Ja recimo uvek uplatim u dinarima, a na onom nalogu za uplatu mi piše da su uplaćeni euri, i onda piše i iznos u dinarima prema trenutnom kursu, a naručujem uglavnom u dolarima i funtama i sve ide automatski. Što se tiče tog dodatnog dolar i po što su uzeli, tačno je što kaže Magic Master, oni u banci rezervišu neki procenat, pa ti ga posle vrate, samo što su meni rekli da je to zbog fluktuacije kursa.Vidish, ja sam bash jednom pitao u intezi da li kada stavljam dolare na internet karticu da bi preko neta platio neshto u dolarima, da li se vrshi koverzija dolar-euro-dolar i secam se da me je ova na shalteru malo zbunjeno pogledala i kao "ma ne, ako pazarish neshto u dolarima preko neta, stavi dolare na karticu i to je to", i to mi je ostalo sumnjivo od tada, zato sada pitam ovde da vidim da li neko ima proverenu informaciju. Inache, za ono gore shto sam pisao o kupovini hotfile naloga, nisam placao preko paypala nego direkt preko kartice na hotfile sajtu. Ali eto vidish, iako pishe da je cena 35$, tu se "josh neko" ogradio....
1. Idi u Intesu i trazi Visa Internet karticu, besplatna je.
2. Dok se kartica "pravi" otvori USA eBay account i Paypal na Sloveniju. Za eBay account stavi sve tvoje prave podatke, dok za Paypal stavi takodje sve isto kao na eBay samo bez Srbije. Nikako nemoj da napises negde pri paypal registraciji Serbia, vec samo Slovenia.
3. Kada budes podizao karticu posle 15-ak dana, uplati koliko ti para treba na racun da bi mogao da kupujes. Obavezno im trazi PIN za Online pregled stanja, nemoj da te zavaraju da ta kartica nema PIN, posto to svima govore.
4. Povezes eBay i Paypal (My eBay/paypal account)
5. Registrujes Visa karticu na Paypal-u.
6. Verifikujes karticu na Paypal-u. (4 cifre u online izvodu Banca Intese koje upisujes nakon dodavanja kartica na Paypal)
7. Kupuj.
8. Prevaranata ima, ali nije tvoja briga da se trudis da ih prepoznas, Paypal te pokriva pri dvakom placanju.
Super uputstvo, ali imam par pitanja.
1. Da li mora da se otvori eBay account, da bi prosla verifikacija posto mi eBay ne treba.
2. Da li ce proci ova verifikacija (sa Intesa Internet karticom) na accountu (trenutno unverified) koji je registrovan u Svajcarskoj i da li treba da se upise prava adresa i broj telefona nekoga u Svajcarskoj ?
3. Sta je "PIN za Online pregled stanja", online pregledam koliko imam kesa na toj Intesa Internet kartici ?
Unapred zahvalan !
Pozdrav!
1) Hm nema to nikakve veze premda ne vidim bas sta ce ti PayPal bez ebay ali dobro.Sve u svemu otvaranje ebay accunta nece ni na koji nacin uticati na PP akaunt.Ili jos preciznije: Ti kad nesto kupis na ebay tebi ce UVEK da se pojavi shipping adresa koju si kucao na ebay,a ne ona na PayPal.
2)Procice stavi svoju adresu slobodno i svoj mobilni recimo
3)Mislis na LIB verovatno? To trazi u banci da ti istampaju ja sam dobio na licu mesta.I da, sluzi za online pregled stanja i pregled rezervisanih sredstava.
6. Verifikujes karticu na Paypal-u. (4 cifre u online izvodu Banca Intese koje upisujes nakon dodavanja kartica na Paypal)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari