Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ja placam sve sa dinarske kartice ispadne mi isto cak i jeftinije nego da kupujem evre :D

ima li ko dobar sajt za pracenje posiljki koje pocinju sa SS, inace je poreklom iz US, ova varijanta (USPS First Class Mail Intl). Pokusavah preko njihovog sajta i jos xy sajtova sa googla ali bez uspeha... Inace paket je poslat pre 10+ dana tako da kapiram da je vec isprocesuiran pa bi po meni vec mogla da se prati, mada mozda je i to problem ko ce ga znati...

Iako ni LM nije broj za pracenje vec 'Customs number', vidljiv je na pojedinim deonicama u Americi.
Program na androidu je TrackChecker. Video sam da ima i Win verzija.

To da su obradili paket za 10 dana ne mora da bude tacno. Usporili su Amerikanci i to opasno. 10-21dan im je potrebno da to konacno napusti Ameriku. Jednom prilikom i citav mesec...

ima li ko dobar sajt za pracenje posiljki koje pocinju sa SS, inace je poreklom iz US, ova varijanta (USPS First Class Mail Intl). Pokusavah preko njihovog sajta i jos xy sajtova sa googla ali bez uspeha... Inace paket je poslat pre 10+ dana tako da kapiram da je vec isprocesuiran pa bi po meni vec mogla da se prati, mada mozda je i to problem ko ce ga znati...

Tracking ako imaš on se pojavljuje odmah, mnooogo pre nego što ga isprocesuiraju. Meni se recimo tracking pojavio čim je čovek javio da je poslao, a onda je posle pet dana otišao iz jednog grada u drugi par km dalje, pa deset dana kasnije napustio konačno kaliforniju, da bi posle mesec dana napustio usa. Tako da... idi na letovanje slobodno i zaboravi na paket neko vreme,)
Inače pogledaj ovde kako se šalju paketi u 21 veku. I googlaj na usps click-N-ship. Oni čim pošalju info o paketu pošti tj. kad odštampaju nalepnicu koju lepe sa podacima već imaju tracking. I ti na sajtu pošte odmah možeš da vidiš da je primljena elektronska informacija o pošiljci, tako nešto ne sećam se baš.
Inače ovo naravno važi ako uopšte imaš tracking broj, a to kod tebe je očigledno samo confirmation number. S druge strane ima tih jeftinih varijanti pisama gde tracking funkcioniše samo dok pošiljka ne napusti usa.

Dobro.

Datum slanja nisam ni primetio ali to je treci font koji se pojavljuje na prijemnici. Inace vide se iskrzane linije i tekst po obodu ziga, sto je i normalno za metalne zigove koji se koriste u svim postama u svetu, ali je zato datum slanja perfektno jasan.

Kao sto sam vec napisao prosto mi je neverovatno da hoce da me predje za 28$ i da se toliko trudi da prevara uspe.

Kao sto sam vec i pitao, sta da radim dalje? Da li da mu pljusnem dokaze u lice i trazim refund odmah ili da po njegovom predlogu sacekam 35 dana, pa ukoliko posiljka ne stigne, da mi on izvrsi povracaj, a ja mu ukoliko ikada stigne posiljka istu vratim na njegovu adresu:trust:

Uopste kada se pokrece postupak na ebayu? Jel' posle 45 dana od ulate, ili...?

Hvala na odgovorima i sugestijama:wave:

Ova epizoda se zavrsila tako sto sam dobio refund i prodavcu dao negativnu ocenu uz kometar da posiljku nije niikada poslao a da se mojim novcem koristio 35 dana bez kamate, e sad danas sam dobio meil od prodavca u kome me pita da li sam dobio povracaj i "moli" me da obrisem negativni feedback i komentar.

Da li da to uradim?

Molim iskusnije korisnike ebaya da pomognu komentarima

Zasto bi brisao negativan feedback? Jel tvoje iskustvo negativno? Jeste. Znaci da je feedback zasluzen.

Ma jok....
Ti da mu izbrises negativnu a on posle da zahebe druge na tu foru i tako u krug.

Nema potrebe da brišeš, feedback upravo i služi tome da naredni potencijalni kupci vide sa kim mogu da imaju posla, pa da procene situaciju (iako sistem nije idealan, bolje da ga ima, nego da ga nema).

Napisi mu da za brisanje feedbacka treba da uradi jos jedan refund da bi ti bio zadovoljan :)

Kod takvog slucaja gde prodavac ne posalje robu a vrati novac najcesce se daje neutralna ocena sa upozorenjem drugim clanovima,ti imas jos jednu mogucnost da dopunis replikom vec datu izjavu u slucaju da on izvrce cinjenice.Sto se tice kamate to zaboravi nije to Srbistan da za mesec dana inflacija pojede deo tvog novca

Ma kakva neutralna !!! Da je bio posten prodavac , iskren on bi posle 10-tak dana priznao, lepo napisao mejl, da nije u stanju da to proda, nema na stanju, ne moze da nabavi itd. Vrati odmah novac , pa da na posten odnos dobije neutralnu.

Ovako zavlacio coveka dva meseca, lagao ga maksimalno, slao mu neku falsifikovanu, photoshopiranu dokumentaciju i na sve nacine pokusavao da prevari. KAda na kraju nije uspeo, kuka za ocenu. Negativna ocena je malo za takve.

Ja placam sve sa dinarske kartice ispadne mi isto cak i jeftinije nego da kupujem evre :D
Moze pojasnjenje? Mislim zar nije kurs Banke najgori moguci...

-----------------------------------------------------

Imam paypal otvoren u Americi, racun i kartica potvrdjeni uredno sve kupovao sam dok sam bio tamo itd.
Danas sam dodao Intesinu Visa internet karticu i uspeo sam da platim neku uslugu znaci radi.
Ono sto mene zanima kako da dodam sada Intesin devizni racun, naravno da bih mogao da primam pare ukoliko je moguce. :)
Kada stisnem da dodam jos jedanu banku(racun) iskoci mi slika iz atacmenta. Naravno u Americi sam imao te podatke ali kako da dodjem do Intesinih ovde u Srbiji? :)

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    25.9 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena:

Imam paypal otvoren u Americi, racun i kartica potvrdjeni uredno sve kupovao sam dok sam bio tamo itd.
Danas sam dodao Intesinu Visa internet karticu i uspeo sam da platim neku uslugu znaci radi.
Ono sto mene zanima kako da dodam sada Intesin devizni racun, naravno da bih mogao da primam pare ukoliko je moguce. :)
Kada stisnem da dodam jos jedanu banku(racun) iskoci mi slika iz atacmenta. Naravno u Americi sam imao te podatke ali kako da dodjem do Intesinih ovde u Srbiji? :)

Opcija povlačenja novca na bankovni račun nije omogućena, moguće je samo plaćati, a kao što vidiš kod tebe je US nalog i drugačiji su podaci koji se unose, tj. u prevodu prilagođeni nalogu i bankama koje su u US...

Imam jedno pitanje. Juce sam se prijavio na paypal. prilikom prijave sa visa kartice su mi skinuli 1 dolar. Kasnije kada sam verifikovao karticu skinuli su jos 1.5 eurs. Za ovo drugo sam procitao da ce da mi vrate. Da li neko zna zasto su mi skinuli onaj dolar i kada cu moci da placam preko paypala. Da li cu biti obavesten ili je sve vec spremno za placanje.
pozdrav

Ne moze. Kada bude moglo (ako bude moglo) moci ces da skidas lovu samo na kartice iz Srbije.

Gde mogu da vidim da li je PP nalogu omoguceno primanje novca, naravno, ne Srpskom vec inostranom nalogu? Konkretno, Austria me zanima.

Vidiš da li imaš opciju "send invoice" ili "request money" ili tako nešto .... naravno, na švapskom.

Zna li neko koliko je vremena potrebno da neuspesna (cancel-ovana) uplata sa PayPal-a legne natrag na devizni racun vezan za Intesa Visa Internet karticu? Sredstva je povukao 18 juna i posle 16 dana jos uvek stoji u nedospelim obavezama.

Zna li neko koliko je vremena potrebno da neuspesna (cancel-ovana) uplata sa PayPal-a legne natrag na devizni racun vezan za Intesa Visa Internet karticu? Sredstva je povukao 18 juna i posle 16 dana jos uvek stoji u nedospelim obavezama.

Jedna mi je legla za 4 radna dana, a drugu čekam već 8 dana i još nije legla. U pitanju je intezina internet kartica.

Treba mi pomoc oko neceg... Ribolovci medju vama verovatno znaju za sajt Plat.jp, uglavnom narucio sam neke upredene strune za ribolov, upola su cene pa sto da ne, i dobijem email sa linkom za placanje...
Odvede me lepo na sajt PP-a, sa leve strane pise sta sam duzan (25,9 €+7,5€ za PTT troskove), i kliknem lepo na Pay now, na racunu imam inace oko 35€, i ostalo bi 1,5€ jos... I nece!!
"You cannot complete this action on the card you have selected. Please select another card"

Kartica je uzeta pre par meseci, ovo je drugo placanje istom, prvo proslo momentalno, pare su uplacene jutros i vide se na racunu na intesa online bankingu, imam vise nego dovoljno, znaci ne bih ostao bez para posle ove uplate, sta je onda?

Sad nesto razmisljam, da nije problem onih 4% za valutna talasanja koja banka uzima preko onog sto trazi prodavac? Bukvalno su centi u pitanju ali ***, smradovi ce me sutra opet cimati do banke...

Napisah ti gore. To ti je to. Ja se tako nekad zezam kad imam vremena, pa dodajem po 10 centi i pokušavam, sve dok ne prodje ... i uvek bude onih intezinih 6% koje rezervišu .....

Znaci 6% je? Moram onda da dodam bar 2-3€, majke im ga, jeni su slabi spram € i nije neka bas velika suma, ali kad se mora...

Da, toliko ... to stoji rezervisano dok ne prodje 10ak dana, posle ti se pojavljuje nazad na računu ....

Vrh Dno