Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

A odakle ti pare na PP kad je to jos uvek onemoguceno u Srbistanu ?

Pa nije mi Srbistanski paypal. :D Koristim calov paypal koji je registrovan u Italiji, pa mogu da primam uplate.

Onda pogledaj transakcije na PP ...

Kontaktiraj PP support .

Pomislio sam da ti nije ostao neki automatski monthly fee koji skidaju sami .... oni ili neki drugi sajt .... možda si zaboravio.

Mada mi nije jasno kako nemaš u history gde su otišle pare ....

Kako funkcionuse vracanje para? Kupio sam nesto, pa su mi skinuli pare preko PP i hocu da odustanem od kupovine i naravno, hocu pare nazad.

Pa ako se prodavac složi može da ti uradi refund sredstava.
Šta piše u policy-u firme od koje si kupio u vezi odustajanja od kupovine i povraćaja sredstava?

https://www.leapmotion.com/legal/terms_of_sale

Uredjaj kosta sa shippingom ~83eur. Dosao je u Srbiju FedEx-om i traze mi dodatnih 8000 din za spediciju, carinu i porez. Na kraju ce da me uredjaj od ~61e kostati ~160e. Neka hvala.
Pri tome su lazno informisali kupce o mogucnostima uredjaja (ne podrzava point cloud podatke, vec samo prste i olovke). To saznas tek kada skines SDK i analiziras dokumentaciju. U video fajlovima opusteno pokazuju point cloud podatke.

Odmah po porucivanju sam im trazio da otkazem porudzbinu, ali oni su sa danom zakasnjenja odgovorili kada je porudzbina vec bila poslata. Razmisljao sam da ipak uzmem uredjaj, ali mi troskovi uvoza nimalo ne odgovaraju.

Poslednja izmena:
Javili su mi se ovi iz PP-a. 5e mi nisu uzeli nego sam ih izgubio zbog promene u kursu, u odnosu euro-dolar.

Pa kakve veze ima banka sa paypalom? Meni su pare na paypalu, ne na racunu banke. I pod payments nemam nista tog tipa

A odakle ja znam da ti nemas nas PP, nisi rekao, da gatam!? Lakse malo drugi put, ja sam hteo da ti pomognem...

Koliko si ti to imao, kad 5 otišlo na proviziju/konverziju, ili šta već?
AKo je veća cifra, OK....

https://www.leapmotion.com/legal/terms_of_sale

Uredjaj kosta sa shippingom ~83eur. Dosao je u Srbiju FedEx-om i traze mi dodatnih 8000 din za spediciju, carinu i porez. Na kraju ce da me uredjaj od ~61e kostati ~160e. Neka hvala.
Pri tome su lazno informisali kupce o mogucnostima uredjaja (ne podrzava point cloud podatke, vec samo prste i olovke). To saznas tek kada skines SDK i analiziras dokumentaciju. U video fajlovima opusteno pokazuju point cloud podatke.

Odmah po porucivanju sam im trazio da otkazem porudzbinu, ali oni su sa danom zakasnjenja odgovorili kada je porudzbina vec bila poslata. Razmisljao sam da ipak uzmem uredjaj, ali mi troskovi uvoza nimalo ne odgovaraju.

Što se tiče dodatnih 8000 rsd, to sa prodavcem nema ama baš nikakve veze, to su troškovi koje plaćaš lokalnom zastupniku FedEx-a za troškove špedicije, carinu i pdv, tako da na konto toga ne možeš da se žališ.
Što se tiče lažnog informisanja i toga da nisi zadovoljan, koliko vidim u terms of sale, imaš mogućnost da u roku od 30 dana vratiš proizvod, ako nisi zadovoljan:
"If within 30 days of shipping you are not completely satisfied with your Product purchased from the Store, you may return it to Leap Motion for a refund."
Ipak, to će da te košta, tj. moraćeš da platiš troškove povratka paketa do njih, pa će ti to odbiti kad ti budu radili refund.
"You are responsible for the costs of shipping the Product back to Leap Motion."

I pošto si kupac iz Evrope, dobro pročitaj "Additional Information on Right to Withdraw for Consumers in the European Union", gde ćeš naći i obrazac formulara koji ćeš morati da im pošalješ u Češku.

Eto, pa javi kako je prošlo.

Ne zelim ni da ga uvozim. Ne treba mi dodatni trosak od 8000 din. Pokusacu sa njima da dogovorim da cu odbiti prijem posiljke i da mi vrate ostatak para od shippinga nazad.
Samo me zanimalo da li ce PP da mi vrati ostatak para od refunda na moj racun.

PP će da ti prosledi na račun čim ti oni urade refund, ali će ti refundirati manje, pošto će morati da plate troškove povratka paketa koji si odbio (ako budu hteli da ga preuzmu, naravno).

Ne zelim ni da ga uvozim. Ne treba mi dodatni trosak od 8000 din. Pokusacu sa njima da dogovorim da cu odbiti prijem posiljke i da mi vrate ostatak para od shippinga nazad.
Samo me zanimalo da li ce PP da mi vrati ostatak para od refunda na moj racun.

Ne verujem ni ja da će ti tako lako izaći u susret. A i da bi ti vratili pare ti njima moraš da vratiš proizvod, koji gle čuda moraš da preuzmeš :d. Vrzino kolo.

Ne moram da ga preuzmem. Dovoljno je da FedEx-u kazem da ne zelim da primim paket. On ionako stoji kod njih.

Ali će neko morati da plati shipping from Serbia 2 USA, a to sigurno neće biti prodavac.

^^Da, zaracunace ti do srbije pa od srbije ka usa cenu shippinga, pa ce refund da odrade od toga sto ostane od tvoje uplate..

Bolje i to nego da platim 160e za nesto sto vredi 60e.

Javio se Leap Motion. Prihvati će paket nazad i refundirati novac. Još samo da pozovem FedEx i da im kažem da pošalju paket nazad.

Meni nije bas jasan problem, ako je firma i kostalo je 60€ normalno je da ce biti troskova spedicije, carine... Jedino da su isli preko poste mogao si proci nesto jeftinije ali bi isto imao jos toliko koliko si ga platio troskova... Lopovska drzava, sta ces!!

Meni na nas pay pal nisu mogli da mi vrate pare jer nemamo jos uvek podrsku za primanje novca vec samo za placanje.
Na kraju su pristali da mi uplate refund na bratov pay pal koji je otvoren na Sloveniju.

Inace do sada nisam narucivao nista preko 50€ i nisam imao problema sa carinom, ali sada sam bacio oko na onaj Nest pametni sobni termostat koji kosta oko 180€.
Sta vi mislite da li da se usudim da ga narucim i koliko bi ovi nasi jos dodali na tu cenu?

Poslednja izmena:
PayPal te pitao da uradi refund? Ili neka firma? Onda oni ne umeju da urade refund. Nema veze što ne može da prima pare, refund je moguć.

Vrh Dno