mister Mrva
Čuven
- Učlanjen(a)
- 21.08.2003
- Poena
- 620
Treba ti do 6% vise para na kartici, ali to nema veze sa ovim problemom (barem kod mene.)
Izgleda da je ne znam da koristim Paypal.Dakle čak i za običan Paypap to Paypal transfer uzijamu 6% novca? To je onda puno ako želim poslati 350e.
![]()
Nikad čuo za tih 6%. Gomilu puta mi na kartici ostalo 1-2e... A kupovao sam za 60-80... Tako da ne znam odakle te informacije za 6%....
Poštovani,
Prilikom transakcije koje se vrše preko Visa internet kartice neophodno je da imate do 6% više raspoloživih sredstava na računu nego što je iznos transakcije koju želite da obavite. Rezervisana sredstava po internet kartici (do 6% od iznosa transakcije) koriste se prilikom knjiženja transakcija, zbog eventualnih kursnih razlika. Ako je iznos valute Evro i knjiženje se obračunava u Evrima, onda se ta sredstva vraćaju na račun kartice i ponovo su na raspolaganju. Banka ne uzima proviziju za transakcije obavljene VISA Internet karticom.
Za navedeni primer neophodno je da na računu imate raspoloživo 106 EUR da bi transakcija u iznosu od 100 EUR bila odobrena, nakon kompletiranja transakcije (zaduženja po računu) višak rezervisanih sredstava se vraća na raspolaganje.
Za sve dodatne informacije na raspolaganju Vam je Kontakt centar za platne kartice, svakog dana od 00 do 24h:
Brojevi telefona: + 381 11 30 10 160;
+ 381 11 30 10 180.
S poštovanjem
Igor Skakavac
Služba kontakt centra i autorizacije
Odeljenje za brigu o korisnicima
Sa 5.65% izađe oko 19e. To već više liči na ono što mi fali.Dakle Paypal je tako koji uzima tako lepu proviziju koju ja dosad i nisam nešto primećivao pošto sam baratao sa manjim ciframa.
U svakom slučaju, hvala svima na korisnim informacijama!
Pa, znaš kako ide naj vic sa informatičarem u paklu... Sve je to bio samo INTRO :d
Uspeo sam bez problema da ubacim "novu" mastercard na paypal nalog. Doduše to "ubacim" treba shvatiti kao "broj kartice je isti samo je drugi datum isteka i cvv kod".
Ako vec imas dodatu doticnu karticu, i ona istice za mesec dana, one sekunde kad istekne idi u banku i uzmi drugu. Na paypalu nemoj brisati staru pa dodavati novu, nego idi na modify i umesto da sve stavljas ispocetka samo zameni exp date i cvv - i voila, kartica ce nastaviti da radi
Ehhhh, da sam ja to znao pre no što sam izbrisao svoju Master Karticu...
Ima li leba za nas koji imamo račun u Intezi?
Treba da dobijem od njih Internet karticu, jel ima leba da će da prođe?
Ako vec imas dodatu doticnu karticu, i ona istice za mesec dana, one sekunde kad istekne idi u banku i uzmi drugu. Na paypalu nemoj brisati staru pa dodavati novu, nego idi na modify i umesto da sve stavljas ispocetka samo zameni exp date i cvv - i voila, kartica ce nastaviti da radi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari