Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Zbog cega je paranoja? Pa to bi bilo kao da je neko stavio Sumadija, isto kao i za ove postanske brojeve, manje opstine imaju zasebne svuda kod nas...

Nije isto jer je Vojvodina autonomna pokrajina u okviru R. Srbije, dok je Šumadija samo geografski region.

Da ja napišem "Bačka", e to bi bilo kao Šumadija :)

Što se HK paketa tiče, *** to je posledica free shippinga. Da ste platilo dhl vec bi bilo kod vas.

Poslednja izmena:
Nema to veze sa free shippingom, platio sam slanje sa trekingom. Imam 20+ paketa koji mesec dana nisu krenuli iz HK. Inace normalno ide posta ka drugim zemljama... DHL nisam platio u zivotu a dobio sam 1000+ paketa do sad bez problema

Što se HK paketa tiče, *** to je posledica free shippinga. Da ste platilo dhl vec bi bilo kod vas.
Pričaš paušalno. Ne kupuju svi na dx, banggood i sa drugih sajtova sa freeshiping opcijom niti ovo zagušenje ima veze sa tim. Na primer moj paket za koji sam platio poštarinu za Air Parcel 31.23$ je u istom košu bio do danas sa svim ostalim Air mail, ecomomy shiping... 27 dana je proveo u pošti i ako je rok za dostavu Air Parcel 7-21 dan. A druga priča su kurirske službe Ems, Dhl...

Treba poceti sa odbijanjem (ne primanjem paketa), pa da se vraca nazad u postu. I onda svaki put ulaziti u spor sa njima, sto neko rece da se gomilaju tamo paketi i da budu pretrpani. Pa kad dobiju tvoju zalbu, e tek onda primis paket. Ovo nema smisla, da na 10eur naplacuju PDV. I obavezno sklepati jedna email i proslediti na gomilu imejlova novinskih kuca:

http://www.mc.rs/stampani-mediji---dnevne-novine-nedeljnici-magazini.16.html

Poslednja izmena:
Treba poceti sa odbijanjem (ne primanjem paketa), pa da se vraca nazad u postu. I onda svaki put ulaziti u spor sa njima, sto neko rece da se gomilaju tamo paketi i da budu pretrpani. Pa kad dobiju tvoju zalbu, e tek onda primis paket. Ovo nema smisla, da na 10eur naplacuju PDV. I obavezno sklepati jedna email i proslediti na gomilu imejlova novinskih kuca:

http://www.mc.rs/stampani-mediji---dnevne-novine-nedeljnici-magazini.16.html

Mozda je bolja opcija prestati narucivati. Bilo bi zanimljivo videti sta bi naplatili kada bi sve stalo.

Treba poceti sa odbijanjem (ne primanjem paketa), pa da se vraca nazad u postu. I onda svaki put ulaziti u spor sa njima, sto neko rece da se gomilaju tamo paketi i da budu pretrpani. Pa kad dobiju tvoju zalbu, e tek onda primis paket.
Mislim da se to svako pokretanje spora placa i da bi te troskove trebalo da refundiraju ako se pokaze da si bio u pravu.

Ti si bar dobio paket. Mog sa istim onim podacima u sekund nigde nema. Jesi li imao u treckingu kod nase poste jos neke stavke posle ponedeljka ??

2013-04-11 INFORMATION RECEIVED (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
2013-04-16 Despatched to overseas (Country code: RS)
2013-04-20 Arrived at overseas (Country code: RS)
[Serbia] Country/Area Postal Records
2013-04-20 06:23:40 Prispeće, Location:11003 IZMENIČNA POŠTA
2013-04-20 10:37:15 Za carinu, Location:11003 IZMENIČNA POŠTA
2013-04-22 11:42:47 Otprema, Location:11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD
2013-04-24 10:54:57 Otprema, Location:61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD

Juce sam zvao telefonom, rekli su mi da je na carini, pa sam zvao carinu i rekli su mi da cu danas dobiti.

0113643059 je broj poste u Savskoj, a 0113643140 je broj carine u Savskoj, pa mozes da probas.

Necu vise narucivati. Toliko sam se radovao dolasku Paypal-a, a sada 20% i na stvari na koje ranije nije bilo dazbina. :(

1.5.2013. su rezultati Green Card lutrije, valjda ce to resiti ovakve probeme.

Meni danas stigla 2 paketica, mala, malecna, nikakva... 800 din PDV. Zvucne kartice iz kine, one od 0.99$.
Jako seksi ce ovo da bude. Ova lopovska drzava ne moze nista da uradi kako treba... Obradujes se sto je stigao legalni paypal, kad trt milojka, mora neko da uzme sebi deo da bi to radilo.

Jel postoji neki zakon po kom oni ovo mogu da rade, posto niko na planeti ovako ne funkcionise?

Poslednja izmena:
@ misterx

Hvala na odgovoru, znaci ja jos imam da cekam ko zna dokle. Od petka je stiglo u Srbiju a carina davi 7 dana. Jos jedno "lepo" lice Srbistana koje saljemo u svet.

Da li jos neko osim mene ima konstantno probleme sa paypalom, ja nisam uspeo nista da platim i ako sam uspesno zavrsio sve verifikacije i imam para na kartici.

Meni danas stigla 2 paketica, mala, malecna, nikakva... 800 din PDV. Zvucne kartice iz kine, one od 0.99$.
Jako seksi ce ovo da bude. Ova lopovska drzava ne moze nista da uradi kako treba... Obradujes se sto je stigao legalni paypal, kad trt milojka, mora neko da uzme sebi deo da bi to radilo.

Jel postoji neki zakon po kom oni ovo mogu da rade, posto niko na planeti ovako ne funkcionise?

Izvini što pitam, a koja je količina u pitanju, više komada ili u okviru od 50$ ako mogu tako da kažem.

Poslednja izmena:
Tema je PayPal.

Lepo sam sebi rekao, sacekaj da se cela prica oko paypal-a slegne, da se iskristalise situacija ali ne, ne moze da saceka dusa pa to ti je... Cekam jedan paket vrednosti ~45e, jedan ~60e, 3x~20e i 3x~3... Lagano da spremim jednu platu samo za carine i pdv.... Oh well

Trazili smo PP gledajmo sad!!! I uzivajmo u blagodetima PP, kod nas sve sto je dobro i korisno nego obicno iz vlasti mora i da pokvari.

Nije isto jer je Vojvodina autonomna pokrajina u okviru R. Srbije, dok je Šumadija samo geografski region.

Da ja napišem "Bačka", e to bi bilo kao Šumadija :)

Pa njima jeste jer im to ne znaci nista... to sam hteo reci...

Danas izvadio Internet Visa karticu Komercijalne banke,povezao je sa PP nalogom,prosla verifikacija,skinut 1,5e,sve proslo kao po loju.
Jos samo da nadjem sta da kupim...Trenutno mi nista ne treba,mozda mi ni PayPal nije neophodan ali se mnogo bolje osecam sto ga imam...Eto tako.:S:

Danas izvadio Internet Visa karticu Komercijalne banke,povezao je sa PP nalogom,prosla verifikacija,skinut 1,5e,sve proslo kao po loju.
Jos samo da nadjem sta da kupim...Trenutno mi nista ne treba,mozda mi ni PayPal nije neophodan ali se mnogo bolje osecam sto ga imam...Eto tako.:S:
Isto vazi i za mene ali tek treba da se registrujem. I jos nesto kao sto neko rece u nekoj od tema u vezi PP-a cak i sa PDV-om( koji na zalost izgleda mora da se plati) imam veci izbor da nesto nadjem u inostranstvu nego kod nas.

Poslednja izmena:
Jel moze pomoc kako da aktiviram intesinu visa internet karticu. Skinuto je evro ipo ali nigde ne mogu da vidim kod. IDem na ebanking i nema koda u pregledu, samo pise raspolozivo stanje da je umanjeno ali ne mogu da nadjem onu transakciju sa kodom :(

idem tu, pojavi se samo ovo, nema koda nigde, kod mi je poslat pre nekoliko dana tako da bi sigurno trebalo da je vec tu.ned obaveze.PNG

Ideš na KARTICE, klikneš na Visa Internet Karticu. Klikneš na nedospele ... 1 2 3

1 2 3.PNG

alal vera, moj naklon :)
pomogao si mi u roku od 15 min,
ovi iz inteze na poruke odgovaraju u roku od 2 dana....

Kao što sam napisao -moje lično iskustvo-, vidim da većina slično prolazi. Sve je to ista BANDA mislim na našu carinu i u NS i u BG. Leglo ...opova. A tek fedex rs. Ovi ukradu na predmetu veću sumu zbirno od vrednosti pošiljke zajedno sa carinom i PDV-om. Elektronski papir se prošeta po mreži par sekundi, odalame cifru i gotovo. Mrzi me da potražim i okačim dokument poput Velje. Mislim da pored debelih ima i vrlo finih i zgodnih koji vole tuđu lovu na lak način. Sada me već i mrzi da pišem o njima.
Pozdrav svim forumašima. :D:d:)

Moje lično iskustvo, zavisi od slučaja do slučaja. Kupio sam ukupno 28 predmeta preko Ebay-a, 29. je na putu. Manje stvari, nema carine. Ako procene po njihovom da oderu onda deru. Iz mog iskustva na neke stvari gde sam očekivao carinu, nije je bilo i suprotno.
Šta preferirate da kupite? :D:)

Pogledajte prilog 113036

alal vera, moj naklon :)
pomogao si mi u roku od 15 min,
ovi iz inteze na poruke odgovaraju u roku od 2 dana....

A tek u Intesa, a i u ostalim bankama debeli mršavi, ali i nepismenih oko internet platnih kartica. Izvinjavam se upućenim, odnosi se na bankarske činovnike.

Nije trebalo ni meni, pa iz zezanja odoh na SportsDirect i evo cekam dva paketa od po oko 45eur :)

Da li to SD salje robu samo vazdusnom postom?
Ja pogledah kupace gace i da narucim kad ono postarina 11.5€ a dvoje gaca 8€ (ukupno) bas se ne isplati... jos kad saceka 20% pdv-a ...

Vrh Dno