Šta je novo?

NOKIA N8 - prvi Symbian^3 telefon

kao i uvek... :) s tim sto tje n8 da pokida na trzistu i da vrati ASP na nivo kakav je potreban nokii...

Malo zanimljivosti: :D

Klon Nokie N8, iZiNN CJ-3, koristi Android OS 2.1 :D

Nokia-N8-clone-Android-21.jpg
Nokia-N8-clone-Android-21-2.jpg

Nokia-N8-clone-Android-21-3.jpg
Nokia-N8-clone-Android-21-4.jpg

skinuli su izgled odlicno, po obicaju

479e u preorderu.

Kakva je to googleova politika da android moze da stavi gde god ko hoce? Moze li neko da mi objasni sta se time postize?

Postiže se to da imaš telefone i od 150-200 eura a i telefone od 450-500 eura, a od svih njih zarađuje google (od reklama).

stvarno bi sramota bila da ovo predstavlja prodajni primerak...najjace
mi je kad lik okrene galeriju u landscape mode, nista se ne desava nekoliko nekoliko sekundi i onda vrati u vertikalu :D

svejedno, ja bi ovo rado "posedovao", naravno ispravan maloprodajni model...još ako cena bude o.k kapiram da za manje od god. dana od zvaničnog izlaska na tržište mož da padne u moj posed...e to bi već bio rekord za mene, po starosti modela tel. koji imam :D

a još ovo što reče zechs, da ima androis o.s. kakav god. original ili portovan od svima nam dragog PNHT, uuuuf milina, ionako mi se baš i ne sviđa Symbian^3 UI, nekako mi šaren, tinejdžerski, šta ga znam...možda ima je ciljna grupa između 14 i 20 god.

Poslednja izmena:
Ovo definitivno nije prodajni primerak, a mozda cak i nije ispravan. Na kraju klipa se restartuje posto udje u maps.

a ko je uopšte siguran da primerak sa tessta nije u stvari nišra drugo do OVO danas ih tako prave da dok ga ne uzmeš u ruku, ne možež da bueš 100% siguran...naročito kad se gledao video, i to nigde ne piše da je official !

Nije kinez, ali će ovaj kinez sa prethodne strane da bude zmaj :)

za smartphone ne tvrdim 100%...ovo sam rekao za tel. generalno...evo šta sam čuo pre nekih mesec, dva kod komšije koji ima servis mob.tel. :
donela riba fon, neka nokia je bila u pitanju, da joj čovek zameni masku i tastaturu...on ga primi kao orig, inače radi taj posao 10 + god. poslepodne dođe dečko koji radi kod njega i i sasvim slučajno ima isti model...uzme ga u ruku i odmah kaže: ovo je kinez...posle detaljnog ispitivanja uočavamo da je razlika (jedina vidna!), što je 1.deblji ili tanji (ne sećam se više) za cirka 1 mm.Igrom slučaja dečko ima isti model, al pravi, pa može da primeti takvu razliku...kasnije čujem da je riba rekla da je fon koji košta 150-170e, platila 60e nov. kao kopiju!

slučaj. 2. idemo autoputem (iz pravca NI ka BG), brzina 130/140 km...5800 stoji na nosaču u landscape modu, testiram Garmin, koji svakih 20,30 min. "traži satelite" ili "kalkuliše rutu" negde blizu Grocke, drugar iz zezanja vadi neki AnyCool koji je uzeo zbog neke smešne cene i dualsim, proba tv i hvata iz. 1. odličan signal rts1 i pink, koji nije prekinuo ili štucnuo sve do ulaska uu grad!

Kazu stize za par dana po toj ceni . Ako je to istina onda je to extra ponuda :)

Ma gde bre telefon neće izaći do kraja meseca, a i ta cena neće biti sigurno.

Gledam sad nove review-e. Malo je bolja prica oko symbian-a, ne kukaju vise toliko.

Pa oni kazu da ce biti ta cena pa cemo videti za par dana. I ja nisam nesto ljubitelj symbiana od pojave androida, ali mi ovo izgleda kao dobro parce hardvera koje dobro radi,bar na video klipovima :)

23. bi trebalo da se pojavi u UK, a 30. u ostalim delovima sveta.

btw, ne znam koliko se isplati uzeti kod telekoma, zbog toga sto najlosije stoje sa ponudom interneta uz pakete.

nema šta Nokia prati trendove, još da na sajtu bude u log opciji i seksualno opredeljenje, mislim iz kog aspekta su nam zanimljivi Pam i Ed, lezb. strejt, bi...aaaa :wall: drugim rečima neko je u opasnoj frci i hitno mu trebaju pare :D...Ja sam dosta dobro prošao u ovoj globalnoj krizi, iako sam izgubio sve, ostalo mi ništa, a i to ću da prodam samo čekam da poraste vrednost! ,)

p.s. ako cena N8 bude 20 soma, pri ovom kursu evra,a da mesečna pretplata na 2 god. bude kao što je u paketu Bel 400 onda taj tel. valja kolko i moj auto ('87 god. 400000 km. od toga pola, 9 god. klackanja po kaldrmi, rupama šinama...) :d ...što nam nisu "davali" Pamelu pre 10 god. sad je ni za tetku ne bi uzo!

ovo je već reklama u odnosu na "start with Pam" :d inače se gadim te nokia tinejdžer kampanje...osećam da kad se bude pojavila, ko ugrabi norm. boju ima da peva i da proda 20e skuplje, a većina će nekako da prihvati i ovu žutu zelenu šta li je već !? kao 5800 kad sam uzimao, tražio ko lud plavu ili sivu, al. samo crvena bila za normalnu cenu!

Nazad
Vrh Dno