Šta je novo?

[Oblivion split] hw, tweaks, bugs, mods

gx-x je napisao(la):
oce neko konfig sa min 20fps za 6600gt karte ? (1280x960 rezolucija, actor fade na 10.0000 umesto max 2.0000 kolko je moguce staviti na slideru)

Hocu ja! Imas moj mail! ;)

Hocu i ja taj konfig za 6600gt karte! (samo ja ne igram u 1280x960 nego 1024x768...)

gx-x je napisao(la):
oce neko konfig sa min 20fps za 6600gt karte ? (1280x960 rezolucija, actor fade na 10.0000 umesto max 2.0000 kolko je moguce staviti na slideru)

Aj okaci ovde taj konfig...

El isprobao neko hotfix_xp-2k_oblivion.exe za ATi-a?El se vide neka poboljsanja?Sorry ako ste cavrljali nesto o ovome nisam gledao ceo thread :)

ATi Catalyst 6.3 beta 'hotfix Oblivion'

SuperAA with CrossFire in HDR mode is not enabled. If you have
SupperAA enabled you will get the quality and performance of one card as opposed to two.

Rendering issues with grass shadows

On an ATI Radeon X1600XT CrossFire configuration, the game may intermittently crash if they set resolution is higher than 1600x1200

On an ATI Radeon X1900 series card, the game may crash while task-switching between the desktop and game (alt-tab).

http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=21960

G!!! je napisao(la):
hoces da se kladimo da ce neki od modova to omoguciti?

ajde, moderatori, sto ste se stisli, omogucite nam to! :d

Jel se desilo nekom da se zacrni tj. "zabraoni" slika?Mogu da udjem u inventar,da snimim poziciju,sve,ali ne vidim nista?
Krajnje je vreme da izbace zvanicni pach i isprave ove mnogobrojne bugove.

ufff izgleda naisao sam na bug prilikom resavanja questa za mage guild Vahtacen's Secret kad treba odredjene magije da bacim na cetira kristala kad probam nista se ne desava a cudno mi je jer su kristali pored ploca crni i magija kao da proleti kroz njih...
npr. na av molag anyammis sam bacio flash i nista se ne desava...
Gde tacno baciti magiju?

A i quest kad treba da skupis suze od knighta ja sam nasao 4 ali i dalje pise da ima jos suza a vrteo sam se 2 sata i ja vise nemogu naci...

jedno pitanje... skinuo sam plugin Horse Armor Pack ali nema nigde da se kupi Armor, zna li neko gde da ga kupim?

Jeste li vi videli one texture modove od Qarl-a i Jarred-a? Skinuo sam Jarred-ov i teksture trave i puteva u gradovima i van gradova su daleko detaljnije, ali su drugacije i ne svidjaju mi se. Qarl je samo prikazao dosta screen-ova, ali mod tek treba da izadje...

Evo pogledajte i sami na linkovima... ja jedva cekam da Qarl objavi svoj...

http://canadianice.ufrealms.net/forum2/index.php?topic=2731.60

i Jarred-ov

http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=349679

znam da ce par vas da proba ovo, pa javite utiske...

p.s.

evo i jednog lepog finog linka koji objasnjava kako ATI radi HDR+AA u Oblivionu...

http://www.hexus.net/content/item.php?item=5282&page=3

Poslednja izmena:
Jos jedan bug?

U questu "go fish" odmah izvan Imerial city-ja imas quest gde u obliznjem jezeru treba da ubijes 6 nekih riba i da ih sakupis. Ja odradio 4 i dalje ni makac. Pokazivac mi se zaglavio na jednu vec mrtvu a novih nema nigde? Preronio sam celo jezero i jok. Jel ima neko nekakav pametan savet.
Pokusao sam da se vartim kod ribara sa 4 komada, rekoh mozda quest ima jos jeku caku ali mi i dalje kuka da mu treba svih 6 riba?

Any ideas? :trust:

@baltazar
:::SPOILER:::
tu se malo bug-uje igra (kao i svugde :D) pa nekad nece da ti pokaz na novu ribu !! Ja sam malko tumarao i ponekad pronadjem ribu na kopnu !!!! lezi kao mrtva... i kad je zveknem ona pocne da se koprca.... tako da ces morati da toomaras malko na kopnu ali prilicno uz obalu ;)
p.s.
treba 12 riba da ubijes... ono sto pokupis od nje dva jaja (cini mi se) to je nista... moraces 12 riba da ubijes

ToxiC je napisao(la):
@baltazar
treba 12 riba da ubijes... ono sto pokupis od nje dva jaja (cini mi se) to je nista... moraces 12 riba da ubijes

12? Bedak... :smash:

baltazar je napisao(la):
U questu "go fish" odmah izvan Imerial city-ja imas quest gde u obliznjem jezeru treba da ubijes 6 nekih riba i da ih sakupis. Ja odradio 4 i dalje ni makac. Pokazivac mi se zaglavio na jednu vec mrtvu a novih nema nigde? Preronio sam celo jezero i jok. Jel ima neko nekakav pametan savet.
Pokusao sam da se vartim kod ribara sa 4 komada, rekoh mozda quest ima jos jeku caku ali mi i dalje kuka da mu treba svih 6 riba?

Any ideas? :trust:

Treba da kliknes ponovo na tu mrtvu i da je "pokupis" tek tada ce ti pokazivac krenuti dalje na neku novu.

@gx-x: ajde okaci molim te onaj .ini fajl za 6600GT sto si nudio, da ga probam. Hvala.

Ljudi koliko vama cesto puca igra? Kod mene je postalo nenormalno :(

Postalo je pravilo da mi igra pukne kad izlazim ili ulazim na neka vrata. Npr. kad udjem kod onog Thoromira, prodam sta imam i kad izlazim napolje pojavi se ekran za ucitavanje i kad treba da izadjem u Imp. City pojavi se crni ekran uz neki cudan zvuk i komp se zablokira. Jedini lek je restart. U pocetku sam mislio da je problem resen smanjivanjem tekstura sa large na medium, ali se sad problem opet pojavio.

Ja nemam taj problem ali imam 1000 drugih.Puca zvuk,zacrni se ekran...da nije od preteranog oc grafike?Meni kad preteram blokira.

byMaX je napisao(la):
Pa ne samo moj primer. Nisam pricao o tome ko to moze da potera i kako ce da radi, vec da radi. Svako moze da procita vest i bude obavesten. I vidi kako radi kod mene ili Nedje. :) E sad, ima dosta njih i X1600 XT ili X1300, pa neka proba sa smanjenim detaljima, u 1024 x 768, i tu se vidi AA :D. Što mora da bude besna rezolucija i visok broj detalja ?

edit:

starac, ne pada josh ispod 20. Ima delova gde secne, tu i tamo, ili ispred oblivion kapije ako ih ima tona koji se tuku, recimo, tu pada zesce, ali pada i bez AA i AF i u manjoj rezoluciji...

Jesi iskljuchio onaj refraction shader u oblivion.ini? Negde sam prochitao da atijevi korisnici treba da iskljuche, jer im bash kod kapija i kod nevidljivih protivnika usporava zeshce.. :)

Bolje performance za Nvidia 6200???

Pregledao sam skoro sve sto je ovde napisano o Oblivionu i video da se uglavnom pisalo o podesavanjima za nvidia 6600GT kartama. Ja imam Nvidia 6200 otkljucanu kao 6600 i klokovanu na 520/720. Mogu li kako da poboljsam performanse igrice za moju graficku kartu? Trenutno sam samo instalirao nove drivere i nista vise nisam dirao.

Meni je u Areni "kucao" kod prvog spellcastera (kad dostignes rank Warriora)!
U svakom slucaju zesce bagovito!

Ja sam bez ikakvih bagova stigao do Grand Championa! Sada se samo borim sa zivotinjama! ;)

Nesto se zbagovala igra, nece da loaduje save a nemoze ni new game, krene load i stane na kraju i tako bleji. Ima li resenja za to ?

konfig

dakle evo da okacim konfig koji je meni sasvim ok na 6600gt, pretpostavljam da ce biti ok i za 6600 ako se spusti rezolucija. ostaje napomena da pod onom [LOD] rubrikom igra, ako se pristupi game meniju, resetuje fademultiactors ili tako nesto na 2.0000, pa se mora rucno vratiti 10 ili 12.0000 ili kolko vec zelite, ili to ili namestite rucno u konfigu 1024x768 snimite i onda stavite da je fajl read only.

e da, ja sam skok stavio na desni klik misa, navika. Ako neko oce da mu preradim konfig jel ne ume, nek javi na PM sta oce i kako oce, pokusacu da pomognem.

nravno napravite kopiju vaseg oblivion.ini fajla , ini fajl trazite/stavljate u my documents/my games/oblivion

Prilozi

• Oblivion.rar
    6.4 KB · Pregleda: 124
Evo jos jedan bug:
Kada dodjete do SPIES poglavlja u main questu i kada ubijete
prvog spijuna nemojte da koristite hestra rune stone koji se
nalazi u blizini.Ja sam ga aktivirao, dobio neki bodez i rukavice sa
ogranicenim vermenskim trajanjem i otisao u Brumu da pretrazim spijunovu
kucu.Kada sam uzeo neko pismo u podrumu, mozda minut posle toga se
igra zakocila i izbacila poruku o gresci.Isto mi se desavalo sa nekoliko razlicitih
load game-ova.Onda sam loadovao prvi game pre nego sto sam aktivirao stone
(ovog puta bez aktiviranja kamena ) i gle cuda igra vise ne puca.

gx-x,nesto ti sa attachom nije u redu(bar kod mene,ne mogu da ga skinem nikako)

Ja sam ga skinuo bez problema,probam cim dodjem kuci

kako namestiti komande i ostalo sto moze da vas muci vezano za ini koji sam okacio. (imam 9200 u masini ne mogu da pokrenem oblivion pa da vratim kontrole na default, izvinjavam se sto ce te ovo morati sami) dakle:

promeni u igri komande na koje zelis, izadji iz igre, edituj oblivion.ini i nadji fLODFadeOutMultActors i stavi tu recimo 10.0000, sto veca vrednost kasnije nestaju ljudi konji neprijatelji itd. U igri slider skroz desno stavlja vrednost na 2.000, sto je meni malo. Da vam ovo igra ne bi menjala ili nemojte u igri stiskati esc taster ili ukljucite read-only na oblivion.ini fajl (indeksovanje screenshotova se nece menjati u tom slucaju, ne znam da li ce igra raditi overwritte ili ce raditi copy neke vrste)

Da li ste primetili da ima poprilicno razlike kada upalite AA iz nvidia control panela i kada upalite iz igre? Kod mene mnooooogo bolje izgleda kad se upali iz igre, zapravo kad upalim in nv control panela kao da i nema AA...

To je sasvim normalno jer game developeri ce svakako bolje da optimizuju AA za svoju igru, nego nVidia za sve igre generalno.

Nazad
Vrh Dno