Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

ja sam jos davno otvorio racun na madjarski paypal, koji koristi za neka placanja sitnija, ali sada imam potrebu da primim neku sumu preko paypala. medjutim, nigde ne vidim mogucnost povlacenja sredstavna na karticu, vec samo na bankovni racun, koji mi naravno trazi da bude u madjarkoj sto nemam.

Ima li neku drugi nacin da se poveze kartica sa ovim nalogom kako bih mogao da PRIMIM pare?

U pitanju je Internet kartica (Banca Intesa) sa kojom sam uspešno plaćao, međutim više ne radi, dobijam grešku, skrin je u ataču.

Probao sam par 20 puta, da prebacim novac na drugi PP, da platim nešto na eBay-u, da platim nešto na nekom trećem mestu, ne prolazi.

Da li je neko imao sličan problem? :sceptic:

Prilozi

• pp.png
    pp.png
    11.8 KB · Pregleda: 142
isti problem, to mi se desilo kada sam hteo na racun drugom korisniku da prebacim kes ali kada placam sa ebay-a onda nemam taj problem. slao sam im mail i dobio odgovor da ne mogu nista da ucine jer im je sistem automatizovan da tako reguje kada dodje do "greske" pri placanju...

znaci probaj da platis iz ebay-a, to prolazi

ja sam probao placanje kredita za skype, i sa mojom mc koja je vezana za paypal nalog, radi normalno.

isti problem, to mi se desilo kada sam hteo na racun drugom korisniku da prebacim kes ali kada placam sa ebay-a onda nemam taj problem. slao sam im mail i dobio odgovor da ne mogu nista da ucine jer im je sistem automatizovan da tako reguje kada dodje do "greske" pri placanju...

znaci probaj da platis iz ebay-a, to prolazi

Rekoh da sam probao već. :)

Posle nekoliko (neuspešnih) pokušaja da novac prebacim na drugi PP nalog, probao sam direktnu kupovinu na eBay-u, međutim više neće ni to, dobijam poruku da ne može da se obavi transakcija sa kartice, bla, bla... Sad, da li su je trajno blokirali i zašto, nemam pojam.

Pej pal u 2011. verovatno u Srbiji
Beta | 12. 12. 2010. - 10:21h | Foto: AFP | Komentara: 68

Građani Srbije bi trebalo da sledeće godine dobiju mogućnost da plaćaju preko bezbednog sistema za plaćanje preko interneta Pej pal (PayPal), izjavila je ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić.

"Mi smo s njima u stalnoj komunikaciji i Pej pal tvrdi da će biti prisutan na našem tržištu, ali se to nikako ne dešava. Sada imamo neka relativno čvrsta obećanja da će sledeće godine Srbija biti uvrštena među zemlje gde Pej pal funkcioniše, ali to ne zavisi od nas nego od same firme i njihove poslovne politike", rekla je Matićeva u intervjuu portalu EurActiv.rs.

Na pitanje zašto Pej pal toliko okleva sa dolaskom u Srbiju, Matićeva je rekla da srpsko tržište nije veliko, kupovna moć je relativno mala, a ulazak na tržište iziskuje ulaganja. Prema njenim rečima, Pej pal će građanima omogućiti pouzdan i bezbedan sistem plaćanja, a firmama otvoriti vrata za izvoz robe u inostranstvo.

Kako je dodala, da bi taj mehanizam dobro funkcionisao, potrebno je da carinski sistem bude efikasan, a troškovi carinjenja, špedicije i transporta niski, što u Srbiji nije slučaj.

"Ministarstvo za telekomunikacije je osnovalo radnu grupu za identifikaciju svih tih prepreka, pozvali smo i dobili članove iz svih relevantnih institucija - ministarstava finansija, trgovine i ekonomije i Narodne banke Srbije, kako bismo u jednom trajnom procesu pokušali da unapredimo elektronsku trgovinu", rekla je ona.

sta reci sem, da li ovi nasi misle da smo tolike budale :(

Da nije tuzno, bilo bi smesno.

Inace, Zambija, Vanuatu, Togo, Somalija, Ruanda, Gvineja Bisao, Benin, Eritreja, Etiopija su poznate kao razvijena trzista sa ogromnom kupovnom moci stanovnistva :wall:

Dobih dijareju od njih i od njihovih izjava :wc:

Ja sam ranije koristio Visu Electron Intesa banke,radila je 10 dana ,obavio sam sa njom 3 kupovine i onda je paypal blokirao.. Isti je slucaj i sa Internet karticom iste banke... Oni izgleda vide odakle dolazi novcana transakcija i posto smo i dalje na black listi oni odbijaju nase kartice...
Imam otvoren paypal nalog preko Hrvatske
Ko ima mogucnost da uzme payoneer karticu ona radi bez problema , evo vec treci mesec sa dvanaest kupovina do sada...

Da li je neko radio withdraw sa paypal-a na Visa internet karticu Banke Intesa i koliko je vremena potrebno da novac legne na racun u Intesi ? Nakon sto sam uradio withdraw na paypalu je pisalo da je potrebno 2 do 3 dana da se transakcija obavi ali je sve zavrseno za jedan dan i sada stoji da je transfer zavrsen. Medjutim, evo vec dva dana cekam da novac legne na racun u Intesi i jos uvek nista. Kakva su vasa iskustva i koliko se ceka ?

Ja posto imam drugaricu u luxemburgu, sad sam porucio visa internet, pa cu da otvorim racun na njenu adresu, tako da ako blokiraju traze utility bill jel tako? Pa ce mi ona poslati.

Mitsuru , za svaki devizni priliv kod Intese ,po mom iskustvu, moras da potpises izjavu o poreklu novca... Uglavnom te oni zovu ili ti posalju sms da dodjes i potpises izjavu... Ukoliko ces kasnije dobijati novac od istog poslodavca/sajta/posla nece te smarati ...Drugo, nisam siguran da ta transakcija sa Paypal-a moze da se odradi na Visa interenet ... Koliko znam, ta kartica ne moze da prima nikakve uplate (osim tvojih licnih na salteru banke ili on-line) ,tako da ces cekati povracaj novca na pay-pal

Poslednja izmena:
Ja posto imam drugaricu u luxemburgu, sad sam porucio visa internet, pa cu da otvorim racun na njenu adresu, tako da ako blokiraju traze utility bill jel tako? Pa ce mi ona poslati.

A kako ce to ici ako bill nije na tvoje ime, jel' to problem? Zanima me jer bi ja isto uradio sa adresom u Koreji (gde i zivim, ali nije na moje ime racun nijedan).

Mitsuru , za svaki devizni priliv kod Intese ,po mom iskustvu, moras da potpises izjavu o poreklu novca... Uglavnom te oni zovu ili ti posalju sms da dodjes i potpises izjavu... Ukoliko ces kasnije dobijati novac od istog poslodavca/sajta/posla nece te smarati ...Drugo, nisam siguran da ta transakcija sa Paypal-a moze da se odradi na Visa interenet ... Koliko znam, ta kartica ne moze da prima nikakve uplate (osim tvojih licnih na salteru banke ili on-line) ,tako da ces cekati povracaj novca na pay-pal

Da li si siguran u ovo ?

Odradio sam pretragu na benchu za withdraw sa paypala na Visa Internet karticu banke Intesa i evo sta sam nasao?

PITANJE:

jel uspeo neko da skine pare na Visa internet katicu banke Intesa?
recimo u Sloveniji i jos nekim zemljama je moguc withdraw na kartice...

mozda je bilo ranije ali nemam vremena za pretragu...sry

ODGOVOR:

Radi najnormalnije, ceka se 10 dana.

A kako ce to ici ako bill nije na tvoje ime, jel' to problem? Zanima me jer bi ja isto uradio sa adresom u Koreji (gde i zivim, ali nije na moje ime racun nijedan).

Koliko ja znam nije, jedini problem cu imati ako kupujem nesto pa se salje, u luxemburg, ali me ne treba za shoping, nego da primam pare na paypal i svlacim vamo.

Ali tebi ni to nije problem jel si ti na toj adresi.

@Mitsuru, nisam 100% siguran ali znam da mi je neki lik na salteru banke rekao da ta Visa Internet kartica sluzi samo za kupovinu preko neta,treba ih pitati ,mozda se u medjuvremenu nesto promenilo... ono je moje iskustvo pre god. dana...

@Mitsuru
Ja sam pocetkom meseca prebacio preko 50evra sa mog moneybookers account-a na racun Visa Internet intezine kartice (tj. na avista stedni eur racun za koji je vezana kartica), sredstva su legla za tacno 7 radnih dana, sto je i maksimum koji moze da prodje (oficijelna informacija iz same banke), inace uobicajen period cekanja na prispece sredstava je od 5-7 radnih dana od dana kada su tebi sredstva stvarno prebacena od strane uplatioca.

Hvala RejZ veoma korisna informacija, sada ostaje samo da sacekam jos par dana pa javljam sta je bilo.

Samo da javim da je sve proslo u najboljem redu. Novac je legao na racun Inteze tacno 5 dana od momenta kada je paypal transakcija zavrsena a dolari su automatski konvertovani u evra. Na salteru nisu postavljali bilo kakvih pitanja oko porekla novca, bili su veoma ljubazni i isplatili su novac u evrima. Sve u svemu veoma sam zadovoljan.

Da nije tuzno, bilo bi smesno.

Inace, Zambija, Vanuatu, Togo, Somalija, Ruanda, Gvineja Bisao, Benin, Eritreja, Etiopija su poznate kao razvijena trzista sa ogromnom kupovnom moci stanovnistva :wall:

Dobih dijareju od njih i od njihovih izjava :wc:

Ne bih da branim ministarku, ali mislim da nisi u pravu. U tim zemljama se vrti puno više para nego kod nas, na stranu da li su to fini ili prljavi poslovi. Afričke zemlje su verovatno sve upale u paketu, kao što i mi idemo, pa su neki upali po principu sreće. Drugi opet imaju neke prednosti u odnosu na ostatak sveta: egzotičan internet domen, offshore biznis, ili sl.

Kod nas jako malo ljudi zaista treba paypal, a pola ih je na ovom forumu. To nije parametar za paypal da se navuku.

Jedno piatnje:
Prima li slovenacki pay pal uplate? Imam bosanski al on nece.

Leze lova na Intesa VISA bez problema.Niko te nista ne pita,trazi.... meni redovno sa alertpay-a stize kinta i ok je .

Na paypal-u imam uplata u evrima i dolarima i kada zelim da uradim withdraw na karticu nudi mi da izaberem da li cu evra ili dolare (select balance) pa me zanima da li postoji mogucnost da se sva sredstva (dolari i evra) prebace u jednoj transakciji obzirom da svako povlacenje novca na karticu kosta 2 evra ? Da li je moguce konvertovanje jedne valute u drugu na samom paypal-u ?

Poslednja izmena:
...

Na paypal-u imam uplata u evrima i dolarima i kada zelim da uradim withdraw na karticu nudi mi da izaberem da li cu evra ili dolare (select balance) pa me zanima da li postoji mogucnost da se sva sredstva (dolari i evra) prebace u jednoj transakciji obzirom da svako povlacenje novca na karticu kosta 2 evra ? Da li je moguce konvertovanje jedne valute u drugu na samom paypal-u ?

To i radi po default-u, samo izaberes main valutu koju ces i on ti automatski konvertuje, dakle main valuta ti je USD, ako primis uplatu u funtama, on ti te funte automatski konvertuje u USD :).

da li ima neko zakljucan paypal na Sloveniju pozeljno, ali mogu i drugi, i da je proslo oko 180 dana od zakljucavanja, manje-vise, hteo bih da kupim jer bih probao da ga iskesiram.

Imam jedan veliki problem sa Paypalom, ne prolazi mi vise ni jedna kartica. Imam Erste Poklon kartcu koja je prosla, platio sam FS i MU premium naloge i posle toga ne moze da prodje bila koja uplata sa njom. Mislio sam da je problem sa karticom pa sam izvadio Intesa Internet koja isto nece da prodje. U pitanju je bio Madjarski nalog.
Probavao sam i na Bosanskom i Grckom nalogu i nigde mi ne prolaze obe kartice.

Nemam obavestenja o nikakvim blokada, samo su mi jednom trazili da potvrdim neku Rajfajzen Visa Virtuon karticu koja je istekla. Probao sam iz izvoda da kucam taj neki 4 digit code i nista nije prolazilo. Sad mi vise ni ne stoji na nalogu da potvrdim tu karticu.

U cemu je problem ? Vidim da svim prolazi Intesa Internet kartica.
Pravio sam nalog sa pravom adresom i imenom, samo zemlja je Madjarska jer nema Srbije naravno. Sva 3 naloga isto, jer sam mislio da ce raditi na nekoj drugoj zemlji.

Sta mi je ciniti ? Trebaju mi s vremena na vreme neke sitnice sa ebay kojih nema ovde i treba mi ocajnicki Paypal nalog. :(

Jel sam trebao neke lazne adrese i postanske brojeve iz Madjarske da stavim umesto pravih.
Da je blokiran nalog valjda bi me obavestili o tome ?

Poslednja izmena:
Ja sam pravio paypal nalog dok sam bio u Nemackoj. Stavljao sam Nemacku kao zemlju, adresu i telefon od sestre gde sam bio u Duisburgu. Sve te podatke sam stavljao iz razloga sto sam mislio da cu uzeti Galaxy S tamo preko ebay.de . Adresa valjda mora da bude prava, ne moze bilo sta da se upise. Kada sam popunio sve te podatke trazili su da verifikujem karticu. U pitanju je Visa internet banke Intesa. Otisao u online izvod i ono sto paypal skine 1.5e da proba jel radi kartica, tu nasao transakciju PP*cetvorocifrenbrojCODE, ukucao taj cetvorocifreni i kartica je verifikovana. Nisam jos nista kupovao preko paypal-a ali kapiram da ne bi bilo nikakvih problema.

Ja ne razumem ako mi je vec nalog u nekoj vrsti blokade, tj moje ime, adresa, sta vec, zasto me ne obaveste o tome ?

Vrh Dno