Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Da podelim info sa ostalim korisnicima PayPal-a, mislim da će vam biti interesantno.
Pre par dana sam dobio mail gde se od mene traži da revidiram svoj PP nalog, pri čemu mi je poslat link za validaciju gde je potrebno da potvrdim svoje podatke. E sad, keč je u tome što na listi zemalja koje su mi ponuđene sada nema "moje" Hrvatske, a kad izaberem neku drugu državu ćorak, ne prolazi. Dakle, svi podaci su identični, ali kada kliknem na padajući meni u spisku država nema Hrvatske na koji je moj nalog već 2,5 godine registrovan.
Ako ne uradim validaciju rečeno je da će mi nalog biti ograničen, a onda i suspendovan.
Da li je još neko dobio ovo pisamce ili sam ja sreće kurate.

Ja još nisam, a i ja sam registrovao nalog na Hrvatsku. Nadam se da neću biti tako kurate sreće kao ti.

Da podelim info sa ostalim korisnicima PayPal-a, mislim da će vam biti interesantno.
Pre par dana sam dobio mail gde se od mene traži da revidiram svoj PP nalog, pri čemu mi je poslat link za validaciju gde je potrebno da potvrdim svoje podatke. E sad, keč je u tome što na listi zemalja koje su mi ponuđene sada nema "moje" Hrvatske, a kad izaberem neku drugu državu ćorak, ne prolazi. Dakle, svi podaci su identični, ali kada kliknem na padajući meni u spisku država nema Hrvatske na koji je moj nalog već 2,5 godine registrovan.
Ako ne uradim validaciju rečeno je da će mi nalog biti ograničen, a onda i suspendovan.

ima li Srbije u tom spisku?

Pre par dana sam dobio mail gde se od mene traži da revidiram svoj PP nalog, pri čemu mi je poslat link za validaciju gde je potrebno da potvrdim svoje podatke.....Ako ne uradim validaciju rečeno je da će mi nalog biti ograničen, a onda i suspendovan.
Ja sam dobijao tako nesto ali su sve bili phishing linkovi. Proveri jos jednom gde si unosio podatke.

Jeste, sad videh, majku im njihovu...
Ulogovao sam se na taj sajt koji mi je otvoren, kako sad da promenim šifru za PayPal, ne vidim nigde opciju???

edit: upravo sam promenio šifru, sad mi je bar malo lakše. *****, kad ne gledam dobro:(

Poslednja izmena:
Jednom se opeces pa uvek gledas da li je original ili ne. Paypal kad hoce da ti revidira nalog (iako taj izraz nikada ne koriste) ti posalje simple tekst mail gde navodi da ti je nalog limitiran. Nikakvi hyperlinkovi i sarenilo... Ja sam tako jednom dao nekim kinezima ebay usn i pass i 2 dana su pravili sve i svasta... Nakon toga uvek gledam kuda link vodi da mi podaci ne zalutaju. Ti proveri jesu li ti nesto cackali po paypal nalogu. Obavezno proveri jesu li ti menjali ili dodavali email adresu na paypalu.

Poslednja izmena:
Uspeo sam bez problema da ubacim "novu" mastercard na paypal nalog. Doduše to "ubacim" treba shvatiti kao "broj kartice je isti samo je drugi datum isteka i cvv kod".

Sad me podseti- kad istekne rok trajanja visa intesa jel moze da se produzi da ostane isti broj ili daju potpuno novu kaeticu sa novim brojem?

Dobro je ovo znati .... moja VISA ističe u martu, nadao sam se da ćemo dotle dodati i Srbijicu, ali pošto sus ve nade pale u vodu ......

Išao si na EDIT opciju, jel ? Ne na ADD NEW ?

Da, EDIT.

Da li je moguce verifikovati neku od kartica iz Srbije ako izaberemo drugu drzavu?

@Kraken
Ne da moze da se produzi da broj ostane isti, nego te to niko ni ne pita, barem prema mom iskustvu s Intesa karticom za net. Znaci, menja ti se ono sto je i logicno - CVV kod i datum prestanka vazenja kartice, ali ne i sam broj.

Zanimljivo je onda, kad se covek raspline na vise sajtova za online narucivanje, kako zaboravi da "rifresuje" karticu na ponekom od njih i onda dodje do krace zabune ;). Pokusavaju da povuku sredstva uz stare parametre, a banka im to onda naravno ne dozvoljava.

@Kraken
Ne da moze da se produzi da broj ostane isti, nego te to niko ni ne pita, barem prema mom iskustvu s Intesa karticom za net. Znaci, menja ti se ono sto je i logicno - CVV kod i datum prestanka vazenja kartice, ali ne i sam broj.

Zanimljivo je onda, kad se covek raspline na vise sajtova za online narucivanje, kako zaboravi da "rifresuje" karticu na ponekom od njih i onda dodje do krace zabune ;). Pokusavaju da povuku sredstva uz stare parametre, a banka im to onda naravno ne dozvoljava.

Hvala puno na infou. Istice mi za godinu dana, ali i da istice za tri decenije znam da ce pre nestati ova zemlja nego sto ce dozvoliti paypall pa rekoh da se na vreme raspitam :)

Ja sam ovde nova, pa se nadam da ne krsim neko pravilo. Imam verifikovani paypal ako nekome treba.

@Liverpul22

Kako si uspeo da verifikujes Intesa Internet karticu? Koju si drzavu odabrao pri kreiranju?

Zao mi je sto je to moglo da izazove neku zabunu. Nisam uspeo nikako, bez brige :(. Samo sam pokusavao da objasnim Kraken-u da ce mu broj kartice, koliko znam, ostati isti - vezano za banku, a ne za servis koji "stize" u Srbiju. Za ostalo, mozda zna siera :) ?

kliknes na dugme za verifikaciju, pp e obavesti da ce ti skinuti neki mali iznos sa kartice(mislim da je 1E ili nesto tako), u naznaci za racun ce ti poslati kod koji posle moras da ubacis i to je to
taj euric sto ti skinu ce ti vratiti prvog sledeceg meseca, a i ako dobijes neke uplate stici ce ti i taj novac

Aha, hvala na odgovoru. To sam ucinio odmah pri otvaranju kartice, na sloveniju (sreca pa nisu umrli od gladi bez naseg zita inace ne bih mogao da otvorim karticu :D )

Paypal i Raiffaisen.... Naime verovatno ste upućeni u Raiffaisen problematiku i blokiranje kartica.... Ja imam Internet karticu u Intesi i danas sam hteo poslati novac preko PayPala i kaže:

This payment cannot be completed because your credit card has been declined by your credit card issuer. Please use a different credit card or complete this payment by adding funds to your PayPal balance using your bank account (it takes 2-3 days).

Jel to znači da su i Intesa Internet kartice blokirane? Da li je to samo privremeno?

Hm, ja sam verifikovao svoju novu karticu (intesa internet) pre nekih par nedelja sve je prošlo bez problema.. Skinuli mi euro dva.

Btw ako si promenio novac neposredno pre pokušaja slanja para verovatno je do toga. Zvao sam Intesa call center, poslednje uplate na devizni račun su trebale da se procesiraju dosta dugo, tipa par sati sigurno, jedno celo popodne. Jednom sam čekao 6 sati u toku prošle nedelje.

Transfer je kao uspešan i pare su na računu ali stanje računa nije apdejtovano a to radi devizni deo banke ili kako već i oni to moraju da procesiraju, tako su mi tada rekli. To važi za uplate na intesa karticu i isto tako kada menjaš preko ebanking-a i prebacuješ novac na Internet Karticu.

A bilo bi lepo da kažeš da li si pokušao baš posle transfera/uplate ili ne :) da znam da li da idem u hrvatsku da otvaram nerezidentni račun :D

Poslednja izmena:
Jeste, odmah nakon uplate, recimo pola sata kasnije. Ne znam da li je to problem, ranije sam odmah posle izlaska iz banke išao pravac do kompa i naručivao stvari.... Naravno kad odem na net banking pare su tamo i sve je super....
Nego me zbunjuje ovo sa Rajfajzenom i blokiranjem Visa kartica... :/

Evo upravo probao opet poslati novce, dobio sam istu poruku, da mi je ubijena kartica. Zanimljiva stvar je da mi u banci nisu rekli ništa... Samo su mi uzeli pare.

Poslednja izmena:
Zbog nemam pojma čega su malo odužili tu proceduru prebacivanja i uplate para. Možeš da pozoveš njihov korisnički servis da vidiš da li su ti pare na računu. To za rajfajzen prvi put čujem, ali i ne pratim topik toliko. Jedino što znam jeste to da rajfajzen kartice nisu ni mogle da se registruju barem ne od februara ove godine ili tako nešto.

A to :D
Mislio sam nešto za paypal pa se preznojih :)

Ma jok, koliko znam nisu zakačene intesine kartice, a i da jesi zakačen, primio bi obaveštenje ili šta već da su ti kartice blokirane. Pre bih rekao da novac "nije još legao" na tvoj račun iako je prošlo pola sata od tvoje uplate, ili više.

Pa i ja sam tako bio upućen da Intesine kartice nisu.... Ali eto na vestima, Visa kartice blokirane (a internet kartica je Visa), razne banke blokirale zbog bezbednostnih razloga, bla bla bla, meni Paypal kaže "This payment cannot be completed because your credit card has been declined by your credit card issuer." Sve je to jako sumnjivo.

I meni se desavalo zadnjih par puta da nije prolazilo placanje sa Intesom odmah (pre cele ove price sa blokiranim karticama), izgleda da im sistem ne funkcionise bas najbolje.

Da, to uvek kaže kada nemaš para na kartici da izvrši uplatu/slanje.

Ja sam sada uzeo na apple store-u nešto preko visa internet, malopre naručio par stvari preko neta, juče prebacio novac na moneybookers. :)

Vrh Dno