Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Samo da se javim iako nije tema da sam poslao faksom eBay - u moje podatke.

Pre jedno 2 sata i da su mi odblokirali nalog :)

Pa da znate ako traze nekome da potvrde neciju adresu da su brzi u odgovoru ....

Inace ja sam imao problem,jer je lik koji me je odavno jos zamolio da kupi nesto preko eBaya (koji sam vec imao) napravio 2 adrese jedna u Srbiji a jedna u Americi pa su mi zato supendovali nalog,verovatno da bi pokusao da kupi nesto preko kartice pa da posalje nekom prijatelju tamo :/

Poslednja izmena:
Evo je jedna od fora koja radi:

1) Nađete proizvod na ebay.com koji se dostavlja u Srbiju
2) Kliknete na "Add to list" ispod dugmeta "Buy it now"
3) Izlogujete se
4) Ulogujete se na ebay.de
5) Odete na opciju mein ebay
6) Nađete proizvod
7) Izaberete opciju kaufen
8) Pa jetzt kaufen
9) Sistem će vas preusmeriti na PayPal
10) Ulogujete se na svoj PayPal nalog i potvrdite iznos
11) Sistem vas vraća na potvrdu kupovine i videćete plavo dugme u donjem desnom uglu (baš je dugačka reč)

Imam jedno poprilicno glupo pitanje. Kupio sam robu preko ebay.de i sve je proslo ok. Ono sto me interesuje da li je problem sto za adresu u state nisam stavio Vojvodina i sto nije nasim slovima napisano?

Pa Vojvodina je valjda u Srbiji. Pa ako si stavio Srbija stići će sigurno sa našim slovima ili bez njih. Ali ako si kao držau hteo da navedeš Vojvodina onda neće i ne treba da ti stigne!

Poslednja izmena:
eBay šalje robu po adresi na paypal nalogu koju siostavio pri otvaranju paypal-a, što znači na adresu koju si stavio, nevezano za ~state~.
Imam jedno poprilicno glupo pitanje. Kupio sam robu preko ebay.de i sve je proslo ok. Ono sto me interesuje da li je problem sto za adresu u state nisam stavio Vojvodina i sto nije nasim slovima napisano?

Poslednja izmena:
Pa Vojvodina je valjda u Srbiji. Pa ako si stavio Srbija stići će sigurno sa našim slovima ili bez njih. Ali ako si kao držau hteo da navedeš Vojvodina onda neće i ne treba da ti stigne!
Znam to, stavio sam Srbiju i nisam autonomas ne brini se. Stavise sam za ukidanje Vojvodine ali to nije tema :) Prvi put narucujem iz inostranstva pa zato pitam.
Hvala na odgovoru :)

Za state ne pisati ništa, to važi za federalne države, npr. country SAD, state Teksas.

eBay šalje robu po adresi na paypal nalogu koju siostavio pri otvaranju paypal-a, što znači na adresu koju si stavio, nevezano za ~state~.
Nije tako. Najpre, ne "salje eBay" vec pojedinacni trgovac. Moze da posalje na DOGOVORENU adresu: iz eBay profila (moze ih biti vise) iz PP profila (opet ih moze biti vise) ili na neku sasvim drugu koju upises pri PP checkout-u. Najpre se dogovoris sa prodavcem, pre kupovine, ako nije PP default verifikovana adresa.

Za state ne pisati ništa, to važi za federalne države, npr. country SAD, state Teksas.
Kod mene u profilu pise Region, i tu moze Vojvodina, ako bas hoces. Nije nam toliko velika zemlja da je nuzno. :)

Poslednja izmena:
Sada tek primetih razgledajući razne stvarčice po ebay-u koliko je prodavaca isključilo mogućnost slanja u Hrvatsku, Bugarsku i još neke zemlje, a sve zbog raznih malverzacija i prevara.

Samo se nadam da i sa nama neće početi nešto slično.

Sada tek primetih razgledajući razne stvarčice po ebay-u koliko je prodavaca isključilo mogućnost slanja u Hrvatsku, Bugarsku i još neke zemlje, a sve zbog raznih malverzacija i prevara.

Samo se nadam da i sa nama neće početi nešto slično.
You wish! Serbia & Somalia. U dobrom smo drustvu.

Kako misliš "početi" ?

Pa i mi smo na većini tih lista, čak ima kad šalju u bosnu i hrvatsku, a u Srbiju ne ...

SAMO JEDNOM sam naleteo da je moglo u Srbiju, a nije moglo hrvatska, makedonija, bosna ....

Pročitao sam na prethodnim stranicama da za nas u Srbiji uplata na naš paypal račun nije moguća, ali me to buni pošto možemo da uplatimo drugima, tj. bilo kome u svetu pa i u Srbiji, zar ne? Ako je uplata moguća, zašto onda ne možemo da prodajemo na ebay-u? Ili možemo, ali ne možemo da podignemo novac, tj. prebacimo ga na internet debitnu karticu?
Molim za pojašnjenje.

Koliko je meni poznato na debitnu karticu novac mozes uplatiti u banci ili prebaciti sa jednog racuna na drugi (ali oba moraju biti racuni iste banke). Ne znam kako funkcionise promet novca izmedju racuna razlicitih banaka i da li je uopste moguce. Tako da je za ocekivati da sa PayPal ne moze na debitnu. Ali zato postoji opcija vezivanja bankovnog racuna za PayPal (ne onog za koji je vezana debitna), ali to cenim da ne radi za nas jos uvek (iskreno nisam probao jos, videcu ovih dana da probam sa deviznim racunom Rajfajzen banke).

Ne znam kako funkcionise promet novca izmedju racuna razlicitih banaka i da li je uopste moguce.

Čemu onda služi ebank, tokeni, CDi, plaćanje računa online, i slično? Samo plaćaš normalnu proviziju....

Dobro, je l mogu ja da prodam nešto nekom iz Italije, Nemačke, Amkerike..., da mi on uplati novac na paypal, ali ja ne moram da ga podignem nego da mi služi da ja kasnije platim nešto sa tim novcem što je na paypal računu, a ne na kartici?

Dobro, je l mogu ja da prodam nešto nekom iz Italije, Nemačke, Amkerike..., da mi on uplati novac na paypal, ali ja ne moram da ga podignem nego da mi služi da ja kasnije platim nešto sa tim novcem što je na paypal računu, a ne na kartici?

Neće da može za sada. javi se za jedno 2-3 godine :)...a za sada ni ebay ne radi kako treba...

Poslednja izmena:
ebotebog , kao da se piše TURSKI ovde .... srpski PayPal NEMA OPCIJU PRIMANJA PARA!!!! I kraj priče ... nebitno gde, kako i zašto .... može samo refund da se odradi, i to je kraj ...

Insanlar Sırp dili okumayı bilmiyorum, de elde Türk tek Türk bilenler için google translate kullanarak çevrilen

Kada ljudi ne znaju da čitaju srpski jezik, dobiješ pisanje na turskom prevedenom uz pomoć google translate za one koji znaju samo turski :)

A sta je sa 1.5 E da li se to odma vraća i ako se odma vraća kako to da meni nije vraćeno :)...

Nije niko dugo pitao pa rekoh da ja ponovo pitam :d

PayPal kaze da oni vracaju u roku pod 24h, ali moze da prodje i 30 dana dok banka ne vrati/stornira tu transakciju.

Znaci, vratice ti se, samo moras da budes strpljiv.

Ako ti i ne vrate, racunaj to kao cenu za koriscenje PayPal-a.

Pozdrav

PayPal kaze da oni vracaju u roku pod 24h, ali moze da prodje i 30 dana dok banka ne vrati/stornira tu transakciju.

Znaci, vratice ti se, samo moras da budes strpljiv.

Ako ti i ne vrate, racunaj to kao cenu za koriscenje PayPal-a.

Pozdrav

Ma znam ja to samo sam malo trolovao :)

Moze se staviti Srbija, Vojvodina i tako treba, ali nije potrebno jer se u zna gde ide..., mozda je tako i bolje jer ako slucajno dodje do cepanja da paket zna da te nadje ;)

A sta je sa 1.5 E da li se to odma vraća i ako se odma vraća kako to da meni nije vraćeno :)...

Nije niko dugo pitao pa rekoh da ja ponovo pitam :d

Slatko se nasmejah :)
Meni su vratili posle 2 dana :p

Poslednja izmena:
Čemu onda služi ebank, tokeni, CDi, plaćanje računa online, i slično? Samo plaćaš normalnu proviziju....
Mislilo se na promet između fizičkih lica. Ni sa tokenom, CD-om, ni sa čim ne možeš drugom fizičkom licu da platiš u stranoj valuti na račun u istoj ili drugoj banci; može jedino dinarski transfer u istoj banci. To je odgovor na pitanje "Ne znam kako funkcionise promet novca izmedju racuna razlicitih banaka i da li je uopste moguce?" -- nije moguće za fizička lica.

Odgovor za one koji pitaju šta mogu da urade sa novcem koji imaju na PayPal računu (ne kartici): samo da ga potroše na plaćanje. Nije moguće povući ga na karticu, nema opcije za to.

I jedna zanimljivost, pišem drugu iz amerike (koji ne zna za drugačiji PayPal osim sa "full" opcijama) kako se cimam ovih dana, on to sve ne razume i na kraju mu slikovito objasnim kako sam uradio transfer:

"Na kraju sam platio tako što sam od makedonca koji živi u Ljubljani i ima slovenački PayPal kupio nepostojeći artikal na britanskom eBay-u koji sam checkout-ovao preko italijanskog eBay-a sa srpskog PayPal naloga! Kao da sam trgovac drogom!"

Zna li neko koja je shipping usluga najjeftinija iz US? I da li ako prodavca pitate da vam posalje drugim nekim nacinom koji vama (meni) odgovara? Da li postoje te opcije, da li izlaze u susret?
Npr neke naocare sam nasao, oba para su iz US, za jedne je postarina 9.99$, a za druge 45$... U cemu je tu fora a u oba slucaja je u pitanju USPS First Class Mail Intl / First Class Package Intl Service.
Ima li ko kakvu ideju?

^ Prodavac može da stavi cenu poštarine koju god želi, to nije stvarna cena, već ono što se zove P&P -- post & packing usluga, on toliko traži da bi otišao do pošte i poslao, tj. pozvao kurirsku službu da preuzme. Neko poveća cenu proizvoda tako što uključi shipping u cenu pa je "shipping free", a neko baš snizi cenu artikla, ali odrere na slanju. Drugim rečima, shipping je arbitrarna stvar, nije preslikan cenovnik USPS ili druge službe. Tebi treba taj (air?) parcel mail koji je realno oko 15 USD za manji paket (naočari).

+1:happy:

Mislim da ce da promene odluku i da ce biti BAR 50eura BEZ postarine. Mislim da je za pocetak to jedino posteno.

Da, ovo je pravilo od jos pre 10-12 godina kada smo kupovali sa eBay-a slanjem novca u preporucenom pismu :) hehe Nostalgija :D

Doduse, ja mislim da carina u obzir uzima cenu 'postarine' koja je naznacena na paketu, zar ne? Ako meni prodavac naplati postarinu 15$, a na paketu pise da je 5$, carina u obzir uzima 5$ u obzir? Nadam se da je tako, da bi imali bar neku olaksavajucu okolnost..

^ Prodavac može da stavi cenu poštarine koju god želi, to nije stvarna cena, već ono što se zove P&P -- post & packing usluga, on toliko traži da bi otišao do pošte i poslao, tj. pozvao kurirsku službu da preuzme. Neko poveća cenu proizvoda tako što uključi shipping u cenu pa je "shipping free", a neko baš snizi cenu artikla, ali odrere na slanju. Drugim rečima, shipping je arbitrarna stvar, nije preslikan cenovnik USPS ili druge službe. Tebi treba taj (air?) parcel mail koji je realno oko 15 USD za manji paket (naočari).

Nazad
Vrh Dno