Ima li neko 12R, dobar li je to telefon, recenzije koje sam odgledao i isčitao sve ide u prilog da je odlična kupovina. Samo gde ga kupiti. trojicu prodavaca sa kp sam kontaktirao koji ih prodaju ali ih nemaju na lageru pravdaju se slaba potražnja pa ako neko poruči da ga tek naruče iz nemačke. Zna li neko nekog pouzdanog prodavca da vidim snjim šta će reći.
Naviko sam se na OxigenOS i nebih da menjam ali ako moram biće S24 fe.
Ja sam bas juce imao prilike da drzim 12r i P8pro u rukama, S24 liniju, kao i Xiaomi 14 i 14ultra (i 13t pro), tj. na kratko "ispipao" modele u Cyberportu.
12r ne ostavlja utisak kao Pixel i Samsung po pitanju izrade ali je u nivou Xiaomi telefona, verovatno zbog te matirane pozadine.
Dodao bih da kod 13T pro nisam mogao da provalim da li je ram alu ili plastika, ali pozadinsko staklo mi nekako "plasticno" deluje kod Xiaomi 14 recimo.. 14Ultra necu ni da komentarisem, ogavno mi je dizajn pozadine i onog modula.
P8pro mi je delovao prilicno premium u ruci, zatim s24ultra, cak bih i S24fe stavio iznad 12r... Xiaomi 14 i OP12r su tu negde, ta pozadina deluje malo "jeftino" kod oba ali su generalno skroz odlicno sklopljeni telefoni... OP je imao fabricku foliju, bas sam probao po ivicama da trigerujem i nisam uspeo.
Btw izuzetno je tanak telefon, ne znam da li je OP12 takav - odmah su mi se prividjali mikro risevi i deformacija rama od nosenja u dzepu i malog veceg pritiska. Po dizajnu vrlo slican s9+ koji sam imao
Sto se odziva tice Pixel mi je delovao najbrze, verovatno zbog klot androida, uopste ne bih rekao da je od svih izlozenih imao najlosiji cipset...
Za divno cudo Xiaomi sa novim Dimensity cipovima uopste nisu losi. Ali sam primetio da se Pixel zagrejao prilikom koriscenja, dok kod ostalih nisam... feature ili bug?
12r sa 8gen2 nije stucao, sve je fluidno (primecuje se brze od trenutnog F3) ali "snappy" kao ostali - zaboravio sam da pogledam da li je na 60 ili 120hz cekiran ekran (mozda je i zbog toga)
OS je interesantan, malo me asocira Xiaomi HyperOS (na F3) zbog sarenolikosti, ali generalno ima dosta customizacije...
Morao bih malo duze da koristim kako bih stekao bolji utisak... Generalno bih ka necemu drugom sto me ne asocira na trenutni Xiaomi UI, tako da mi se i tu za sada klot Android vise dopao.
Steta je sto nije nigde imao OP12 izlozen,barem u vecim lancima, moracu malo vise da prosvrljam po manjim jer bih zeleo da ga isprobam na 10ak minuta uzivo.
+edit
I da dodam, nikako ispod 6.7" ne bih isao sa novim fonom.
Upropastise Pixel 9pro sto makar nisu u toj velicini ponudili, a da je makar obican 9 isao u 6.5"... 6.3" zaista deluje kompaktno i malo, pre svega usko, tako da ni 6.7 varijante uopste nisu glomazni telefoni. (kazem kao neko ko nosi velicinu 10 rukavica recimo)