Šta je novo?

Novi iPhone zvanicno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
a ti testovi su za telefone su bitni iz kog razloga?

a ti testovi su za telefone su bitni iz kog razloga?

A sad nisu bitni testovi? Pa ko je poredio SGS2 i iphone 4, ko je promovisao Samsung kao bestbuy jer ima 200mhz jači procesor, dualcore, blabla

Apple hejteri svaki put kad izađe novi android fon krenu sa hvalisanjem - ima 200 mhz više, 48 mb rama više, i u javascript testu je jači za 8%... blabla

E sad, to rade i apple fanbojevi, međutim novi iphone izlazi svakih 18 meseci a novi android svakih mesec dana.

I ko onda više smara?

Nisu bitni testovi, nije bitan hardver koji je unutra, bitno je da RADI kako JA želim i da izgleda kako mi se sviđa.

glbenchmark-ipad-2-vs-iphone-4s.png

Ova slika i ostale iz anand testa sve govori, realno.

Možeš biti fanboj ili ne koliko god hoćeš, testovi su jasni. Od 70-100% brži od prvog narednog telefona.

Izvor ovog grafikona? Posto meni ovo deluje prenaduvano. A i kako su ga testirali kad ga apple krio do zadnjeg dana i nema ga jos u prodaji? Takodje, jos ne mogu da na netu nadjem ozbiljan review i poredjenje ova dva telefona. Ovo je recimo nesto sta sam nasao:

Ip4vsS2

nikad nisu ni bili bitni... izgleda da citas pogresan forum jer mislim da nikom ovde nije bitan taj rezultat, nebitno da li je u pitanju samsung ili apple... prosto besmisleni su... oko toga smo bar uvek imali opsti konsenzus ( cast retkim izuzecima :d ) a ja sam prvi pricao da su oni glupost...

Saznali smo da i dalje nema fm radio, microsd i flash:D

Izvor ovog grafikona? Posto meni ovo deluje prenaduvano. A i kako su ga testirali kad ga apple krio do zadnjeg dana i nema ga jos u prodaji? Takodje, jos ne mogu da na netu nadjem ozbiljan review i poredjenje ova dva telefona. Ovo je recimo nesto sta sam nasao:

Ip4vsS2

Anandtech http://www.anandtech.com/show/4951/...rks-800mhz-a5-slightly-slower-gpu-than-ipad-2

Dodatak: novi iOS značajno ubrzava i starije uređaje, sunspider test na 3GS je oko 50% brži na novom OS nego ranije.

http://appadvice.com/appnn/2011/10/with-ios-5s-arrival-all-your-idevices-will-feel-snappier

Poslednja izmena:
nikad nisu ni bili bitni... izgleda da citas pogresan forum jer mislim da nikom ovde nije bitan taj rezultat, nebitno da li je u pitanju samsung ili apple... prosto besmisleni su... oko toga smo bar uvek imali opsti konsenzus ( cast retkim izuzecima :d ) a ja sam prvi pricao da su oni glupost...

LOL. Sad nisu bitni ni bench testovi. :D Znaci, nisu bitni testovi i brzina rada, vec samo specifikacija hardvera. Sad mi je jasno.

Pa kao sto rekoh, bitno je da je tehnologija sto novija unutra, ne kako to radi.. takav je stav za sve, ne samo za telefone.

To je klasicno "PC" razmisljanje. Ljudi kupuju samo oznake i serije.

meni je ova druga informacija, da je ios5 brzi od ios4, mnogo bitnija. jer to znaci da pored brzine, dobijate i bolju autonomiju.

uvrk sam bio pre za optimizaciju software-a nego za budzenje hw-a

poz

odradio sam ovaj benchmark u Puffin browseru, iPhone 4 v4.3 i dobio sam rezultat 302726...WTF?!

Poslednja izmena:
Kao sto vidis statistika se ne radi po onome sto se samo tebi svidja :)
Igrice na iPad i iPhone izgledaju sve bolje i naravno da je i FPS bitan.

aha.... a da li slučajno znaš KAKO izgledaju igrice na PS3 i 55" LED-u?
ili kako bi tek izgledale na ajfonu sa ekranom od 3"? veruj mi, jedno 3x bolje nego sad na 3,5" ;)

Atari!?

Jel iko moderise ovu temu? Jel mogu useri ostavljati linkove i komentare vezane za naslov teme? Kad se sa tapatalka prati ova tema, treba da se lista strana i strana offtopic geek nadmudrivanja da bi se doslo do infoa o proizvodu iz naslova teme.

Evo ga konacno i user review:

By Goran :)

Kad se sve sublimira, cini mi se da cene obicnih 4vorki i nece preterano padati.

Pa sta mislite zasto propadaju rucne konzole? Upravo zbog iphone-a a sve vise i androida.
Mozda ps vita promeni situaciju ali tesko, danas svi zele all in one uredjaj a apple je tu najbolji sa iphone-om iskreno.

dobra je Siri :)
AbuPon9CIAA90fm.jpg
hahahaha :d

Sad nesto gledam oglase vec stavljaju 4S i to po ceni od 999e :D (kod nas) hahahahaha. Kako su prsli :D

A za Siri sliku ekstra fora :)

Video i ja na macsrbija... Sta je ono? Ko ce da ga kupi za tu cenu?

Pravo da ti kazem....moguce i da se proda. Znam da se cetvorka prodavala po 800-850 i ljudi su kupovali. Sto je neverovatno. Tako da moguce da ce i za 1k da nadje kupca. Ne normalnog, ali kupca :D

prve cetvorke su se prodavale i za 1200€

Onaj ko ima para, taj ce i kupiti... Ozbiljno bi razmisljao da uzmem Iphone, ali kad bi bio 400 jura... Ovako nek sisaju ovce... Mislio sam da ce pasti cena cetvorke, ali izgleda nista od toga... Bas sam hteo da malo promenim sistem, al ***, izgleda da ostajem na androidu, izgleda da ce biti SGS2...

To je klasicno "PC" razmisljanje. Ljudi kupuju samo oznake i serije.

A sta je Apple racunar sada ako ne lepo spakovani PC koga pogoni MacOS?
Blago meni informisi se malo bolje pre nego sto krenes da prosipas Apple marketinsku propagandu - upravo je x86 arhitektura spasila Apple od kraha i prakticno ga digla iz mrtvih, otkad su presli na Intel procesore i PC hardver posluju bolje nego ikad, posle svih onih egzibicija sa tuznom PowerPC pricom ;)

Poslednja izmena:
Onaj ko ima para, taj ce i kupiti... Ozbiljno bi razmisljao da uzmem Iphone, ali kad bi bio 400 jura... Ovako nek sisaju ovce... Mislio sam da ce pasti cena cetvorke, ali izgleda nista od toga... Bas sam hteo da malo promenim sistem, al ***, izgleda da ostajem na androidu, izgleda da ce biti SGS2...

Nece pasti cena znacajno 4ci dok ovi pajseri pokusavaju da prodaju 4s za 1000eura.
A i iskreno 400e za 4ku....Mnooooooooooooooooogo.

Samsung Lawyer Can’t Distinguish Between an iPad and the Galaxy Tab 10.1

A Samsung lawyer made quite an embarrassing mistake during Samsung’s court hearing with Apple on Thursday in California. After commenting extensively on the similarities between the Samsung Galaxy Tab 10.1 and Apple’s iPad, U.S. District Judge Lucy Koh held up the tablets and asked Kathleen Sullivan if she could tell which was an iPad and which was a Galaxy

http://www.padgadget.com/2011/10/14...uish-between-an-ipad-and-the-galaxy-tab-10-1/

Haha kakav fejl!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno