Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Mislim da malo preterujete, ismevate decka vec 2 strane, a on nije precizirao koja je originalna valuta bila, jer razlika moze biti poveca ako se na primer kupuje nesto u $, a kartica je sa €, i ocas se desi cudo...
Primer, $9,06 je po nekom osrednjem racunu oko 1,35 u odnosu na 1€ znaci 6,7€, e pa po Intesa kursu je 1,3 odnosno 7€, pa jos onih 6%, videcete da se i tu napravi lepa razlika, ovo sto mi nagadjamo 4%, pa me prave na budalu sto tvrdim da je 6%, slobodno moze da se zaokruzi lepo na 10%...

Ili recimo staviš 20€, kada kupuješ nešto oko 10€, pa ne razmišljaš o tome.

Ne mora za €, samo kazem za $ ili neku drugu valutu se vrsi nepovoljna konverzija+6% za "osiguranje" kursa, napravi se tu lepa razlika! I onda ljudi grese (i ja sam u pocetku), pa uzimaju srednji kurs sa sajta NBS ili odakle vec, a onda se ispostavi da Intesa (ili koja god) imaju intereni kurs koji je jos 4-5% gori, pa kupi nesto za $25-26, misli dosta je 20€, ali ispadne da nije...

Ima li ikakvih novih vesti o omogucavanju primanja uplata na pp u Srbiji?

Ne mora za €, samo kazem za $ ili neku drugu valutu se vrsi nepovoljna konverzija+6% za "osiguranje" kursa, napravi se tu lepa razlika! I onda ljudi grese (i ja sam u pocetku), pa uzimaju srednji kurs sa sajta NBS ili odakle vec, a onda se ispostavi da Intesa (ili koja god) imaju intereni kurs koji je jos 4-5% gori, pa kupi nesto za $25-26, misli dosta je 20€, ali ispadne da nije...

Ok, ovako ćemo, da naslikamo:

Telefon košta 100$ na kineskom sajtu. Neko ima neku VISA Electron karticu sa računom vezanim za €.
Koliko € mora da uplati na račun te kartice da bi mu kupovina zasigruno prošla?

- bankin kurs ako uplaćuje u Dinarima
- nepovoljna konverzija +6% za "osiguranje" kursa ako se plaća € a na sajtu se prodaje u nekoj drugoj valuti (Dolari npr)
- PayPal konverzacija? Koliko je ovo %?
- 4-5% gori kurs € - $ u odnosu a NBS kurs

Šta još?
Ajte dipunite ovo pa da stavimo u prvi post teme. :)

Poslednja izmena:
ti tražio da bude za 100 dolara, ja sam dao magičnu univerzalnu formulu, koja pokriva sve koverzije, procente, ugradnje i ostalo ...

Pa kad vidi koliko mu tačno ostalo, onda nek sam izvlači neki prosek, jer kao što vidimo, razlikuje se od banke do banke...

Dakle, ako je nešto 100 Dollara, uplatiš 100 evra.

Ako si u dinarima, onda 100 evra, x viši kurs (117) + 1 dinar = 118 ... i nema grešeke, mora da prodje... ;) ;)

Ja sam dao prilicno precizan info:
Morate imati 10% vise i 10EUR vise - OBA uslova moraju nezavisno biti ispuenjena, a ne samo jedan.
Ili u prevodu, mora imati <IZNOS> *1.1+10EUR.

Proci ce negde sa manje od 10% uvek, ali da ne bi smaraci pitali isto pitanje na svakoj strani, bolje ovako! :)
I naravno, napomena da se taj iznos vraca za koriscenje, tj. taj iznos preko je samo rezervisan i/ili potreban da bi se obavila kupovina.

Di znam, napisao si:
Ne mora za €, samo kazem za $ ili neku drugu valutu se vrsi nepovoljna konverzija+6% za "osiguranje" kursa
pa ispada da ako traže evre, i on ima evre, da može da ima u cent tačno, a ne može. mora i u tom slučaju da ima više ....

Možda nisam lepo shvatio, a ako nisam ja, možda neće još neko, pa bude posle "zaebali me na benču..:"

Nisam ni napisao da ne mora, nego na njegovu konstataciju da ako bi nesto od 10€ kupio stavis 20€ sam napisao da ne mora, previse je...

Probaj, pa kad jednom u nekoliko pokusaja ne uspe, ili dodje ti neko sa karticom na kojoj to ne moze nikada, onda neka tebe smaraju na PM da odgovaras, a ne nas u temi :)
Mora da ima 10% vise + 10EUR. Mislis da moze manje? Isprobavaj sam, ali nemoj davati takve savete, samo da ne bi opet dosli smaraci koji isto pitaju na svakoj strani :)

Onda reci Vucicu da pozuri

Mislis Godoa :D

to bi trebalo da bude:

?

Hoću da napravim univerzalan post na koji uvek možete nekoga da pošaljete 'mesto da pišete sve iznova. :)

Moj slučaj :

Kupljen telefon ženi 01.02 ove godine (onaj charpmin shit kome i dalje ne mogu da zapamtim naziv :D).
Erste omladinski račun, plaćeno PP (ne znam procenat konverzija itd).
Telefon plaćen 109$ banka skinula 10.047 dinara. Koga zanima koliko je to evara dolara i ostalih valuta nek nađe kurs tog dana.
Kad sam ja preračunao koliko bi me izašlo u Intezi da uplatim evre, na ovoj konverziji sam izgubio negde oko 200 dinara što po meni nije strašno.
Tako da ispada da je Magic dao najpribližniju formulu za izračunavanje kursa i količine para koju treba imati na računu prilikom kupovine bilo čega na netu.

Pa još su ga čekali pri kraju knjige, ali mi to ne vidimo ali sigurno je došao čovek na kraju :D

to u srpskoj verziji sigurno dođe (sutra). :D

ali ozbiljno, postoje kartice u EU koje se mogu dobaviti relativno lako, koje ne zahtevaju nikakvu registraciju i koje rade posao (primanje uplata). varijanta je da sam odes tamo i regulises to, druga je da ti posalju.

Poslednja izmena:
Slažem se, ali šta raditi kad neko hoće isključivo na PayPal da uplati novac...većina freelance sajtova najviše koristi baš PP kao sredstvo za plaćanje

Slažem se, ali šta raditi kad neko hoće isključivo na PayPal da uplati novac...većina freelance sajtova najviše koristi baš PP kao sredstvo za plaćanje

pa vežeš tu karticu o kojoj ja pričam za paypal i na nju ti uplaćuju, a novce podižeš u Srbiji.

e sad, ne znam o kolikim poslovima pričaš, jer takve kartice imaju relativno male godisnje limite, oko 2500 eur, ali uzmeš vise kartica....

Poslednja izmena:
Telefon plaćen 109$ banka skinula 10.047 dinara. Koga zanima koliko je to evara dolara i ostalih valuta nek nađe kurs tog dana.
Kad sam ja preračunao koliko bi me izašlo u Intezi da uplatim evre, na ovoj konverziji sam izgubio negde oko 200 dinara što po meni nije strašno.

?? Nesto ti taj kalkulator ne radi izgleda :) 10047/109 = ~92, a dolar je ~86 tih dana. Skoro 10% su ti uzeli ispada.

?? Nesto ti taj kalkulator ne radi izgleda :) 10047/109 = ~92, a dolar je ~86 tih dana. Skoro 10% su ti uzeli ispada.

Rekoh da sam ja izgubio 200 dinara. Tad mi je PP radio konverziju, nisam je bio iskljucio. Dosad sve sto sam kupio preko pp preko erste racuna uzmi mi 2-3 dinara vise po dolaru.

Nisi dobro procitao ili skapirao - izgubio si 1000, ne 200 dinara.
Ako mislis da si izgubio 200 dinara samo na Erste strani, OK... mada ne kapiram zasto bi, ako je PayPal radio konverziju.

Poslednja izmena:
pa vežeš tu karticu o kojoj ja pričam za paypal i na nju ti uplaćuju, a novce podižeš u Srbiji.

e sad, ne znam o kolikim poslovima pričaš, jer takve kartice imaju relativno male godisnje limite, oko 2500 eur, ali uzmeš vise kartica....

Ma poslovi su tipa 50$, 100$...samo da vidim da li sam te razumeo, PayPal je otvoren na zemlju Srbiju, na njega dodam tu famoznu "karticu" i kad neko hoce da uplati novac na moj PayPal on legne na tu karticu...ali kako ce taj neko da plati ako mu sam sistem napise da moja adresa ne moze da prima novac (koliko sam razumeo to se desavalo ljudima koji su probali da prime uplatu na svoj PayPal nalog u Srbiji)

Znam, zato i pokusavam da saznam sta je zamislio :D

Otvoris na drugu zemlju (zemlju te kartice). Gomila njih otvori Payoneer karticu i US PayPal za te svrhe (i sve dok je godisnja suma sitna, ne diraju ih izgleda). Nisam probao licno, posto mi PP ne treba odavno :)

A odakle vam treba da samo PP-om placaju? Jel' za usluge, robu, itd? 2Checkout moze da prima PP uplate za sve, a ima i jos takvih merchant sajtova.

Nazad
Vrh Dno