Не знам зашто је тај менталитет изражен да се загледа неком у новчаник али ако човек има и хоће да стартује са добрим телом и објективима пре него што научи основе онда му дајте шансу. Зашто одмах пљување и понижавање? Ја нпр да ми је ова памет сада била не бих никад узео d3100 поново. Можда *******и има неке нереалне планове али чак и да остане само на хобију такву опрему увек може да прода или пак задржи и задовољава своје потребе. Не знам али у вашим постовима видим неку врсту мале зависти иако има одличних савета. Ништа лично Младене, ово се односи и на остале само сам цитирао твој пост, не замери. Мислим да је све на *******ом а на вама да пружите савет ако желите. Надам се да ме нико неће погрешно скапирати.
Слажем се. Сећам се постова око Гизмове дилеме. Ја ниједног нисам ни критиковао ни хвалио, читао са стране. Не знам зашто би били двоструки аршини. Нисам мислио на твој пост конкретно него генерално онако.
Обично себе нађеш у ситуацији кад тад и схватиш да је време за друга два поред лошег кит објектива зар не? Зашто не у старту узети и покрити оно што мислиш да ће ти недостајати касније иако си само на теорији? Зато и пита човек. Они који су посаветовали хвала им. Научиће и он полако. Могуће да грешим али осетих неку благу завист у пар коментара.
Ja neku posebnu razliku u IQ (samo IQ) nisam primatio ni izmedju 55-250 i 70-200 f4 IS na 8mpx 350D
To jeste lep komplet za FF, ali na 7D će ti sigurno zafaliti neki širi objektiv od 24mm, kada prvi put udariš guzom u zidCanon 7D
Canon EF 24-105mm f4L IS USM
Canon EF 70-200mm f4L IS USM
Lep kompletic objektiva spreman za FF![]()
Obrada je neizbežna, barem do neke granice.Sledece na sta bih se fokusirao je dobra fotka bez ikakve obrad, kada tu budem dosao do nekog zavidnog nivo, nakon toga cu se malo pozabaviti obradom...
... na 7D će ti sigurno zafaliti neki širi objektiv od 24mm, kada prvi put udariš guzom u zid![]()
Sta je IQ u kontekstu ovoga sto si napisao ?
Problem je sto za vreme koje si proveo pisajuci jedan post, mogao si naci sta je focal length i primenu. Npr. kucaj na google focal length explained i idi na images i sve ce ti se kazati. E sad imaj obzira da imas crop a ne FF sto znaci kao sto su neki vec vise puta rekli ti te brojeve (sto ti pise mm) mnozis sa 1.6 i onda pogledaj opet one slike pa ces razumeti.^
Potrudio sam se koliko mi je vreme dozvoljavalo, ako mozes reci mi gde gresim, ako sam pogresio u izboru objektiva ili u nacinu razmiljanj vezano za sve ovo... Unapred hvala na odgovoru. Priznajem da se nisam dovoljno potrudio ne zato sto nisam hteo ili zeleo, nego prosto nemam vremena zbog posla, a spremam se za put tako da to iziskuje dodatni napor kako bi ostavio biznis da funkcionise jednako dobro kao i kada sam ja tu. Svestan svega ovoga spreman da platim cenu eventualnih gresaka...
Postoji i problem nedovoljnog poznavanja pojmova i engleskog jezika, jer sve sto bih moga negde da procitam korisno je na engleskom, sem ovde na forumu i na forumu dizajn zona... Postoji i problem moje nestrpljivosti, ali to ne mogu da promeni, jednostavno sam takav [emoji14] Izbori cu se ja sa svim problemima na putu do ostvarenja nekih okvirno ciljeva po pitanju fotografije kao hobija, nismo svi ist![]()
Vec sam napisao gore "mene za sada zanima da naucim osnovne stvari, najapre funkcije na samom apratu i terminologiju kako bih moga da razumem neko edukativno gradivo na temu fotografije, kako da napravim dobar kadar, kako da podesim aparat u skladu sa uslovima rada kako bih dobio najbolju fotku. Sledece na sta bih se fokusirao je dobra fotka bez ikakve obrad, kada tu budem dosao do nekog zavidnog nivo, nakon toga cu se malo pozabaviti obradom... Dalje od toga ne znam kako ce se odvijati moje interesovanje vezano za fotografiju..."
Ako je tipa ekspozicija 1/100 i smanjis je na 1/50 duplo manje svetlosti ce ti dolaziti na senzor.
Jedno pitanje za sve... Sta je bolje od ova dva i da li su bolji od EF-S 15-85mm F3.5-5.6 IS USM
Canon EF 24-105mm f/4L IS USM
Canon EF 24-70mm f/4 L IS USM
Hoću da kažem - lepo je što možeš da kupiš to što si kupio, ali kupuješ objektive napamet. Ne znaš ni koji ti trebaju, ni zašto ti baš oni trebaju. Nećeš umeti iz njih da izvučeš ono za šta su pravljeni. L objektivi su premium, profesionalni, zovi ih kako god hoćeš. I ima razloga zašto je to tako.
Ma, bukvalno kao da kupiš neki od ona dva gore nabrojana automobila i onda ih držiš ispred zgrade i koristiš za odlazak na posao i vikendom negde u prirodu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari