Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Trebala si da otvoriš PayPal na AmEx, a onda dodaš Master kao second credit card.
Što se tiče slanja dokumenata, ako nemaš bosanski pasoš ili ako ti npr. roditelji ne žive u Bosni biće problema. Moraš da pošalješ scan prve strane pasoša, kako bi potvrdila svoje podatke, zato što si, iz nekog razloga, sumnjiva, pa PayPal proverava da li se podaci slažu.
Možeš i da otvoriš novi nalog na AmEx, ali ovaj ostaje blokiran, a što se tiče plaćanja na sajtu, ako piše plaćeno i ako je paket u pripremi ne brini, njima jeste plaćeno i poslaće ti paket, jedino što ćeš za dalju kupovinu morati da dostaviš podatke o veroodstojnosti PayPal-u.

Hvala puno za pomoc, poslala sam sliku pasosa i evo lepe vesti: Your Account Access is Fully Restored :D

pozdrav ljudi... imam jedan problem... napravio sam pre 15tak dana nalog na paypal-u i uneo sam karticu od Banka Intese Master Card kreditnu ( dala mi ujna da koristim) i sve je radilo super, kupio sam jedan proizvod koji mi je uspesno stigao... ee sad trazilo mi je verifikacioni kod i ja sam lupao i kucao svasta dok mi nisu blokirali karticu... e sad ne znam sta da radim, dobio sam obavestenje da moram da posaljem kopiju pasosa cija je kartica, uradio bi ja sve to, ali je problem u tome sto sam registrovan na Nemacku adresu, kod jednog rodjaka, a kartica se vodi na adresu u Srbiji, da li bi mi pravili neki problem????

ee sad ja sam danas izvadio novu karticu u Banka Intesi Visa Electron (devizni racun) i uplatio 150 eura i kad sam hteo da je dodam na paypal, izaslo mi je gore da ovu karticu ne prihvata, posto nije iz drzave koje su navedene na paypal-u... bas nemam srece....

da li neko moze da mi pomogne i da mi kaze sta treba da radim?

nije mi problem ni da izvadim jos jednu karticu samo da znam da ce raditi 100%, i da mi kazete sa kojom karticom sigurno mogu da napravim paypal, a da radi bez problema.. :) nisam zaposlen, imam 18 god, sad cu 19, znaci koju ja mogu karticu da izvadim, a da ce sigurno raditi?

HVALA UNAPRED

Intesa Visa internet, registrujes se na Sloveniju.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

oce mi sigurno proci, da ne budem morao kasnije da vadim jos kartica?

a zelim da budem siguran da ne bih vadio 50 puta, ocu da uradim sad i da budem miran..

znaci moram da budem prijavljen na sloveniju i radice kako treba?

samo jos jedno pitanje, citao sam nesto pa me interesuje, da li cu sa njom moci da kupujem iz celog sveta, posto sam negde procitao da je sa tim karticama ograniceno samo za neke zemlje? ja se izvinjavam na dosadjivanju, ali zelim da budem siguran 100% jer vecinu stvari kupujem iz nemacke i engleske, posto se bavim narucivanjem sa ebay-a...

hvala jos jednog

Kako bi bilo da malo prelistas ebay temu ?
Nije dosadjivanje, vec se pre dan, dva dosta priclao o tome, tako da nema smisla ponovo.

jel mozes samo da mi kopiras link od te teme na koju me upucejes? :)

hvala :)

idem da podnesem zahtev u sredu za karticu, pa cim dobijem javicu da li radi :)

Hvala Vam na pomoci, inace hteo sam da napravim Visa Virtuon Raiffeisen Banke i da nije bilo vase pomoci ja bih ponovo pogresio

hvala puno na pomoci...

sad jos malo dosadjivanja, posto ovde ne mogu pronaci svoj odgovor, msm na brzinu sam pogledao....
malopre kad sam pitao da li mogu da kupujem iz celog sveta uputili ste me na ovaj link, ali koliko vidim tu se vodi polemika oko kupovine na srpske adrese....

da preformulisem svoje pitanje... ja sam zapravo hteo da pitam da li ja sa nalogom koji je napravljen na sloveniju, mogu da placam kupcima iz celog sveta, ne zavisno od toga da li oni salju u Srbiju ili ne....
pitam ovo, posto ja sve sto kupujem, ne saljem na Srpsku adresu, vec na Nemacku...

Sa intezinom internet karticom ja sve kupujem na americkom ebay-ju i do sada sve je prolazilo bez problema. Ja sam paypal registrovao na Bosnu.

jel registrovao neko od vas skoro tu intesa internet karticu?

koliko treba da se izvadi?

Oko 2 nedelje. Meni stizala roba iz Engleske, Kine, Hong Konga, Nemačke, USA, sve bez problema.

Oko 2 nedelje. Meni stizala roba iz Engleske, Kine, Hong Konga, Nemačke, USA, sve bez problema.

Nije ti se desavalo da se neka zagubi ?

Meni je do sada od 70,80 porudzbina nestalo 2, ali to van ebay-a. Kontam i ako se zagubi sa ebay seller mora da vrati pare ?

hvala Vam na pomoci, idem sutra da izvadim i podnecu zahtev za hitno vadjenje, da mi sto pre bude gotova... :)

sto se tice ebay-a, ja radim narucivanje, znaci kao uslugu... i jos mi se sa ebay-a nikad nije desila neka prevara od strane prodavca, uostalom ako vas neko zavrne, samo blokirate pare i bez brige ste... :)

Ne mogu pare da se blokiraju kad platis preko Paypala ?

moze isto kao i kad ti stigne nesto sto je osteceno... ti stavis tamo da je osteceno i prodavac je duzan da ti posalje novi proizvod ili ako nema novi proizvod, tebi se pare vracaju na racun..

Nije ti se desavalo da se neka zagubi ?

Meni je do sada od 70,80 porudzbina nestalo 2, ali to van ebay-a. Kontam i ako se zagubi sa ebay seller mora da vrati pare ?

Nije do sada ništa, jedino je nešto iz Kine trebalo oko mesec dana da stigne, ali i pisalo je od 16 do 30 radnih dana. Sad čekam nešto oko 3 nedelje.

@Milos46

Ne možeš da blokiraš isplatu, ali možeš da vratiš pare. Paypal ti skine pare u roku od par minuta, ustvari, zaduži ti račun za toliko, kroz par dana se to i proknjiži, obično mnogo pre nego što ti stigne paket.

pa to se manifestuje kao blokiranje para, radio sam vec to na drugom profilu.... ti kliknes tamo da je osteceno, da hoces da ti ne odgovara i prodavac je bio duzan da mi posalje odmah drugi proizvod, ali nije ga imao na stanju pa su njemu skinuli pare sto sam ja uplatio i vratili na moj racun...

pa to se manifestuje kao blokiranje para, radio sam vec to na drugom profilu.... ti kliknes tamo da je osteceno, da hoces da ti ne odgovara i prodavac je bio duzan da mi posalje odmah drugi proizvod, ali nije ga imao na stanju pa su njemu skinuli pare sto sam ja uplatio i vratili na moj racun...

Tako je sa firmama.
Ali privatna lica ce traziti da im vratis robu nazad, a ja nisam siguran kako se to radi odavde i koliko tacno kosta ?

vracanje robe ide na trosak prodavca... ja sam kupio jedan ventilatorcic mali koji je imao neku manu nije radio lepo i prodavac mi je poslao drugi, s tim sto mu nisam vratio ovaj pokvareni, posto mi je poslao da ce ga izaci vise vracanje robe nazad, nego 3 nova ventilatorcica... :) tako da za to ne brinete, sve na njihov trosak...

Cekaj gde si to slao i kako ?
Jer hocu da znam kako da im vratim nesto kad mi posalju nesto sto nije onako kako je pisalo.

Vidi, ako ti stigne nešto, npr. iz HK, a desi se da je škart, praktično ti se ne isplati da šalješ nazad, zato što je skuplja dara nego mera.
Meni je stigla pre mesec dana original macbook white baterija, nispravna u startu, a kada sam otišao u poštu da pitam kakva je procedura, pošto trebam da vratim pošiljku koju sam dobio iz HK zato što je stvar pokvarena, cicka u pošti mi je rekla da može, ali da mora da se carini???? Kada sam joj rekao da su meni već carinili ovu bateriju, s obzirom da je poslata iz HK i da je suludo da mi opet carine, pošto šaljem kao reklamaciju, rekla je samo da su pravila takva i to je to.
Pitao sam je koliko bi sveukupno izašlo slanje baterije, sa svim tim nametima - kada mi je ipopstavila cifru odustao sam od slanja. Za bateriju koja košta 55$ i na koju sam platio carinu i pdv kada sam je podigao u iznosu od 1450 rsd, potrebno je da ponovo platim carinu, pdv, neke manipulativne troškove i troškove slanja u iznosu od, pazi sad - 4850 rsd!!!!!
Pošto sam skapirao da mi se ne isplati okrenuo sam se i izašao iz pošte.
Dakle, sve može, ali se ne isplati, zato što sama reklamacija podrazumeva da se roba vrati prodavcu, a troškovi slanja idu na teret kupca.

gresis, troskovi ne idu na teret kupca, vec na teret prodavca, nisi trebao tako da radis, trebao si samo da odkucas poruku prodavcu da ne valja, da salje novo ili da ti vrati novac... oni uglavnom salju novo, a to ne ispravno ostane kod tebe, barem je meni tako 2 puta bilo...

ja narucujem na Nemacku adresu, kod rodjaka, koji mi salje jednom u 2 nedelje... ali narucio sam sad neki punjac na srpsku adresu i evo proslo je 17 radnih dana i nista, jos nisam dobio, ko zna kad ce to stici... a kod prodavca pise da treba da stigne od 10 do 14 radnih dana...

Jesu nekom skoro tražili "utility bill" kao dokaz za adresu? Tražio sam po forumu, ali dobijao sam samo postove iz 2008. i starije.

gresis, troskovi ne idu na teret kupca, vec na teret prodavca, nisi trebao tako da radis, trebao si samo da odkucas poruku prodavcu da ne valja, da salje novo ili da ti vrati novac... oni uglavnom salju novo, a to ne ispravno ostane kod tebe, barem je meni tako 2 puta bilo...

ja narucujem na Nemacku adresu, kod rodjaka, koji mi salje jednom u 2 nedelje... ali narucio sam sad neki punjac na srpsku adresu i evo proslo je 17 radnih dana i nista, jos nisam dobio, ko zna kad ce to stici... a kod prodavca pise da treba da stigne od 10 do 14 radnih dana...

Nemoj da tvrdis nesto 100% ako si juce poceo da koristis ebay...
Na svakom listingu lepo pise ko u slucaju neispravnosti ili ostecenja placa povratnu postarinu. Negde je prodavac dobar pa se ponudi da plati taj trosak, a u 80% slucajeva taj trosak je na kupcu.
Za gluposti do 15$ vrednosti se prodavcu uglavnom ne isplati da dobije negativan feedback pa posalje opet ili refundira. Za neke malo ozbiljnije iznose, normalno da ti nece dati refund ili poslati opet dok mu ne vratis robu. Bas bi bilo veselo da su svi prodavci samaricani pa da daju robu tek tako...

1. Idi u Intesu i trazi Visa Internet karticu, besplatna je.
2. Dok se kartica "pravi" otvori USA eBay account i Paypal na Sloveniju. Za eBay account stavi sve tvoje prave podatke, dok za Paypal stavi takodje sve isto kao na eBay samo bez Srbije. Nikako nemoj da napises negde pri paypal registraciji Serbia, vec samo Slovenia.
3. Kada budes podizao karticu posle 15-ak dana, uplati koliko ti para treba na racun da bi mogao da kupujes. Obavezno im trazi PIN za Online pregled stanja, nemoj da te zavaraju da ta kartica nema PIN, posto to svima govore.
4. Povezes eBay i Paypal (My eBay/paypal account)
5. Registrujes Visa karticu na Paypal-u.
6. Verifikujes karticu na Paypal-u. (4 cifre u online izvodu Banca Intese koje upisujes nakon dodavanja kartica na Paypal)
7. Kupuj.
8. Prevaranata ima, ali nije tvoja briga da se trudis da ih prepoznas, Paypal te pokriva pri dvakom placanju.

Usa ebay nalog? Glupo je pitanje, ali jel to znaci da biram United States za "Country or Region"?

Nemoj da tvrdis nesto 100% ako si juce poceo da koristis ebay...
Na svakom listingu lepo pise ko u slucaju neispravnosti ili ostecenja placa povratnu postarinu. Negde je prodavac dobar pa se ponudi da plati taj trosak, a u 80% slucajeva taj trosak je na kupcu.
Za gluposti do 15$ vrednosti se prodavcu uglavnom ne isplati da dobije negativan feedback pa posalje opet ili refundira. Za neke malo ozbiljnije iznose, normalno da ti nece dati refund ili poslati opet dok mu ne vratis robu. Bas bi bilo veselo da su svi prodavci samaricani pa da daju robu tek tako...

kao prvo, nisam juce poceo da ga koristim... nemoj da si toliko uporan, kad sam imao takvih slucajeva... mozes da blokiras pare i cao... radio sam to i nece me niko praviti ludim...

pozdrav

Nazad
Vrh Dno