Ljudi kod 50mm 1.8 II znam da je plastikaner i par puta sam ga koristio pre, ali nisam obracao paznju - da li je normalno da fokus prsten mrda levo desno? Ne mislim rotira se kao kod fokusa vec mrda se malo.
Не знам зашто је тај менталитет изражен да се загледа неком у новчаник али ако човек има и хоће да стартује са добрим телом и објективима пре него што научи основе онда му дајте шансу. Зашто одмах пљување и понижавање? Ја нпр да ми је ова памет сада била не бих никад узео d3100 поново. Можда *******и има неке нереалне планове али чак и да остане само на хобију такву опрему увек може да прода или пак задржи и задовољава своје потребе. Не знам али у вашим постовима видим неку врсту мале зависти иако има одличних савета. Ништа лично Младене, ово се односи и на остале само сам цитирао твој пост, не замери. Мислим да је све на *******ом а на вама да пружите савет ако желите. Надам се да ме нико неће погрешно скапирати.Kad je Gizmo hteo da ulupa velike pare u opremu, pola foruma ga napadalo, sad kad *******i daje jos vise para a da se pre toga nije bar malo pomucio da nauci ni osnove, svi cute i samo preporucuju, a mnogo jasnije se vidi da ce puci pare...
70-200 f4 is je kvalitetnije izrade od svih (tu je negde i 70-300 L), ima fiksnu blendu f4, dok 70-300 vec na 85mm je na 4.5 i od 135mm na f5, ostriji je. Posto vec hoces najbolje, 70-200 2.8 IS II je klasa iznad.
Iskren savet bi bio 10-18 + 70-300 IS za manje para zajedno nego 70-200 f4. Sve preko toga u ovom trenutku po meni nema mnogo smisla za crop aparat
... Ne znam, jesi probao oba, ja nisam video neku razliku (doduse na crop-u od 12 Mpix)...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari