fkloznica
Znamenit
- Učlanjen(a)
- 23.09.2010
- Poena
- 1,135
Cena ide gore
Nisam ga imao mnogo dugo, ali Oneplus 12 je vrhunski telefon. Po pitanju baterije i kamera ćeš sigurno biti zadovoljanMoze li neko ko ima OP12 duze od par meseci mogao da baci utiske kakva je situacija sa baterijom, podrskom (azurnost apdejtova) i kamerom?
Da li eventualno postoje neki odredjeni problemi sa modelim i da li su reseni?
Trenutno se vagam izmedju Pixel 8 pro i OP12, jer u AT mogu da ih nabavim po relativno slicnoj ceni - OP12 doduse za 50e vise ali 16/512 verziju.
Za sada mi deluje kao najzaokruzeniji telefon ove godine iz gornjeg segmeta, svakako bolji od Piexal po pitajnu baterije, koja je prioritet, potom SW podrska i upotrebljive kamere...
Takodje je upitno hoce li Gugl ispostovati svojih 7 godina update podrske (pitanje koliko ce osakatiti za P8P) tako da mi jos 3 major update-a kod OP12 deluju realnije.
Moze li neko ko ima OP12 duze od par meseci mogao da baci utiske kakva je situacija sa baterijom, podrskom (azurnost apdejtova) i kamerom?
Trenutno se vagam izmedju Pixel 8 pro i OP12, jer u AT mogu da ih nabavim po relativno slicnoj ceni - OP12 doduse za 50e vise ali 16/512 verziju.
Za sada mi deluje kao najzaokruzeniji telefon ove godine iz gornjeg segmeta, svakako bolji od Piexal po pitajnu baterije, koja je prioritet, potom SW podrska i upotrebljive kamere...
Takodje je upitno hoce li Gugl ispostovati svojih 7 godina update podrske (pitanje koliko ce osakatiti za P8P) tako da mi jos 3 major update-a kod OP12 deluju realnije.
Nisam direktno poredio, odgledao sam desetine poređenja do sada, baš jer me interesuju i P8 Pro i OP 12.Moze li neko ko ima OP12 duze od par meseci mogao da baci utiske kakva je situacija sa baterijom, podrskom (azurnost apdejtova) i kamerom?
Ne bih rekao da senzori i ostatak kamera hardvera zaostaju za Samsung, iP, Pixel konkurencijom:Koliko sam citao i gledao, kod OP12 je odlicno iskoriscen ugradjeni sistem kamera, iako ne "top of the line" koji tradicionalno ide u Pixele, Iphone i Samsung telefone - priblizno 90-95% je tu.
Иста прича је и код Онеплус, подршка је пристојна само док не изађе следећи модел, један од разлога што сам их прецртао за будуће куповине.Sto se SW podrske tice interesovalo me je generalno iskustvo sa OP.
Posto trenutno vozim Poco F3 (3. godina) bili su azurni prvih cirka godinu i posle toga krenuli sa razvlacenjem, da bi u poslednjoj godini i nakon A13/UI HyperOS update-a u kojoj je trebalo da idu sa sigurnosnim zakrpama, potpuno zatajili...
Takodje prelazak na novu Android ver. i UI je naravno "tradicionalno" srozalo bateriju za nekih 10-20% (mada sam ista iskustva imao i sa Samsungom pre toga), ali se makar kompenzuje brzim punjenjem. Naravno tu je "Zaomi" zajednica i custom romovi, ali iskreno me mrzi da se cimam.
Koji OP si poslednji koristio? U poslednje 2 godine bi trebalo da su se svi brendovi uozbiljili sa podrškom, nekada je ista bila 2-3 godine (plus sigurnosne zakrpe) a sada je 4-7 godina, za OP 12 valjda 4 godine plus sigurnosne zakrpe.Иста прича је и код Онеплус, подршка је пристојна само док не изађе следећи модел, један од разлога што сам их прецртао за будуће куповине.
Teško da neki Realme može da bude u rangu OP, mislim da bude baš dobar na svim poljima (softver, displej, kamera, zvuk/zvučnici, izrada, baterija). Realme je više alternativa za Xiaomi iz te cenovne klase.Ne treba iskljuciti ni realme gt 7 pro. Bice slican kao i OP za pribliznu cenu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari