Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

A kako to? Uplatio sam danas pare na karticu.

E, izvini, jeste, ali to izgleda ne možeš ti da uradiš ....

"Your PayPal account is Verified

You are now a Verified PayPal user. In addition to increased security, buyers and sellers value your Verified status because it indicates you have passed PayPal security checks. Most importantly, you can now send unlimited payments with your PayPal account.

Your member status is: Verified "

A karticu, pa negde mora da piše virfy carrd, pa to oni skinu iznos, pa ti traže neke 4 cifre. Ti pozoveš korisnički Intese , i tražiš da ti daju te 4 cfre, ukucaš, i to je to, vrate ti pare na karticu, i možeš da kreneš.

Ne znam bre, davno beše .....

Snadjoh se, hvala.

Danas u novinama 24 časa piše da će Pay Pal dodati Srbiju na spisak do kraja 2010...mada koliko je to relevantno je pitanje.

Pozdrav,
N

Ma svi to pisu al ja nesto ne verujem :D
Cik nek me razuvere...

Uh jaka mustra sto ce nas dodati da placamo..Stavise to je cista glupost,bolje da nam to ne uvode i dosada je moglo da se placa preko drugih zemalja ili kako si hteo_Oni zapravo hoce nase pare:)
Ajde neka nam daju primanje novca pa neka se onda jave.

Bas tako. Mi hocemo da primamo, a ne samo da dajemo! :d
:D

Ja sam vam lepo ostavio link na prethodnoj stranici, ka temi koju je otvorio lik iz Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo. I vi, umesto da tamo u toj temi 'istresete svo svoje nezadovljstvo, ali i da predlozite sta-kako da se to resi, vi ovde nastavljate neku pricu kao matore babe koje niko ni ne slusa. :)

Evo vam jos jednom link ka temi otvorenoj na benchu:

Mapiranje prepreka za razvoj e-trgovine

Nemojte da ste toliko lenji. Posetite ovu gore temu i ostavite svoj komentar (nezadovoljstva, siguran sam), ali i kazite konkretno kako mislite da izadjemo iz ovog sr***, pardon, problema. :)

Poslednja izmena:
Otvorio sam racun na Pay palu i rekoh da ga probam. Koristim Intesa internet karticu i malo pre kupovine prebacio sam pare na karticu. Kada idem na placanje i odaberem pay pal, kaze " neuspesno, odaberite drugi nacin placanja". Da li je potrebno neko vreme da prodje? Cini mi se a je i na Gogle Checkoutu trebalo da prodje par sati.

gledaj da imas malo vise para na kartici nego sto kosta to :)

Poslednja izmena:
Mozda je banalno pitanje, ali jesi li povezao karticu sa paypalom i jesi li je verifikovao?

Jedno pitanje:

Otvorio sam nalog na Paypal-u, prošla ona verifikacija kartice, skinuto pa vraćeno 1.5e. Zašto mi na paypal-u piše da su mi raspoloživa sredstva samo 1.5e? Iako je tako bilo, uplatio sam seedbox i na paypalu stoji completed. Da li je stvarno obavljeno plaćanje? Meni na intesa online ova transkcija stoji u nedospele obaveze. Ovi su me kontaktirali da me pitaju za korisničko ime i šifru, ali se ne javljaju od juče.

Verovatno sam mnogo konfuzan, ako treba još informacija pitajte.

na paypalu ćeš uvek imati 0. U trenutku plaćanja trenutno povlači sa kartice. Doduše, ti možeš i da ULoaduješ sredstva, da ti stoje na PP, ali nemaš razloga.

A što meni na kartici plaćanje stoji u Nedospele obaveze?

Kako da znam da mi je prošla uplata?

Prošla je uplata odmah, znam jer mi ljudi odmah odgovore da su dobili pare, samo to nije još proknjiženo u Banci, takva je procedura, zato piše ''nedospelo''.

Posle nekih nedelju dana će da proknjiže...

registrovao sam se na paypal (izabrao sloveniju - intesina interenet kartica) i hocu da verifikujem karticu. E sada, ja imam dolare na njoj a vidim da ce ovi da skinu 1.5eur. Da li moram da imam evre na kartici ili ce mi automatski prepacunati te evre u dolare i naplatiti u dolarima?(smor mi da idem do banke samo zbog te verifikacije). I za u buduce, da li je moguce placati u dolarima preko paypala (da mi to bude glavna valuta?) jer sve sto placam preko neta mi je u dolarima.

ps. sad sam se zbunio nesto, da li sve online uplate sto placam u dolarima idu prvo preko neke konverizije dolar-eur-dolar ili ne?Ja placam tako sto ako je nesto na netu 5$, odem u intesu i kupim dolare i postavim ih na internet karticu (uvek pazari malo vise dolara od cene koju placam)....evo danas sam pazario hotfile nalog od 6 meseci koji je 35$, ulogovao sam se na intesin online banking i vidim da je naplacen iznos 36,65$ (i pored stavka - iznos u originalnoj valuti 26,96 EUR). Ovo me sada buni (vidim promenili su interfejs) jer pre kada se ulogujem na online intesin nalog nigde nisam vidjao da iskazuju i iznos "u originalnoj valuti").

Meni je čika u Intesi rekao da u kojoj god ti valuti uplatio, oni računaju u eurima, ali da imaju neki sistem koji automatski prebacuje u željenu valutu. Inače, ništa ne treba da konvertuješ u banci, Paypal ti je inače stavio kao glavnu valutu euro (jer si registrovan na Sloveniju). Samo što ti sam Paypal zaračunava proviziju kad recimo plaćaš nešto u dolarima ili funtama, a račun ti je tamo podešen za eure, zato ti je ispalo više od 35 dolara.

Vidish, ja sam bash jednom pitao u intezi da li kada stavljam dolare na internet karticu da bi preko neta platio neshto u dolarima, da li se vrshi koverzija dolar-euro-dolar i secam se da me je ova na shalteru malo zbunjeno pogledala i kao "ma ne, ako pazarish neshto u dolarima preko neta, stavi dolare na karticu i to je to", i to mi je ostalo sumnjivo od tada, zato sada pitam ovde da vidim da li neko ima proverenu informaciju. Inache, za ono gore shto sam pisao o kupovini hotfile naloga, nisam placao preko paypala nego direkt preko kartice na hotfile sajtu. Ali eto vidish, iako pishe da je cena 35$, tu se "josh neko" ogradio....

Ne brinite, danas sam opet zvao Intesu. Kada nešto kupješ, rezervišu 4-6 posto više zavisno od valute. Kada dodje nalog na naplatu, onda skinu tačnu cifru. Razlog: dešavalo se da klijenti odu u nedozvoljeni minus.

Vidish, ja sam bash jednom pitao u intezi da li kada stavljam dolare na internet karticu da bi preko neta platio neshto u dolarima, da li se vrshi koverzija dolar-euro-dolar i secam se da me je ova na shalteru malo zbunjeno pogledala i kao "ma ne, ako pazarish neshto u dolarima preko neta, stavi dolare na karticu i to je to", i to mi je ostalo sumnjivo od tada, zato sada pitam ovde da vidim da li neko ima proverenu informaciju. Inache, za ono gore shto sam pisao o kupovini hotfile naloga, nisam placao preko paypala nego direkt preko kartice na hotfile sajtu. Ali eto vidish, iako pishe da je cena 35$, tu se "josh neko" ogradio....
Ja recimo uvek uplatim u dinarima, a na onom nalogu za uplatu mi piše da su uplaćeni euri, i onda piše i iznos u dinarima prema trenutnom kursu, a naručujem uglavnom u dolarima i funtama i sve ide automatski. Što se tiče tog dodatnog dolar i po što su uzeli, tačno je što kaže Magic Master, oni u banci rezervišu neki procenat, pa ti ga posle vrate, samo što su meni rekli da je to zbog fluktuacije kursa.

Da. i meni su rekli zbog kursa, ali je ishod plivanja kursa bio odlazak klijenta u minus, i to nedozvoljeni, pa zbog toga.

...

1. Idi u Intesu i trazi Visa Internet karticu, besplatna je.
2. Dok se kartica "pravi" otvori USA eBay account i Paypal na Sloveniju. Za eBay account stavi sve tvoje prave podatke, dok za Paypal stavi takodje sve isto kao na eBay samo bez Srbije. Nikako nemoj da napises negde pri paypal registraciji Serbia, vec samo Slovenia.
3. Kada budes podizao karticu posle 15-ak dana, uplati koliko ti para treba na racun da bi mogao da kupujes. Obavezno im trazi PIN za Online pregled stanja, nemoj da te zavaraju da ta kartica nema PIN, posto to svima govore.
4. Povezes eBay i Paypal (My eBay/paypal account)
5. Registrujes Visa karticu na Paypal-u.
6. Verifikujes karticu na Paypal-u. (4 cifre u online izvodu Banca Intese koje upisujes nakon dodavanja kartica na Paypal)
7. Kupuj.
8. Prevaranata ima, ali nije tvoja briga da se trudis da ih prepoznas, Paypal te pokriva pri dvakom placanju.

Super uputstvo, ali imam par pitanja :).

1. Da li mora da se otvori eBay account, da bi prosla verifikacija posto mi eBay ne treba.

2. Da li ce proci ova verifikacija (sa Intesa Internet karticom) na accountu (trenutno unverified) koji je registrovan u Svajcarskoj i da li treba da se upise prava adresa i broj telefona nekoga u Svajcarskoj ?

3. Sta je "PIN za Online pregled stanja", online pregledam koliko imam kesa na toj Intesa Internet kartici ?

Unapred zahvalan !

Pozdrav!

Super uputstvo, ali imam par pitanja :).

1. Da li mora da se otvori eBay account, da bi prosla verifikacija posto mi eBay ne treba.

2. Da li ce proci ova verifikacija (sa Intesa Internet karticom) na accountu (trenutno unverified) koji je registrovan u Svajcarskoj i da li treba da se upise prava adresa i broj telefona nekoga u Svajcarskoj ?

3. Sta je "PIN za Online pregled stanja", online pregledam koliko imam kesa na toj Intesa Internet kartici ?

Unapred zahvalan !

Pozdrav!

1) Hm nema to nikakve veze premda ne vidim bas sta ce ti PayPal bez ebay ali dobro.Sve u svemu otvaranje ebay accunta nece ni na koji nacin uticati na PP akaunt.Ili jos preciznije: Ti kad nesto kupis na ebay tebi ce UVEK da se pojavi shipping adresa koju si kucao na ebay,a ne ona na PayPal.

2)Procice stavi svoju adresu slobodno i svoj mobilni recimo

3)Mislis na LIB verovatno? To trazi u banci da ti istampaju ja sam dobio na licu mesta.I da, sluzi za online pregled stanja i pregled rezervisanih sredstava.

...

1) Hm nema to nikakve veze premda ne vidim bas sta ce ti PayPal bez ebay ali dobro.Sve u svemu otvaranje ebay accunta nece ni na koji nacin uticati na PP akaunt.Ili jos preciznije: Ti kad nesto kupis na ebay tebi ce UVEK da se pojavi shipping adresa koju si kucao na ebay,a ne ona na PayPal.

2)Procice stavi svoju adresu slobodno i svoj mobilni recimo

3)Mislis na LIB verovatno? To trazi u banci da ti istampaju ja sam dobio na licu mesta.I da, sluzi za online pregled stanja i pregled rezervisanih sredstava.

Hvala na informacijama :).

Pozdrav!

Ceo svet ga zove PIN (Personal Identification Number) a samo ga u Intesi zovu LIB (Licni Indentifikacioni Broj) :D

6. Verifikujes karticu na Paypal-u. (4 cifre u online izvodu Banca Intese koje upisujes nakon dodavanja kartica na Paypal)

Jel može neko da mi kaže gde se tačno nalaze te 4 cifre u online izvodu? Gledam i gledam u izvod i nikako ne mogu da pronađem te 4 fantomeske cifre! :(

Vrh Dno