Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Treba ti do 6% vise para na kartici, ali to nema veze sa ovim problemom (barem kod mene.)

Hm, meni su uvek uzimali 1.08%x1.06% od celokupne sume.

Nikad čuo za tih 6%. Gomilu puta mi na kartici ostalo 1-2e... A kupovao sam za 60-80... Tako da ne znam odakle te informacije za 6%.... Ovo za 3.4% već piše i na paypal sajtu. E sad, želim poslati 350e, na računu imam 366e. Što bi trebalo da bude dosta u slučaju da uzimaju 3.4%. Sve u svemu... idem u ponedeljak do banke da pitam za karticu i da doplatim ako ispadne da je kartica u redu.

Nikad čuo za tih 6%. Gomilu puta mi na kartici ostalo 1-2e... A kupovao sam za 60-80... Tako da ne znam odakle te informacije za 6%....

Pa sigurno nisam izmislio

Poštovani,

Prilikom transakcije koje se vrše preko Visa internet kartice neophodno je da imate do 6% više raspoloživih sredstava na računu nego što je iznos transakcije koju želite da obavite. Rezervisana sredstava po internet kartici (do 6% od iznosa transakcije) koriste se prilikom knjiženja transakcija, zbog eventualnih kursnih razlika. Ako je iznos valute Evro i knjiženje se obračunava u Evrima, onda se ta sredstva vraćaju na račun kartice i ponovo su na raspolaganju. Banka ne uzima proviziju za transakcije obavljene VISA Internet karticom.

Za navedeni primer neophodno je da na računu imate raspoloživo 106 EUR da bi transakcija u iznosu od 100 EUR bila odobrena, nakon kompletiranja transakcije (zaduženja po računu) višak rezervisanih sredstava se vraća na raspolaganje.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju Vam je Kontakt centar za platne kartice, svakog dana od 00 do 24h:

Brojevi telefona: + 381 11 30 10 160;
+ 381 11 30 10 180.

S poštovanjem

Igor Skakavac

Služba kontakt centra i autorizacije
Odeljenje za brigu o korisnicima

Misterija rešena.
Izgleda da mi je falilo novca.... Samo još da saznam ko mi uzima višak novca. Loša stvar u vezi Paypala je da nigde ne piše koliko mi je tačno provizije uzeto (ili opet samo ja ne znam gde to da tražim). Ja sam poslao 350e i ja od Paypala dobijam obaveštenje da sam ja poslao tih 350 i da je skinuo sa računa 350e. Ni reči o proviziji. Imao sam 392e na računu, poslao sam 350 i ostalo mi 21e na računu. 3.4% od 350 je samo oko 12e. Još uvek ostaje 10e lufta.
Dakle ko uzima tih 10e?

Što se tiče onih 6%, ja ti kažem, često mi ostane neka sića na računu. Možda samo nisam obratio dovoljno pažnje do sada.

Tacna cifra je 5.65%... Posto ja placam vece sume lakse se primeti. Ali je to samo rezervacija, za 2 nedelje mi vrate. Nego je nezgodno kad treba platiti 2000e, i onda treba da imas 120e vise da bi mogao da platis

Sa 5.65% izađe oko 19e. To već više liči na ono što mi fali. :D Dakle Paypal je tako koji uzima tako lepu proviziju koju ja dosad i nisam nešto primećivao pošto sam baratao sa manjim ciframa.
U svakom slučaju, hvala svima na korisnim informacijama!

nije Paypal nego Intesa :)

JEl neko uspeva i dalje da registruje iz Srbije preko intese .Meni su pre 6 meseci blokirali karticu i probao sam sve one sisteme preko Slovenije i zemalja iz okoline ali bez srece .JEl mogu da registrujem i dalje nekako sa postojecom karticom i da li je uopste moguce regovati sada iz Srbije PP ?

Pa, znaš kako ide naj vic sa informatičarem u paklu... Sve je to bio samo INTRO :d

Sa 5.65% izađe oko 19e. To već više liči na ono što mi fali. :D Dakle Paypal je tako koji uzima tako lepu proviziju koju ja dosad i nisam nešto primećivao pošto sam baratao sa manjim ciframa.
U svakom slučaju, hvala svima na korisnim informacijama!

ti si bas neobavesten ;)
niko ti ne uzima proviziju. Inteza te pare rezervise dok se ne obavi transakcija u potpunosti a zatim ih vraca na tvoj racun. Znaci moras imati vise para nego sto ti je racun na paypalu ali ti niko nece uzeti vise para nego sto je sam racun (izuzev ako je racun u drugoj valuti pa inteza uzima na konverziji valuta)

Treba da mi stigne visa internet kartica i sad me zanima, jer moram da uplate na nju vrsim u evrima ili mogu npr. u dolarima?

A kako da napravim tu virtuelnu karticu ?

Gledo sam preko Payoneer-a ali to se placa i dosta odbijaju prilikom transakcija .Meni sam otreba da svakih 6 meseci platim neki fee za forum i mozda pazarim nesto u dogovoru sa trgovcem licno ...

@smiljo ,sta ces da radis sa tom karticom ,oces probati da otvaras PAy PAl ?
Mozees da uplatis u cemu oces,posto ti je devizni racuna na njoj,oni ti izvrse konverziju u banci kada im kazes u kojoj valuti hoces da napunis karticu .

Hm, znači sa jednim podacima ne može da se naprave 2 account-a na paypalu... Jednostavno odmah limitira... one personal and one business acc per person.

Jel' moguce platiti kreditnom na PP racun iz Srbije ili nije? (posto mi se cini da automatski trazi da se napravi racun??)

Uspeo sam bez problema da ubacim "novu" mastercard na paypal nalog. Doduše to "ubacim" treba shvatiti kao "broj kartice je isti samo je drugi datum isteka i cvv kod".

Znači ovo neću moći da uradim sa Intesom Visa Internet karticom? Što je najgore ističe mi sada, sva sreća ova stara još važi pa šta kupim, kupio sam..................

Ako vec imas dodatu doticnu karticu, i ona istice za mesec dana, one sekunde kad istekne idi u banku i uzmi drugu. Na paypalu nemoj brisati staru pa dodavati novu, nego idi na modify i umesto da sve stavljas ispocetka samo zameni exp date i cvv - i voila, kartica ce nastaviti da radi

Ako vec imas dodatu doticnu karticu, i ona istice za mesec dana, one sekunde kad istekne idi u banku i uzmi drugu. Na paypalu nemoj brisati staru pa dodavati novu, nego idi na modify i umesto da sve stavljas ispocetka samo zameni exp date i cvv - i voila, kartica ce nastaviti da radi

Ehhhh, da sam ja to znao pre no što sam izbrisao svoju Master Karticu...
Ima li leba za nas koji imamo račun u Intezi?

Treba da dobijem od njih Internet karticu, jel ima leba da će da prođe?

Ehhhh, da sam ja to znao pre no što sam izbrisao svoju Master Karticu...
Ima li leba za nas koji imamo račun u Intezi?

Treba da dobijem od njih Internet karticu, jel ima leba da će da prođe?

Ne. Nisam siguran ( posto su misljenja podeljena ), mozda nekom radi Amex ? I ne znam koja je situacija sa Masterom hypo banke.

To sam i radio prošliu put pošto mi je samo menjan CVV kod. Hvala na informaciji.

Interesuje me je l ima ovde neko payoneer karticu i kakva su iskustva s njom? Narucila bih je zbog ebay-a tj da je vezem za paypal,znaci samo za kupovinu.

Ja koristim Entropay par meseci i radi, provizija je 4,95% kod prebacivanja para na virtuelnu karticu, drugih troskova nema. Payoneer sam gledao ali nigde ne vidim kolike su im provizije i ima li nekog mesecnog odrzavanja za virtuelnu karticu.

Nazad
Vrh Dno