ako se ne varam, PCIe 4 ide 8x a PCIe 3 16x, tako da nema bitne razlike. mada, na testiranju neke AMD PCIe 4 grafičke primećuju se razlike (ima test na benchmark.rs)Sto se tice PCIE 4.0 podrske, moze li mi neko reci koliki je gubitak u procentima ako se ubode u PCIE 3.0? Da se ceka onda Rocket Lake/Ryzen 4000 radi pune podrske?
znači da računam da je AV1 podržan u 3000 serijiJedino se na 3090 slajdu spominjao AV1 decode.
ladno nisam primetio da si ti to postavio 😀To su bila jos nagadjanja sto sam postavio, mislim da ce biti posto je cenovni rang izmedju 3080-3090 ogroman.
"Gubici" izmedju PCIE 2, 3 i 4 su zanemarljivi. Bar kada su u pitanju graficke karte i igre.
Ono što mi se najviše sviđa je veličina 3070 i 3080...očekivao sam mnogo veće karte a zapravo su umerene veličine za ono šta nude, 240-285mm i 2 slota. Bio sam siguran da će NVidia debelo da zezne SFF segment ali izgleda da neće.
^ a Cyberpunk?
Ja bas planiram da uzimam novi komp posle dugo vremena (taman da odvrnem Cyberpunk do vrha), ako se izuzme 1060 3 i po godine stara...
Bas taj demo su okacili na YT. Obećava, ali meni deluje kao Deus Ex.
Ali i to na stranu - ulaganje od 2k eura zarad jedne igre? Kupiš Sony i igraš i Cyberpunk i ostale ekskluzive koje se neće pojaviti na PC-u.
Krenuo je show program po oglasima vezano za GPU-ove.
Ima svega i svacega stvarno, a tek ce biti.
A ima bas nerealnih prodavaca..
Nvidia je bas napravila pometnju sa ovom serijom. Mislim da niko nije ocekivao ovakav odnos cena/performanse, pogotovo ako se posmatrala serija 2000.
@Yojinbo jok, vec godinu dana to furam, a zamena ce biti definitivno 3090, da sto manje kompromisa mora da se pravi, pa i da mogu da poteram neke competitive na 4k 120Hz.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
DirectStorage preko PCI-e 4.0Gledam Linusa, kaže, poslednji put kada je x70 serija bila brža od x80-Ti serije je GeForce 6600 generacija iz 2004. 1070 je bila brža od 980-Ti (ili bar ista po performansama). 379 (mada nikada nije koštala toliko). Nije loš bio ni GeForce 970 u odnosu na 780-Ti. $330 (pa minus 20 dolara u USA zbog 3.5GB).
Čak ne treba ni pratiti ovu industriju toliko dugo pa videti i znati činjenice.
Ali je lepo sumirao zašto cene nisu podigli još više ove godine - loša prodaja RTX 2xxx serije i manji troškovi proizvodnje kod Samsunga u odnosu na TSMC pa će svakako zarađivati svejedno više, kao i svaki put.
Jedino što su kupce ubedili da dobijaju odličan deal.
Čudi me da niko nije komentarisao DirectStorage preko PCI-e 4.0 koji će svakako eliminisati potrebu za količinom VRAM-a kao sada, jedino što će i to biti dodatni trošak, tako da, sve u svemu, nVidia je ovo majstorski odradila - to što će kupac morati da kupuje novo napajanje, NVme disk i dodatno hlađenje za ove >220W karte je druga stvar.
Pozitivna stvar je i takođe što mislim da će ove karte baš dugo trajati, barem 5 godina sa vrhunskim performansama, tako da, ko kupi biće jako dugo miran, ali mora biti spreman da u sred ove sitacije u svetu izdvoji znatno više novca za igranje video igara. Ionako će se sedeti kući.
Ko može sa konzolom - potrošiće znatno manje, i to 3x manje.
Playstation 5 I Unreal 5 demo - video si o čemu se radi? Texture streaming će ići preko ultrabrzog storagea, neće biti potrebe da se sve trpa u VRAM same grafičke u toj količini kao danas da bi sve radilo kako treba. Takodje se preskače CPU u toj transakciji I sve će ići preko PCI-e magistrale (a koja u PCI-e 4.0 ima dovoljnu propusnu moć).DirectStorage preko PCI-e 4.0
Objasni ovo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari