Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

@milos46
Ja tebe ne razumem, preformulisi malo i koristi interpunkciju. Niko te ne pravi ludim, ne znam sta znaci blokirati pare i sta si ti radio kad pricam o procesu vracanja polomljenih ili neispravnih stvari.
Ovako zvucis kao na ovome svetu mogu da kažem što se dešava, to nije istina, mislim, na ovome svetu što bih naglasio da propaganda što većina kažu o ovome nije istina....

Za usa ebay account sam mislio ebay.com iliti "amerikanski" :D

Poslednja izmena:
Ma znam da je svejedno ali ne znam da li mogu da stavim Serbia, iz banalnog razloga, da mogu u pretrazi proizvoda da stavim "sort by: nearest first" i tome slicno! :D

@milosh46
Kao što reče Duke, svaki prodavac definiše postupak reklamacije, da li refundira "na poverenje" ili traži da se stvarčica zapakuje i vrati, ko plaća troškove povrata,....
Dakle, ništa nije uniformno i obično se radi full refund za stvarčice koje koštaju šaku kikirikija, zato što se prodavcu ne isplati da mu lupaju zbog par $ negativne feedbackove, pa odradi refund i odmah te stavi na ličnu ban listu - meni se desilo 2-3 puta, iako stvarčica stvarno nije stigla, prodavac je verovatno pomislio da ga zezam, uredno mi bez pitanja uradio refund i banovao me.
Dešava se da stvarčice stignu u neadekvatnom stanju, doduše retko (bar na osnovu ličnog iskustva), ali se dešava, tako da za skuplje stvari koristim mehanizam osiguranja pošiljke (platiš još par $ preko PP i dobiješ kakvu-takvu siguricu), a ovo do 50$ ide kao običan airmail, bez trackinga, zato što se ne isplati.
Ali poenta onog mog posta je bila u carini na povrat, što je po meni smehotresna olimpijada, pošto posedujem carinski list kao dokaz da sam platio carinu i pdv na tu stvarčicu, a sad mi traže da platim ponovo. Plus što sam platio pdv državi HK (kad sam kupovao pisalo je includ. VAT), pa onda carinu i pdv državi Srbiji, pa sad opet treba da platim carinu i pdv.
Što je mnogo mnogo je.
A najluđe od svega je što je baterija za macbook i dalje jeftinija od ove koju mogu kupiti ovde, iako me ošamare sa 2 dodatna pdv-a i 2 carine.

nema veze, nismo se razumeli..... drugacije je to za Srbiju sigurno, ja nista ne narucujem na Srpsku adresu pa ne mogu da tvrdim da li je ovako ili onako.... izvinjavam se :) ja narucujem na Nemacku i do sad nisam imao problema sto se tice vracanja, sve je islo na trosak prodavca...

jedno pitanje, u ponedeljak treba da dobijem karticu i sad moje je pitanje, da li mogu da je registrujem na stari paypal racun koji je registrovan na nemacku??? posto tamo sam navikao, a i imam dosta kupljenih stvari preko tog profila..... ili ta intesina kartica radi samo na slovenacku adresu??

jel bi mogao da koristim karticu, ako pokusam da unesem na stari profil, pa mi ne uspe... jel bi mogao da otvorim onda sa tom istom karticom novi profil na sloveniju???

koje su vase preporuke, da li da pokusam da je unesem na stari profil ili da odmah otvaram novi, da ne bi zeznuo karticu....

nisam upucen u ovo, posto sam pre godinu i po dana unosio prvi put karticu sa kojom mi je odmah radilo sve ok....

Za neke 2-3 nedelje imam opciju donosenja stvari iz Amerike... uz neku malu nadoknadu. A moze i sve da bude besplatno ako neko hoce da delimo ebay nalog. Zainteresovani nek me kontaktiraju na privatne poruke.

koje su vase preporuke, da li da pokusam da je unesem na stari profil ili da odmah otvaram novi, da ne bi zeznuo karticu....

Moja preporuka - vezi tu karticu na nemacki paypal, posto imas ocigledno dobar feedback. I mora da bude isto prezime na kartici i na Paypalu.

Da li ces otvarati novi ili stari nalog, svejedno je. Kartica ce raditi. Ako ne radi na starom nece ni na novom.

Moja preporuka - vezi tu karticu na nemacki paypal, posto imas ocigledno dobar feedback. I mora da bude isto prezime na kartici i na Paypalu.

Da li ces otvarati novi ili stari nalog, svejedno je. Kartica ce raditi. Ako ne radi na starom nece ni na novom.

znaci ako ne radi na nemackoj adresi, onda nece ni na slovenackoj???

citao sam ovde na forumu ako imam vise naloga na paypal-u sa istim imenom i prezimenom, da u vecini slucajeva bude blokiran nalog... da li je to tacno?

ja imam jedan nalog sa svojim pravim imenom i prezimenom i on mi je na nemacku adresu napravljen, sa njega sam vec placao stvari, ali sam na tom profilu imao prijavljenu karticu koja je istekla, tj trazilo mi je ponovo verifikaciju i ja sam uneo pogresan broj, nakon cega mi je bila blokirana kartica....

ee sad hteo sam da probam da registrujem tu karticu na drugi profil, pa sam napravio jos jedan profil sa istim imenom i prezimenom, samo sto je adresa bila druga, tj na hrvatsku.... samo sto nisam uspeo, posto je kartica vec bila koriscena na drugom profilu...

sutra treba da idem po Intesa internet karticu, pa me zanimaju vasa misljenja, da li je bolje da napravim jos jedan profil sa imenom od brata i prijavim ga na adresu slovenacku ili da tu karticu prijavim na stari profil gde mi je adresa na nemacku?????

hvala unapred na pomoci

Poslednja izmena:
evo ovako, kad sam dodao karticu ja sam odmah platio jednu trenerku, posle toga mi je limitirana kartica odmah, i prodavac mi je rekao da je uplata u realizaciji, ali da nije realizovana jos... usao sam na paypal, ceka se jos uvek neko odobrenje, verovatno da im ja posaljem dokumenta, ali ne kapiram gde treba da im posaljem, posto ne mogu da nadjem onaj deo na paypal-u gde mogu da iskopiram papir sa onim barkodom, ako me neko razume...

pa me zanima, ako je u realizaciji i jos nije placeno prodavcu da li mi je paypal skinuo pare sa racuna, sta mislite????

paypal mi je zarobio 55 eura, zna li neko na koji nacin da vratim pare?????

ljudi pomagajte uzeo sam intezinu visa electron karticu i krenuo da se registrujem na paypal...e sad izbacuje mi da je kartica vec registrovana na pp...naveo sam zemlju bosna i hercegovina ostale podatke tacne (po uputsvima sa ovog foruma). gde gresim? kartica je sveza ovo je prvi pokusaj da se ista uradi sa njom.

Ne mozes da koristis Visa Electon karticu, ja sam pokusavao, izbacuje da je kartica iz drzave koja nije na spisku...
Tako da batalis to, jedino da ides da izvadis Visa Internet karticu, ona radi bez problema :) ili ako imas Master Card i ona radi, provereno :)
ili American :)

Glupo pitanje ljudi, kako sad da dodelim pare na racun, pise mi i dalje 0.00?

Aman ljudi, sasvim je normalno da imate balance na paypalu 0.00 , kad placate nesto, paypal povlaci pare sa kartice. I Drzite uvek balance na nuli jer ako Vam zatvore account na kome imate pare na balancu, pare Vam ostaju zarobljene. Ovako kad je balance nula. Samo acc gubite...

Tek kada Vam neko posalje pare videcete da imate balance onoliko kolko Vam je poslato.

Milose to sto pricas nema nikakvog smisla ...

Pa ajde lepo i lagano objasni sta ti se dogodilo? Kazes platio si nesto, nije prosla uplata sta? Idi pogledaj izvod pisace ti sve tu.
Ako para nema, onda si uredno platio. Ja jos nisam cuo da je neko platio, skinute pare, a prodavac nije primio novac.

Jos jedno pitanje ljudi, koliko dugo se ceka na vracanje 1.95$? Znam da pise 24h, ali jos nisu vratili

koja je priac sa paypal u bih. Da li je on samo za placanje ili moze i da se prima novac na taj account?

Sun, te pare su ti na paypal ballance-u. Ne vracaju se na karticu.

Meni sta god da je do refounded je vraceno na racun vezan za karticu.
E jedna stvar mi nije jasna, imam lupam 79 feedbacka, ali pokazuje mi samo da imam 76 ? Ne kontam u cemu je fora.

Prilozi

• ebay.jpg
    ebay.jpg
    33.3 KB · Pregleda: 69
Meni sta god da je do refounded je vraceno na racun vezan za karticu.
E jedna stvar mi nije jasna, imam lupam 79 feedbacka, ali pokazuje mi samo da imam 76 ? Ne kontam u cemu je fora.

ako si kupovao 2 stvari ili vise od jednog prodavca odjednom, onda ti se to racuna kao jedan feedback... tako je i meni...

ako si kupovao 2 stvari ili vise od jednog prodavca, odjednom onda ti se to racuna kao jedan feedback... tako je i meni...

A to je u pitanju, koji bullshit, ocu jos 3 feedback-a.
Cekaj to se nastavlja tako i ako dalje, kasnije uzimas od istog prodavca ?

ne, samo kad odjednom kupis vise stvari.... svaki naredni put ti dobijas uredno feedback...

Jel zna neko da li je bezbedono koristiti nemacki paypal nalog u Srbiji? za prijem novca
Neki kazu da neki ne,po meni licno ne vidim sto ne bi moglo jer bi sve bilo uredno otvoreno u njihovoj zemlji znaci nikakve budzevine

Ja sam vec primio uplate sa SLO nalogom. Jedino sto su mi pare prebacene odma na karticu, ne znam dal tako i treba.

kako to majke ti?

Pa lepo, uzeo sam nesto, platio, likovi su kasnili sa slanjem, pa se izvinjavali putem uplate par funti na moj PP nalog.
Otkud znam sta i kako, uglavnom radi, samo ne kapiram sto je odma otislo na devizni racun.

Nazad
Vrh Dno