Šta je novo?

[Oblivion split] hw, tweaks, bugs, mods

Jel ima neko sa 7800gt da mi kaze sta bi mogao da ocekujem?

meni se trava ni ne svidja pogotovo ako se nalazim u njoj, mislim kakva je to trava koja mi golica nozdrve? :) ono ssuper je kad je na 10ak i vise metara ali kad se nalazim u njoj onda je prosto iritantna.... sad cu da je proredim i podsisam :)

edit: jel neko probao mod sa dozivanjem konja i dodavanje inventara na njegovom sedlu? :)

edit2: filipe koju makinu imas?

Poslednja izmena:
filipenko je napisao(la):
Ispalo je da sam podešavanja tražio na pogrešnoj adresi pokušavajući da Obliviona nateram da radi na nižim setovanjima, dok je u stvari svo vreme problem bio u pozadinskim programima koji su radili :D I neopisivo mi je drago zbog toga.
A možda je bolje da kupiš dual-core procesor? :)

face je napisao(la):
Pitaj Pailheada, on ima isti problem hihihi :D

Ima da ti leti ***, još pitaš...

G!!! je napisao(la):
meni se trava ni ne svidja pogotovo ako se nalazim u njoj, mislim kakva je to trava koja mi golica nozdrve? :) ono ssuper je kad je na 10ak i vise metara ali kad se nalazim u njoj onda je prosto iritantna.... sad cu da je proredim i podsisam :)
Bogami trava nije tako daleko od prave, da vidiš kolika ume da bude kod mene u vikendici kada je ne podšišam na vreme :D

G!!! je napisao(la):
edit2: filipe koju makinu imas?
Sempron 3100+, 1 GB rama, 6800 GS
Ništa overklokovano (i stidim se toga...ali šta da radim, sve mi super radi što mi treba pa me je mrzelo da čačkam)

Voodoo_NBGD je napisao(la):
A možda je bolje da kupiš dual-core procesor? :)
Ma jeste, evo odmah ću :) Uzeću ja njega, ali neki Conroe, tamo od Nove...

*Darko
Sa HDR-om ili bez, igra ima odvojen problem sa koriscenjem memorije, seckanje koje se desava je tipicno za neoptimizovanu koriscenje RAM-a ili nedovoljnu kolicinu / brzinu RAM-a, da ne pominjem "memory leak"...

face je napisao(la):
Mozes da ocekujes da se pitas svakih sat vremena - je li moguce da sam kupio novu graficku i sad preoravam .ini fajl da odrzim "osatke lepote" na glatkom frejmu... Ili da kao Filipenko ili ja stavis hit iz 94/95 i uzivas u full predstavi!
(MSI 7800GT pci / 3200 venice / 2GB DC )

Dobro bre, ljudi, evo doslo prolece, sad ce i trava da ozeleni. Sto ne, izadjete napolje u neki park, odete na planinu i uzivate u travi i drvecu i ko zna cemu jos nego izgiboste oko kartica, podesavanja, benchmark-a!? Ako nista drugo, garant cete jeftinije da prodjete :p

Proday je napisao(la):
Joj ljudi sto ova igra smara pa to je strasno. Vec posle prve misije, tj posle one zatvorene kapije kad treba da vodim onog svestenika nazad u neki grad mi je muka. Prvo sam trcao konjem pola sata do tamo, pa sad treba jos sporije nazad :mad: Ako i svestenik moze da jasi samnom mozda i neobrisem igru :d Inace sama po sebi igra ima mnogo propusta, gluposti, nebuloznosti i sl!!! Sve u svemu igru treba igrati samo da bi uzivali u grafici dok trcite tamo-vamo, a od te grafike nema nista posto moram da ubijem detalje da bi mi igra radila iole prostojno. Svaka cast onima sto im igra LETI na 6600GT i x800 na 1200 rezoluciji sa MALO oslabljenim detaljima!!!
Jeste. Imam drugara sličnog mišljenja, on voli rts ali ga smara da pravi jedinice, voli fps, ali ga smara da puca. Zato on lepo uzme i pika Chicken Invaders, Icy tower i slične stvari po ceo dan.
golub je napisao(la):
Mozes da ocekujes da se pitas svakih sat vremena - je li moguce da sam kupio novu graficku i sad preoravam .ini fajl da odrzim "osatke lepote" na glatkom frejmu... Ili da kao Filipenko ili ja stavis hit iz 94/95 i uzivas u full predstavi!
Ajde sad, preteruješ žešće, hitovi iz 94/5...:d Ne znam šta podrazumevaš pod full detaljima, ali na toj konfiguraciji mora da radi sve na 1280x1024 sve full bez AA i AF. Ili je nešto drugo u pitanju. Pogledaj mojih par postova ranije, otkrio sam da je problem bio u par pozadinskih stvari koje kad ubijem igra radi odlično.

imam jedan problem....tehnicki....igra mi izlece na desktop kao luda...desava mi se i po 2-3 puta na sat...

da napomenem da nije do masine jer sve ostale igre sljakaju normalno.

i da ne zaboravim....nikako da pronadjem nacin da zarobim dusu...

lik mi je orc.....

Ništa overklokovano (i stidim se toga...ali šta da radim, sve mi super radi što mi treba pa me je mrzelo da čačkam)

Posto imamo istu masinu, evo ti tip kako i koliko da OC masinu

CPU : 300*9 @ 1.6 (mozda ce trebati i vise kod tebe, mozes do 1.65 slobodno)
MEM divider : ja koristim 166 pa mi mem radi ~245, ne znam tacno
6800GS : 500/1200 za svaki dan

Ako hoces, mogu da okachim moj ini fajl veceras, pa da probas...

Nove...

ajd baci ini ovde negde , bas me interesuje... sve si ukljucio i imas min. fps 25? u kojoj rez?

ja imam a64 3000, i sve isto i imam oko 40ak fps ali daleko od toga da je sve ukljuceno

koliko bi jos 512 rama poboljsalo stvar

golub je napisao(la):

Na kojim setovanjima igras posto je meni skoro identicno (samo je venice 3000+) i kolko fps dobijas? I ja kolko citam i malo sto sam gledao po fs vidim da ce biti "daj da igram na barsu i kupim jos jednu za sli". :mad:

Ljudi, zaboravite na large teksture bez minimum 256 rama na grafickoj, tj da preformulisem ako necete da vam igra swapuje i secka i ucitava, a imate 128mb rama na grafickoj -> teksture moraju na medium nazalost. Imao sam 6800gt 256mb i sada imam 6600gt128 mb, teksture na large = ko da imam 512mb rama, a ne 768, sa GT-om je igra bez takvih problema sa large teksturama, tek posle 3 sata pocne da ima memory leak, ali pravi.

@stoske:

meni na 10x220FSB vec dve godine sve igre rade bez problema, a oblivion mi je izleteo na desktop 10 puta za 20 minuta. PRVO sto sam probao je 10x217FSB i oblivion mi je od tada izleteo dva puta za ~40 sati igranja.

@ljudi sa 7800 i 7900 kartama (a mogu i svi ostali da probaju, ali major impact je kod ove dve serije)

iskljucite writte combining ! display/settings/advanced/troubbleshoot sekcija. Ljudi su rekli da im je "poleteo" oblivion na tim kartama posle toga. Ja sam sa 6800GT dobio ~2-3fps na minimum fps, sa 6600gt nisam jos probao.

*filipenko
Lapsus...mislio sam na 04/05 god.

Inace ne znam sta to moze da radi u pozadini WinXP sto Venice3200/2Gb ne bi trebali da ''samelju'' uz gubitak 0,3 FPS kod benchmarka.

Molim moderatore da "zalede" ovaj topic, isteraju svu decu na sunce i sport, i vrate ga 1.Oktobra...dotle ce pojeftiniti graficke!

@gx-x, meni taj tweak nishta nije ubrzao... Chak mi je usporio za par fps, pa sam vratio na predjashnje stanje.... Izgleda da ne vazi za GS seriju...

@golube, u pravu si i meni je tako neshto palo na pamet chim sam instalirao igru...

@stoske:

meni na 10x220FSB vec dve godine sve igre rade bez problema, a oblivion mi je izleteo na desktop 10 puta za 20 minuta. PRVO sto sam probao je 10x217FSB i oblivion mi je od tada izleteo dva puta za ~40 sati igranja.

moj barthon 2500 je bio default-u i izbacuje...juces sam ga malo clocknuo na 2.15ghz da vidim ima li nekih promena i opet isto.vadio sam module da vidim da nije do memare i uvek isto....

inace imam 6600gt i 1792mb rama.

nemam pojma sta se desava.....

mozda da roknem novi win pa da vidim da li ce biti isto...

Poslednja izmena:
Sabrati 1024+512+256! :D :p

Meni ne puca na 10*220MHz. Sada se razmisljam da ga dignem jos :eyebrows:, posto je igra procesorski veoma zahtevna.

A koliko kosta ta slika koja se dobija od one slikarke?

Poslednja izmena:
MrSa je napisao(la):
Sta je potrebno uraditi da imas 1792mb rama... ? :D

malo matematike... :smash:

uzeo sam 1 gb skoro a ostatak je na prodaju....pa dok ne ode....ne moze da skodi... ,)

Poslednja izmena:
golub je napisao(la):
Inace ne znam sta to moze da radi u pozadini WinXP sto Venice3200/2Gb ne bi trebali da ''samelju'' uz gubitak 0,3 FPS kod benchmarka.

Recimo meni je problem pravio program DC++ dok je radio u pozadini bilo cega (znaci znao je da ukoci masinu na par sekundi i dok sam gledao neki film ili program preko TV kartice). Primetio sam da on cesto krene da iz nekog razloga koristi CPU 100%, pa sam mu nasao alternativu u vidu "Peerweb DC++"-a, koji radi bez problema u pozadini i ne opterecuje masinu.
Naravno to sam otkrio jos dok nisam igrao Oblivion, pa sam na vreme sprecio eventualno kocenje igre.

Verovatno postoji jos neki program koji tako moze bezveze da optereti masinu.

@Tales:

i sve bi to bilo u redu da peerweb zaista tako radi, a nas par ga koristimo i iako mnogo manje cima od dc++, strong dc itd, i dalje cima - primetno dokle god nije ukljucen "suppress main chat" , a sve te poruke kad si vezan na 20+ hub-ova i kad ti iskacu private stalno, cimaju masinu do bola.

antivirusi isto cimaju kad igra nesto ucitava, mora antivirus da zabode nos svuda....

@Falcon
Hvala na savetima :) I sam sam mislio da komp detaljno stavim na permanentne muke, ali ću sačekati da prođe rok pa da odvojim 2-3 dana da to obavim onako na miru i sa slašću :D

@G!!!
Ma šta će ti ini fajl. Iz uvodnog menija sve setovano na high, uključen hdr, rezolucija 1440x900 (wide 19inčni monitor, rezolucija manje tačaka od 1280x1024), a onda u samoj igri nijedan klizač nije smanjivan, samo su neki dodatno pomereni na desno. Verovatno to nisu najoštrija setovanja, posebno u odnosu na ono šta se sve može uključiti iz ini-ja, ali to je to.

BTW danas sam instalirao Daleki Urlik, čisto da se podsetim zašto mnogi kukaju za njim. Ne kapiram zašto se piše toliko o njegovoj boljoj optimizovanosti, naravno da daje više frejmova kad je primetno lošiji grafički. Pogotovo indoor, ali i outdoor. Vegetacija Obliviona razbija.

A jel ima nekog patch-a na vidiku? Igra prosto vapi za jednim od pola giga da ispravi sve brljotine.

P.S. Jel moze neko natenane da objasni vrste i svrhu soul gem-ova? Kako se koriste...

Unapred zahvalan!

Vrh Dno