Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Meni madjarski paypal nije dopustao da porucujem u srbiju(osim preko ebay), bas je pisalo ne moze u drugu zemlju dostava

Želim da kupim mobilni telefon online, ali da isporuka ne ide na moju, već adresu rođaka u Austriji. Kakva je generalna praksa, da li je to moguće ili ne? Da li će vršiti dostavu po defaultu na moju PayPal adresu ili ću negde moći da je promenim?

Zavisi gde kupujes, negde uopste ne pitaju gde da salju, vec koriste PP adresu automatski, mada negde biras zasebno adresu na koju se salje.
Ali po defaultu ne bi smelo da ide na drugu adresu.
Najbolje je ako rodjak ima isto prezime, onda mozes proci na mnogo mesta gde inace ne bi :D

Da, LIB je neophodan da bi uopšte kreirao nalog za ebanking.

To je jedino za šta se LIB koristi.

Vidim da ste svi ozlojedjeni sto ne procitah 253 stranica Vaseg trabunjanja o tome gde je i u kojoj drzavi svako od Vas registovao PeyPal,naravno stigao sam do 12-te stranice i mart-a 2010 godine gde se moje pitanje ne spominje.
I da,ovo jeste tema i mesto gde trebam da postavim pitanje koje sam napisao.

Ako je trabunjanje onda trazis od nas da opet TRABUNjAMO, zar te necemo smoriti jos vise ako trabunjamo jos 2-3 strane vise, jedno te isto, jer si lenj da procitas jedno 10-15 strana za isto toliko minuta, nego nas vredjas i sad ocekujes pomoc!!!???

Kao što ti je već rečeno ne može lik koji živi u Podgorici da otvori račun. To što ti navodiš odnosi se na strance koji žive u Srbiji, zaposleni su i imaju dozvolu boravka.
Dve različite stvari.

Ponekad se drži one koju znaš da izjaviš:

Citiram korisnika: alfaunits
Ne pricaj puno nagadjanjem vec proveri prvo.
Nije tako ovde slucaj.

Ti uopste nisi procitao tekst :) Pise da ako si stranac, mozes da otvoris karticu uz 110% depozita, ili uz jemstvo srpskog drzavljanina, bez obzira da li si rezident, zaposlen ili ne.

Pa biće da neko nečita:

...
Državljani druge države moraju da prilože registracionu formu iz policije (sa mestom boravka), kao i ugovor o zaposlenju (ako su zaposleni)
Inostranim državljanima potrebna je dozvola za boravak (>= od godinu dana) i zvanična radna dozvola. Klijent može da aplicira za karticu uz gotovinsko obezbeđenje od 110 % ili uz jemca koji mora biti srpski državljanin

Kako je napisano pod istom stavkom onda se odnosi na bolodovano. Dakle ili jemstvo ili 110 ali uz dozvolu za boravak i zvaničnu radno dozvolu. Intesa pak uopšte nedozvoljava

Isprobaj, pa javi ko je u pravu.
Pricam iz iskustva osobe koja ima karticu, kao nerezident u mnogo restriktivnijoj drzavi od nase.

Hocu da kazem da im recenica nije precizna i ne znaci ono kako kazes. Mozda si u pravu, ali isprobaj.

Poslednja izmena:
Pitao sam danas Intesu - kazu moze nerezident bez problema VE da dobije. Nesto mi nije delovala uvereno, ali je tako tvrdila.

Možda oni imaju neko posebno pravilo RF:
Uslovi za odobravanje :

Vlasnik kartice može biti svaki punoletni građanin Srbije, kao i strano fizičko lice koje je zaposleno u ambasadi, diplomatsko-konzularnom predstavništvu ili stranac koji ima prebivalište na teritoriji naše zemlje.

Jedno blic pitanje. Danas sam trebao da izvrsim uplatu preko paypal-a, Banca Intesa je u pitanju, nakon logovanja na paypal izbaci mi sledecu gresku:

"We're sorry, but we can't send your payment right now

We are not able to process your payment using your PayPal account at this time.
Please return to the merchant's website and try using a different payment method (if available)."

Da li vam se ti desavalo? Od ranije se secam da mi se slicno desavalo, ne secam se koja je poruka bila, i sve se resilo samo od sebe.
Ono sto znam sigurno je da kartica nije istekla, placao sam (ne preko paypal-a vec direktno) pre neki dan, i ima dovoljno novca na racunu.
Da nije slucajno to sto je vikend, pa da se Intesi sjebalo nesto u vezi sa sistemom pa odbija placanje?

Meni se desilo neki dan kad sam kupovao foliju za navigaciju od nemaca, PP vezan za RF Virtuon karticu. Pokusavao sam kupiti stalno preko sajta firme a ne preko ebay jer sam od ranije imao vaucer za popust. Sutri dan sve proslo bez problema...

Imam i vise od 10%, ne znam sta moze da bude problem, toliko puta do sad sam placao. Ne znam ni gde da se zalim, u banci garantujem bi me gledali belo, a paypal mi salje neki glupi genericki mail kao odgovor...

Ljudi, znam da nema veze sa ovom temom ali da li neko zna koji je najjeftiniji nacin za dostavu telefona iz amerike ovde? fedex ili nesto drugo?

Da li je moguce da mi ne daje da uplatim preko Paypal-a zato sto mi je nalog na Sloveniju (iz srecnih vremena)? Jeste li svi promenili svoje naloge na srpski paypal nalog? Vise ne znam sta da radim, paypal mi salje genericke odgovore od kojih mi pritisak skace na 200 sa 130, u Intezi kazu nije do njih, ne vide nikakvo odbijanje placanja sa njihove strane. Na kraju cu morati da ih zovem, pitaj boga koliko tek poziv kosta i da i cu nesto postici...

Vrlo je moguće da je upravo zbog toga, ali ne mogu da tvrdim, pošto svoj "hrvatski" nalog ne koristim već evo punih godinu dana (čak su me i ovi iz PP-a pitali šta se dešava i podsetili me da ništa nisam kupio već godinu dana).

Evo da resim misteriju, nakon zvanja podrske i razgovora od sedam minuta za koji ce me ovi iz MTS-a osuriti momacki, gde nista resio nisam (kako ja tamo nekom da objasnim da zovem iz Srbije, nalog otvoren na Sloveniju, adresa pola-pola, samo sam mu rekao "dont ask, ic a long stori"). Na kraju sam popizdeo, razvezao karticu sa Slovenackog Paypala, otvorio novi na Srbiju i vezao ga ponovo sa istom karticom. Sve zavrseno i verifikovano za 5 minuta, tako da sad prolazi plaćanje.

..... dobro je da ti nije kartica bila blokirana trajno u tom procesu :) Nisu oni neobavesteni, vec su pokusali da ti daju fore da prekines vezu dok ti ne zeznu i racun i karticu :)

A ovo za poziv - cuo nekad za Skype? :D

Poz , imam Aik bankinu visa electron karticu , i povezao sam se na paypal . Drugar iz amerike mi kupio neke slusalice sa njegovim paypalom pa sad htedoh da mu vratim pare preko istog. Imam 3000 din na racunu , i sad sam probao da mu prebacim 24 eura , i pisalo mi je
"Your card issuer denied this payment. If you have another debit or credit card linked to your PayPal account, please use that. Or take a moment to link a new debit or credit card. Contact your card issuer if you don't know why you were declined."
Sta da radim ?

Dodaj još para pa pokušaj. 24eur, plus PP fee, to ti dođe blizu tvojih 3000din, pa je moguće da nedostaje malo.

probao sam 22 eura i nije htelo :( razmisljam i da je euro 117 , to bi bilo 24 x 117 = 2808 + 3.4% sto uzima paypal = 2903.472 i + 0.30 $ ako se dobro secam , to ne ide preko 3000 .
Da li mozda moram da imam neki iznos u banci koji mora da ostane nakon slanja para ?

Poslednja izmena:
Da, dobro si me podsetio, kod AIK banke mora da ostane valjda 2 ili 3 eur na računu (na dinarskom je taj iznos 300din), pa uračunaj i to.

sad se nesto secam , moguce da rece 400 din ili tako nesto :/ nista ..hvala tebi :)

Nazad
Vrh Dno