Zamolio me je jedan prijatelj da se raspitam u vezi racuna za paypal a proslo je dosta otkako sam se za to interesovao pa reko da potrazim savet. On ima visa (electron) internet karticu sa dinarskim racunom. Da li je bolje da napravi devizni racun negde ili ce mu i dinarski zavrsavati posao? Inace, u pitanju je Komercijalna banka.
Individual
For individuals who buy and sell online.
No charge for opening your account.
Low fees for receiving payments.
Negde sam na netu pročito da je moguće primanje novca unutar Srbijeg, ja uplatim tebi ali ne može moj čiča iz Čikaga.Šta može unutar Srbije?
Negde sam na netu pročito da je moguće primanje novca unutar Srbijeg, ja uplatim tebi ali ne može moj čiča iz Čikaga.
Hteo sam da proverim da li se nešto promenilo po tom pitanju.
Onda ne znam. Jedino da nema veze sa IP adresom. Znam da je davno bilo price o tome.
Da mozda je tako, ALI ne verujem, jer ajmo ovako ti si rezident bilo koje zemlje koja podrzava PP(i jednu id rugu opciju) i sad odes na letovanje, zimovanje, ma na bilo sta u drugu zemlji recimo si iz BiH i odes na more u Grcku, a pozelis nesto da platis ili kupis online, i sta sad ti ne mozes nista da platis, kupis ili da podignes novac, nema smisla uopste.
Znaci onda ti ne smes da ides iz recimo BiH jer neces moci da raspolazes svojim novcem.
Moguce je i to ali to apsolutno nema smisla sa zivotom, jer koliko znam niko ne sme da te ogranicava kada i kako ces podizati i trositi svoj novac.
Zato kazem glupo je AKO se vezuje za IP.
Bilo tebi glupo ili ne, tako je.
Ja sam jedne godine bio na letovanju u Grčkoj (još dok mi je PP bio na CRO) i pokušao odande da platim neku stvarčicu koju sam kupio na ebayu.
Naravno, nije prošlo i stiglo mi je momentalno obaveštenje da je pokušano plaćanje sa mog PP naloga iz druge države (interesantno, iako mi je nalog bio na Hrvatsku, uredno je stajalo obaveštenje da je pokušano plaćanje iz Grčke, a ne iz Srbije????).
Što više čitam sve mi je manje jasno...
Ako neko može u par reči da me uputi:
Hoću da prodajem neku robu preko eBay sajta. Registrovao sam PayPal nalog u Srbiji, sve regularno, Intesa Visa Internet kartica itd...
-Jel mogu stranci da mi plaćaju robu preko PayPal-a, tj. mogu li da primam lovu na PayPal račun?
Negde sam pročitao da može da se primi novac ali da ne može da se podigne/koristi...
Meni nije bitno da li mogu da fizički podignem keš, odgovara mi i da stoji na PayPal-u i da ga trošim na kupovine na Internetu.
Jel ovo funkcioniše ikako ili ima boljih alternativa?
Ma nisma ja rekao da nije tako samo kazem, znaci ti odes na letovanje i ne mozes da placas/kupujes, pa koja je svrha onda, ali mislimd a za to ima resenje a vezano je isto za PP.Bilo tebi glupo ili ne, tako je.
Ja sam jedne godine bio na letovanju u Grčkoj (još dok mi je PP bio na CRO) i pokušao odande da platim neku stvarčicu koju sam kupio na ebayu.
Naravno, nije prošlo i stiglo mi je momentalno obaveštenje da je pokušano plaćanje sa mog PP naloga iz druge države (interesantno, iako mi je nalog bio na Hrvatsku, uredno je stajalo obaveštenje da je pokušano plaćanje iz Grčke, a ne iz Srbije????).
Što više čitam sve mi je manje jasno...
Ako neko može u par reči da me uputi:
Hoću da prodajem neku robu preko eBay sajta. Registrovao sam PayPal nalog u Srbiji, sve regularno, Intesa Visa Internet kartica itd...
-Jel mogu stranci da mi plaćaju robu preko PayPal-a, tj. mogu li da primam lovu na PayPal račun?
Negde sam pročitao da može da se primi novac ali da ne može da se podigne/koristi...
Meni nije bitno da li mogu da fizički podignem keš, odgovara mi i da stoji na PayPal-u i da ga trošim na kupovine na Internetu.
Jel ovo funkcioniše ikako ili ima boljih alternativa?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari