Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

pa to, otvoris paypal sa karticom druge zemlje, tj. zemlju te kartice.

payoneer smara sa verifikacijama i ostalim, imas sasvim regularne VISA kartice koje mozes da registrujes na koje god hoces ime (adresu mozes da uneses iz generatora, bukvalno), a koje paypal prihvata bez problema. samo da ne prebacis taj limit od 2500 i sve ok.

ako pravis velike poslove - vise kartica i vise naloga paypal.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje. Dajem pionirsku reč da neću pitati da li mogu da se primaju uplate na PP, koliko treba imati više novca na nalogu ili nešto slično. :)
Pročitala sam par zadnjih stranica i nisam našla odgovor na moj problem. Elem, kupila sam nešto preko Ebaya, platila PP, prodavac se javlja da nema proizvod i da će refundirati pare. On uradi uplatu na PP, vidim u mom nalogu da je uradio ali nema prebacivanja na račun bankarske kartice. Pri kupovini plaćeno je u dinarima, nisam na vreme isključila konverziju (moja greška). Prodavac vratio u dolarima, PP prebacio u dinare (jer je tako plaćena kupovina), poslao na račun kartice i parama se gubi od tada svaki trag, nisu legle na račun u banci. Kartica Intesa Internet, 99% sumnjam da oni ne prihvataju tu uplatu jer je u dinarima a račun je devizni. Ima li neko sličnog iskustva?

Jedno pitanje. Dajem pionirsku reč da neću pitati da li mogu da se primaju uplate na PP, koliko treba imati više novca na nalogu ili nešto slično. :)
Pročitala sam par zadnjih stranica i nisam našla odgovor na moj problem. Elem, kupila sam nešto preko Ebaya, platila PP, prodavac se javlja da nema proizvod i da će refundirati pare. On uradi uplatu na PP, vidim u mom nalogu da je uradio ali nema prebacivanja na račun bankarske kartice. Pri kupovini plaćeno je u dinarima, nisam na vreme isključila konverziju (moja greška). Prodavac vratio u dolarima, PP prebacio u dinare (jer je tako plaćena kupovina), poslao na račun kartice i parama se gubi od tada svaki trag, nisu legle na račun u banci. Kartica Intesa Internet, 99% sumnjam da oni ne prihvataju tu uplatu jer je u dinarima a račun je devizni. Ima li neko sličnog iskustva?

Na žalost ovo se jedino može reštiti sa bankom i paypalom...ovde mislim da niko nema odgovor na to pitanje.

Problem je do Inteze siguran sam . Cuo sam za par slucajeva gde su ljudi imali problema sa refundom na Intezin racun .

Ja sam radio 2 ili 3 puta refund, sa ebay-a i sa dx-a, Intesa racun i nikakvih priblema nisam imao, ali koliko se secam bilo je potrebno sacekati nekoliko dana.

Poslednja izmena:
Neče ga ni sada biti, ali klasika, ljudi neće da pročitaju, najmanje 50 puta je rečeno da za refund nekad treba da prodje 2 neka 5 a nekad i 10 dana .....

...Pri kupovini plaćeno je u dinarima, nisam na vreme isključila konverziju (moja greška). Prodavac vratio u dolarima, PP prebacio u dinare (jer je tako plaćena kupovina), poslao na račun kartice i parama se gubi od tada svaki trag, nisu legle na račun u banci. Kartica Intesa Internet, 99% sumnjam da oni ne prihvataju tu uplatu jer je u dinarima a račun je devizni. Ima li neko sličnog iskustva?

Sve će biti u redu, možda ćeš izgubiti koji dinar na konverzijama ali ništa strašno, samo se strpi od 7-10 dana, toliko treba da legnu pare kada je Inteza u pitanju. Nema nikakvih problema sa refundiranjem na Visa Internet, uradiće se konverzija u evro.

7-10 dana? Uff, baš im dosta treba. Uplaćeno je prošle nedelje, sutra je tek 7 dan (radni dan). Prošlih puta mi je sve stizalo u roku od par dana, max 5.
Hvala na odgovorima, ostaje mi da čekam.

Poslednja izmena:
7-10 dana ? Hahaha ja sam jedan refund dobro se secam placen server kod kimsufija dok su bile akcije preko Paypala , posle 5 dana odbijeno i uradjen refund po Paypal-u ali sam pare video na racunu tek posle mesec ipo (da da dobro ste procitali 45 )dana .
Tako da kod njih se nikad ne zna po pravilu je to 7-10 dana ali moze da se produzi isto je Banka Inteza u pitanju .

Ja sam dodao još 1 karticu sa dinarskog računa, prvo su skinuli 1$, pa vratili, pa 1,5€, i to bi valjda trebalo da vrate.

Da li ja dobro razumem ovu pricu, tj. da ne postoji nacin da mi neko uplati novac na PayPal nalog otvoren iz Srbije? Znaci da mogu samo nalog da povezem sa karticom i tako da kupujem ali ne i da primam novac?

Ako tako stoje stvari, da li postoji neko zaobilazno resenje? Imam novac zarobljen na jednom sajtu a mogu da ga prebacim samo na PayPal. Hvala

Odes u Bosnu, poneses pasos ako nemas bih licnu, otvoris devizni racun, uzmes karticu (kroz nekoliko dana ti dodje u filijalu, otvoris pp nalog ...
U Bih primaju, uskoro bi mogli i u nas da odobre prijem novca.
E sad moras vodit racuna da ne primis previse novca na taj racun, ni odjednom ni ukupno. Ukupna cifra je cini mi se 2.500$ jer onda proveravaju, traze pasos da skeniras, licnu, racun za sruju i slicne gluposti kako bi se oni uverili da ti nisi neki "muljator" i sl. i hoce onda da zarobe (otmu) pare ako ne dokazes da zivis u zemlji u kojoj si otvorio nalog... barem bila tako neka prica ranije.

Sta rade sa svim tim zarobljenim parama? Jel pise negde, jel ih prisvajaju posle odredjenog roka?

Verovatno, od svih "kriminalaca" se novac pleni...
A sada zaista ozbiljno, ne znam tacno sta se radi ali ako blokiraju racun i ne daju novac da se dize i prosledjuje, onda prakticno su oni zaplenili novac i prisvojili, u njihovom je platnom sistemu, obrcu ga kako hoce i sa nim rade kako im je volja...

Odes u Bosnu, poneses pasos ako nemas bih licnu, otvoris devizni racun, uzmes karticu (kroz nekoliko dana ti dodje u filijalu, otvoris pp nalog ...
U Bih primaju, uskoro bi mogli i u nas da odobre prijem novca.
E sad moras vodit racuna da ne primis previse novca na taj racun, ni odjednom ni ukupno. Ukupna cifra je cini mi se 2.500$ jer onda proveravaju, traze pasos da skeniras, licnu, racun za sruju i slicne gluposti kako bi se oni uverili da ti nisi neki "muljator" i sl. i hoce onda da zarobe (otmu) pare ako ne dokazes da zivis u zemlji u kojoj si otvorio nalog... barem bila tako neka prica ranije.

Значи ништа:) што каже наш народ, до Солуна - сто сомуна. Хвала на одговору, ипак ми остаје да чекам да пусте код нас.

A sada zaista ozbiljno, ne znam tacno sta se radi ali ako blokiraju racun i ne daju novac da se dize i prosledjuje, onda prakticno su oni zaplenili novac i prisvojili, u njihovom je platnom sistemu, obrcu ga kako hoce i sa nim rade kako im je volja...

Pa to je bas lepo...1000$ ovde, 1000$ tamo i na kraju dobijemo monopolistu..valjda ce se izdici i neki drugi platni sistem i ugroziti ih

Najbolji primer za takav slučaj jeste od Pedja Puselja (Blogowski) ako i dalje postoji pokušajte da nađete njegovo iskustvo sa WTF Jeans kada je lansirao proizvod i koristio PayPal, možete da vidite ustvari kakav je to sistem i kako sve funkcioniše, u negativnom smislu, a on je narodski rečeno "vršio kaparisanje" naručene robe, a PayPal je blokirao 10k eura na 180 dana, uz svo dokazivanje, zvanje i sve što je mogao da uradi nije pomoglo, inače koliko sam uspeo da pročitam Francuski je državljanin.

Kako bi rekli imaju jasne uslove koje treba dobro prostudirati ali nažalost i pored toga uvek postoji neka začkoljica eto desila se sa projektom WTF Jesan to je onako najsvežiji primer od našeg čoveka, ali da se PayPal striktno drži svojih pravila i da ih striktno primenjuje do poslednjeg slova u tome je lider.

Kada je plaćanje u pitanju nema nikakvih problema, ali i tu naravno mogu da traže dokaze, jednostavno kao što je rekao @zechs oni jesu monopolisti i koji god sajt da pogledate vidite primaju uplate preko PP, šta god da radite treba PP (nije uslov ali primarna opcija jeste).

Google koji ima imperiju nije uspeo da osvoji tržište sa svojom uslugom Google Wallet tj. nije se širio na druge zemlje i slično... Ima mnogo sistema koji mogu da pariraju i zašiju PP, ali, ali, ali... :)

Poslednja izmena:
N....to je onako najsvežiji primer od našeg čoveka, ali da se PayPal striktno drži svojih pravila i da ih striktno primenjuje do poslednjeg slova u tome je lider.....

Taj tvoj najsvežiji primer ima pola decenije i dok je muvao robu iz srbije:d

Taj tvoj najsvežiji primer ima pola decenije i dok je muvao robu iz srbije:d

Nismo se razumeli ali nema veze, nisam rekao najsvežiji i šta je ko muljao i radio, a pravila su ostala ista kada je reč o PP, s'tim da se TOS promenio početkom januara, svi su o tome obavešteni na mail od strane PP....

Primer je jasan u navedenom kontekstu, nije ni toliko star 2012 godina, važno je ono što je suština kod PP, a to su pravila kojih se striktno drže kada je reč o novcu koji blokiraju na 180 dana...

Samo čekam kada PP pusti primanje uplata, pa kada budu silni problemi krenuli zbog nepoštovanja pravila i tome slično, pa teme "Blokiran mi račun, šta da radim" i tome slično... biće i to u skorije vreme, pa kuku lele kada počnu problemi... pa brdo dokumentacije koja treba da se šalje pa dokazivanja, živi bili pa videli a na Benchu mnogo tih pitanja i tome slično će da bude...

Poslednja izmena:
Imam Visu Electron iz Unicredit banke... Jel mi se vise isplati da kupujem direkno sa njom na sajtovima tipa dx,aliexpress (Unicredit mi vrsi konverziju dolar>evro>dinar po njihovom kursu) ili da je vezem za paypal pa da placam paypalom na tim sajtovima? Kako bi mi onda skidali novac sa kartice,tj kako bi isla konverzija...
Ne razumem se bas :/

Ova tema bi mogla lock da dobije, posto postoji tema Vodic kroz PayPal, od kad je dostupan kod nas, i u prvoj poruci barem ima neki FAQ?

Sto se tice pitanja gore, zavisi kako idu konverzije, mi to ne mozemo da nagadjamo :(

Onda cemo tako :) hvala

mali of
jos kad bi neko mogao da mi kaze,koliko bi mi Din skinuli ako platim nesto 45 dolara... znam da ako platim karticom,odrali bi me...

Pisao sam ranije o troskovima prilikom konverzija (potrazi), ali ukratko: VISA kompanija od nasih banaka uvek potrazuje EUR (nek me neko ispravi ako postoje izuzeci), sto znaci da ako sa sajta kupujes u USD, onda ce ti VISA kompanija to konvertovati u EUR i to po prilicno dobrom kursu (bolji tesko mozes naci), i onda od nase banke potrazivati EUR.
Tebi se najvise isplati da za karticu imas vezan devizni racun i EUR partiju na njemu i u tom slucaju ce ti se skidati u eur-cent tacno onoliko koliko je VISA potrazivala od tvoje banke.

Kupio sam drugaru patike preko Yoox-a sa paypala. Na inteternet kartici banke intese sam imao 246.36 eura . Patike sam platio 225 eura sa free shipingom. Receno mi ranije u banci da ono uzimaju 0.6 posto + 6 posto dosiguranje od kursa koje vracaju.
Sad imam na racunu 11.27 eura sa vracenim depozitom. Zasta mi je banka uzela celih 10 eura?

Poslednja izmena:
Kad si kupio patike, koliko je proslo od te transakcije? Jesu patike bas placene u eurima?

evo detalja:
my7eve8e.jpg

Nazad
Vrh Dno