Šta je novo?

Objektivi

Postavio sam mu kraci hod. Od 0.48 i ista prica. Doduse krece traje naravno nego kad je na 0.31. Problem je,sto je trom i trazi bas jake kontrasne tacke za fokus
Edit:
Al je zato ostar u pm
IMG_2808-2.jpg
IMG_2808.jpg

Poslednja izmena:
Sta fokusiras? Mogao bi primer kadra.
Sa kog aparata?
Na kojoj daljini?
Koju fokus tacku koristis?
Kakvi su svetlosni uslovi?

Aparat je 600d,centralna tacka fokusa. Probao sam bilo sta na metar,metar ipo. Ono sto bi bilo kojim dr objektivom uhvatio bukvalno u sekundi. Ovde ako ne uhvati ode on cao. Doduše lose je osvetljenje pa cu probati jos po danu

Ako moze mala pomoc bio bih jako zahvalan... Treba mi preporuka za objektiv, koji od ovih i zasto bas taj?

Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM

Canon EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM
Canon EF 70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM
Canon EF 70-200mm f/4L IS USM

Poslednja izmena:
@n1tr0
Pogledaj samo koliki je hod fokus prstena, normalno je da nemože brzo da fokusira jer nije ni pravljen za tako nešto.

@*******i
Za šta ti treba ovakav objektiv? U kojim uslovima ćeš ga koristiti, na kom telu?

Telo 7D, za sad ce mi trebati da napravim koju fotku na zimovanju, znaci preko dana iz ruke, slikanje prirodnih lepota i istoriskih znamentosti na putovanju, verovatno i za slikanje drustva u vratolomija na ski stazi :p nocu ako bude imalo sta zanimljivo da se uslika koristicu stativ...

^
Zasto ne neki od ova dva ? Zasto je bolja kupovina 70-200mm f/4L IS ? Ne znam pa moram da pitam :)

Canon EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM
Canon EF 70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM

Što kaže Marti, 70-200 F4 IS ako imaš keša, veliki mu je plus i što je weather sealed (a ti planiraš na ski stazu sa njim).

Kes i jeste i nije problem... Ja sam sklon tome da kupim jednom ali da to vredi, nego 3 puta da kupujem i na kraju ipak kupim to sto bih sada kupio iz prve, jer nisam miran ako znam da to nije nesto najbolje sto mogu sebi da priustim naravno u skladu sa mogucnostima. Ako imam budzet od 1500e za nesto nikada ne trazim kompromisno resenje od 500e :p

Hvala na savetu. Znaci dobar je 70-200 F4 IS i za zimu i za leto sto ostali verovatno nisu...

Ako izuzmemo zimovanje i ski stazu, da li je i dalje 70-200 F4 IS najbolja kupovina ? Posto ne verujem da cu vise ikada otici na zimovanje, ne volim zimu :p:D

Poslednja izmena:
Kad je Gizmo hteo da ulupa velike pare u opremu, pola foruma ga napadalo, sad kad *******i daje jos vise para a da se pre toga nije bar malo pomucio da nauci ni osnove, svi cute i samo preporucuju, a mnogo jasnije se vidi da ce puci pare...

70-200 f4 is je kvalitetnije izrade od svih (tu je negde i 70-300 L), ima fiksnu blendu f4, dok 70-300 vec na 85mm je na 4.5 i od 135mm na f5, ostriji je. Posto vec hoces najbolje, 70-200 2.8 IS II je klasa iznad.

Iskren savet bi bio 10-18 + 70-300 IS za manje para zajedno nego 70-200 f4. Sve preko toga u ovom trenutku po meni nema mnogo smisla za crop aparat

Odustao sam da ljudima objasnjavam zasto nesto ne a zasto nesto da. Pitas, ja odgovorim i ne objasnjavam, kao i da to ima neke svrhe. Svi sve znaju, svi sve razumeju, Gizmo mi je bio "lekcija". :d

Nemoj te tako ljudi :) Ne pravim bahanalije od ovoga, jednostavno kupujem nesto sto mogu, pre svega u skladu sa mogucnostima, mada sam mogao i 6D ili nesto jace samo sam misljenja da neka edukacija treba da se obavi na necemu sto nije toliko profi. Zelim nesto da naucim sa 7D, dobro sam prosao prio kupovini tela, a smatram da je pametno ulaganje u kvalitente objektive, jer zelim da ih zadrzim ako nekada predjem na FF, a ne zelim ni da me hardver ogranicava, tako da ako nesto nije dobro na fotkama koje budem napravio znaci da je do mene :p Da kojim slucajem sada kupujem nesto odo jeftinijih objektiva, znam da bih sigurno vremenom kupio nesto od da tako kazem boljih objektiva, a ne vidim razlog za tako nesto kad mogu odmah da uzmem ono sto bih svakako kupio vremenom.

Ako predjem na FF, a verovatno hocu zbog bolji iso performansi, ostaje mi da prodam samo EF-S 15-85mm F3.5-5.6 IS USM, a zadrzacu EF 35mm f2 IS USM i EF 70-200mm f/4L IS USM, koji bi trebalo popodne da preuzmem a plati cu ga 700e, ne kupujem nov od 1200e koliko je kod nas...

@Mladen
Ne zelim objektiv bez stabilizacije, zato idem na 70-200mm f/4L IS. Svakao hvala na dobronamernom savetu :)

@Marti Misterija
Druze, svakako hvala na pomoci. Da nije bilo tebe i pojedinih ja ne bi znao sta da radim, ovako sam kupio do sada dva dobra objektiva, a sada na tvoju preporuku, i preporuku naseg kolege forumas @hunder, kupicu i EF 70-200mm f/4L IS USM, i to bi za sada bilo to, dok ne skontam u kom pravcu ce ici moje interesovanje za fotografiju...

Nadam se da nisam negde pogresio sa kupovinom u odabiru objektiva i tela...

Canon 7D
Canon EF 35mm f2 IS USM
Canon EF-S 15-85mm F3.5-5.6 IS USM
Canon EF 70-200mm f/4L IS USM

Cenim da je ovo jedan lepa celina, i vise nego dovoljana za jednog pocetnika:)

Poslednja izmena:
Ljudi kod 50mm 1.8 II znam da je plastikaner i par puta sam ga koristio pre, ali nisam obracao paznju - da li je normalno da fokus prsten mrda levo desno? Ne mislim rotira se kao kod fokusa vec mrda se malo.

I moj se mrdao i najmanji potres defokusiro je sliku. Zato sam ga prodao. Dobio na poklon mk1 i za klasu je bolji od ovog plastikanera.

Ljudi kod 50mm 1.8 II znam da je plastikaner i par puta sam ga koristio pre, ali nisam obracao paznju - da li je normalno da fokus prsten mrda levo desno? Ne mislim rotira se kao kod fokusa vec mrda se malo.

Mrda mrda, mislim da je imao i neki prazan hod prilikom rucnog fokusiranja. Igracka :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM
Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM
Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II

Da li ima razlike u iq-u izmedju ova tri objektiva?
Tražim neki zoom objektiv za 550D, pa bih se maksimalno finansijski ispružio do 70-300..

70-300 je opticki bolji, + je FF objektiv ako nekad predjes na FF, ali je 55-250 toliko povoljan da je verovatno best buy. Odlicno ocuvani se nalaze za 110e, to bih svakako kupio i probao, ako ti ne odgovara uvek mozes da prodas

55-250 je best-but pogotovo IS II - cak je i novi oko 135 ako se ne varam, ali neces ga moci koristiti na FF. Da je 70-300 opticki bolji... Hm... Ne znam, jesi probao oba, ja nisam video neku razliku (doduse na crop-u od 12 Mpix). Imaj na umu da je 70-300 projektovan za FF i da ce se samo deo stakla koristiti za crop, tako da jeste opticki bolji cim postize iste rezultate, ali na samom crop-u neces primetiti neku razliku. IS nisam gledao, ali navodno je mozda nesto bolji IS na 70-300, ali obzirom da na 55-250 IS II mozes na 1/125 opaliti na 250mm bez problema meni je i to ok :)
Dakle - ako planiras na FF skorije - 70-300. Ako ne, stekaj pare i uzmi IS II. STM ne znam da li brze fokusira, ali motor je tisi i vise je namenjen za video.

Nema tu sta da se prica, 70-300 je bolji objektiv, na sta god ga zakacio. 55-250 je igrackica, ali tih 110-140e koliko se krece vredi, i sam sam rekao da ga uzme i proba. 70-300 je klasa iznad, imao sam oba. Da li ce lako videti razliku to je druga prica.

Za sada nemam u planu prelazak na ff.
Baš čitam po netu da dosta ljudi hvali 55-250...
A pošto se może uzeti za stvarno smešne pare, verovatno ću da ga uzmem.
A razlika izmedju njega i 70-300 je min 150eur, polovno naravno...

Kad je Gizmo hteo da ulupa velike pare u opremu, pola foruma ga napadalo, sad kad *******i daje jos vise para a da se pre toga nije bar malo pomucio da nauci ni osnove, svi cute i samo preporucuju, a mnogo jasnije se vidi da ce puci pare...

70-200 f4 is je kvalitetnije izrade od svih (tu je negde i 70-300 L), ima fiksnu blendu f4, dok 70-300 vec na 85mm je na 4.5 i od 135mm na f5, ostriji je. Posto vec hoces najbolje, 70-200 2.8 IS II je klasa iznad.

Iskren savet bi bio 10-18 + 70-300 IS za manje para zajedno nego 70-200 f4. Sve preko toga u ovom trenutku po meni nema mnogo smisla za crop aparat
Не знам зашто је тај менталитет изражен да се загледа неком у новчаник али ако човек има и хоће да стартује са добрим телом и објективима пре него што научи основе онда му дајте шансу. Зашто одмах пљување и понижавање? Ја нпр да ми је ова памет сада била не бих никад узео d3100 поново. Можда *******и има неке нереалне планове али чак и да остане само на хобију такву опрему увек може да прода или пак задржи и задовољава своје потребе. Не знам али у вашим постовима видим неку врсту мале зависти иако има одличних савета. Ништа лично Младене, ово се односи и на остале само сам цитирао твој пост, не замери. Мислим да је све на *******ом а на вама да пружите савет ако желите. Надам се да ме нико неће погрешно скапирати.

Omasio si poentu. Lepo napisah da kada je Gizmo kupovao svi su ga kritikovali, dok sad kad *******i kupuje sve je ok. Gizmo se bar malo informisao pre kupovine, citao nesto, *******i ne zna ama bas ni najosnovnije stvari a kupuje 3 objektiva koja ne zna ni za sta ce mu. Juri stabilizaciju za koju ne zna ni cemu sluzi i slicno... Samo rekoh da postoje dvostruki standardi. Ja sam u prici o Gizmu i podrzao da kupi bolje telo, tako da ako si i najmanje mislio na mene nisi pogodio sustinu... Zavisti nema ni najmanje, imam opremu koja je par klasa iznad, ali uvek preporucujem ono sto je best buy, pa tako i u tom postu iznad. Sve preko 10-18 i 70-300 je bacanje para u ovom trenutku

Слажем се. Сећам се постова око Гизмове дилеме. Ја ниједног нисам ни критиковао ни хвалио, читао са стране. Не знам зашто би били двоструки аршини. Нисам мислио на твој пост конкретно него генерално онако.
Обично себе нађеш у ситуацији кад тад и схватиш да је време за друга два поред лошег кит објектива зар не? Зашто не у старту узети и покрити оно што мислиш да ће ти недостајати касније иако си само на теорији? Зато и пита човек. Они који су посаветовали хвала им. Научиће и он полако. Могуће да грешим али осетих неку благу завист у пар коментара.

... Ne znam, jesi probao oba, ja nisam video neku razliku (doduse na crop-u od 12 Mpix)...

Ja neku posebnu razliku u IQ (samo IQ) nisam primatio ni izmedju 55-250 i 70-200 f4 IS na 8mpx 350D. Ali se stvar mnooogo promenila kad sam ih nakacio na 7D (a 550D je isti senzor).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ne znam iskreno, nisam probao jos uvek na jacem senzoru oba da uporedjujem, a vrv ni necu vec cu 55-250 upgrade bas na 70-200 f4 (ili mozda 2.8 ... one day), jer iskreno koliko sam video po testovima po netu nema neke razlike ni na 7D(550,600,650) senzoru na sample-ovima koje sam ranije skidao. Iskreno mislim da je ok objektiv za FF ako planira da predje, ali ako ce ostati na crop-u dugo, onda nista specijalno nece dobiti sa 70-300 sem bolje izrade, a puknuce dosta vise para, a kada bude isao na FF evenutalno kroz koju godinu vrv ce i uzimati 70-200. :)
Ne radi Canon dzaba EF-S objektive... :d

Danas se zavrsila drama zvana 100mm f2.8 macro. Po danu radi savrseno precizno i brzo. Cak i u zatvorenom ali definitivno nije ljubitelj noci. Pa ako neko planira da mu ovaj objektiv bude multi nek zaboravi. Za macro i portrete je savrsen.

Nisam siguran koliko je extremno ostar objektiv savrsen za portrete. :)

Pa za dečicu koja imaju savrsenu kožu,oči nema bolje. Za ove druge uvek mogu malo da ih zamuljam :D

Nazad
Vrh Dno