je omogućeno da korisnici sa hrvatskim PayPal nalogom primaju novac, to je u startu moglo samo ukoliko je kartica vezana za PayPal bila VISA, za ostale nije bilo moguće - ovo znam, zato što imam otvoren PayPal od 2007.).

Da li neko zna zasto vec 2 meseca ne radi besplatan withdraw za korisnike bosanskog paypala, svakog prvog u mesecu?

Onda ne znam. Jedino da nema veze sa IP adresom. Znam da je davno bilo price o tome.

Onda ne znam. Jedino da nema veze sa IP adresom. Znam da je davno bilo price o tome.

Da mozda je tako, ALI ne verujem, jer ajmo ovako ti si rezident bilo koje zemlje koja podrzava PP(i jednu id rugu opciju) i sad odes na letovanje, zimovanje, ma na bilo sta u drugu zemlji recimo si iz BiH i odes na more u Grcku, a pozelis nesto da platis ili kupis online, i sta sad ti ne mozes nista da platis, kupis ili da podignes novac, nema smisla uopste.
Znaci onda ti ne smes da ides iz recimo BiH jer neces moci da raspolazes svojim novcem.
Moguce je i to ali to apsolutno nema smisla sa zivotom, jer koliko znam niko ne sme da te ogranicava kada i kako ces podizati i trositi svoj novac.
Zato kazem glupo je AKO se vezuje za IP.

A da pitam ja nesto, da li neko danas ima problem sa verifikacijom kartice.
Ja pokusavam da verifikujem trecu karticu na PP i izbacuje mi ovo:
The Credit Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your credit card at a later time. We apologize for this inconvenience.

Da li je ovo stvarno trenutno za sve ili nesto nije uredu? AKo nekog ne mrzi da pokusa da verifikuje neku svoju karticu pa da mi kaze, ovde dve prve sma dodao 10.4.2013 istog dana kad je otvoren PP za Srbiju.

Da mozda je tako, ALI ne verujem, jer ajmo ovako ti si rezident bilo koje zemlje koja podrzava PP(i jednu id rugu opciju) i sad odes na letovanje, zimovanje, ma na bilo sta u drugu zemlji recimo si iz BiH i odes na more u Grcku, a pozelis nesto da platis ili kupis online, i sta sad ti ne mozes nista da platis, kupis ili da podignes novac, nema smisla uopste.
Znaci onda ti ne smes da ides iz recimo BiH jer neces moci da raspolazes svojim novcem.
Moguce je i to ali to apsolutno nema smisla sa zivotom, jer koliko znam niko ne sme da te ogranicava kada i kako ces podizati i trositi svoj novac.
Zato kazem glupo je AKO se vezuje za IP.

Bilo tebi glupo ili ne, tako je.
Ja sam jedne godine bio na letovanju u Grčkoj (još dok mi je PP bio na CRO) i pokušao odande da platim neku stvarčicu koju sam kupio na ebayu.
Naravno, nije prošlo i stiglo mi je momentalno obaveštenje da je pokušano plaćanje sa mog PP naloga iz druge države (interesantno, iako mi je nalog bio na Hrvatsku, uredno je stajalo obaveštenje da je pokušano plaćanje iz Grčke, a ne iz Srbije????).

Ja sam koristio PayPal iz Engleske ranije, bez problema odavde. Nemacki svoj posle toga isto bez problema (cekam da me svi cuknete po glavi sto sam njega uopste gasio! :)), i sada korejski radi sve OK.
DODUSE, sve sa istog racunara kao i otvaranje racuna.

Verovatno im je nase podrucje sumnjivo, vise ima malverzacija i kradja pa smo (kao i za primanje novca) upali u neku nizu kategoriju koja se cesce proverava...

Što više čitam sve mi je manje jasno...
Ako neko može u par reči da me uputi:
Hoću da prodajem neku robu preko eBay sajta. Registrovao sam PayPal nalog u Srbiji, sve regularno, Intesa Visa Internet kartica itd...
-Jel mogu stranci da mi plaćaju robu preko PayPal-a, tj. mogu li da primam lovu na PayPal račun?
Negde sam pročitao da može da se primi novac ali da ne može da se podigne/koristi...
Meni nije bitno da li mogu da fizički podignem keš, odgovara mi i da stoji na PayPal-u i da ga trošim na kupovine na Internetu.

Jel ovo funkcioniše ikako ili ima boljih alternativa?

A joj :D
Moderatori, aj close ova tema, sve se ista pitanja iz druge ponavljaju a ima ih u FAQ!

Ja sam jedne godine bio na letovanju u Grčkoj (još dok mi je PP bio na CRO) i pokušao odande da platim neku stvarčicu koju sam kupio na ebayu.
Naravno, nije prošlo i stiglo mi je momentalno obaveštenje da je pokušano plaćanje sa mog PP naloga iz druge države (interesantno, iako mi je nalog bio na Hrvatsku, uredno je stajalo obaveštenje da je pokušano plaćanje iz Grčke, a ne iz Srbije????).

Pre mesec dana sam dopunio Skype nalog preko PayPal naloga sa Cro poreklom.
Bio sam na netu putem wifi iz hotela u Grčkoj.

Poslednja izmena:
Hoću da prodajem neku robu preko eBay sajta. Registrovao sam PayPal nalog u Srbiji, sve regularno, Intesa Visa Internet kartica itd...
-Jel mogu stranci da mi plaćaju robu preko PayPal-a, tj. mogu li da primam lovu na PayPal račun?
Negde sam pročitao da može da se primi novac ali da ne može da se podigne/koristi...
Meni nije bitno da li mogu da fizički podignem keš, odgovara mi i da stoji na PayPal-u i da ga trošim na kupovine na Internetu.

Za one koji hoće da pronađu adekvatnu informaciju sve lepo piše ovde:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?305253-Vodič-kroz-PayPal-Pitanja-i-Odgovori

Ma nisma ja rekao da nije tako samo kazem, znaci ti odes na letovanje i ne mozes da placas/kupujes, pa koja je svrha onda, ali mislimd a za to ima resenje a vezano je isto za PP.
Ali ne bih sad ovde o tome.
EDIT:
Evo sad sam procitao sta kazu kolege forumasi, tako sam i mislio ipak je to nesto bilo sporadicno, jer su ljudi uspeli da plate van svoje maticne zemlje, znaci ipak sam bio U PRAVU, sto je i logicno da mozes da placas gde god da odes, e ringe rajooooo....

Poslednja izmena:

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE, brate, sacekaj do proleca i onda ce biti.

Vrh Dno