Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ja sam dobio tracking broj za artikal od 1.5$ , isao na standardni free shipping. Stigao je za 9 dana iz Singapura.

Da li je reč o klasičnom Phishing-u ili ne?

Na e-mai koji nije vezan za PayPal mi stiže sledeće obaveštenje:

Dear PayPal user,

We recently received a report of unauthorized credit card payment attempt

associated with this account. To protect you against any further unauthorised

payment attempts, we've limited access to your PayPal account. Please take

a minute to review the details below and what steps you need to take to

remove the limits.

-----------------------------------

Details of disputed transaction

Case ID Number: PP-001-546-712-069

What to do next

Please download the form attached to this email and open it in a web browser.

Once opened, you will be provided with steps to restore your account access.

We appreciate your understanding as we work to ensure your account safety.

Due dates

Please get back to us as soon as possible.

Other details

There are no other details for this transaction at this time.

Yours sincerely,

PayPal

----------------------------------------------------------------------

Please do not reply to this email because we are not monitoring this inbox.

To get in touch with us, log in to your account and click "Contact Us" at

the bottom of any page.

Copyright © 2013 PayPal, Inc. All rights reserved.

PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A.

Société en Commandite par Actions

Registered office: 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxemburg

RCS Luxemburg B

U PP je lepo napisano da kada dobijes email ako primetis 2 stavke odmah znas da Phising:

1. E-mail ima Atecment bilo kakavi e-mailovi koji dolaze od PP-a nemaju nikakav atecmen za njega vezan.

2. Nesme ni u jednom e-mailu da ima da ti trazi lozinku na bilo koji nacin...

Treba mi jedan savet, nisam kupovao jos od polovine aprila pa nisam u toku. Narucio bih jedan program ali posto mi zapravo treba samo serial trazicu da mi prodavac napravi invoice sa 0 troskovima za postarinu. Stoga me zanima da li je resen onaj problem sa placanjem i da li cu imati problema?

Proceniće ti pošiljku prema pravilniku i dodaće adekvatne namete.

Što da ti išta šalje, ako ti treba samo serijski broj?

Ma ne treba da mi salje uopste, nego pitam zbog placanja, da li moze da se plati preko inovice-a. Ranije sam sve obavljao preko italijasnkog ali tada sam uvek placao i dostavu.

Da li je uobičajno da mi na Paypal nalog pod transakcijama stoji za jedan paket da još uvek nije poslat, a na Ebay nalogu da je poslat?

Poslednja izmena:
@seizmos
@defcoon221

Zahvaljujem na potvrdi pretpostavke

Da odgovorim sam sebi, upravo sam izvrsio placanje preko ebay.co.uk, stoga ebay je sada poptuno funkcionalan, nije vise potrebno ici na ebay.it.

Da li je neko uspeo da plati sa srpskim paypal nalogom na dx.com? Na banggood.com prolazi mi ali na dx.com nikako.

Na dx.com prolaze kartice direktno, nije ti neophodan PP.

Hvala Falcon na odgovoru, znam za mogucnost placanja karticama jer sam vec kupovao tako, nego me interesuje da li je mozda i tu proradio paypal.

Hvala u svakom slucaju ;)

Imam jedno pitanje u vezi verifikacije kartice, naime registrovao sam se na paypal.com i sada mi stoji status:Unverified. Kada kliknem na get verified trazi mi da ukucam neki identifikacioni broj. Znam da on ima 4 cifre, ali mi nije jasno da li taj broj treba da mi stigne na e mail adresu ili treba da odem do banke? pre par sati sam pokusao verifikaciju i pise mi da je code poslat, a ne stize mi nikakav e mail, da li treba da cekam ili...?

Pravac banka ako nemaš mogućnost online uvida u transakcije.

Skinuli su ti 1.5e sa kartice koju si povezao na nalog i uz info o transakciji stoji i taj kod.

Skinuli su ti 1.5e sa kartice koju si povezao na nalog i uz info o transakciji stoji i taj kod.

Ali gde da vidim taj info o transakciji, treba li da mi posalju na e mail? kada kliknem na "get verified", pojavi mi se:

-We made a €1.50 EUR or equivalent charge on May 13, 2013.
-Check your card statement for the unique code we sent with the charge.
Gde mogu da proverim "card statement", nemam tu opciju?

Znaci ovaj kod od cetiri cifre treba da trazim u banci? Ili gde vec? Stizu mi mailovi od PayPala da me cekaju da unesam taj kod.
Sad sam video da nemam uvid u izvod za Visa internet kartucu?! On line koristim od kad se pojavio u Delta banci.

Zvao dobio sam, ali kad sam ga uneo kaze da je pogresan i sad mi trazi trocifren broj? onaj na kartici je ne radi.

Kakav sad trocifren? Negde ste zeznuli ... ili ti ili banka .... idi u poslovnicu, i nek ti povežu i nju na ebank, da sam vidiš sve ....

@faca
Evo ja sam upravo verifikovao karticu, zvao sam intesu i dali su mi 4-cifren broj koji sam uneo na paypal.com. Agent me je pitao koju valutu drzim na kartici, ja sam uplatio 100USD, jer se taj broj razlikuje od valute do valute, mozda je zbog toga nastao tvoj problem. Status mi je sada verified, i stoji mi poruka da ce mi sredstva biti vracena u naredna 24h.

Poslednja izmena:
Zasto da ne drzi bas dolare?
Obicno se ne drze nikakve pate dok nesto ne kupujes da prevaranti ne bi ukrali ili povukli vise, ali mi bas za dolare nije jasno...

Pisano je bre ljudi u 4 teme po 20 puta, i gde je kod, i kako se piše, i šta je CVV, i zašto samo evre , i zašto devizni račun .... El čita bre neko ovde postove?!?

Očigledno veliki broj ne čita, jer da se čita ne bi postavljali po 100x jedno te isto pitanje...:D

Paket vredan 60$, poslat od fizickog lica, stigao danas. Carina 4800 dinara ? Stvarno ne razumem, prevrsili su svaku mogucu meru. Da li neko zna nacin, kako da se zalim ? Da li uopste da podizem paket ?

Poslednja izmena:
Vrh Dno