Otisao na neki sajt koji prodaje neku robu, prilikom chek-outa izabrao opciju "PayPal", sajt me preusmerio na PayPal stranicu na kojoj sam potvrdio transakciju i to je to.Mozes ukratko da ispises sta si i kako radio? Platio si direktno na PP ili si preko sajta isao?
Pa ti u PP mozes da definises koliko hoces adresa i pri placanju biras koju ces da koristis, ne mora biti billing adresa kartice. Mozes uneti sta god hoces. E sad, problem je sto PP moze da ti suspenduje nalog, zamrzne sredstva i trazi potvrdu da ti zaista zivis na toj adresi (tipa racun za stan i sl...).
Sve u svemu opet ti kazem, bojim se da ne postoji elegantno resenj 🙁
Rekli su mi da time gube "eBay protection" i da je za njih sigurnije, jednostavnije (šta već) da bude: billing = shipping address. Nekoliko puta sam zamolio, nisu hteli, redom. Što bi se cimali oko mene, kad imaju druge kupce sa kojima neće imati cimanje, nije li to logično? 😉A zar ne moze da se prodavac zamoli da umesto na adresu koja stoji u PP-u posalje na drugu adresu?
A zar ne moze da se prodavac zamoli da umesto na adresu koja stoji u PP-u posalje na drugu adresu?
@LazaNS:
- Kad kažeš da u PP nalogu može biti više adresa, misliš na pojedinačne adrese koje se vezuju za svaku prijavljenu karticu? Ova adresa bi trebalo da bude adresa na kojoj se vodim u banci (adresa iz isprava), to mi je jasno (ne moram da živim na njoj). Znači mogu da probam, uz rizik, da u PP-u mogu svoju "street address" da promenim na SAD, a da mi vezana kartica ostane srpska?
- Ako želim da "definišem koliko hoću adresa", svaka adresa mora da ima svoju vezanu karticu, jedna adresa po kartici?
- Ako mi PP suspenduje nalog da li je to problem za kasnije novo otvaranje naloga? Verujem da jeste, jer moje ime i kartice dospevaju na "crnu listu".
- Šta bi mi, imajući u vidu moje želje i svoje iskustvo, savetovao na kraju da uradim? Veliko hvala! 🙂
Rekli su mi da time gube "eBay protection" i da je za njih sigurnije, jednostavnije (šta već) da bude: billing = shipping address. Nekoliko puta sam zamolio, nisu hteli, redom.
Iz razloga kupovine kradenim/kloniranim karticama a slanja na adrese krimosa ili saradnika istihNeko ti nece praviti problema oko toga, a neko iz ebem li ga kog razloga to nece hteti da radi...
@LazaNS:
Evo sada sam "čeprkao" po PayPal-u, zaista mi dozvoljava da dodam više adresa koje mogu da vežem za istu karticu. U pravu si, mogu sve da promenim, ali ne i zemlju. Ok, onda je bar ta dilema rešena, moja billing i street address u PP-u će ostati iste. 😉
Nisi mi rekao šta mi za kraj savetuješ, šta da uradim, koju adresu da stavim u eBay nalog, šta sve vidi prodavac pre i posle transakcije i šta bi bio tvoj savet za mene (manje rizičan, koji ne vodi ka suspeniziji)? Hvala još jednom! 🙂
Sta god mu posavetujes njemu ce da suspenduju acc posle tolikih cackanja oko adresa :d
Gde promeniš shipping adresu (PP ili eBay) i da li menjaš i zemlju?pre kupovine samo promenim default shipment adress, i to je to ...
Upravo ovo ... zašto je onda dozvoljeno da ubaciš gift adresu? Ajd razumem da prave problem da je obrnuto, ali da šalju u USA, ne bi trebalo da bude problema ...ili da kad kupujem objasnim da plaćam iz SRB a da stiže na USA adresu i da promenim shipping adresu pri čekoutu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari