Šta je novo?

One Plus 12

Sve je pitanje koliko sw mogu i zele da utegnu postojeci hardver, a verujem da manje "motivacije" imaju kada izbace novi model.
Meni cak i trenutna prica oko S24u i OP12 deluje da nisu u potpunosti izvucene mogucnosti ugradjenih modula.

Baci utiske za kameru i bateriju posle nedelju-dve...

^
Bas hteo da okacim i njihov klip...
Prelistao vise videa za novi OxyOS, generalno odlican skin, meni subjektivno interesantniji od klot Androida i Samsungovog...
Ali zakidanje feature je ono sto bode oci, odnosno kasniji rollout dok ce "full release" verovatno opet ostati za nove modele.
Tako da, da se dobro razmisliti koliko i u kojoj meri ce Google i Samsung ispostovati onih "7 years of updates" za svoje (flagship) uredjaje.

Tako da, da se dobro razmisliti koliko i u kojoj meri ce Google i Samsung ispostovati onih "7 years of updates" za svoje (flagship) uredjaje.
Nema šanse, u najboljem slučaju će dobiti mršav support.
Nije to Nvidia Shield koja još uvek ima full support a izašla je 2015, ona je izuzetak iz potpuno druge priče i drugih okolnosti.

Imam ponudu polovan Oneplus 12 16/512 za malo manje od 600 eur i punjac od 80w. Telefon je ko nov. Jel vredi sada toliko ova verzija? Baš sam se zagrejao za ovaj telefon.

U toj 16/512GB verziji:
790e proshop/amazon(de)
700e u EU - Aliexpress EU lager iz Spanije...
500-550e je 12r nov...
Ako nije previse star fon, ok je cena... U principu jos uvek drzi cenu, doduse i ostali flagship modeli od pocetka godine osim Pixela donekle.
Rekao bih da se i dalje isplati pored 13ice, koja ce verovatno biti 1000-1100 u EU

Ja sam par put drzao i cackao 12r - po pitanju UI je ok ("customizacija" i fluidnost)... Jedino sto meni licno smeta taj zakrivljeni ekran (daleko mi vise leze flat telefoni) i sto naleteh na vise mesta zalbe korisnika da je OnePlus kilav po pitanju podrske i resavanje nekih problema (barem sa OP11), za 12icu su mahom dalje azurni...
Ostaje da se vidi hoce li da otaljavaju posao sada kada je izasla 13ica.

ko ga ima jel moye par komentara da li je ok koji su utisici

Ima 1-2 clana OP12 i 12r.
Ja razmisljam da li da ga pazarim ili sacekam Oppo Find X8 pro odnosno Vivo x200pro u EU... (mada je ista grupacija Oppo/Vivo/OP12/Realme)

Dosta "potpunijih" iskustva korisnika o OP12 ima i na nemackom AH forumu.
Poprilicno "potcenjen" tj previdjen model koji nudi 90-95% iskustva flagship modela 2024.
Jedino je softver stvar preferenci, ali je isti sasvim solidan i bolji od Xiaomi i slicnih kineskih rodjaka.

Ubedljivo najbolja softverska podrška za Oneplus grupaciju po mom iskustvu. Koristio sam i OneUI i Emui i Miui i HyperOS i HarmonyOS i definitivno OxygenOS za OnePlus ili Color za Oppo najbolja podrska, bez i jednog buga. Jedino sam se zeznuo sto nisam instalirao call recorder na Android 14, a sad na Android 15 ne mogu instalirati.

Imam ja O+12. Odličan mobitel. Imao sam i S23 ultru i meni je O+12 bolji. Ne mogu ovdje postati video da vidite kameru ali sve u svemu vrijedi nabaviti. Baterija se napuni za 30min od 0% do 100% i toliko sam navikao na to da ne razmišljam o bateriji.

pitanje sam posslednji OP 10 pro i presao na iphone samo zbog kamere koja je bila blagi yzas ali bas uzas...jel se u top pogledu nesto promenilo

pitanje sam posslednji OP 10 pro i presao na iphone samo zbog kamere koja je bila blagi yzas ali bas uzas...jel se u top pogledu nesto promenilo
Sad skoro svi telefoni sa AI podrskom peglaju fotke, tako da dobru fotku možeš da dobiješ sa bilo kojim novijim telefonom. Ali svakako kamera na Oneplus 12 je vrhunska, bilo bi stvarno tražiti dlaku u jajetu.

kontam da ne moye u videu da parira Iphone ali ako je kamera ok...sa slikama onda je zaokruzen telefon

Vivo se oficijelno vratio na Amazon.de, ocekivao sam da ce dici sidro iz DE/AT ... ;)

Verovano Find x8 pro ili Vivo x200 pro :)

Super, javi kada se x200 pro global pojavi u De :) verujem da neće nikada, ali ajde

Ja u AT nemam tih problema...
Vivo cak daje 36m meseci garancije.
Kao sto rekoh ocekivao sam da ce i ovde da dignu sidro.

@Yojinbo
Uzimaš li ga na kraju? :) ili saga budući telefon još traje :)
Traje, ali bar će uzeti OP 12 pre mene, verovatno :D
Sačekaću GSMA test global verzije OP 13 (da vidim da li će biti nekih softerskih unapređenja kamera), jer ipak ima IP69 i ravan ekran. Zbog 2 telefoto kamere u sagu sam dodao i 14 Ultra, iako bi mi najviše odgovarao npr. Vivo X100 Ultra/X200 Ultra ali to je manje realno.

Poslednja izmena:
jos jedno pitanje jer su na kraju resili one DOT funkcije da se vide notifikacije normalno sa brojevima...to ni laucerima nisam moga da resim

Molim za savet OP12 ili vivo x90 pro..?šta činiti kamera mi nije najveći prioritet..već fluidnost sistema baterija...ekran

OP12, cak i ako moras malo da doplatis.

SD8g3 u kombinaciji sa 5400mah je bolja opcija od tog konkretnog Mediateka u Vivu.
Generalno OP12 se nalazi medju boljim modelima po trajanju baterije, dok ne vidimo ove nove modele sa 6000mah+ uparene sa 8 elite chipsetom u praksi...
Pritom OP daje generalno vise fokus na duzem trajanju baterije, jos uvek ima 3+1 godinu update podrske i verovatno bolji UI na duze staze.

Da je x100pro u pitanju i da su cene identicne, tu bi vec bio malo tezi izbor i gde leze prioriteti.

Poslednja izmena:
Da se pohvalim :)

Upecao juce na i narucio direktno preko OnePlus(at) sajta - OP12 Silky Black 16/512 za 670e -100e trade-in. Nisam mogao da odolim
Izaslo 570e, za taj novac a verujem ni 300-350e vise nema bolje opcije trenutno na trzistu, barem koliko sam gledao - Honor 200 pro/magic 6pro, Xiaomi 14t pro, OP12r (13r uskoro),
Realme gt 6 i gt 7 pro se krecu od 500-850e.
I uz to imam regularnu 2g garanciju, isporuka je u utorak.

Alternativa je bila Oppo Find X8 pro - 950e na Gomibo (EU/NL)
Da cekam Vivo x200pro jos koji mesec nisam hteo iako sam prilicno zagrejan za doticni model.
Ako izbace model sa kamera modulima iz X100 ultra verovatno bih pazario, ovako verujem da ce i OP12 zavrsiti posao naredne 2-3 godine.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno