Šta je novo?

Novi iPhone zvanicno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakvo preterivanje ***, tek sto je izasao SGS2.. vec izlazi novo 'cudo'. I sad je 4S djubre jer je usavrsio vec odlicni koncept, savrsen dizajn i dimenzije. Ejj, gde se bre zuri toliko?

Meni ip 4s uopste ne deluje kao djubre. Daleko od toga, mozda da su malo povecali displej 3,7-4'' ali eto.
Koliko citam po netu i gledam one fotografije kamera je odlicna a kamkoder ima opciju stabilizacije sto je odlicno. E sad, nije tesko obraditi one fotke u PS.. ali senzor obecava.

Sto se brzine tice, koga jos boli uvo za koji procenat u bench testovima ? Ako se 4s pokaze kao munjevito brz i stabilan uz proveren kvalitet i odlicnu kameru nikako nije fail. Kad vam ja koji ne gotivom Apple kazem. Ne moze da bude fail ako je zaokruzen proizvod.

Jedini fail bi mogla da bude cena [nisam u toku koliko ce kostati] ali kapiram da ce opet biti mnogo skup ali znaju oni sta rade i mogu da se igraju sa cenom jer imaju armiju hodocasnika.

Sto se mene tice kupio bih ovaj telefon ali je cena problem.

To sto nije quad i sto nema 4,5'' displej nikako nije fail.

Ali konkurencija brzo napreduje, definitivno ovo treba da shvate kao kratkorocno osvezenje i sto pre da predstave ip5 koji mora da bude mnogo jaci hw- ne zato sto je to ''meni/nama'' neophodno vec zbog trendova i [pre]brzog razvoja..

Dobar link ali nije aktuelan 🙂

AT&T - 200000 preordera

Međutim, to su samo oni. Preordere su primali i Apple, Verizon i Sprint, samo Verizon nije rasprodao kompletnu zalihu.

Znači možeš računati na nekih 500000 prodatih komada u prvih 12h preordera.

Neće se prodavati mnogo, ne, uopšte 🙂 Apple copycats mogu da sanjaju da imaju makar pola tolikog preordera 🙂

realno stvarno istina . meni je fascinantno koliko neko ima potrebu da hektuje apple . ja imam i dalje iphone , prvi model . i super me sluzi . tacno 4 godine 🙂

Preordere ne treba mnogo gledati, Apple trenutno ima negde oko 3,5 miliona najzagriženijih fanboja koji kupuju sve što oni izbace, bez obzira trebalo im to ili ne. Ono što je pitanje je hoće li obični Joe Sixpack hteti da zameni svoj sadašnji iPhone novim iako potpuno isto izgledaju, a skoro sve vidljive razlike između njih će dobiti prostim apdejtom.

Nije 4s uopšte loš ali, meni se bar čini, problem je što je većina od njega očekivala više, a da li je fail to će tržište pokazati, pad cena akcija po njegovom predstavljanju mu baš ne ide u prilog ali ni to ne mora ništa da znači...

Sasvim logično... Pisao sam o tome... Apple je ušao na "nepoznata" tržišta, a tu mislim na Aziju odnosno Kinu. Tamo "mali žuti" željno iščekuju Apple proizvode, i tek će se tamo videti bum. Njima definitivno nije malo 3.5"...

Naravno, i Amerikanci su uvek i iznova zaluđeni proizvodima Applea pa ni ovi preorderi ne čude...

:wave:

A i ne skodi sto je SJ umro, pa ce njemu u cast kupiti i oni koji nisu ranije razmisljali o iPhone-u.

super 🙂

sledece godine ce izbaciti 4S+ sa malo vise memorije, boljom baterijom i iOS5.1 koji ce se "prodati" u 2 miliona primeraka u prvih 24h

dok ce samsung izbaciti nesto sto ce napraviti revoluciju u nacinu na koji koristimo telefon 🙂

jedva cekam

Strašno, koliku bazu fanboy-eva Apple ima. Svi su bili u fazonu da nema šanse da će kupovati iPhone 4S... Yeah right, svi do jednog su preorderovali, kapiram da je to jače od njih. Koji licimuri :d

Aha i ja sam cuo da su samo fanbojevi preorderovali🙂)).

Nisu samo fanbojevi preorderovali. Ameri vole da imaju nesto medju prvima. Recimo specijalne edicije automobila, motora, i prve serije istih preorderuju se sve za 10-20min.

Ali iPhone 4S nije nikakva specijalna ili ograničena verzija, imaće ih ko pleve od sad pa nadalje. Kapiram prosečnog amera, kojem je stalo do toga da prvi u društvu ima novi iPhone, jednostavno ne želi da čeka, još gore ako je fanboy. Taj mali procenat ljudi u ovoj porudžbini koji nisu fanboys, su verovatno ljudi koji nisu imali priliku da kupe prvobitni iPhone 4, pa sad žele da upadnu u tu iPhone elitu.

Mislim da im ide na ruku sto je ovo poslednji proizvod u kom je Jobs ucestvovao, imace i aukcionarsku vrednost kroz koju godinu itd..

lol za ovo Samsung i revoluciju :d osim ako post nije bio sarkastican.

Što se tiče toga ko je kupio ili nije ne zanima me mnogo, iako nisu predstavili ono što sam ja očekivao opet je ovo unapređenje u odnosu na četvorku, isto kao što su ljudi zamenili sgs1 sa sgs2 tako će ljudi zameniti četvorku sa ovime, pošto je napredak u novinama skoro identičan.

@ Boris Lozac ne to je rezervisano samo za Apple i Sony.

Jeste, po mnogima ovde iPhone kupuju samo fanboys, samo ne razumem kako to pronalaze godisnje 80 miliona faboys-a? 🙂
Telefon i dalje ima prelep dizajn, dobru kameru, brzinu, autonomiju, normalne dimezije, pozudan i stabilan OS sa bezbroj kvalitetnih aplikacija... stvari koje vecina ljudi ocekuje od telefona, pa zato nije ni cudno sto se dobro prodaje bez obzira sto su izbacili samo upgrade postojeceg telefona i napravili dobar telefon da bude jos bolji.

P.S. Da li su cene ostale iste kao i prosle godine za iP4 ili ne?

Poslednja izmena:
Mislim da im ide na ruku sto je ovo poslednji proizvod u kom je Jobs ucestvovao, imace i aukcionarsku vrednost kroz koju godinu itd..

lol za ovo Samsung i revoluciju :d osim ako post nije bio sarkastican.

Kakvu aukcionarsku vrednost, šta pričaš? To je proizvod koji će imati milioni ljudi, nije neka ograničena verzija. Kakve veze ima što je Steve Jobs učestvovao, pa nije ga lično sklapao da bude neki raritet. Kapiram da su svi sada osetljivi to što je Steve Jobs preminuo, ali za par meseci niko neće više ni pomenuti njegovo ime. Ono što je Steve mogao da uradi za ovaj model je da pruži ideju da ubace novi hardver u isti dizajn telefona, ne trudeći se više da bude iznad konkurencije, već samo da im parira.

Zašto im to prolazi? Može im se - imaju ogroman broj ljudi koji su spremni bez pitanja da iskeširaju novac za proizvod u istom pakovanju. Misliš da bi ovako nešto prošlo Samsung-u, na primer da izbaci Samsung Galaxy S3 u istom kućištu kao S2 samo sa boljim specifikacijama? Malo sutra. Apple je danas to što jeste, prvenstveno zahvaljujući ljudima koji su napravili prokleti kult od tog imena.

Pa mislim za 10, 15 godina, kupovace se i da ne radi verovatno, samo zato sto je poslednji proizvod pre nego sto je Jobs umro..

@Boris

Pobogu, pa nije on bio neki svetac, neće ispasti kao Elvis. Čovek je pre svega bio odličan biznismen, koji je pakovao već postojeću tehnologiju u lepo pakovanje, nazivajući to inovacijom. Njemu svaka čast na tome kako se snašao, pogurao je neke stvari, podstakao dalji razvoj tehnologije, ali nije bio Nikola Tesla.

Ostaće on upamćen u istoriji, ali da će neko kupovati široko rasprostanjeni proizvod na aukcijama baš zbog toga što je on učestvovao u projektu - čisto sumnjam. Ako ikada iPhone 4S bude dobio kolekcionarsku vrednost, to će biti zbog vremena koje je proteklo od njegove poslednje proizvodnje, kao što danas ljudi kupuju Atari na primer.

@priest77

Svaka čast iOS-u, operativnom sistemu koji ne mora da učitava flash materijal, kao neki Android modeli ispod njega. Koja prevara.

edit:

Uostalom, šta si pokušao da dokažeš - koliko je iOS 5 sada na nivou rezultata koji su neki modeli već pre njega postigli - svaka im čast. Nova politika Apple-a - "Nećemo više da podižemo ulog, od sada ga samo pratimo" 😀

edit2:

Tek sad vidim 89,567 na iPhone 4S, bravo iOS.

Poslednja izmena:
Da li se u tom testu meri flash prikaz?

P.S. Da li je finger friendly UI koji je covek ubacio u iPhone i koji je promenio kompletno nacin koriscenja telefona bio samo lepo pakovanje postojeceg proizvoda?

Mozes da ga ti mrzis koliko hoces ali ono sto je on uradio ne mozes da negiras.

Poslednja izmena:
Ne negiram, priznajem ja sve, ali čovek nije izmislio apsolutno ništa, samo je adaptirao postojeće koncepte, možda dodao po koju novinu.

Kao da kazes da je slika losa jer slikar nije izmislio to platno i boje.. 🙂 Ustvari nije neko poredjenje ali znas na sta mislim 🙂

Najvise me nervira u celoj toj mrznji Apple-a, sto se poistovecuje sa glupim ljudima, znas kao, pametna tehnologija za glupe ljude.. Znaci glup si ako hoces sto brze i lakse nesto da obavis. Tom ideologijom bi trebalo da imamo command promptove na telefonu, pa zoves nekog kucajuci C:/program files/contacts/drugari/Pera

Poslednja izmena:
Ne negiram, priznajem ja sve, ali čovek nije izmislio apsolutno ništa, samo je adaptirao postojeće koncepte, možda dodao po koju novinu.
adaptirao, dodao, izmislio... nema veze, bitno je to da drugima to nije uspevalo i bez SJ to bi puno kasnilo a neke stvari mi mozda nikada ne bi ni videli.
On bio najbolji CEO (mozda u svetu) i to je to.

Poslednja izmena:
sta pricaye vi, kakvi slikari i aukcije za iphone.. za 15 godina nece se ni secati mnogi ko je on bio , za 2,3 godine bice milione iphonova 4s... nikakvu posebnu vrednost telefon nije imao pa nece ni ovaj.

tapatalk android phone

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno