Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Sta ti pise kada napravis nalog? Jel ti pise status : Not Verified ili sta?

Imam jedan veliki problem sa Paypalom, ne prolazi mi vise ni jedna kartica. Imam Erste Poklon kartcu koja je prosla, platio sam FS i MU premium naloge i posle toga ne moze da prodje bila koja uplata sa njom. Mislio sam da je problem sa karticom pa sam izvadio Intesa Internet koja isto nece da prodje. U pitanju je bio Madjarski nalog.
Probavao sam i na Bosanskom i Grckom nalogu i nigde mi ne prolaze obe kartice.

Nemam obavestenja o nikakvim blokada, samo su mi jednom trazili da potvrdim neku Rajfajzen Visa Virtuon karticu koja je istekla. Probao sam iz izvoda da kucam taj neki 4 digit code i nista nije prolazilo. Sad mi vise ni ne stoji na nalogu da potvrdim tu karticu.

U cemu je problem ? Vidim da svim prolazi Intesa Internet kartica.
Pravio sam nalog sa pravom adresom i imenom, samo zemlja je Madjarska jer nema Srbije naravno. Sva 3 naloga isto, jer sam mislio da ce raditi na nekoj drugoj zemlji.

Sta mi je ciniti ? Trebaju mi s vremena na vreme neke sitnice sa ebay kojih nema ovde i treba mi ocajnicki Paypal nalog. :(

Jel sam trebao neke lazne adrese i postanske brojeve iz Madjarske da stavim umesto pravih.
Da je blokiran nalog valjda bi me obavestili o tome ?

Pravio si tri polulegalna naloga na tvoje ime, sa istom adresom, ali različitim državama?
Nije čudo što su te banovali (i ja bih), zato što si im praktično rekao: Ja imam fake nalog.
Lepo sam ti objasnio kako se pravi PayPal nalogi i koristi, a to što ti ne slušaš je drugo. Dakle, po n-ti put, jedan nalog - jedan čovek. Intesa AmEx, svi podaci isti, zemlja Croatia (ili Slovenia ili....), ideš na verifikaciju kartice, skine ti malu sumu, pa kad vidiš na izvodu da je prošla transakcija ukucaš 4-digit number koji ti se prikaže u transakciji sa PayPal-a i to je to. Ponavljam, ja najnormalnije kupujem (ne prodajem) već 2 godine, skidao sam i menjao kartice na nalogu, nikada nisam imao niti jedan problem. Plaćam odmah, imam 100% positive ratio (110 feedbackova u poslednjih 6 meseci) i kod 3 prodvca iz HK se kotiram kao VIP kupac (dobijam popuste, poklone, uvek tracking,....).
Dakle, ako se ponašaš ozbiljno i odgovorno sve funkcioniše. eBay je prodavnica (doduše, virtuelna) u kojoj važe ista pravila kao i u svakoj drugoj. Dakle, nema zezanja i sve će biti ok.
Pozz i sretno!

Jedan mali hint, ako vam vec treba vise naloga na isto ime, stavite recimo:

Gospodin Ime Pera Prezime Peric
Ulica Krunska broj 99 stan 14
Grad Beograd, naselje Zemun
11081 Belgrade
PAK 100200

Ja sam tako otvorio jedan nalog cisto iz zezanja kada su mi blokirali moj sa normalnim imenom i adresom. Stavio sam ove nase prefikse i sufikse i eto radi vec 5 meseci...

Sta ti pise kada napravis nalog? Jel ti pise status : Not Verified ili sta?

Pa pise not verifed i kad ukucam broj kartice kaze mi da kontakiram njihovu sluzu za kartice ?
Poslao sam im im mail. :D

@Ringeraja

Pa bar da su me banovali, nego nisu, samo nece nijedna kartica da radi od kad su mi trazili verifikaciju Visa Virtuon kartice koja mi je istekla pre par meseci i nisam mogao uopste da je verifikuje, znaci nikada.

Jedino su mi prosle 2 uplate na Madjarskom nalogu sa Erste poklon karticom.

Evo proradio mi je Paypal nalog, verifikovao sam karticu, Intesa Internet posle njihove intervencije na moj zahtev putem maila. Ko rece da nema vajde od toga ? :p
Evo sta je bio problem, da ne prevodim,mozda nekom ko bude imao slican problem bude znacilo.

Thank you for contacting PayPal. It is my pleasure to assist you today
and resolve your issue.

For security reasons, there is a limit to the amount of times a credit
card can be added to different PayPal accounts. You received an error as
the card you tried to register ending 1382 has been added to a past
PayPal account. Following a review of your account I have now enabled
this card for use in the PayPal system. You can now add the card again
if you want to use it with your current account.

Sad traze da verifikujem karticu, moram na Intesinom sajtu da pogledam izvod, samo nisam siguran koje 4 cifre treba da kucam ?

kad vidis izvod, bice ti sve jasno, paypal expuse

Ako stavim Country Madjarska, kako da znam da ce paket stici ovde i na moju adresu, s obzirom da nisam iz Bg-a?

Ako stavim Country Madjarska, kako da znam da ce paket stici ovde i na moju adresu, s obzirom da nisam iz Bg-a?

Ne znam zasto bi stavio Madjarska kad imas Sloveniju.
Gde uopste kupujes ? Gde god da sam do sad uzimao nesto uvek je bilo da biras adresu na koju ce biti isporuceno, ako salju za Sloveniju, Hrvatsku, salju i za Srbiju.

Procitala sam celu temu pa negde pise da se stavi Slo, negde da se ne stavlja nijedna bivsa sfrj republika, zato pitam. Znaci bez obzira koja je zemlja registrovana, u delivery address ide srbija?

Procitala sam celu temu pa negde pise da se stavi Slo, negde da se ne stavlja nijedna bivsa sfrj republika, zato pitam. Znaci bez obzira koja je zemlja registrovana, u delivery address ide srbija?

Ne znam za sajtove na kojima nisam kupovao, ali logicno je da neces nesto platiti ako ne mozes da izaberes Srbija u delivery pre placanja.
Kad napravis nalog na ebay.uk stavis svoju adresu, Srbija i to je to.

Da li na Internet kartici Intesa banke prilikom registracije za Paypal treba da stoji neki iznos novca ili ne?

O još nešto zna li neko sa ličnim iskustvom odgovore na sledeća pitanja:

- da li koristiti standardnu adresu ili otvoriti neki mail samo za ovo
- šta upisati pod Middle name
- da li stavljati izmišljen datum rođenja ili stvaran
- pod State / Province / Region i Postal code šta upisati
- koji telefonski broj staviti
- da li štiklirati opciju Link my credit card so I can start shopping right away (recommended) i pod Credit card number uneti recimo Intesinu Internet karticu ili ovoaj deo neštiklirati a samim tim i neunositi podatke

Poslednja izmena:
Cekajte, ako narucujem nesto s ebay-a gde stize paket, tj. kako to funkcionise, ako nisam iz bg-a da kucam tacnu adresu ili kako vec funkcionise trgovina,cime salju otuda u srb i dal se paketi preuzimaju na carini ili drugacije...

Ocete da napravim how to za fake ebay nalog? :d

Jel moze neko da mi objasni kako se loguje na Intesin e-banking? Jel moram nesto posebno kod njih da se registrujem ili sta? Imam njihovu Internet karticu.

Moras u banci da uzmes LIB za prvo logovanje. Nakon prvog logovanja kreiras svoj usn i pass.

A možeš i preko broja partije da se loguješ.

Prilozi

• Intesa.png
    Intesa.png
    7.8 KB · Pregleda: 65
  • Banca Intesa - Početna.png
    Banca Intesa - Početna.png
    4.8 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
Tu gde se logujes, postoji u gornjem desnom uglu "Pomoc", gde je sve lepo objasnjeno.

Elem, da ti prepricam. Partija ti je ovaj broj zaokruzen crvenim kvadratom:

image005.jpg

Ali, i pored partije ti je potreban LIB broj, koji mozes da dobijes u banci. I za to moras da odes, i trazis LIB za e-banking. I to je to, posle mozes da kreiras username i pass, mada mozes i ovako.

To je deo gde se loguješ.Kad otvoriš glavnu stranicu klikneš na strelicu kao na slici a zatim ti se otvori ova prva i tu upišeš broj partije,tj.broj kartice i LIB a možeš i da kreiraš UserName

Ovako imam 2 accounta na kojima imam kes i naravno hocu da taj kes izvucem, e sada problem je u tome sto je jedan account na Svajcarsku, a drugi na Kipar. Dakle naravno uzmem 2 Intesa kartice na razlicito ime, i lepo sve to verifikujem odradim sta treba, e sada nastaje pitanje :). Ima li ko iskustva, da li cu moci da izvlacim pare jer nije u pitanju Slovenija ili Madjarska i da li bi mogao da posaljem pare na neki treci paypal account ? Unapred zahvalan !

Otvori treći account na ovim prostorima pa te pare odande pošalji na taj, pa vadi. Teško da će kartica odavde proći na Kipar i Switzerland . . .

Pretpostavljam da ovo sve funkcionise i na nemackom eBay-u?
Posto tamo imam nalog jos dok sam ziveo tamo...

I pitanje, imam Intesa Internet karticu...dakle nije Visa Internet kartica, moze li i ona ili moram Visa Internet karticu?

Lol, imas karticu, a ne znas ni koja je. :d
To jeste Visa, radi samo na Slovenackom,CRO, BiH i valjda na Madjarskom ebayu.

Lol, imas karticu, a ne znas ni koja je. :d
To jeste Visa, radi samo na Slovenackom,CRO, BiH i valjda na Madjarskom ebayu.

Davno sam je izvadio, ali nikad je nisam ni koristio... A na njoj nigde ni ne pise da je Visa. :d

Obuzela je i mene euforija kupovine igara preko, ali na kraju nisam je uopste ni koristio! :D

Zahteva mnogo vremena ta kupovina veruj mi.

Molim vas za pomoc, prijavila sam se na paypal preko BiH, izvrsila placanje Intesinom mastercard karticom i vec je primljena uplata, a paypal mi malopre poslao da mi je limitirana kartica dok ne posaljem onaj kod sa 4 broja, i to sam uradila, sad mi trazi da dostavim licne dokumente, slikala sam pasos i poslala racun za mobilni, sad mi traze faxom - odlepicu!!! Je l imao neko slicno iskustvo?

Dakle, po n-ti put, (a isto si mogla da pitaš i u Intesa banci kada si uzimala MasterCard), najproverenija i najsigurnija kartica za registraciju i plaćanje preko PayPal-a je American Express (AmEx).
Koristim je već blizu 2 godine, čak sam je i menjao (izgubio novčanik, pa sam vadio novu, stara blokirana), uredno prošla, za 1 dan sam na izvodu imao 4-digit i verifikovao.
Sa MasterCard-om sam pokušao, ali su mi skinuli sumu i nikada mi nije stigao 4-digit code, samo su mi posle mesec dana vratili sumu na račun i nikom ništa (kada sam izgubio novčanik probao sam najpre sa MasterCard-om, pošto mi je ona prva stigla).
I pitanje, gde od svih zemalja u regionu izabra baš BiH? Moj nalog je na Hrvatsku, personal account (samo kupujem) i radi bez problema, plaćam odmah i svi srećni (čak sam kod nekih prodavaca iz HK i VIP kupac - popusti, tracking, pokloni,...).
Dakle, AmEx i nema glava da te boli.
Pozz

Hvala za brz odgovor ;)
Imam AE i rekli su mi to, nego mi je ovde veci limit pa sam nju prijavila, limit sa AE mi je trenutno rezervisan za neki namestaj, nebitno...mislim da ima opcija da se prijavi i druga kartica. A sto se tice MC i koda, stigao mi je odmah i upisala sam ga i potvrdili su mi da je ok, ali ipak traze i da im posaljem licni dokument, pa je moje pitanje bilo vezano za to, da li je dovoljna slika pasosa i telefonski racun, da li je neko imao takav problem? A BiH sam izabrala jer sam na drugim forumima procitala da svi to biraju...nemam pojma :wall:
I da li moze da se otvori novi nalog na paypalu, sta da radim ako mi ovaj ne odblokiraju, a na sajtu gde sam kupovala pise da je placeno i da je paket u pripremi? :trust:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno