Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Da li je nama dozvoljena opcija u opste add funds, posto ja nikako ne uspevam da je nadjem?

Jesu dostupne sada uplate u Srbiju sa premium nalogom ? xD I kakvo je stanje sa Payza, Moneybookers, Payoneer mogu li se primati uplate ili samo slati ?

Poslednja izmena:
Ulogujes se i platis, pejpal sam povuce sa racuna i to je to..

Znaci nije bitno da imas kes na racunu, vec da ti je akaunt povezan sa karticom na kojoj su ti pare?

Tako je.

Šta i kako?
18.6 plaćen u predprodaji paypal-om artikal u UK, 15.7 poslat UKMail-om (kurirska služba), kada unesem tracking broj na ukmail sajt dobijem moje podatke i da je paket uručen19.7.2013 u 12:00, "singed for by consingnare ", njihov partner ovde je city exspress. Sve ovo naravno ne bi pisao da nije problema, a problem je što mene niko niti je kontaktirao, niti mi je bilo ko bilo šta uručio. Kontaktirao sam prodavca i čekam odgovor mada da sam ja na njegovom mestu računao bi da je paket dostavljen i da me sada neko tamo iz srbije sada zaj..va. Da otvaram slučaj na paypal mislim da nema vajde samo im da tracking broj i pre će njemu da veruju nego meni. Nisam pametan, ima li ko ideju šta i kako ne bi baš da se oprostim tek tako od 160£.

P.S. sutra izjutra ću kontaktirati city exspress mada mislim da je od toga slaba vajda.

@Antonio pa mozda im sistem tako radi, cim dospe u ruke city expressu u bazi tako pise....
lepo kontaktiraj city express pa ako ima problema i UKMail pa na kraju i paypal

Jel ima neko problem sa PP na Originu i Steamu? Plaćao sam preko PP na drugim sajtovima, ali nešto kod ova dva "sistema" nije u redu.

Nastavak priče kontaktirao cityexpress, neznaju ništa, mogu da vide paket samo ako ima njihov bar kod. Navodno rade samo sa fedex-om. Pitam za UkMail ili eurodis pošiljle oni kažu da neznaju ništa o tome i da ne rade sa njima navodno samo fedex. E sada ili sam ja lud ili oni neznaju o čemu pričaju http://eurodis.com/network_partners/meet_our_partners.php .

Pitanje...
Ortak je platio pre 3 dana nesto preko PayPalla.
Ta roba je stigla na nasu carinu i oni su ga naravno rebnuli debelo (za paket koji je ukupno bio 72€ sa postarinom, treba da doplati 48€ il 55%).
On bi odbio tu posiljku, ali ne zna kako moze da povrati novac koji je uplatio (predpostavlja da iznos postarine ne moze da povrati).
Da li neko zna kako ovo ide???

Da li mislis da je fer da trazi povracaj para zato sto je ON odbio da preuzme?

Prodavac nije kriv sto je nasa carina toliko ocarinila, samim tim nije fer ni da on bude na gubitku. Moze da proba da se dogovori sa njim da mu vrati deo para kad mu se paket vrati, ali je veliko pitanje da li ce se paket uopste vratiti prodavcu...

Pisao sam i na temi CARINA NA PIOSILJKE o tome, da se ne ponavljam sad ovde....

Nema veze fer - nefer, neki zakon sigurno postoji.

Znam procitao... hvala puno na infou.

Za one koji nisu tamo pratili...

Ima pravo na povracaj novca umanjen za isporuke u oba pravca + neki prodavci odbijaju do 10% vrednosti posiljke.
Ovde to ne bi bio slucaj, ne odbija se nista (malo pre pogledao na sajtu), ali bi ostao kratak 35 evra koliko bi mu uzeli za tu postarinu u oba pravca :(

Pa bolje da je platio carinu jer je u oba slučaja kratak za skoro isto para.

Poslednja izmena:
Treba obih dana da skočim do Erste banke i da otvorim Omladinski račun. Sad sam 4. godina srednje škole, tako da mi ovaj račun dođe super jer nemam redovne prihode. Interesuje me da li ima nekih problem sa povezivanjem ovog računa sa PP i da li treba da im tražim karticu na internet plaćanje ili će sve to oni da mi daju?

Za PP ti je dovoljna njihova Poklon kartica (Visa electron).

Imam jedno pitanje, kada kupim nesto preko paypal-a i ne stize mi duze vreme, koliko imam vremenski fore da zatrazim povracaj novca?

Mislim da je već odgovoreno u ovoj temi, 45 dana od plaćanja.

@falcon
hvala, preko telefona pisem pa nisam mogao da pretrazujem, a trebala mi je ta informacija.

Imam nameru da otvorim non resident bankovni racun negde u BiH, posto mi je potrebna opcija primanja novca.
Negde sam cuo da je u Srbiji zabranjeno imati inostrane racune (po nekom zakonu), da li je to istina?

Imam nameru da otvorim non resident bankovni racun negde u BiH, posto mi je potrebna opcija primanja novca.
Negde sam cuo da je u Srbiji zabranjeno imati inostrane racune (po nekom zakonu), da li je to istina?

Iskreno sve je u srbistanu zabranjeno, pa i to sto pitas a i ono sto ti sutra padne na pamet ce u medjuvremenu zabraniti ako vec nije....

Jel' neko mozda dodao nasu srpsku karticu (bilo koje banke) na recimo hrvatski ili BiH paypal nalog, pa je tako koristio za povlacenje novca ? Ovo bi moglo da bude odlicno resenje dok Srbija ne dobije mogucnost povlacenja novca na lokalne kartice.

Poslednja izmena:
Jel' neko mozda dodao nasu srpsku karticu (bilo koje banke) na recimo hrvatski ili BiH paypal nalog, pa je tako koristio za povlacenje novca ? Ovo bi moglo da bude odlicno resenje dok Srbija ne dobije mogucnost povlacenja novca na lokalne kartice.

HAHAHA:laugh:

Ljudi jedno pitanjce :p Kupio sam nesto,medjutim prodavac ne moze to da posalje za Srbiju (iako je pisalo worldwide). Isao je refund,na paypalu uredno stoji refund, i pise da su pare prebacene na karticu (intesa) medjutim,tamo nema nista? Proslo je vec 7 dana? Koliko jos da cekam? :p

Još 1 do 7 dana :)

Vrh Dno