Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ako mi stoji ne eBay-u uz prozivod:
USPS First Class Mail Intl / First Class Package Intl Service
i to mi dodatno naplati $1.35 - kako da znam da li imam tracking number?

Nesto su poceli da izvode %^###$@, danas sam ih zvao da pitam sta se desava sa ovim:

17.04.2013 13:04:00 SI - SILJUA Otprema
20.04.2013 06:37:03 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
20.04.2013 07:37:16 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
I dobijem objasnjenje - kao danas su tek uzeli da carine ono sto je predato na carinu 18-og i da zovem u ponedeljak!? Moj paket je navodno predat na carinu 22-og.

Tebi bar odgovorili nesto. Ja sam zvao da pitam za moj paket i sluzbenik koji se javio nije znao nista o tome da mi kaze. Pominje eventualno neko pismo u roku od 5 dana, al sam mu rekao da je to nemoguce jer je u pitanju mali paketic od nekoliko $ . Ta pisma salju ako predmet nije po njihovoj proceni za kucnu upotrebu, ili ako je u pitanju kako oni nazivaju trgovacka kolicina, a kod mene je u paketu samo jedan predmet, tako da ni po tom osnovu ne bi trebalo da stize pismo.

Jer kome stigne pismo u 99 % slucajeva nema nista od paketa.

Poslednja izmena:
Ako mi stoji ne eBay-u uz prozivod:

i to mi dodatno naplati $1.35 - kako da znam da li imam tracking number?

Tracking broj mora da ti da prodavac, tj. ona osoba koja je predala paket u postu.

Evo ti link pa prover sta koja USPS usluga donosi.

https://www.usps.com/send/service-chart.htm?

Izaberi International.

Kod First-Class Mail International nema automatskog vec mora da se doplati trecking, a to moras da vidis sa tvojim prodavcem da li si mu doplatio za to ili ko zna zasta.

Poslednja izmena:
@Ninoslav1983 & P307
Posto je u formi stojalo City, ja sam uneo City. Nisam ni slagao niti bilo sta trazio (niti dobio), vec pogresio :)
Verovatno sa tim nalogom necu ni kupovati nego cu uzeti novu karticu na svoje ime (taj nalog je bio na sestrino ime jer je njena kartica), posto sestra ne zeli da im salje sken sa svim podacima - sto postujem. Tj, jos se premislja, ali vrv nece hteti :)

Ma nema veze bre city state pak zip i te gluposti sa karticom i paypalom...
To sluzi za verifikovanje adrese kasnije kada ti traze dokumente kao i za primanje poste.

Kako je 80% ljudi do sada ubacivalo entropay kartice na ITA, HR, BIH naloge pa nije bilo problema da li je 10000 Zagreb ili 10125 Belovar...

Cak ni ime na kartici nije bitno pri registrovanju i placanju, bitno je da se poklopi drzava izdavanja sa drzavom registracije, ili da bar bude u komsiluku. Entropay je firma sa Malte, kartice Bank of Valletta pa radi na ITA paypalu...

Jel dobio neko paket sa ovim datumom i satnicom, sve u sekund , trecking upravo ovako izgleda ?? Imam ga i ja jos od ponedeljka i nista :(

Kod mene isto, status ne promenjen, paketa nema jos na vidiku... Ko zna kad ce stici, meni treba da stigne za kg tako da bice jos cekanja po svemu sudeci

I dobijem objasnjenje - kao danas su tek uzeli da carine ono sto je predato na carinu 18-og i da zovem u ponedeljak!? Moj paket je navodno predat na carinu 22-og.

Znači u BG-u totalno zaguđenje i kolaps, toga sam se i najviše brinuo kada je uveden pp. Moraće da zaposle još ljudi ili da menjaju metodiku rada...

@Duke Nukem
Pa zasto im je onda koji djavo zapalo da mene smaraju, ne kapiram? Jedino to sam primetio danas kad sam proveravao nalog da se mozda razlikuje izmedju kartice i samog PP naloga.

Traze da posaljem pasos/licnu/vozacku (photo id potvrda) i neki racun koji stize (address proof potvrda) na adresu, ali su naveli da ne moze racun za mobilni telefon, a sestra ima samo to na njeno ime, nista vise. Naravno podaci koji su mi poslali na mail i koje mogu da procitam u reslover-u na sajtu se razlikuju, na sajtu pise da mogu samo neki racun (bez mobilnog) a u mailu su napisali da moze racun/bank statement, itd.

Poslednja izmena:
Da li i kod vas na PayPal sajtu kao adresa stoji Serbia, a kada se na istom sajtu pogledaju obavljene transakcije onda kao shipping address stoji Serbia and Montenegro?

Tako i kod mene stoji.

Piše "Serbia" na oba mesta.

S obzirom da smo svi otvarali račune u isto vreme, zašto li nekome stoji ime stare države a nekima nove? Prilikom registracije svi smo stavili srbiju, a na adresi za isporuku nekima je Srbija a nekima SCG.
Moguće je da to zavisi od prodavca, tj. da softver kod prodavca različito čita podatke koje mu PP prosledi kao našu adresu, pa recimo kod nekih oznaku naše zemlje (recimo RS, ili SRB) vidi kao državu Srbiju, a kod drugih kao Srbiju i Crnu Goru.

Ajde bre iskulirajte malo, dešava se to svuda a ne samo kod nas. Meni na sajtu honkkoške pošte još od sedmog aprila piše da će poslati osmog... za drugi paket iz usa već par dana piše da je primljen u pošti ali se ništa ne dešava dalje...
btw kineze sam pitao šta se dešava, odgovoriše mi da je velika gužva i da paketi stoje već mesec dana u pošti (što im baš i ne verujem, pošto koliko vidim ljudi primaju pakete iz hk). Dakle stiže taman kad se vratim sa godišnjeg:)

S obzirom da smo svi otvarali račune u isto vreme, zašto li nekome stoji ime stare države a nekima nove? Prilikom registracije svi smo stavili srbiju, a na adresi za isporuku nekima je Srbija a nekima SCG.
Meni na PP transakcijama sa Ebaya stoji Serbia & Montenegro, na ostalima Serbia. Mozda ima veze sto je Ebay nalog otvoren 2005 dok je jos bila aktuelna ta drzava.

Ne idu paketi iz HK vec mesec dana... Mislim ne idu za ovaj kraj, Srbiju, BiH...

Ocigledno je neki problem, ranije je iz HK stizalo brze nego iz Kine

btw kineze sam pitao šta se dešava, odgovoriše mi da je velika gužva i da paketi stoje već mesec dana u pošti (što im baš i ne verujem, pošto koliko vidim ljudi primaju pakete iz hk). Dakle stiže taman kad se vratim sa godišnjeg:)

Meni iz Kine 2 paketa, jedan stigao pre 7 dana za 18 dana; drugi juce za 38 dana (ovaj ranije narucen je putovao duplo duze, i to je cucao u Kini preko 3 nedelje po tracking kodu). Pre 7 dana sam narucio sa DXa jedan, ide iz Singapura, jos ga nema na sajtu nase poste... toliko o paketima.

Zaboravljate jednu važnu činjenicu, a to je da zavisi od firme koja radi pakovanje pošiljki i njihovo prosleđivanje na adresu kupca, uzmite u obzir i tu činjenicu koja može biti "jedan" od razloga kašnjenja u isporuci.

Takođe i još jedna bitna činjenica dali prodavac npr. Ebay ima robu na lageru ili radi Wholesale za neku firmu, pa i to može biti isto razloga kašnjenja pošiljke.

Onda udaljenost lokacije i preuzimanje robe (zna da potraje po par dana), pakovanje i adresovanje i predaja pošiljke, direktna dostava na aerodrom ili direktno u poštanske centre, količina pošiljki itd... mnogo faktora utiče na samu dostavu.

Meni iz Kine 2 paketa, jedan stigao pre 7 dana za 18 dana; drugi juce za 38 dana (ovaj ranije narucen je putovao duplo duze, i to je cucao u Kini preko 3 nedelje po tracking kodu). Pre 7 dana sam narucio sa DXa jedan, ide iz Singapura, jos ga nema na sajtu nase poste... toliko o paketima.
Ja ocekujem paket iz Singapura, po trekingu je stigao za 4 dana od SG do RS, a vec 7 dana se provlaci po posti i carini.

Zbog cega je paranoja? Pa to bi bilo kao da je neko stavio Sumadija, isto kao i za ove postanske brojeve, manje opstine imaju zasebne svuda kod nas...

Ne idu paketi iz HK vec mesec dana... Mislim ne idu za ovaj kraj, Srbiju, BiH...

Kako si ovo saznao? I ja čekam već prilično dugo, 3.aprila je predat, 5.aprila je paket trebalo da krene iz Hong Konga. Kod naše pošte još nema nikakvih podataka..

EDIT: Izgleda da ovo još nije ni krenulo, čitam sad 'being processed for departure' znači da valjda čuči u nekom magacinu u HK i čeka da ga pošalju...

Poslednja izmena:
Batalite politiku!

Inače paketi idu, ali mnoogo sporo. Meni je danas krenuo iz HK jedan koji je tamo u pošti stajao 27 dana. Drugi su još na čekanju.

P.S. dešava se kod njih u pošti povremeno zastoj nije to ništa neobično. Obično su zastoji oko kineske nove godine mada ove godine sve funkcionisalo bez zastoja tokom kineskih praznika. Tako da sada plaćamo danak.

Poslednja izmena:
Vrh Dno