Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

A prezentuješ čime? Telefonom? :S: mora da se zezaš (uostalom sada je monderan iPad za "rad")? Jel si čuo da ima free office da se skine?

Nisam mislio da ti to bude svakodnevno radno sredstvo, vec sam lepo rekao, za one koji su non stop u pokretu, pa ne mogu ili zaborave da ponesu laptop ili ipad, lepo dodje kad to mozes i telefonom da odradis.. Nzm zasto je to komplikovano, npr ako samo vrtis slajdove.. Pa ok, znam da ce biti, nisam znao da vec postoji.. Inace office na WP telefonima nije kao na androidu, msm ok su ti neki office programi i na androidu, ali za ljude kao sto smo mi (msm na vecinu) koji su navikli da rade u Ms wordu, exelu, pp, accesu daleko je bolja ona varijanta na wp..

@Kosta10 - hvala! :)

Edit:
iphone je i osvojio biznis klasu ljudi upravo svojom jednostavnoscu, to je ono na sta igra ms sa wp, imas jednstavan, dobar, brz telefon, koji pored svega toga ima i odlicnu integraciju ka socijalnim mrezama za mlade prvenstveno, fensi je (nokia sa svojim nijansama)..

E sad se namece jako bitno pitanje koje sam dobio kada sam prodavao Htc hd7: Decko: `` Brate jel moze da mu se stavi pozadina umesto ovih kockica, sta je ovo?``
Ja: `` Ne, to ne moze, ali mozes da stavis koju sliku hoces za lock screen, pa onda kad povuces to na gore on se otljuca i tad izlaze ove plocice``
Decko: `` I sta ja da radim s njima, koji ce mi moj telefon koji nema pozadinu``
Ja: END CALL! :) Jednostavno on hoce telefon, i ne samo on mng je takvih, koji ce biti saren, komplikovan, da sad svi misle vidi ga ovaj, mora da je neki pametan decko.. Ne kazem da ste vi takvi koji pljujete wp, samo kazem da su ocekivanja od razlicita od coveka do coveka..

Poslednja izmena:
Ha ha ala ti je dobro pitanje postavio, instant win.

@promaster:
Sta ti ocekujes od wp telefona? Koja je to karakteristicna prednost u odnosu na ios ili android.
Editovanje office dokumenata na 4.3" touch ekranu gde je tastatura zauzela pola ekrana je ravno farbanju Gazele cetkicom za zube. To nije nikakav feature, vec samo marketinski fud.

U odnosu na iOS - Otvoreniji, lepsi po meni, i ja ne volim iOS.. Imam ipod i to mi je dovoljno kad je apple u pitanju..

U odnosu na android - Stabilniji, brzi, po meni (lepsi), moguca povezivanje sa ostavim win uredjajima, mada to nzm kako funkcionise, ostaje da se vidi.. Inace mi je wp interesantan zato sto je mng mng brz i stabilan, lak za koriscenje sve je tu, za surf je fenomenalan.. Necu vise ovo da pricam i sebi sam dosadan..

Zar stvarno mislis da cu editova dokumenta na tel?? govorim o pregledu, svih tih dokumenata, a ne o editovanju, mozda nekom sitnom, npr ako proveravas text koji si kucao, pa ispravljas, inace sve ostalo je naucna fantastika..

Da je lepsi od ios i androida.. nije. Meni je nesto najruznije sto sam video na telefonima. Stabilan nije, jer se po stranim forumima korisnici zale na random reboot bar jednom dnevno.
Ne trolujem.. mislim da previse ocekujes od wp8 telefona.

Da, na dosta ljudi se žali na stabilnost WP.

Da je lepsi od ios i androida.. nije. Meni je nesto najruznije sto sam video na telefonima. Stabilan nije, jer se po stranim forumima korisnici zale na random reboot bar jednom dnevno.
Ne trolujem.. mislim da previse ocekujes od wp8 telefona.

Seti se kakav je android bio do neke verzije 2.2, na sta je rad u tome licio..Kazem, ima te neke boljke, koje treba da se izlece, i koje ce se izleciti, govorio sam ti o WP7 na Htc hd7 koji ne da nije znao za restart, vec nije znao za zamrzavanje, seckanje slike prilikom surfa 3 meseca, zamisli ti da ti 3 meseca android ne ubaguje.. To je bila misaona imenica, kazem bila jer sam koristio android samo do 4.0.4 koji je mng bolje ispeglan ali evo da ovako

Imao sam S2 sa 4.0.4, devojka je nosila tad moj bivsi hd7.. Meni je S2 da ne preteram ali sigurno jednom u nedelju, dve dana se zaglupljivao, dok je bio na 2.3 ne zelim ni da pricam.. SUrfujem i odjedom, ne reaguje touch.. Ali to je bilo normalno za android i niko nije obracao paznju.. Restartujem ga ili se sad odglupi i cool idem dalje.. Onda smo se malo menjali, pa sam ja nosio hd7 a ona s2. Jeste da su meni falile aplikacije sa S2 (parking, razne igrice, onda neki plejeri i tako to) ali nzm da li si ikad koristio WP7 telefon, na vremesnom hw kakav ima HD7 to leti, meni je bilo neverovatno da kada udjem na neki sajt i kad naglo povucem prst da mi telefon ode skroz do dna, a da pritom sve to ide fluidno a ne sa rendanjem.. E takav ce i jos mng bolji biti WP8 samo da dodje, prvi ili drugi update i to se resava.. Nikad nisam bio 100% vezan za neki sistem ili kompaniju, koristim i Linux i Win8, koristim i android telefon i ipod, ali jednostavno ocekujem mnogo od WP8 zato sto moze da se ocekuje..
p.s. to sto je meni lep, tebi ruzan, nekom gadan, nekom divan, to je stvar ukusa i tu ne treba zaspravljati..

Pravo Windows iskustvo :D

Izgleda da je Skype odgovoran za resetovanja.

Apple telefoni uopste nisu toliko osetljivi kao sto ti mislis.. Pogledaj ovo..

Sada jos jednom procitaj sta sam napisao ;) Videces razliku, videces da ne spominjem iPhone 5, vec 4 i 4s (jer su to jedini telefoni sa staklenim ledjima, zato sam ih i spomenuo, u vezi onoga sto si ti rekao da ljudi "nece" ili ne zele da daju pare na nexus zato sto puca), koji su se prodali u sigurno sto miliona primeraka, a to govori da ljudima nije previse bitno da li ce telefon biti izdrzljiv. Ako nesto ne razumes ponovo, spreman sam da pojasnim.

Ustvari evo, na to sam mislio, staklo puca iz prve, bilo na nexusu bilo na iPhone-u.
[YOUTUBE]j72MNAdHzMA[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Sada jos jednom procitaj sta sam napisao ;) Videces razliku, videces da ne spominjem iPhone 5, vec 4 i 4s (jer su to jedini telefoni sa staklenim ledjima, zato sam ih i spomenuo), koji su se prodali u sigurno sto miliona primeraka, a to govori da ljudima nije previse bitno da li ce telefon biti izdrzljiv. Ako nesto ne razumes ponovo, spreman sam da pojasnim.

Bez obzira, gledaj testove, mng vise treba da to staklo pukne nego kod LG.. Uostalom zasto su prestali da ga koriste.. E sad ako neko kaze da je bolje da ledja budu od stakla, a ne od polikarbonata.. onda ocekujem da mi kaze taj polikarbonat (nzm kakve su mu fizicke osobine ) sta s njim nije uredu.. Uzmite i obzir i da to, da sto se telefon brze i vise osteti rpikom koriscenja to cete ga sutradan teze prodati, jer barem ja ne nosim nista duze od 6 meseci, ajde i god dana, ali to je max..

@promaster

Kad je izašao IP4 prosto je zračio i govorio kupi me, jer je najlepši telefon na tržištu, video sam i iP5 beli, zao mi je sto nisam crni verujem da je još lepši... Konačno neko slično da napravi sa staklom i evo Nexus 4 baš lep telefon + te šljokice mi se bas svidjaju, a inače one ne šljašte...

Sto se tiče S2, ja ne znam kakav si ti to imao telefon, ali evo ja bukvalno skoro mesec dana kako sam na Saletovom romu nisam gasio telefon... Koristim već nekoliko meseci 20-ak programa i ne sećam se kad sam dobio FC...

Poslednja izmena:
@promaster

Kad je izašao IP4 prosto je zračio i govorio kupi me, jer je najlepši telefon na tržištu, video sam i iP5 beli, zao mi je sto nisam crni verujem da je još lepši... Konačno neko slično da napravi sa staklom i evo Nexus 4 baš lep telefon + te šljokice mi se bas svidjaju, a inače one ne šljašte...

Sto se tiče S2, ja ne znam kakav si ti to imao telefon, ali evo ja bukvalno skoro mesec dana kako sam na Saletovom romu nisam gasio telefon... Koristim već nekoliko meseci 20-ak programa i ne sećam se kad sam dobio FC...

Ja govorim o fabrickom romu, imao sam i ja Saletov i radio je lepo.. Ali sam onda prodao telefon, nije ostao dovoljno dugo kod mene..

Da ne dajemo moderatorima razloga da brisu postove, nebitno je ko je shvatio ono sto sam napisao shvatio, ko nije nema veze.

Shvatio sam ja sta si rekao, nego sam ti ja poslao iphone 5 zato sto sam slucajno bas malo pre toga gledao drop test, pa mi je ostao u tabu gore i postavio sam njega..
Nemaju razloga da brisu ovde govroimo o Lumiji u poredjenju sa konkurencijom, to nije nista lose.. Ne govorimo o ves masinama.. :)

Ja govorim o fabrickom romu, imao sam i ja Saletov i radio je lepo.. Ali sam onda prodao telefon, nije ostao dovoljno dugo kod mene..

Nigde nisi naglasio fabrički rom, a drugo pričao si generalno o androidu... Saletov ROM nije android, nije stock?

Imao sam S2 sa 4.0.4, devojka je nosila tad moj bivsi hd7.. Meni je S2 da ne preteram ali sigurno jednom u nedelju, dve dana se zaglupljivao, dok je bio na 2.3 ne zelim ni da pricam.. SUrfujem i odjedom, ne reaguje touch.. Ali to je bilo normalno za android i niko nije obracao paznju.. Restartujem ga ili se sad odglupi i cool idem dalje.. Onda smo se malo menjali, pa sam ja nosio hd7 a ona s2. Jeste da su meni falile aplikacije sa S2 (parking, razne igrice, onda neki plejeri i tako to) ali nzm da li si ikad koristio WP7 telefon, na vremesnom hw kakav ima HD7 to leti, meni je bilo neverovatno da kada udjem na neki sajt i kad naglo povucem prst da mi telefon ode skroz do dna, a da pritom sve to ide fluidno a ne sa rendanjem.. E takav ce i jos mng bolji biti WP8 samo da dodje, prvi ili drugi update i to se resava.. Nikad nisam bio 100% vezan za neki sistem ili kompaniju, koristim i Linux i Win8, koristim i android telefon i ipod, ali jednostavno ocekujem mnogo od WP8 zato sto moze da se ocekuje..
p.s. to sto je meni lep, tebi ruzan, nekom gadan, nekom divan, to je stvar ukusa i tu ne treba zaspravljati..

Govotio sam o S2.. Ne mogu da govorim o androidu jer sam i pre toga naglasio da sam koristio android do verzije 4.0.4.. Verovatno da JB radi bolje nego ICS, msm sigurno radi..

Pisao si kako android mora da se restartuje stalno da bi radio kako treba ti si ga na otprilike nedelju dana +/- restartovao, a da 3 meseca nisi restartovao WP? Ili sam ja ćorav?

Ja upravo i koristim 4.0.4 koji radi bez premca, JB još bolje radi, a na 2.3 sam bio čitava 4 meseca i isto nisam imao problema... Zato kažem da ne možeš nešto da pričaš na osnovu jednog primerka očigledno nešto nije bilo u redu...

Samo sam izneo iskustvo iako je ovo wp tema, ali stvarno mi bio trn u oku ono da čitam :)

Ako budem dolazio do BG zovem te da vidiš lično popijemo piće, da ne bude da lažem ;)

Kao što je rekao yooyo previše očekuješ od WP-a i digao si ga u nebesa, a ima toliko primera kako (ne) radi on to...

Nzm ili ja radim svasta androidu,ili nijedan od nekih 20 android telefona koje sam imao nije bio uredu.. Ne sumnjam ja u to sto ti kazes, rekao sam da jako cenim tvoje misenje, ali jedsnotavno moje iskustvo sa adroidom je takvo, mozda sam preterao kad sam rekao 2,3 ned, ali eto jednom mesecno je morao da se desi neki force close.. Znaci da li to bio galaxy tab 7, 7+, evo 3D, S2, S, Sensation, huawei G300, HD2..... Inace za Saletov rom znam da radi lepo, on je bio na tel kad sam ga prodao, i za to neko kratko vreme tacno je da nisam imao ni jedan jedini problem, ali zaista.. Inace najvise sam propatio sa galaxy tab-om p1000, dok je bio na 2.2, posto sam jedno 2 meseca skupljao hrabrost da ga flesnem..

Msm da ste vi mene malcice pogresno shvatili.. da objasnim.. Kazes bio ti je trn u oku ono sto citas, tako je i meni bio trn u oku da citam kako MS, a tako i Nokia ne znaju sta rade, kako je kupovina ove Lumie luuuudost, kako ovo kako ono.. Kao sto znamo ovo je forum, ja sam ovde i dosao tako sto sam trazio utiske o tabletima i dugo sam samo u tom delu foruma bio aktivan, no eto tako ce doci neko da procita o Lumiji 920 ili 820 i sta.. Naci ce `` precenjeno`` ``kanta`` ``ko ce ovo da kupi pored (note 2, nexus, iphone 5, s3..) umesto da su ljudi koji su pisali ovde potrudili da iznesu i neke mane i vrline.. eto 27 strana napisano, a tek je na 26 neko rekao da je moguce koristiti USSD kodove, sto je po meni jako bitno.. Zato sam ja na skoro svaki post koji je bio takve prirode, odgovaroa iznoseci neke argumente koji su + za ovaj telefon, u nadi da ce nekome sutra zatrebati.. Ne zelim da se ispadne da se prepirem sa tobom ili telepom, ili bilo kim po principu ``moj je veci`` :) Izneo sam neko svoje vidjenje, dozivljaj i iskustvo WP7, da bi se Telep odusevio onim mentolom sto me smarao za pozadinu.. msm... :d :D

Poslednja izmena:
eto 27 strana napisano, a tek je na 26 neko rekao da je moguce koristiti USSD kodove, sto je po meni jako bitno..
Nema na čemu :)

Treba da uočiš Android trolove u ovoj temi i da ih ignorišeš (preko crne liste ili zdravorazumski), jer ne bi spoznali objektivnost da ih mlatiš objektivnom motkom tri dana, niti bi rekli nešto lepo za OS i kompaniju koja nije po njihovoj volji. Ne planiraju da kupe telefone, ali su tu da truju temu, kulturno to napisa Bad Habbit.

Drugačija mišljenja: Da li biste kupili Lumiju 920 ponovo?

Kada se već pominju Android trolovi, mogu da kažem da ni ostali fanboysi nisu ništa bolji
Samo odete na B92 Tehnoplis i to je kuknjava na seckanje, blokiranje i zakucavanje Androida na dnevnoj bazi - baš čudno, jer sam ja koristio par meseci Nexus One telefon (sa Cyanogen 7.2) i jedino što mi se desilo DVA puta u toku tog vremena je da se krešovao ADWlauncher - mislim wauuu, prava tragedija a telefon mi se nije zakucao nizi zaglupio nijednom, izuzev kada su neki appovi sami tražili restart telefona
Neinformisana raja očigledno natrpa ko zna koliko i kakav bloat od applikacija pa kada se to smeće nagomila, onda verovatno i nije čudno što trokira telefon, ili ne umeju da instaliraju Advanced Task Killer koji će da gasi procese u pozadini - doduše to je bilo potrebno na Gingerbreadu, na ICS i JB se to sada automatski reguliše tj sistem sam gasi nepotrebne aplikacije ;)

Kada se već pominju Android trolovi, mogu da kažem da ni ostali fanboysi nisu ništa bolji
Apsolutno. Nijedni zaludjenici nisu dobri. Treba objektivno da se diskutuje i da se drži teme, a ne da se zapeni na svoju stranu po svaku cenu.

Nadam se da ce za razliku od PW808 teme ovaj put Nokia fanboy-evi da zaista i kupe telefon.

I nazivati Android smećem je u najmanju ruku neukusno
Ako već hoćete da prikačite taj epitet za neki mobilni OS - Bada je po meni najbolji kandidat, naročito poslednja verzija :smoke:
I ovo što telep kaže - dosta ljudi govori kako je WP zakon, kako je ovo i ono a imam utisak da dobar deo tih ljudi nije ni probao isti, nego im se utisci baziraju na predubeđenju i iskustvima sa neta - ne može WP svakom da se dopadne, tako da je najbolja varijanta po meni da se isti proba prvo pa da se razmisli o kupovini
Isto važi i za ljude koji ga kude, uključujući i onu čuvenu 101 listu "zašto ne uzeti WP telefon" sa koje dobar deo stvari nije tačan i onaj ko je to sastavljao očigledno nije ni koristio WP telefon - ovde se nalazi lep debunked odgovor ;)

http://mynokiablog.com/2012/05/10/windows-phone-myths-debunked-the-truth/

Poslednja izmena:
Nisam ja nikakav fan boy Nokie, zadnju Nokiu koju sam kupio bila je 5800, a zasto, e pa bas zato sto nisam fanboy i sto od tad nisu izbacili nista naprednije i bolje, jedino N8, ali tada sam vec imao telefon kojim sam zadovoljan i nisam kupovao.. I nzm kako mozete meni da prikacujete da sam reko da je android smece, kada ja malo pre nabrojah sve telefone koje sam koristio i zar bi ih koristio da je android smece, naravno da NE.. A nisam ni mentol koji instalira sve i svasta pa mu zbog toga baguje telefon.. Samo se radujem sto cu imati mogucnost da probam WP, pa ukoliko mi ne odg lako cu se ja vratiti na android, posto su to 2 sistema koja bih koristio..

Mladenius - gde se uvati da testiras nexus, sto ne proba nesto sa touchwiizom ili sensom.. :D A ti sa B92 me slatko nasmeju svaki dan, ja ne citam vesti tamo, procitam samo uvod da vidim o cemu je rec i onda citam komentare, to je show... :)

Naravno da cu ga kupiti, samo necu sad, jer mi je cena visoka jos uvek, kada bude nekih 400e tad cu ga uzeti, realno ne postoji telefon za koji bi dao 600e..

Ti da zelis i da mislis da taj telefon toliko vredi vec bi ga odavno imao, vidis kako pun forum high end android telefona i iphone-ova. Onaj ko zeli i voli da i 900 eura na fon.

ja ti i dalje ne mogu objasniti da ga nema kod nas, kad budem došao do BG/Sarajeva kupiću ga..hoću garanciju jer ne želim da mi neko uvaljuje ko zna šta

uostalom ne vidim zašto ne priznaš da si napravio grešku kad si rekao da će "vrlo brzo koštati upola", šta će to da te zaboli ;)

Nazad
Vrh Dno