zechs
Čuven
- Učlanjen(a)
- 20.12.2008
- Poena
- 645
Koliko znam ima najbrzi GPU trenutno. Da mozda sistem ne koristi GPU kod zumiranja slika? Pitam jer mu je CPU nije nista posebno.
Pa PowerVR SGX 540 = 2x SGX 530 = 28 MPolys/s , Broadcom BCM 2727 = 32 MPolys/s![]()
Da se malo nadovezem na kolegu u vezi slika i snimanja u 720p jer koristim omniju hd.E ovako moje vidjenje nokije n8.Za sada sto vidoh slike i snimke na n8.dobri su i mogu da budu bolji a verujem da ce da budu ok dok se malo ispegla softver.Da su bolji snimci i slike na n8 od omnije jesu to stoji,ali nisu tu neke velike razlike pogotovo slike.Ako ste primetili na video snimku n8,fali mu malo broj frejmova kako mi se cini i lik koji je snimao tel mu je bio maltene statican ili ima savrseno mirnu ruku,tako da je napravio stvarno odlican snimak.Druga stvar je slab procesor sto takav tel to ne zasluzuje,ali opet kazem to ce novi firmware da resi kao kod omnije hd.
Sve u svemu dobar telefon i bilo je pitanje vremena kad ce nokija povuci taj potez?
Kao sto vidimo povukla ga je ali po meni suvise kasno.Mozda gresim ali ja tako razmisljam.
Jedino ako cena stvarno ne bude vise od 370 evrica tel ce zestoko da prodje i zasluzuje da se ima.:cigar:
Ne, nije tacno kolegaPower SGX 535 = 28 Mpolys/s, a PowerSGX 540 = 90 Mpolys/s :-devil-: a za Broadcom si upravu
hehe googluj malo pa ces se iznenaditi kako je mocan Samsung Galaxy S (samo jos da ima blic ja bih prodao svoj n900 i kupio ga) poZZ :wave:
- SGX520 (7 MPolys/s, 250Mpx/s@200MHz) for the handheld mobile market
- SGX530 (14 MPolys/s, 500Mpx/s@200MHz) for the handheld mobile market
- SGX531
- SGX535 (28 MPolys/s, 500Mpx/s@200MHz, Max Memory Band (GB/s) 4.2GB/s) for handheld high end mobile, portable, MID, UMPC, consumer, and automotive devices (Intel calls it the GMA 500)
- SGX540 (twice performance of SGX530)
- SGX545 (35 MPolys/s, 1000Mpx/s@200MHz)
- SGX5xx TBC
* Motorola Droid: TI OMAP3430 with PowerVR SGX530 = 7 million(?) triangles/sec
* Nexus One: Qualcomm QSD8×50 with Adreno 200 = 22 million triangles/sec
* iPhone 3G S: 600 MHz Cortex-A8 with PowerVR SGX535 = 28 million triangles/sec
* Samsung Galaxy S: S5PC110 with PowerVR SGX540 = 90 million triangles/sec
http://en.wikipedia.org/wiki/PowerVR#Series5_.28SGX.29
A tih 90 MPolys/s kod Samsunga je zbirno proc+gpu, sto je u svakom slucaju impresivno samo po sebi![]()
Gledajući prvi minut-minut ipo ovog videa, pomislio sam da se Nokia bacila na proizvodnju digitalnih foto aparata...a onda vidim da sve to i ne deluje tako loše...
Ni jednom se ne pominje nista o telefoniranju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari