Evo i mog nepristrasnog mišljenja

Takođe mislim da je Microsoft trebao da krene sa nižom cenom jer tek treba da zainteresuje nove kupce i pridobije neke iz suprotnog tabora. Ali opet, imaju odličan telefon, verovatno najbolji trenutno (do ip5), tako da imaju puno pravo da traže toliko para.
Što se tiče hardvera, mislim da je odličan, s4 i 1gb rama su i više nego dovoljni za lag free iskustvo. Lepo izgleda, odabir boja je odličan (voleo bih i kada bi drugi bili malo hrabriji po tom pitanju), verujem i da je kvalitet izrade odličan. Takođe mislim da će kamera biti odlična, odnosno najbolja (bez obzira na fake prezentacije). Optička stabilizacija je super (nadam se da će i drugi to nekako primeniti). Kažu i da imaju novi back light illuminated senzor koji pravi još bolje slike u mraku i verujem im to. Pravi pure view je skoro predstavljen, tako da bi stvarno bilo čudo da su uspeli da ga za tako kratko vreme drastično smanje. Verujem da će već sledeće godine u ovo vreme pravi pure view biti moguć u normalnom kućištu.
Softver. Iskreno, nikada se nisam zanimao za wp, tako da nemam pojma šta ima šta nema. Estetski mi se jako dopada, mada funkcionalno možda i nije toliko dobar. Voleo bih da portuju wp8 na galaxy Nexus, sigurno bih ga probao. Prava je šteta što nisu stavili amoled ekran, jer wp ima dosta dosta crne boje koja bi izgledala odlično na amoledu.
Eto, mislim da je bilo dosta od mene