Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

^ Jedan od njih je popularni ShipTo, zamalo da ga koristim, ali mi je neko doneo. Što da ne? Amazon + ShipTo = dobitna kombinacija. Na zalost, isplati se ipak kada se kupuje nesto skuplje sto je jeftinije u SAD, laptop ili elektronika, sto znaci dranje na carini. :(

Vazno: carina se ne obazire na oznaku "gift".

Puno hvala za sajt i informaciju za oznaku gift :)

Pocnite da kacite dobre prodavce, od koga ste kupovali, sa razumnom postarinom i dobrom uslugom itd...

Evo npr moosecreekgear, narucio sam jedno 10 nozeva of njega za rodbinu i drugove

Dailyvita, omega 3 kapsule bukvalno dzabe kad se uporede cijene sa nasima...

Street-moda, dobra garderoba ali pazite da posalje usps, jer je po defaultu expedited shipping a to je fedex, zaobici u sirokom luku

Poslednja izmena:
Za to treba nova tema, necemo valjda u ovoj temi kaciti sellere..:)

Noževi? Nisu te zezali na carini?

Jel proradio pp kad se placa sa ebay.com ako je neko probao mozda danas..?

Ja probao malopre na co.uk, ne radi.

Mozda niko od nasih nije ni prijavio problem pa ovi nece nikad ni otkloniti :d

Noževi? Nisu te zezali na carini?
Kakvoj carini, nadjem ga u sanducetu:)
Ovaj je danas stigao
usunerud.jpg

Zasto mi u pp nalogu za neke stvari pise da nisu poslate a na ebay nalogu za iste stvari lepo stoji cekirano da je item poslat(a i mail ebay je stigao u kom pise da je poslata posiljka)....ima li neko ideju ?
PayPal ima odvojeno da se oznaci broj posiljke i da je poslato isto kao eBay, naprimer mnogi prodaju na svojim sajtovima i slicno

Da li je neko nekad narucivao iz kine i ako jeste koliko otprilike treba da stigne? Narucio sam 4 predmeta, pa sam pomalo i zabrinut da li ce uopste stici.....

Oko mesec dana.

Ebay, post 2399 pise gde

^ Samo iz radoznalosti, sta ce vam nozevi za vatrogasce? Bar tako na njima pise. :)

Ima li neko ideju vezano za moje jucerasnje pitanje koje je vec par strana unazad? BTW, jutros sam opet pisao PayPal-u i dobio novi odgovor posle kojeg više ništa ne treba dalje pitati; moja komunikacija sa PayPal Help Desk-om je završena:

Thank you for contacting PayPal regarding your payment attempts to [email protected].

I have reviewed your emails, as well as your account, and I must advise that the matter has not changed - the transactions are being stopped by PayPal's security system in order to prevent any complaints or financial loss from your side, or ours. As this is done intentionally, we are unable to see what exactly is causing the payments to be stopped, and what exactly you would need to do in order to make them go through.

If you need to make this transfer urgently, I recommend that you contact the recipient and arrange it via a different payment method.

We apologise if this has caused you any inconvenience.

Yours sincerely,
Aleksandrs, PayPal

Meni ovo nebulozno zvuči. Kao da sam otišao u poresku upravu i pitam: Molim vas, kako je izračunato da treba da platim porez koji ste mi obračunali, i da oni kažu: Ne znamo, to je kompjuter odredio, mi ne možemo da utičemo na to. Ili da odem u banku i pitam: Zbog čega su moje rate kredita xyz dinara, molim da mi objasnite računicu, a oni da slegnu ramenima: Gospodine, rate određuje računar, mi tu ništa ne možemo da uradimo, kako On kaže, tako je.

Konačno, ako bih želeo da učestujem u eBay bidovanju, što ne radim više, i dobijem aukciju -- šta ako ne mogu da platim, ne svojom krivicom, već iz ovde prikazanog razloga? Prodavac može da me razume, a može da mi da negativnu ocenu. Iz mog primera vidi se da ne možemo da znamo unapred šta nas čeka.

Da li je do adrese primaoca (očigledno, jer kad unesem drugu adresu, pređe na sl. korak)? Da li je to zato što je on iz regiona (PayPal Slovenije)? Zato je primalac imao "čudne transakcije"? Osoba kojoj treba da platim sada mi nudi da postavi artikal na eBay-u pa da kupim odatle, što mislim da se svodi na isto (opet na kraju šaljem PP transakciju na istu adresu, zar ne?) + čitam ovde da ima problema sa plaćanjem eBay transakcija iz SRB. Ako iko ima hint, anything, bio bih zahvalan jer dalje neću "kopati" po ovom pitanju. ,) Izvinjavam se na smaranju, uh, ja sam tek smoren ovim "slučajem".

Jel neko pokusao personalni prenos para nekom iz EU, koliko vidim provizija je 2.9% i neka mala nadonkada od 1e il tako nesto akoje to tacno?
Koliko sam video, kada klineš na Send Money, pre unosa bilo čega, jasno piše da je slanje novca uvek besplatno, dok primalac/prodavac plaća proviziju. Naravno, obe strane imaju i eventualne troškove povlačenja novca na kreditnu karticu (bankovni račun) sa PayPal računa.

Poslednja izmena:
Jel neko pokusao personalni prenos para nekom iz EU, koliko vidim provizija je 2.9% i neka mala nadonkada od 1e il tako nesto akoje to tacno?

Jako je skupo. Pre mesec dana sam prebacio €751.00 i provizija je bila + €25.88. Moj nalog je registrovan na HU, ali ne verujem da se provizije razlikuju.

Ja mislim da je 4% provizija.
E sada, ako imas pare na PP racunu i saljes fizickom licu, mozes da odaberes da novac saljes familiji ili prijateljima pa tada nema provizije.

imate android aplikaciju za računanje provizije ....

I dalje je najjeftinije preko banke i SWIFT coda i IBANa .....

Uf, ne bih reko, oni te tek oderu, pogotovo za manje uplate.

Problem je sto preko banke ne znas koliko ce ti naplatiti transfer sve do par dana NAKON uplate. A to zavisi od puno faktora (koliko ima posrednih banaka u transakciji, kolike su provizije koje...) koje ti ne mozes da znas. Na kraju ja racunam grubo da ce mi na recimo 500e ukrasti 6-10%... Sa PP bar znas 4% i to je to, sa bankama manje od 4% mozes da prodjes tek za velike sume.

Ja sam npr kontao da mi za SEPA zemlje nece naplatiti proviziju, medjutim kad su me sopili nisam se mogao nacuditi...

PP proviziju na EB placa prodavac tako da ne treba da brines o tome. A njemu ce skinuti 4%...
Zato je ebay ocajan jer pp uzme 4% eb 5%, izgubis 10% samo tako...

@LazaNS:
Jesi koristio Moneybookers (Skrill)? Mislim da su njihove provizije manje (zapravo drugačije formirane, plaća se slanje), a moguće je plaćanje unutar EU, ali više ne i prema SAD. Oni, istina, naplaćuju upload novca na njihov račun i download novca na karticu ili bankovni račun. Evo njihovih provizija: https://www.moneybookers.com/app/help.pl?s=fees

Zato je ebay ocajan jer pp uzme 4% eb 5%, izgubis 10% samo tako...
Ovo ako si prodavac, ne i kupac?

Poslednja izmena:
Pa da, ali indirektno to sve pogadja... Prodavac to mora da zaracuna pri formiranju cene.

Nisam koristio MB.

Da li je neko uspeo nesto da kupi sa nalogom koji je otvoren iz Srbije????

Ja sam sve uspeo da otvorim,setujem,verifikujem ali nikako da prodje ni jedna transakcija(probano na eBay,Steam,DX...)

^Ja jesam, jos prvi dan kada je omogucena registracija iz Srbije. Placeno PayPal-om, na sajtu trece strane.

Mozes ukratko da ispises sta si i kako radio? Platio si direktno na PP ili si preko sajta isao?

Jako je skupo. Pre mesec dana sam prebacio €751.00 i provizija je bila + €25.88. Moj nalog je registrovan na HU, ali ne verujem da se provizije razlikuju.

Ako je to skupo probaj preko WU-a, meni tetka poslala 150€ a platila oko 35-ak € proviziju!!

Nazad
Vrh Dno