Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Mislim da banka konvertuje dinare u evre (najnepovoljniji kurs) plus rezervacija 6% (koju kasnije vracaju). Jos ako PP vrsi konverziju evro-dinar-evro (ako nisi podesio) tu ti uzmi jos neki procenat...

Idi pod Conversion options na toj stranici i trazi da ti NE radi paypal konverziju (nikad se ne isplati).

Inace, prekinite da pitate na svakoj strani isto pitanje - ako nemate 10EUR i 5% vise od onoga sto treba - NEMATE dovoljno na kartici. OBA moraju da se poklope, ne samo jedan.
Ko bude ciljao da stavi tacno u evro koliko mu treba na racun, neka sam lupa glavu zasto ne radi - a ne da smara forum istim pitanjem koje je bilo na svakoj strani teme ;)

Btw, to da treba 5-6% više ne važi za Visa Electron AIK banke, uzme tek koji Euro cent više. Npr. plaćao sam avio kartu od 79.98eur, rezervisali 80.32eur.

Pozdrav, interesuje me da li mogu da otvorim nalog na pay pall, a da ne povezem nikakvu karticu ili tekuci racun i da mi se uplate pare? Otvorio bih pay pall u italiji tako da cu imati mogucnost da primam pare

Btw, to da treba 5-6% više ne važi za Visa Electron AIK banke, uzme tek koji Euro cent više. Npr. plaćao sam avio kartu od 79.98eur, rezervisali 80.32eur.

Nemoj to da im pricas, posle ce reci: "imao sam kako je rekao i nije mi prosla kartica", a na kraju u 99% slucajeva "neprolazenja kartice" ispadne da ipak nisu imali dovoljno. Ljudi ne citaju kada treba, a citaju sta ne treba po marfijevom zakonu.
Neke stvari im i ne treba reci, cak i da su tacne.

Ili, ako zelis da odgovaras ti svaki put na takva pitanja, onda izvoli - ali da sva idu samo kod tebe u PM :D

Da znaš da si u pravu :D! Povlačim prethodno rečeno, potrebno je 20% više imati na računu u trenutku kupovine :d.

Može, ali uvek postoji opasnost da ti u nekom trenutku blokiraju račun i onda se pozdravi sa novcem na duže vreme. Drugo, ima dosta trgovaca koji neće slati robu na ne-PP adresu, ako planiraš nešto da kupuješ tim novcem.

Moguce da si ti platio karticom a tad ovo ne vazi, nego samo za placanje preko PP-a, evo ja sam imao skoro 77€, platio liku $94 sto je nekih 69€, i umesto nepuna 8€ meni ostalo nesto sitno, nepuna 4€ mislim...

E pa moguće, nisam pratio preko PP, već direktno karticom. Ali mi je prosto čudno da postoji razlika jer kod Intese uzimaju oko 6% više pri rezervaciji nevezano za to šta plaćam i da li je PP ili ne.

Može, ali uvek postoji opasnost da ti u nekom trenutku blokiraju račun i onda se pozdravi sa novcem na duže vreme. Drugo, ima dosta trgovaca koji neće slati robu na ne-PP adresu, ako planiraš nešto da kupuješ tim novcem.

naravno podaci bi bili italijanski, znaci od osobe koja je italijanski drzavljanin i zivi tamo, a ja bi samo otvorio nalog iz srbije

Onda ne bi trebalo da bude problema.

Može jedan savet.Četiri puta sam plaćao preko paypala prijatelju tačno 80 eura.Prvi put su mi skinili sa karte 80 eura i provizija banke 1% koja je iskazana posebno.
Sledeća tri puta skunuto je 85 eura kao pojedinačna stavka.Kako da sledeći put platim a da nemam ovu proviziju od 5 eura a pri tome su i mom prijatelju svaki put uzeli proviziju.Nije mi jasno da oboje plaćamo proviziju.
Imam rajfšajzen visa virtuon kartu.

Tu nesto ne valja. Tebi (PayPal) ne treba da skida proviziju, vec samo njemu. Ako si birao konverziju, onda je mozda zbog toga (PP ce dodati prilicno %).

BTW, menjaj karticu, shvatices vremenom da nema razloga da placas tih 1% Raiffeisenu.

BTW2, cimao me onaj klinja sto nije mogao 24EUR da plati uz 3000RSD na racunu - zamislite, uspeolo kad je bacio da ima 4000RSD :) KO? bi rekao :)

pozz

nisam birao konverziju kad na racunu imam eure.

Pogledaj sta mi pise u paypal istoriji>

Feb 7, 2014 Charge From Credit Card CompletedYour transfer from your credit card to your PayPal account is complete.Your transfer from your credit card to your PayPal account is complete. Details 9,675.46 RSD
Feb 7, 2014 Currency Conversion Completed Details -9,675.46 RSD
Feb 7, 2014 Currency Conversion Completed Details €80.00 EUR
Total: .......................................................................-€3.87 EUR

Sta je ovih 3,87 sa obzirom da nisam isao na konverziju mada uvek stavim eure cak i ne znam kako se ide na konverziju.

BTW2, cimao me onaj klinja sto nije mogao 24EUR da plati uz 3000RSD na racunu - zamislite, uspeolo kad je bacio da ima 4000RSD KO? bi rekao

You dont say ?!? :) :) :D :D

kako nemaš koverziju, kad ti se pojavljuju i dinari i evri ?!?

ja nisam vrsio nikakav odabir ili da postavim pitanje sta se i gde odabira da nema konverzije.

Kartica mi je devizna ,nikakve dinare nemam.

sad nadjoh ovo,da li je to ta jebxxxa opcija.

Please select your option below:

Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency.
Both the original transaction currency and the converted amount that I will be charged are disclosed for my convenience. I understand that MasterCard and Visa have a currency conversion process. I have chosen not to use the MasterCard and Visa currency conversion process, and I will have no recourse against MasterCard and Visa with respect to any matter related to this conversion.

Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
I will not know which foreign exchange rate has been applied to this transaction until I receive my card statement from my card issuer. I acknowledge that by choosing this option, my card issuer will determine the foreign exchange rate to apply to this transaction, and that I will not be informed of the foreign exchange rate or any additional foreign exchange fees applied until I am billed by my card issuer.

Select an option above, then click Submit to complete the currency conversion process.

Poslednja izmena:
Imaš PayPal konverziju, pisalo se o tome u temi.. Treba da izabereš da ti ide konverzija na račun kartice.

Inače, nije mi jasno kako neko može stalno da bude knap sa sredstvima na računu?

Koja je to opcija od one dve iz mog prethodnog posta?

Bill me in the currency listed on the seller's inv

To imas inace u PRVOJ poruci druge PayPal teme objasnjeno :)

Prvi put kad sam placao ispalo je tako kako treba a onda je sledeci put bilo kako ne treba a nista nisam menjao.

Onda neka lupa svoju glavu posle zasto ne radi, nemoj nas da cima za istu stvar koja se na svakoj strani protre ;)

Zato što je dovoljno paranoičan da misli da će da mu neko skine pare sa računa, pa uplaćuje uvek knap kad odluči da nešto kupi.

Ili možda zato što nema para više od onoga što je namenio za kupovinu, a i uglavnom kupuje preko interneta da bi ga/je izašlo jeftinije... Vas dvojica kao da živite u Švajcarskoj, pa ne shvatate da ljudi krpe kraj sa krajem.

Nvukelic, verujem da ne misle da ima 1000 evra uvek na kartici, ali 5 - 10 evra uvek mozes da drzis kao da ne postoje, tu da budu, bas zbog toga ...

Mislim na one koji treba da kupe nešto za 11.8€, pa uplate 11.9€ i onda im nije jasno.
A objašnjenje da narod nema para, a kupuje robu sa interneta može da ima smisla - ali opet dolazimo do toga da mora da ima više para nego što nešto košta. I opet smo svedoci toga da ljudi opet pitaju - zašto mi ne prolazi, imam tačan iznos bla bla bla

Ok, pa ljudi ne znaju. Šta je čudno u tome što neko ne zna da za robu vrednosti od 11.8€ mora da plati 12.8, pa će za nedelju dana razlika da mu se vrati. Upravo zato većina ljudi koristi kartice za plaćanje preko neta, tako što nađe šta će da kupi, pa tek onda uplati pare i to tačan iznos. Meni tu ništa nije čudno.

Druga je priča što se tema ne čita, pa se ponavljamo, to je bezobrazluk.

Tipicno srpsko ponasanje...nesto kosta 11.87e, e toliko cu i da uplatim :D i to sve u paru

Nazad
Vrh Dno