Šta je novo?

[Oblivion split] hw, tweaks, bugs, mods

hint: ovaj link za poredjenje sa xbox verzijom ne radi ok iz FF-a (screenshot mijenjanje)

hint 2: igra puca zbog "onog", tako daaa... nabavite original :D

Poslednja izmena:
Bilo je, ali nije na odmet jos jednom!

Pogledaj post broj 298 u ovom thredu gde je data tacna lokacija.

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
Ljudi, zaboravite na large teksture bez minimum 256 rama na grafickoj, tj da preformulisem ako necete da vam igra swapuje i secka i ucitava, a imate 128mb rama na grafickoj -> teksture moraju na medium nazalost. Imao sam 6800gt 256mb i sada imam 6600gt128 mb, teksture na large = ko da imam 512mb rama, a ne 768, sa GT-om je igra bez takvih problema sa large teksturama, tek posle 3 sata pocne da ima memory leak, ali pravi.
Meni je igra po defaultu (mislim onaj autdetect i configuration) teksture namestila na large. Imam semprona 2800+, 6600gt 128mb i 1gb ram. Nije nishta overclockovano, a nema swapovanja i sekanja i uchitavanja koje spominjesh...

This patch enables HDR effects plus AA at the same time.

It’s called the “Chuck patch” in honor of our guy that found a way of enabling this functionality. Of course the reason why this is so important is Oblivion is one of the best looking games available in the market. Enabling High Dynamic Range and Anti Aliasing effects make this game look even better. Needless to say only ATI can support that configuration. So the Catalyst team is giving a special present to owners of ATI cards, an image quality experience unrivaled by any other.

This proof of concept driver has something for image quality freaks and performance junkies (and even for both at the same time).

This patch provides:

HDR effects plus AA at the same time. The visual results are stunning. (To enable, ignore the AA settings in the game and enable it via Catalyst Control Center)

Crossfire support for the game via AFR mode. Good performance gains for all crossfire owners.

Download here

izvor

Tesko da cu to da koristim, sad kad je sve nabudzeno... Samo josh fali AA pa da framerate padne ispod 20 fps u shumi. Neka ovako je sa AF-om lepse. A i 1920 x 1200 nije mala rezolucija...

a i ne znam sta ce ti lova u igri sem da kupis napitke eventulano. ja bukvalno nista nisam kupio u igri sem kuce neke i to sam kupio eto tako bzvz. Stvari po prodavnicama su mi uvek bile beskorisne, kad su mi trebale bio sam level 3 i nisam imao para, a kasnije sam vec te iste stvari nasao u kolicinama dovoljnim za izvoz :D

Pa treba mi jer sa glavnim kvestom još nisam ni krenuo. Krstarim naokolo i rešavam sporedne zadatke (momentalno za mage gildu). Hoću da kupim sve kuće (u svim gradovima) i opremim ih. Drugo, verovatno će mi dobro doći kasnije, za kupovinu treninga za neke veće nivoe, recimo preko 50 ili 75. Ranije sam, putujući iz jednog grada u drugi, kupio sve što sam mogao od bandita koji su me presretali, što me smaralo jer sam iste morao da popravljam i kasnije prodajem. Sad mi je mnogo lagodnije. Pogledam da li imaju neki retki napitak pa ako ne, ostavim ih i ne smaram se više. Podmićivanje mi je mnogo komotnija varijanta od natezanja sa onim "persuade" krugom...
Eto, ima zašta lova da se iskoristi. Uostalom, VOLIM DA SAM BOGAT! :D

BlackNeo je napisao(la):
Ja sam se razocarao u nagradu, uopste nije nesto jak taj Imperial Dragon Armor, jedino sto izgleda ljepse od ostalih. Ocekivao sam da ce biti makar kao Ebony Armor sto se tice jacine, ali nista od toga.

jesi li ti cuo za SPOILER?!!?!! :mad: :mad:

enchanting, one more time

Pošto je već dovoljno vremena prošlo od izlaska igre, možda će neko i znati da (definitivno) odgovori na ovo pitanje.
Da li je moguće izvršiti enchant oružja koje do tada nije posedovalo nikakvu magiju? Znači ne mislim na dopunjavanje oružja koje već ima magičnu osobinu (kao recimo Umbra sword) već da se nekom običnom predmetu (maču ili amuletu), pomoću soul-gema i nekog spell-a, dodeli magija.
Ovo je postojalo u Morrowind-u pa će svako ko ga je igrao znati o čemu pričam.

PS. fala unapred ;)

Naravno da moze, kad god zatvorish neku oblivion kapiju imash u inventaru neki od njenih kamenja. Oni ti mogu enchantovati item. Samo ih pokupi (klikni na njih). Inace mozes i u Arcane Univesity-ju to da radish. Secam se da mi je neka zenska rekla da to radi ali se ne secam koja :).

da...
treba ti onaj sigil stone, useujes ga i svaki daje odredjenu sposobnost oruzju...
ali samo jedan na jedno oruzje/oklop

sto se spoilera tice, lepo sam jos na pocetku trazio da se napravi bar jos jedan topic...
ovako imamo 30 strana, nekom ko pozeli nesto pametno da procita PUUUNO srece |(
na 10 strana se gxx svadja kako nije moguce da na upola jeftinijem x1600pro igra radi bolje nego na 6800gt, a na jos 10 se javljaju pojedinci sa karticama "na kojima sve leti"
od ovih 10 preostalih bas se treba potruditi i naci nesto vezano direktno za savet za igru...

Spoiler!!! i par mislio igri. mozda ce nekom da koristi :)

Ja sam zavrsio glavni kvest posle 75 sati igranja. Nedelju dana po deset sati dnevno :)) Nisam ja hteo da zavrsim glavni, ali su me jednostavno prevarili njegovom jednostavnoscu. Stalno sam ocekivao nekog bosa, neki veliki obrt (nesto mi se cinilo da jedno vreme da je martin deo zavere i da je pitanje vremena kad ce da klisne sa Amuletom), Cak vecina ovakvih rpg ova u nekom trenutku postavi coveku izbor na kojinacince da zavrsi igru (cini mi se da nema mogucnosti da na kraju igru zavrsite na strani zla) Mozda sam pogresno shvatio igru ali main story je ovde sporedna stvar. Glavna je enormna sloboda da se radi sta hoce i ogroman broj sporednih kvestova. Sad samo ostaje pitanje igrati ponovo??? ...
Mozda sacekam R600 ili G80 :))

Naravno da je moguce napraviti magicno oruzje. Potreban ti je sigil stone (ako se tako pise) koji ces naci prilikom zatvaranja svake od Oblivion kapija. Klik na ovaj dragulj ce ti otvoriti meny za pravljenje magicnih oruzja.
Kada smo kod Oblivion kapija koliko ih ima ukupno? Ja sam nasao jedno dvadesetak do sada.

@ Bojan & danijel & Don
Glavni kvest još nisam krenuo da rešavam tako da i neznam za to "sigil" kamenje. Bilo mi je bitno samo da znam da li može/nemože.
10x again!

sto se spoilera tice, lepo sam jos na pocetku trazio da se napravi bar jos jedan topic...
ovako imamo 30 strana, nekom ko pozeli nesto pametno da procita PUUUNO srece |(
na 10 strana se gxx svadja kako nije moguce da na upola jeftinijem x1600pro igra radi bolje nego na 6800gt, a na jos 10 se javljaju pojedinci sa karticama "na kojima sve leti"
od ovih 10 preostalih bas se treba potruditi i naci nesto vezano direktno za savet za igru...
True, true.

Poslednja izmena:
Interesantan text sa foruma na kome se moze naci neoficijelna podrska za kartice sa PS 1.x od lika koje je napravio oldblivion loader:
The entire 1.x rendering path is only half finished in Oblivion. There's no way in hell they had enough time with the extensive quality assurance you have to go through. When digging through the eecutable you'll find a lot of odd things, half finished and some which are just bad software engineering. Looking through it I'd wager that their original plan was to support Geforce 4+ cards, which they later dropped because of time constraints. I'm happy they left the half finished 1.x path in there though as it's what allows us to run the game in the first place.
forum:
http://www.stg-gaming.com/forum/category-view.asp?showall=true

El ima neko konfig za 9800? Nonstop me izbacuje u win posle 20ak minuta sigranja :)

ma nije, nego i njemu preostri klokovi za memoriju :p izgleda da pola foruma pati od istog problema :d

bolje ti to probaj sto sam ja rekao nego da zezas ovde :p

Mozda i nije to. PQI mi radi na 237MHz i juce mi je 3 puta pukao za 5 minuta a inace na istim podesavanjima igram po 7-8 sati bez frke. Inace svaki put kad izadjem iz igre prijavi mi error, nemam pojma zbog cega. Ostalo radi savrseno!
Inace najgore mi je bilo dok nisam postao Journeyman armorer. Na meni sve magical itemi, stit i oruzja a ja ne mogu da ih popravljam... Pa to je bilo suludo za budzet!!! Svaka popravka skoro 2K! Onda sam morao da koristim naki silver claimore koji sam kuckao kao nezdrav dok nisam nabudzio level. Cak sam i neki krs stit uzeo. Sad je opusteno, Umbru i ne koristim jer imam bar 3 bolja maca, para ko blata... Imam 12 raznih prstenova, 2 kompleta armora... (light armor mi je major pa sam prinudjen zbog levela). I ubili mi konja pa sam :mad: Bas sam se vezao za Sarca! Tamanio je i trolove i vukove i sta je stigao. A ja ko Kraljevic Marko, topuzinu u ruke i "Pola bijem, pola Sarcu dajem"!!! :d
Dosao mu medjed glave...

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
bolje ti to probaj sto sam ja rekao nego da zezas ovde :p
memorija ne da mi je OC-ovana, nego je under-clockovana: umjesto na 2.5-3-3-8, radi na 2.5-3-3-11 (jer nf2 to vishe voli, kako kazu), a i inace je corsair i twin mos u pitanju. A ti premotaj malo thread i vidi tvrdnju da original (tj. clone image istog) rjesava problem sa pucanjem. Kakvo bre pregrijevanje, pa u julu necu moci ni da upalim Oblivion onda :d

video i prokomentarisao. Nekom je ovo, nekom je ono, a nekom nesto trece. Ja recimo nisam imao problema sa igranjem bez image-a, a imao sam sa FSB-om. Ima bre ovde ljudi sa kantama koje rade na staklenim nogama i jedva cekaju nesto kao oblivion ili prime95 pa da se vrate na prebrojavanje memorije.

psaras_pa je napisao(la):
:d :d :d Sjajno...
Sto se tice obliviona,meni osetno brze radi sa 2xAA nego kad iskljucim?

Takodje, a ima ih josh kod kojih je ovako. Izgleda da je to zbog svih onih tweakova...

reko sam vam ja da 2xAA moze da katapultira igru na nekim masinama, samo vodite racuna o waypoint zutim/belim tackama na ekranu :d kad to vidite odma napolje za svaki slucaj !

e a sad malo da trolujem : :d super je oblivion, zaista, nije mi bolji od morrowinda, ni jedna ni drug ami nisu bolje od gothic 2, a fable mi je interesantniji od obliviona, jednostavniji - ali interesatniji.

oce neko konfig sa min 20fps za 6600gt karte ? (1280x960 rezolucija, actor fade na 10.0000 umesto max 2.0000 kolko je moguce staviti na slideru)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno