- Učlanjen(a)
- 12.07.2000
- Poena
- 800
mcekovic je napisao(la):Pa ovaj AMD-ov roadmap je nista drugo nego potpisivanje KAPITULACIJE!
PD kosta isto koliko i P 631! Ni to nema smisla!drfedja je napisao(la):Ono sto je trenutno glavni AMD-ov problem nije Core2 nego visoke cene X2 procesora u odnosu na Pentium D. PD kosta prakticno kao A64 3500+, sto nema bas mnogo smisla.
Pa da, Brisbane izlazi u Decembru...Ser_Zile je napisao(la):a to ce se desiti za pola godine ili vise :S:

drfedja je napisao(la):Medjutim, to je izgleda posledica loseg dizajna i exclusive cache arhitekture....
Evo sta kazu na Acesu:
Nedjo je napisao(la):Moze se pretpostaviti da ce Brisbane (512KB L2) biti duplo (a mozda i malo vise) manji u 65nm. Jos kad se na sve nakalemi chinjenica da ce se izradjivati na 300mm waferima, koji se u odnosu na 200mm wafere drasticno razlikuju:
Pa Intel lezi na gomili para velicine 6.8 milijarde $ i ima profit oko 23%, kod AMD-a je to malo drugacije. Intel je sebi mogao da dozvoli Itanium, Preshot i kojekakve budalastine, AMD ne sme sebi da dozvoljava greske. Nisam rekao da ce sad AMD propasti. Daleko od toga, ali kazem da im nece biti lako u narednom periodu, s' obzirom da su im procesori skupi, a nece biti mnogo jeftiniji i da ce sasvim izvesno biti losiji od konkurentskih.milanbb je napisao(la):Cek, oni grade fabriku, a ti se bojis da se da budu u teskim gubitcima ? Hmmmm 🙂
Mislim da u ovom trenutku ima suvise "IF" mogucnosti i za Intel i za AMD, a predvidjati 'teske gubitke' deluje pomalo neozbiljno. Intelu su predvidjali sve i svasta kada su tresnuli 3 i kusur milijarde $ za presscott i silovanje netburst-a, pa su eto zivi i zdravi.
Ovih 8 GB/s koje X2 rev. F postize sa DDR2-800 memorijom ce biti sasvim dovoljni K8L-u. Naravno, fenomenalno je sto ce oni koji to budu zeleli moci taj isti procesor da ubodu u AM3 plocu i upare ga sa DDR3 memorijom. Ako se pri tome dobije znacajnije ubrzanje, to ce biti snazan impuls za rapidno rasprostranjivanje DDR3 memare.drfedja je napisao(la):Pa za K8L je najavljena podrska za DDR3 memoriju, sto naravno ne znaci da ce u isto vreme izaci DDR3 i K8L. :d
Jedino je pitanje, ako je K8L revH, ako je potrebna intervencija zbog DDR3 memorije, onda AM3 K8L nece biti revH. 😀
Ili ce pak kasniti DDR3 standard. U svakom slucaju K8L ce moci da se ubode u AM2 plocu.
Zekaleon je napisao(la):Evo sada najavljuju kasnjenje K8L-a za desktop.
Zar ovo kasnjenje nece satrti AMD na desktop trzistu? Skoro godinu i po dana, ako racunamo od septembra do pocetka 2008. , AMD treba da se takmici sa Core 2 familijom. Ne znam koliko AM2 moze da se u bilo kom segmentu takmici sa Core 2 procesorima? Da li ovo znaci da ce ipak AMD prodavati AM2 dzab-dzabe?
Ova situacija mi je mnogo drasticnija nego kada je bio P4 Northwood i tadasnji K7 procesori u smislu da su Core 2 procesori mnogo superiorniji od K8 nego Northwood od K7
Zekaleon je napisao(la):Evo sada najavljuju kasnjenje K8L-a za desktop.
Zar ovo kasnjenje nece satrti AMD na desktop trzistu? Skoro godinu i po dana, ako racunamo od septembra do pocetka 2008. , AMD treba da se takmici sa Core 2 familijom. Ne znam koliko AM2 moze da se u bilo kom segmentu takmici sa Core 2 procesorima? Da li ovo znaci da ce ipak AMD prodavati AM2 dzab-dzabe?
Ova situacija mi je mnogo drasticnija nego kada je bio P4 Northwood i tadasnji K7 procesori u smislu da su Core 2 procesori mnogo superiorniji od K8 nego Northwood od K7
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari