Šta je novo?

NOKIA N8 - prvi Symbian^3 telefon

Pozdrav Svima

Naizad Nokia da izbaci nesto Vredno zamene N82

koristim i8910 vec 1god ali cim stigne N8 menjam

Vidim Da niko nije napisao (ili bar ja nisam procitao) pa nije na odmet ponoviti N8 ima i:

Screen: AMOLED

Bluetooth 3.0

FM Transmitter

Xenon flash with automatic red-eye removal

USB OTG

Gde?

GSM Arena hands-on sa Nokia Worlda
http://www.youtube.com/watch?v=2Lx6NB5Xhds&feature=player_embedded

Moje misljenje je i dalje da su odlican HW upropastili sa Symbianom, mnogo bolje bi bilo da su usvojili Android, ako nista zbog android hype-a prodaja bi im bila mnogo bolja. Ili bar da su predstavili MeeGo sa ovim telefonom...

Poslednja izmena:
@kudtihaex, i meni deluje odlicno. Baci utiske ovde na forum kad ga procesljas :)

odlicno je ovo... brzo, lepo, jednostavno...

tu i tamo ima laga... klik pa sacekas.

ali sve u svemu moderno izgleda :D

Na mobilnom svetu pise da ga ima u alphacopy i teleko+ radnjama u BG, po ceni od 528 evra, e sad malo mi cudno to ako sa prodajem krece tek krajem septembra, mozda je neki preorder u pitanju.
Bas cu videti danas u uscu taj alphacopy da l ga slucajno nemaju izlozenog u radnji :)

U mts poslovnicama nemaju jos taj telefon, tako da je to neproverana informacija a i u svakom slucaju ja gledam za slobodnu prodaju, ili eventualno ako ga Telenor nabavi, ne bih prelazio na drugu mrezu zbog telefona :)

U mts poslovnicama nemaju jos taj telefon, tako da je to neproverana informacija a i u svakom slucaju ja gledam za slobodnu prodaju, ili eventualno ako ga Telenor nabavi, ne bih prelazio na drugu mrezu zbog telefona :)

ni ja isto...iako imam dobre prepaid brojeve sve 3.postojece mreze, ali bih ostao na svom br. 060...ovo sto sam rekao za zadrzavanje broja, to mozes i sad, ali s tim da promenis pozivni, ako si kod telen. na neki od ova druga 2.ja se nadam da je inf. o mogucnosti zadrzavanju pozivnog kod prelaska od nove god, tacna!

Inace 1250 din. mesecno na 2 god. je najprihvatljivije sto sam do sad cuo, mada i to izadje dosta pogotovo ako je a bez pdv-a ?
Meni licno bi najvise odg. ako neki operater (a 1. od ova 3.ne znam tacno koji bese, daje) ugovor. na 12 mes.
Sto se N8 tice, kapiram da se necu ne znam kako oduseviti tim Symb.^3 posle nokie 5800,radije bih uzeo neki fon sa android o.s. jacim proc. i displey-em od 3.7 ili 4"...al s dr. strane ja i sa s60v5 nisam uopste nezadovoljan, a tu je i ta toliko hvaljena kamera i ipak je kao N sereis.
p.s. nervira me sto je tel.one glupe zuto/zelene boje i velika je sansa da se one bolje (siva i koja vec) razgrabe, pa ne ostane izbor...nema sanse da uzmem tu boju, makar morao da menjam masku na novom tel.!
Videcemo kakva ce prica da bude kad ga neko od operat. bude definitvno pustio u prodaju, ovo za sad su vecinom price i tacna ili netacna nagadjanja!

To sto si rekao za prelazak sa 5800 na n8 je i kod mene slicno. Ja imam nokiu e71 i pre nje sam imao nekoliko symbian telefona, tako da mi to ne bi bio revolucionarni prelazak, i ja bih isto da probam android, i isto tako neki 4+" ekran, a sa druge strane ta kamera mi je uzasno primamljiva jer volim kao lud da fotkam , u svim mogucim prilikama :)
Kao sto rece, videcemo sta ce operateri da nam ponude, Telenor vec dugo nista novo ne dobija, VIP i MTS tu i tamo..

a ko za qrc. jedino telenor daje na 12 meseci :wall:
evo npr. desire kolko bi izasao uz razl. pakete http://www.telenor.rs/sr/Privatni-k...ni-telefoni/?eshop&do=phone_info&phone_id=249
a evo i nesto od noka telefona, sve vec poznato http://www.telenor.rs/sr/Privatni-k...elefoni/?eshop&sort=name&order=asc&name=&pg=4

ja sam skontao da mi je ugovor na 2 god. mnogo dug period (bas sam se bio jedno vreme zagrejao da uzmem desire, ali kad sam video u temi da mu baterija drzi 2 dana max., prosek ispod 24h!, oladio sam se i resio da sacekam N8), na god. dana uz paket Prenesi Plus 1 Gb Desire izadje : ucesce 3200 din. + svakog meseca 4300 din. ( x 12 meseci) tacno 52500,00 din...i verovatno jos hiljadu, dve ako hocu svoj broj da prenesem, nmalo mnogo za moj budzet, cak i podeljeno na 12 rata,tako da mislism da cu ipak ostati veran symbian-u, naravno ako se N8 dobro pokaze :)

a ko za qrc. jedino telenor daje na 12 meseci :wall:
evo npr. desire kolko bi izasao uz razl. pakete http://www.telenor.rs/sr/Privatni-k...ni-telefoni/?eshop&do=phone_info&phone_id=249
a evo i nesto od noka telefona, sve vec poznato http://www.telenor.rs/sr/Privatni-k...elefoni/?eshop&sort=name&order=asc&name=&pg=4

ja sam skontao da mi je ugovor na 2 god. mnogo dug period (bas sam se bio jedno vreme zagrejao da uzmem desire, ali kad sam video u temi da mu baterija drzi 2 dana max., prosek ispod 24h!, oladio sam se i resio da sacekam N8), na god. dana uz paket Prenesi Plus 1 Gb Desire izadje : ucesce 3200 din. + svakog meseca 4300 din. ( x 12 meseci) tacno 52500,00 din...i verovatno jos hiljadu, dve ako hocu svoj broj da prenesem, nmalo mnogo za moj budzet, cak i podeljeno na 12 rata,tako da mislism da cu ipak ostati veran symbian-u, naravno ako se N8 dobro pokaze :)

pogresno si skontao > telefon preko telenora se placa iskljucivo na 6 rata + ucesce (kod pojedinih modela). pored toga, ako se telefon uzima na rate, ugovorna obaveza je 24 meseca.

dakle, na linku koji si postavio moze se videti da je cena telefona uz gore opisane uslove i paket koji si ti zeleo 28.990,00 dinara (6 x 4.300,00 + 3.190,00).

uz ugovornu obavezu na 12 meseci nema placanja na rate, a cena bi bila 38.990,00 din.

To su te cuvene racunice. Vi bi hteli jeftiniji telefon i plus da vam uz njega ide besplatno telefoniranje..

Kada cete ukapirati..

^ ne, nije on od te sorte... :)

covek je samo permutirao uslove i cifre. sume koje navodi su na telenorovom sajtu iskljucivo iznosi rate i ucesca za fon, znaci bez pretplate i tu nije bilo greske.

pogresio je u broju rata i ugovornoj obavezi koja se podrazumeva (6/24).

^ ne, nije on od te sorte... :)

covek je samo permutirao uslove i cifre. sume koje navodi su na telenorovom sajtu iskljucivo iznosi rate i ucesca za fon, znaci bez pretplate i tu nije bilo greske.

pogresio je u broju rata i ugovornoj obavezi koja se podrazumeva (6/24).

jes u pravu si...hteo sam samo da dam primer, al sam ko sto kazes tacno permutovao rate, ***. ne vidi se vr. kad je post napisan, sinoc/jutros 4,5h ! jedva su mi oci bile otvorene a ja uzo da racunam, sta ces ko "radi" taj i gresi :d
a to sto covek kaze za te njihova marketinske fore tipa kupis tel. i sve za dz. naravno da je svakom ko se ozbiljno zainteresuje vrlo brzo jasno da su sve to navlakuse...ali opet i ko je svestan toga napravi negi kompromis, kako bi ipak uzeo tel. koji hoce, a nema para da ga plati u kesu ili ostane na nekom razumnom postpaid paketu (ja sam npr. vec 3 god. na najmanjem vip paketu - 60. i ne prelazim 1000 din. mesecno, a max. na koji bih presao, ako naravno uzmem tel.je 300, taj u osnovi izadje oko 2000 din. mes., nadam se samo da ce se N8, ako se odlucimm da uzmem pojaviti i kod njih)

Racunica je jasna :)
Uzmes tarifu koja ti odgovara (tj koliko trosis mesecno) i uzmes telefon uz tu tarifu. *****luk je uzeti vecu tarifu samo da bi ustedeo na ceni telefona, a posle svakog meseca placao vise od onoga sto ti treba...
Ako postujes prethodno pravilo, onda dobijas besplatan popust na cenu telefona...

možda se nisam ja najjasnije izrazio...hteo sam da kažem da sam na tarifi 60, to sa pdv-om i ost. dođe oko 500 din mesečno (znaci na ono njihovo treba dodati pdv 18% i još neke gluposti pa izadđe oko 20-25%), a s obzirom da mi je ta od 60 "kratka", tj. redovno ispucam tih "60 free" već početkom meseca (vip iz nekog sumnjivog razloga presek pravi 18tog !?:trust:) računam da bi mi 150 bila o.k...ali bih mogao da "podnesem" i 325, ako bi snizilo cenu aparata...od desire-a sam odustao i kao što rekoh čekam N8, ali evo primer na njemu, koliko bi izašao tel. uz pakete http://www.vipmobile.rs/privatni/postpaid/mobilni-telefoni/htc-desire.896.html btw. imao sam neki popust kao i svako ko nije raskinuo ugovor posle 2 god. ne znam jel to još važi ? na sajtu nema naravno ništa o tome, moraš da zoveš call centar! ako još imam taj popust onda samo da se molim da se N8 pojavi kod vip-a.

@zevs, slažem se ja s tobom da je to otimačina, al ima ljudi (nisam od tih, srećom), koji hoće neki tel. po svaku cenu se zalepili za odredjeni model al nemaju keš da ga kupe...i šta im onda ostaje nego da uzmu tako, uz neki jak paket...a kako će (i da li će !?) ga odplatiti, o tome kasnije, važno da nova igračka što pre dodđe u ruke. ;)

Jeste, kako da ne. Kod nas ce prvo da stigne pa onda na sva ostala trzista, a i bice jeftiniji od N97/N900... :crash:

Vrh Dno