- Učlanjen(a)
- 15.12.2001
- Poena
- 955
Pa nisi valja pazario petardu3 i L stakla da bi pucao jpg?
Prestpostavljam da mislis na prime 50mm.Primetio sam da je bokeh mnogo bolji kada se slika sa maksimalnim zumom 105mm f4, kada koristim 70-200 zum 200 f4 pri slikanju portreta bokeh bude kao da sam slikao portret sa 35mm f2, mozda ne bas tako, ono sto hocu da kazem je da je pozadina daleko mutnija nego kada se isti portret slika sa zumom 50mm f4...
Ostrina je nesto bolja kada se pogledaju slike sa ekstenzijom cr2, to su valjda raw fajlovi koji mogu daje da se obradjuju, tako da je 24-105 ostar onako kako treba vec na f4.
U praksi mi nikad nije bilo viska svetla, a i da jeste tu su ND filtri da rese stvar. Sa druge strane ne mozes nikako doturiti vise svetla sem sa jacim svetlosnim objektivom i/ili rasvetom, a svetla nikad dosta...A koliko je to x 24-70II bolji od 24-105? Kako se to kvantifikuje, kako se to u praksi pokazuje, da li si imao takva stakla pa to govoriš iz iskustva ili samo prepričavaš poznate internet mitove.
To sto si se na ulici ochesao o Moniku Beluchi ne znaci da sad treba da ides po kraju i hvalis se drugarima da si imao koitus sa doticnom!Znas kako - ti se vodis logikom - moras da probas *****, da bi znao da je *****.
Ne posedujem, probao sam ih jedno kratko vreme - 24-70(prvu verziju) i 24-105.
Reci ti meni samo u kom univerzumu i zasto je 24-105 bolji od 24-70 i to mk2 ako pored toga imas i 70-200?To sto si se na ulici ochesao o Moniku Beluchi ne znaci da sad treba da ides po kraju i hvalis se drugarima da si imao koitus sa doticnom!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari