Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ozbiljno sam pitao :D Primetio sam da vrate nesto, ali nikad nisam racunao da li je stvarno sve sto su vise uzeli...

Vracaju zavisno od kursa. Kada uplatis oni uzmu vise i ne knjize promenu odmah, mada mogu iste sekunde, vec posle 7 dana, to vidis na izvodu ili onlajn bankarstvu, jedino kad kupis nesto u Subotu ili nedelju, knjize u petak znaci malo ranije. Oni za tih 5-7 dana uzimaju kurs koji im odgovara najvise da bi zaradili.

Ako Dinar raste, dogadja se i to nekad, vratice ti isto, a ako Dinar opada u tom periodu vratice ti manje, mada su to neke mizerne razlike, tipa 0,5 % . Ali ako su poremecaji veliki kao ovih dana i to u odnosu Dolar - Euro ,moze da bude dosta razlika, naravno ko placa u dolarima, sto je i najcesce, za Eura nema konverzije pa tu cesto ako je kurs stabilan i ne uzmu skoro nista.

Bio sam do Intese da doplatim (morao da kupim 5€) i vidim koliko tacno uzimaju, neki kazu 4%, neki 6%, neki i 7%, i kaze mi teta za salterom da ne uzimaju NISTA!
Onda ipak pozva nekog lika i pita ga telefonom koliko rezervisu preko sume koja se placa, i tvrdi da joj je on rekao da sajt za placanje uzima 4% a oni nista!?

Normalno ne verujem u to, posebno sto je PP lepo u Sent Payments naveo tacan iznos u cent, nigde ne pise vise koji treba da mi se vrati za X dana, a u Intesinom online bankingu stoji da sam platio 35,46€, iako sam platio robu i transport 33,42€!!
Gledaju te u oci i lazu, i jos me za pisljiva PAR CENTA sto mi falilo na racunu cimali danas opet po onoj omorini, i jos cimanje u redu, dok sve vreme gledam da ne naidje ovaj sto naplacuje parking da mi zalepi kaznu...

Poslednja izmena:
Ne veruj teti sa Saltera, niti onome koga ona zove, nista. U samom ugovoru koji si potpisao sa banka Intezom sve pise i koliko uzimaju procenata kao rezervaciju i zasto, a kasnije vracaju, pa nadji ugovor ako ga jos imas i procitaj. Veruj samo svojim ocima i potpisu.

Poslednja izmena:
A svega toga ne bi bilo da si čitao temu, i ovu, i onu baš za Intezu, i gde je najmanje 10 puta napisano da se UVEK rezerviše više sredstava, i da neće da prodje uplata ako imaš tačno na računu.

Oladi malo care, procitao sam temu, preracunao sam se na digitronu za 4% kako je rekao neko, a i ova teta na salteru, i slagale se brojke ali uplata NIJE prolazila!!
Nakon ovog sto sad vidim na online nalogu rezervisano mi je 6,1% sredstava sto je vise nego sto je receno prvobitno i u temi i na salteru!!
P.S. A zbog cega je koliko vidim problem iskrsao zato sto mi falilo citava CETIRI CENTA!!!

Poslednja izmena:
Pa jel ti ja rekoh da ne verujes teti. Ne za 4 % vec za to da novac uzima tamo neko ,a ne banka. Evo mislio sam da mi je ugovor ko zna gde, a on pored fotelje :D

Evo sta u njemu pise :

Banka ima pravo da prilikom transakcije platnom karticom u okviru raspolozivih sredstava na tekucem racunu iznos koji se autorizuje uveca za 4 % od iznosa transakcije, kako bi se sprecio valutni rizik.

Eto teta Laze da to ne uzima Banka. A 4 % jeste. Tu su dve opcije ili ti ne znas da izracunas procentni racun, nisi jedini, retko to ko zna jer postoje tri procentna racuna, ili druga varijanta da se osim placanja vrsi i konverzija valuta. Znaci kada placas u Eurima , onda ide samo ova 4 %, a kada placas u Dolarima, banka vrsi konverziju iz Eura u dolar, pa i tu malo zagrebe, al kasnije i tu deo vrati, pa nije konverzija 2 % nego manje od 1 % u proseku.

A da li ti je falilo 4 centa ili 40 $ to je svejedno. Jer to ne autorizuje neki covek, vec program automatski odradjuje, pa ako zafali i 1 cent, on odbija transakciju, tako je programiran.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima i izvinjenje unapred ako je pitanje vec bilo...

Registrovao sam se na paypal, problem je sto mi je balance 0 i ne mogu da saljem novac nikom. Imam dve kartice registrovane, obe iz Inese. Visa Electron i Visa Internet. Za obe sam radio verfikaciju. Uzeli su mi 1.5e i u e-bankingu sam onaj cetvorocifreni pin ukucao u paypalu tako da sam kartice verifikovao. Na obe kartice imam novac u eurima, ali mi paypal to ne cita, evo postavicu par SS-ova da blize objasnim problem:

Hvala unapred na pomoci.

Dobro, super ... sve je kako treba ... kad budeš nešto plaćao, povući će koliko im treba ...

Nikom PP ne "cita" stanje kartice izgleda, ni meni nije, uvek pise 0,00 stanje iako na kartici znam da imam recimo 35,5 kao juce. On je samo posrednik za placanje, pare ne stoje na njemu, moras da koristis i bancin online (ako ima) banking da proveravas stanje na kartici, bar ja tako radim za Intesa Internet.

Jedno pitanje , registovao sam Visa virtuon karticu na PayPal, stavio me automatski na Account tip Premier, znam da ima tri tipa accounta
pa me interesuje razlika medju njima, cini mi se da je Premier u sredini ?

Jeste li uplacivali nekome novac preko paypala? Treba jednom decku iz bosne da uplaim 50e.

Koliko vidim treba samo da idem na Send Payment, ukucam njegovu adresu, i koliko evra i to je to?

To je to, pod uslovom da bosanski nalog moze da prima novac, a mislim da to nije slucaj

Bosanski Paypal moze da prima novac.

Nije u tome problem nego vas dvojica treba prvo da se dogovorite ko ce da plati proviziju koja za slanje novca nije bas mala, manja je nego Western ali ipak znacajna. Ako treba da mu uplatis 50 Eura, a ne naznacis nista oko provizije on ce dobiti za dizanje znatno manje. Prvo to sa njim regulisi pa tek onda salji.

Ajde i ja jedno pitanje vezano za Paypal i otvaranje naloga u Bosni ima li neko ko zna koja kartica je najpovoljnija uzeti i uopsteno koji su limiti i da li moze da se otvori nalog na Bosnu za primanje novca na Paypal bez dodavanja kartice ?

za Bosnu ja sam izvadio Raifaizen....

Bosna je ipak druga liga Onlajn trgovine, mi smo Treca. Ko vec hoce da se petlja sa tim , bolje mu je da svrati do Croatie, i tamo u banci otvori racun i uzme karticu. EU je ipak EU. Bosna je samo uletela u nekom paketu sa njima oko paypala , al sve ostalo oko postarina je bolje kada pise Croatia na adresi.

Posebno kad su u pitanju medjusobno Zemlje EU , oni imaju medjusobno nize tarife postarina, nego prema ostalim zemljama.

Na DX se ne moze platiti Paypal-om, to je vec konstantovano , pa sam platio dve narudzbine Visa Virtuon karticom,kako su obe porudzbine
30.05.2013 oznacene na sajtu kao "Full Shipment " i obe su tada dobile broj za pracenje a 11.06. za obe posiljke je pisalo na Hongkong Post
Destination - Serbia (Republic of)
The item (RTxxxxxxxxxHK) left Hong Kong for its destination on 11-Jun-2013
napustile Hongkong ako sam dobro skapirao. Jos uvek ih nema da stignu u Srbiju sta mi je preduzimati ili da cekam jos neko vreme ?

Poslednja izmena:
Nisi jedini, ima nas kojima je i ranije krenulo, i ni traga ni glasa....

P.S. Zašto koristiš DJ u reči PORUDŽBINE ? DJ = Đ = Ђ.... DŽ = Џ

Na DX se ne moze platiti Paypal-om, to je vec konstantovano , pa sam platio dve narudzbine Visa Virtuon karticom,kako su obe porudzbine
30.05.2013 oznacene na sajtu kao "Full Shipment " i obe su tada dobile broj za pracenje a 11.06. za obe posiljke je pisalo na Hongkong Post
Destination - Serbia (Republic of)
The item (RTxxxxxxxxxHK) left Hong Kong for its destination on 11-Jun-2013
napustile Hongkong ako sam dobro skapirao. Jos uvek ih nema da stignu u Srbiju sta mi je preduzimati ili da cekam jos neko vreme ?

To sto paypal ne radi na DX-u, je mozda prednost :) Bez zezanja zavisi kolika je vrednost kupovine, al sam na njihovom forumu procitao odgovor nekog od zaposlenih, znaci ne moderatora, navodno obicnih kupaca, vec Kineza. Bilo je pitanje oko paypal Dispute i dobio je odgovor otprilike " Pazi paypal Dispute mozes iskoristiti samo jednom " . Ja sam to razumeo da ce jednom ispostovati proceduru, ali da ce da te izbrisu iz clanstva i onemugeuce ti da vise kod njih kupujes ako budes potezao paypal. Zato i kazem pitanje je vrednosti robe, jer za neku sitnicu ne bih se odrekao najbolje onlajn radnje. Inace ja kod njih od 3. juna kada su poslali, imam mali neregistrovani paketic, tako da svi paketi iz tog perioda fale ne samo oni kupljeni kod DX-a.

Miglia , postoji li neki max.rok u kome stize ili nema pravila,sada sam narucio jos jedan paket ali na adresu CH , danas je poslat sa DX, bas me zanima kad ce stici u CH, da li je ovo kasnjenje vezano samo za Srbiju ili generalno, jos ovaj danas paketic nema broj za pracenje jer je oko 8 dolara.

Ima pravila. HK posta je nesto uradila, sto neko rece verovatno poslala brodom umesto avionima pakete, al ne samo za Srbiju nego za Evropu, citao sam na njihovom sajtu kukaju ljudi iz mnogih zemalja. Tako da paketi iz tog perioda koje svi cekamo ne stizu, dok oni poslati kasnije dolaze, jer njih ocigledno salju kao sto i treba avionima. DX sa tim nema nista , sve je to pitanje poste.

Inace postoji Swis posta Singapure , znaci Svajcarska posta koja posluje iz Singapura. I krs je zivi . Gora je od drzavne poste Singapura bar 5 puta. Paketi prvo idu iz Kine u Singapur pa za Svajcarsku, tacnije Nemacku jer im je tamo u nekom selu glavni magacin. Tako da nije nista bolja od ovih Kineskih posta. Citao sam kao crni humor, zali se covek iz Pakistana ne znam koji sajt mu poslao tom postom, pa covek sa pravom negoduje, jer je Pakistan udaljen od Kine nekoliko hiljada kilometara, pa umesto rutom Kina , Indija, Pakistan, njemu prvo ide do Singapura , pa do Svajcarske i Nemacke , a onda ko zna kako da Pakistana. To pismo obidje dva puta ceo svet dok ne stigne do njega.

Imas vise o ovoj posti na 17. stranici ove rubrike ironmanbg je imao paket preko njih.

Poslednja izmena:
Al' meni su dva paketa poslata istog dana (2.6.2013.) od kojih je jedan stigao (13.6.2013.), a drugi nije jos uvek, malo mi je cudno da su poslati razlicitim metodama.

Kako treba da se odradi refund? Prodavac je probao preko paypala i kaze mu da mom nalogu nije podrzano primanje novca.

Kako to da odradim? Problem je sto je isteklo 40 dana na ebayu.

Treba da se podnese zahtev za refund ali ja nemam tu opciju a on je pokusao samo da mi posalje novac i nije uspelo.

Nazad
Vrh Dno