Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

otprilike, aj neka bude i 400 za WP fanove :)
Može nova u radnji sa garancijom?
capture.png

Izvinjavam se za off.

Što se tiče Lumia 920 to mi je za sada najbolji WP telefon koji su predstavili, kako će se pokazati tek ćemo videti.

pa kome vise odgovara WP8 uzece njega pre Nexusa a ko je nastrojen androidu uzece Nexusa i tako tj sve je stvar ukusa i softvera koji ti vise odgovara i iskreno nije losa cena lumie bez ugovora mislim "samo" 450$ s obzirom da su govorili da ce biti 650$...:)

Jedina stvar koja ide na ruku WP8 je to sto je u svakom trenutku brzi od andorida u svemu pa cak je brzi i od ios-a u nekim stvarima.... (imam HD2 sa wp7.8 koji je brzi od svezeg 5.1.1 na iphone 4) znaci tipa banalana stvar, ulazak u poruke, boot da ne pricam ( ali ko danas pali telefon 2x dnevno ne bitna stvar) pregled slika tipa kad se okrene u landscape i voze slike to sve GPU na HD2 Adreno200 vozi odlicno... e sad najveci plus u celuj prici jeste taj sto je najgori tel i WP8 serije HTC 8S koji ima 4 inca 800x480 skroz ok ekran, i dualcore S4 na 1.5ghz i kosta nov 300e znaci za 2 meseca 200e max! A telefon radi ubija to nije mogao ni jedan Andorid priusti, inace ovaj HTC 8X je skorz ok telefon 1280x720 na 4.3 inca (mislim da on ima najvecu gustinu pixela tj ne mislim ima sigurno vecu od 920 i Iphone 4/5 mada i HD2 gotovo da se ne vidi pixel al aj) 8X ima extra Audio output sto je meni bitnije od kamere jer telefon slikam nesto bzv nebitno, a vec 3 godine imam naviku da vucem DSLR i jednostavno slika sa mobilnim i apratom nije isto.) Inace citao sam da je AT&T izbacio za 449$ bez ugovora Nokiu 920 bilo je na PocketNow ili engadget zaboravih..ali meni se nekako vise svidja 820 nokia ima sve sto treba 200e je jefitnija u najavi od 920 i 50e od 8x, ali jedino ima losji ekran 800x480 sto kazem meni na hd2 je ok, ali u odnosu na iphone 4 bas nije sjajno ali nije lose i jos mogu maske da se menjaju :).....Tako da ima dosta tu cak i samsung sa telefonom od 4.7 inca (malo mi je ruzan na slikama nisam ga video uzivo) isto nije verovatno za bacanje.... i ono najvaznije sto se od nokie ocekuje jeste da baterija izgura bar ceo dan bez problema uz maksimalno koriscenje telefona...

Metro UI je prost i skoro ceo vektorski i zato radi brzo. Meni smetaju ogromni headeri na stranama koji su obican text velike velicine.
Penal koji lorisnik placa je besomucno scrolovanje u potrazi za informacijama.
Btw... neka firma ima patent na Live tile, pa ce sada da ganjaju Microsoft.

nisam mislio bukvalno, nego da drzis 3g ceo dan on, da email direktno stize, posaljes 30 email-a dnevno, 30-50 poruka ma viber,wtsup itd... sigurno necu da surfujem do besvesti ili igre da igram :) samo muzika ponekad kad zatreba i to je to.... za ostalo ipad 3 :) ili cak mozda mini sa retinom sledece godine.. mada nisam video 1024x768 na 8 inca kako izgleda.. ali ce sigurno biti bu** sa 2000x1500

Po meni, glavni problem sa WP je što je dosta rigidan i zatvoren u smislu customizacije a i ovako generalno, mislim da je čak i Apple bolji po tom pitanju
Jednostavno MS je previše zatvorio platformu
Android je daleko ispred po ovom (a i još nekim) stvarima - stoga korisnici koji su na takve stvari navikli kod Androida neće uzeti WP u razmatranje uopšte kada ga budu probali - WP može da zadovolji ljude čije su potrebe uglavnom bazične, mada pitanje je zašto bi neko takav bacao pare na WP kada postoje telefoni kao što je Nokia 500 koji su sasvim ok za ljude iz te priče

Nekom ozbiljnom izmenom izgleda se bavi vrlo mali procenat vlasnika telefona/uredjaja. Jedan dobar pokazatelj jeste podatak da jailbreak na iOS uradi jednocifren postotak vlasnika, iako on omogućuje i izmenu izgleda. Ljudi nemaju vremena da se time bave. Ja sam se igrao time na Symbian, te menjai u ekran sa vidžetima, te ovaj flash ekran, te Tornado i na kraju se smorio, stavio podrazumevani i nemam živaca da se time više bavim.

Ljudi će da uzmu ono što misle da je dobro i za šta im kažu da je dobro. Vreme će da pokaže da li je to WP8.

Nekom ozbiljnom izmenom izgleda se bavi vrlo mali procenat vlasnika telefona/uredjaja. Jedan dobar pokazatelj jeste podatak da jailbreak na iOS uradi jednocifren postotak vlasnika, iako on omogućuje i izmenu izgleda. Ljudi nemaju vremena da se time bave. Ja sam se igrao time na Symbian, te menjai u ekran sa vidžetima, te ovaj flash ekran, te Tornado i na kraju se smorio, stavio podrazumevani i nemam živaca da se time više bavim.

Ljudi će da uzmu ono što misle da je dobro i za šta im kažu da je dobro. Vreme će da pokaže da li je to WP8.

Taj jednocifren postotak ljudi i zna sta su kupili, ovi ostali su to kupili jer je IN.. I da to nije tako, ne moze da mi dokaze niko, jer ljudi ne znaju da naprave acc za app store, a govore o mocnom iphonu.. Nokia je svesna da ne moze da parira apple i samsungu kad je prodaja smartphone-a u pitanju, ali da imaju neko svoje trziste imaju.. Iphone kao telefon je i uspeo zato sto je prost do bola, tako da mogu da ga koriste ljudi od 7-77, msm da je ms igrao na tu kartu kad je osmisljao svoj windows phone software, 7 i 8..

Meni je ok taj izgled jer mi je mucno da kao na androidu vrtim stranice dok nadjem widget koji mi treba, ovako gore dole on je tu, menu, treba mi notes, odem na N i izbaci mi sve app na slovo N, to su neke od prednosti na koje retko ko sad u startu obraca paznju, a kasnije ih rado koristi.. E sad i ja bi voleo da npr wp bude malcice otvoreniji pa umesto njegovog UI moze da se stavi npr SPB shell kao kod symbiana, ili WM 6.X ...

Jedino sto mene jos uvek drzi na distanci od Lumie 920 je ta cena, za koju vidimo da se sredjuje pomalo i trenutno broj app, mada sam uveren da ce ih biti mng mng vise, ne bih da ulazim u tu celu pricu dok ne vidim makar neki znak, da ide ka tome..

Taj jednocifren postotak ljudi i zna sta su kupili, ovi ostali su to kupili jer je IN.. I da to nije tako, ne moze da mi dokaze niko, jer ljudi ne znaju da naprave acc za app store, a govore o mocnom iphonu.. Nokia je svesna da ne moze da parira apple i samsungu kad je prodaja smartphone-a u pitanju, ali da imaju neko svoje trziste imaju.. Iphone kao telefon je i uspeo zato sto je prost do bola, tako da mogu da ga koriste ljudi od 7-77, msm da je ms igrao na tu kartu kad je osmisljao svoj windows phone software, 7 i 8..

Meni je ok taj izgled jer mi je mucno da kao na androidu vrtim stranice dok nadjem widget koji mi treba, ovako gore dole on je tu, menu, treba mi notes, odem na N i izbaci mi sve app na slovo N, to su neke od prednosti na koje retko ko sad u startu obraca paznju, a kasnije ih rado koristi.. E sad i ja bi voleo da npr wp bude malcice otvoreniji pa umesto njegovog UI moze da se stavi npr SPB shell kao kod symbiana, ili WM 6.X ...

Jedino sto mene jos uvek drzi na distanci od Lumie 920 je ta cena, za koju vidimo da se sredjuje pomalo i trenutno broj app, mada sam uveren da ce ih biti mng mng vise, ne bih da ulazim u tu celu pricu dok ne vidim makar neki znak, da ide ka tome..

Slazem se sa tobom.
Ja sam da kazem imao neku odbojnost prema windowsu od 6.5 tako kad je izasao andorid za HD2 progledao sam bio... na HD2 cisti andoridi su radil mnogo mnogo brzo, medjutim probao sam tad wp kao 2-3h ne svidja mi se ali je cool sto je jako brz... i nista ostavim ako jos par dana, u medjuvremenu (sam nabaio market kljuc pozvao majkrosoft kod nas dali mi bez problema) skidao aplikacije, ima dosta i krekovani ako znate gde da trazite... i ostao sam na wp7 i 7.5 narednih godinu dana sigurno...
ali kod nas ljudi vole da pricaju o necemu sto nisu ni koristili, uvek se setim jednog naseg clana ovde kad ja uzmem hd2 on kaze sta ce ti ta lopata i onda naslonis telefon na ip3gs, hd2 visi 1mm iste sirine i tanji 2-3mm, sa ip4 opet slicna prica stim sto je siri za 1mm najvise... a ekran 4.3 prema 3.5 inca...

Da ne ulazimo previše o android vs wp, jedina razlika je što na androidu uz malo gledanja i prčkanja to zameniš lako (koliko se sećam samsung ima tu grozotu da odabereš), dok si na wp osudjen na tu listu, meni lično to nije odgovaralo nikada i nikako ne mogu da koristim takav "meni". Niste svesni koliko je malo potrebno navući "dumb" korisnike na aplikacije i "budženje", samo im pokažite nešto novo odma će i oni hteti to da imaju, i da podese kod sebe. Drug ima symbian nokiu c7, hteo je skype video chat, ja reko nema, hteo je viber, nema zvanje, malo po malo oće i on nešto moderno gde ima sve to, tako to obično krene.

Poslednja izmena:
Iskreno, kome je Android previše komplikovan treba da uzme neki dumb ili polu dumb telefon tipa Nokia Asha - ništa mu bolje ni ne treba
Samo je fora što Nokia Asha ne ostavlja tako lep utisak u kafiću kao neki Android ili Lumia 800 :smoke:
Kada smo kod Lumie - ja se samo pitam kada će neka dobra duša da se smiluje i konačno razbije Nokia dload bootloader pa da mogu da odradim jailbreak na Lumia 800 k'o čovek :p

Da ne ulazimo previše o android vs wp, jedina razlika je što na androidu uz malo gledanja i prčkanja to zameniš lako (koliko se sećam samsung ima tu grozotu da odabereš), dok si na wp osudjen na tu listu, meni lično to nije odgovaralo nikada i nikako ne mogu da koristim takav "meni". Niste svesni koliko je malo potrebno navući "dumb" korisnike na aplikacije i "budženje", samo im pokažite nešto novo odma će i oni hteti to da imaju, i da podese kod sebe. Drug ima symbian nokiu c7, hteo je skype video chat, ja reko nema, hteo je viber, nema zvanje, malo po malo oće i on nešto moderno gde ima sve to, tako to obično krene.

Pazi i ja sam korisnik androida, nemam ja nista protiv androida, samo msm da je najvece zlo za android stupidni touchwizz i ostali nabudzeni UI zbog kojih on ne moze da radi kao sto radi na nexusima, gde je zmaj.. Ja kazem da se na androidu najcesce zbog tochwizz-s (govorim u svoje ime jer sam mahom imao samsung uredjaje (galaxy s2, tabove,) i htc (hd2(android + wp), sensation, evo 3D i HTD HD7) i iz svega toga ono sto mogu da kazem je da mi se cesto desilo na Samsung uredjajima da mi bude poruka touchwizz not responde, sto je uzasavajuce dok on narednih 10 sec dize taj launcher, na htc-ima je bila frka zbog sensa koji guta ram, pa mu ni 1gb nije dovoljno.. dok hd7 nisam nosio puno, ali ga je nosila posle devojka i taj telefon nijednom nije stucnuo, a imao je dosta aplikacija, kao sto kaze Jon crackovanih, koji se uz Xap lako prebacuju u tel gde se lako instaliraju, bas kao apk na androidu.. I sad ja razmisljam ovako..

Zasto bi uzeo telefon koji ``stuca`` a ne telefon koji radi super.. pritom ne zelim da kazem da google odgovoran za stucanje, vec glupavi samsung koji nije u stanju da taj tw koji je inace napravio vrlo korisnim ispegla do kraja..

@ jon_doe - pusti ti to, hd2 je zmaj od telefona, samo me ti njegovi tft ekrani, osetljivi na vazduh nerviraju.. :)

Poslednja izmena:
Pa svi su rekli da slike nisu nista spec po danu...

Jedno pitanje: juče sam po prvi put uživo video i na dva-tri minuta isprobao Nokia Lumia 920, naravno to je nedovoljno za konačne utiske. Ali deluje mi pomalo komplikovano, možda je to stvar navike samo, ne znam. :)

Nego, ono što hoću da pitam je ovo : Postoji li Google Translate aplikacija za Nokia Lumia 920 ili ne ? To mi je veoma bitno jer veoma često koristim prevode sa raznih jezika na srpski ili na engleski.

Ja sam hteo nesto slicno da pitam. Jesu li programi za wm8 kompatibilini na svim telefonima i postoji li neki pandam appstore-u ili playstore-u, ili svaki proizvodjac ima neku svoju bazu programa i ako je tako jel postoji neka lista, sajt ilis ta vec gde se mogu pogledati, ili kako to vec ide?

Ima windows phone svoj appstore, na njemu mozete bez problema odavde da kupujete aplikacije.

Ima neki web market, kucaj windows phone pa potrazi.

Vrh Dno