Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

Slazem se sa prethodnim komentarima, stvarno je cena preterana. Trebaju da se ugledaju na Google i da vide njihovu cenovnu politiku sa Galaxy Nexusom i Nexusom 7, ili jos bolje na Amazon i da vide cene novih Fire tableta. Tako se ubija konkurencija, a ne glupim reklamama.

Evo i mog nepristrasnog mišljenja :)
Takođe mislim da je Microsoft trebao da krene sa nižom cenom jer tek treba da zainteresuje nove kupce i pridobije neke iz suprotnog tabora. Ali opet, imaju odličan telefon, verovatno najbolji trenutno (do ip5), tako da imaju puno pravo da traže toliko para.

Što se tiče hardvera, mislim da je odličan, s4 i 1gb rama su i više nego dovoljni za lag free iskustvo. Lepo izgleda, odabir boja je odličan (voleo bih i kada bi drugi bili malo hrabriji po tom pitanju), verujem i da je kvalitet izrade odličan. Takođe mislim da će kamera biti odlična, odnosno najbolja (bez obzira na fake prezentacije). Optička stabilizacija je super (nadam se da će i drugi to nekako primeniti). Kažu i da imaju novi back light illuminated senzor koji pravi još bolje slike u mraku i verujem im to. Pravi pure view je skoro predstavljen, tako da bi stvarno bilo čudo da su uspeli da ga za tako kratko vreme drastično smanje. Verujem da će već sledeće godine u ovo vreme pravi pure view biti moguć u normalnom kućištu.

Softver. Iskreno, nikada se nisam zanimao za wp, tako da nemam pojma šta ima šta nema. Estetski mi se jako dopada, mada funkcionalno možda i nije toliko dobar. Voleo bih da portuju wp8 na galaxy Nexus, sigurno bih ga probao. Prava je šteta što nisu stavili amoled ekran, jer wp ima dosta dosta crne boje koja bi izgledala odlično na amoledu.

Eto, mislim da je bilo dosta od mene :)

Ali opet, imaju odličan telefon, verovatno najbolji trenutno (do ip5), tako da imaju puno pravo da traže toliko para.

zasto je bolji od SGS3? touch sa rukavicama kamera nocu i (subjektivno) dizajn..i sta jos? U svemu ostalom je bolji SGS3.

Takođe mislim da će kamera biti odlična, odnosno najbolja (bez obzira na fake prezentacije). Optička stabilizacija je super (nadam se da će i drugi to nekako primeniti). Kažu i da imaju novi back light illuminated senzor koji pravi još bolje slike u mraku i verujem im to.

ajfon odavno ima opticku stabilizaciju (iako softversku koja je malo losija ali ipak je ima), takodje ajfon odavno ima BSI senzor gotovo istih karakteristika i iste rezolucije kao ovaj...i isti taj ajfon pravi uglavnom losije slike od N8 koja se pojavila 2010e

zasto je bolji od SGS3? touch sa rukavicama kamera nocu i (subjektivno) dizajn..i sta jos? U svemu ostalom je bolji SGS3.

ajfon odavno ima opticku stabilizaciju (iako softversku koja je malo losija ali ipak je ima), takodje ajfon odavno ima BSI senzor gotovo istih karakteristika i iste rezolucije kao ovaj...i isti taj ajfon pravi uglavnom losije slike od N8 koja se pojavila 2010e

Reci ti meni zašto nije? Sam si rekao u čemu jeste bolji. Sgs 3 nema bolji procesor i grafičku (skoro isti, mada ja više volim s4), ima isto memorije, nokia ekran ima veći ppi (mada ja više volim samsung samoled, ali to je lično mišljenje). Kvalitet izrade je opet na strani nokie. Jedino prednost je što s3 ima sd card. Softver ne razmatram, jer ne znam kakav je wp8. Znam samo da mi je mnogo lepši od tw-a.

Znam da ima iphone, ali ovo je prava optička stabilizacija i mislim da predstavlja veliki korak napred. Takođe svi novi high end telefoni imaju BSI senzor, ali nokia tvrdi da je ovo nova generacija i da je bolji od tih starih. A kada je u pitanju kamera, u potpunosti im verujem. Nokia je n8 i napravila, sigurno da ovaj nije lošiji od toga, a sam si rekao da n8 pravi najbolje slike.

Reci ti meni zašto nije? Sam si rekao u čemu jeste bolji. Sgs 3 nema bolji procesor i grafičku (skoro isti, mada ja više volim s4), ima isto memorije, nokia ekran ima veći ppi (mada ja više volim samsung samoled, ali to je lično mišljenje). Kvalitet izrade je opet na strani nokie. Jedino prednost je što s3 ima sd card. Softver ne razmatram, jer ne znam kakav je wp8. Znam samo da mi je mnogo lepši od tw-a.

ima veci ppi zato sto ima manji ekran, rezolucija je ista...bolje je imati veci ekran a manji ppi ako se vec moze birati, sto se softvera tice bice potrebne godine (ako WP8 prezivi toliko) da bi se dostigao android...i tu WP8 gubi debelo u startu, takodje je mnogo mnogo zatvoreniji sistem

Znam da ima iphone, ali ovo je prava optička stabilizacija i mislim da predstavlja veliki korak napred. Takođe svi novi high end telefoni imaju BSI senzor, ali nokia tvrdi da je ovo nova generacija i da je bolji od tih starih. A kada je u pitanju kamera, u potpunosti im verujem.

i nakon ovoga sto su te ocito lagali..tri puta za minut i po?! da je ta kamera i stabilizacija stvarno toliko dobra ne bi morali da lazu a ni da prave reklame, za reklamiranje 808ce nisu potrosili ni cent...

Nokia je n8 i napravila, sigurno da ovaj nije lošiji od toga, a sam si rekao da n8 pravi najbolje slike.

problem je u tome sto je senzor N8ce mnogo veci a i sama velicina pixela bez obzira sto ima 50% vecu rezoluciju...i N8ca ima cak i xenon, ne mozes prevariti cistu fiziku

Poslednja izmena:
Stvarno cudno da nisu stavili AMOLED na top model, a 820 ima Clear Black AMOLED. dr.sonic u pravu si sto se tice crne, pogotovo na WP, ima dosta crne pozadine i jako utice na opsti utisak o ekranu. Imao sam i Omniu 7 i Lumiu 800, mnoooogo bolje izgleda nego recimo neki HTC sa Windowsom... Ja sam bukvalno podrazumevao da i 920 ima Clear Black, tek mi je sad doslo do mozga. Valjda nisu toliki ******i da bolji displej stave na 820 nego na 920

mozda su imali neki tehnicki problem u vezi rezolucije/velicine/rezistivnosti/ko zna cega

Kontam da je fora sto su hteli da ovaj Pure Motion naprave da nema nikakvih zamucenja bez obzira na brzinu prikazanog sadrzaja ili skrolovanja. I ovde displej poseduje Clear Black polarizacioni filter samo ekran nije AMOLED... Videcemo kako ce se pokazati ovaj novi IPS u poredjenju sa AMOLEDom, pogotovo po pitanju crne, mada mi na ovim hands-on snimcima deluje da je bolji na tom polju

@NSX rezolucija G III i 920 nije ista. Plus 920 ima RGB. I odakle znate da ovaj ekran sa tehnicke strane nije savrseniji od Amoleda, sto se crne i ostalih stvari tice? Vi ste ga vec otpisali i proglasili losijim ekranom? Svasta.

Poslednja izmena:
pa ne mora da znaci da je los, a RGB je svakako plus :) rezolucija je ista(720p) kad maknes onaj visak pixela za buttons...

1280x720 je prava rezolucija a vertikalnih 48 pixela(koji daju 768) su odvojeni kao na Nexusu (ja mislim)

Loše misliš, sve je ekran, dugmići su kapacitivni.
Takođe, na nexusu ništa nije odvojeno, ekran ide u full screen kada to aplikacija od njega traži, tipa youtube...

Poslednja izmena:
pa OK ja ovako procitah, e sad i ta rezolucija nije bas standardna tako da bi neki 720p video sigurno imao crne ivice sa strane osim ako se neprirodno razvuce

da pa da ih ms kupi za 17 milijardi a ne za 7, nisu blesavi :)

I sta onda? Imali bi samo android i iOS. Bolje ovako da imamo jakog treceg igraca kad su vec Symbian, Meego, WebOS i Blackberry gotovi... Androide iovako danas svako pravi

Nije wp toliko jak igrač...
Našao bi Microsoft nekog drugog, a nokia bi mogla da pravi i android i wp, kao što to rade sada i HTC i samsung. Ništa im ne bi falilo.

Nokia, molim te napravi sledeći nexus

To bi bilo svetogrdje a i Google/Android bi propao posle toga :d

Ne vidim preveliku razliku izmedju G III (Night mode) i 920:

http://www.theverge.com/2012/9/7/3300067/nokia-lumia-920-low-light-sample-images-vs-the-competition#3748547

Zalosno je sta su sami sebi napravili pa sada moraju na ovaj nacin da se pravdaju.

Ako mene pitate ovo nije slikano sa 920:

qw_NokiaProto_41_resize.jpg

Mozda i jeste ali uz pomoc reflektora.

Ne vidiš?

Ova slika nije slikana u sred noći, bar tako izgleda po nebu. Mada moguće i da ima reflektora.

Po nebu izgleda da je slikana u sred bela dana ja to vidim ali iz Nokije su rekli da je ovo nocna slika.

ja mislim da su iskoristili foru da prvo slikaju sa 920 i onda sacekaju jedno pola sata da padne mrak i slikaju sa G3 ili ko zna cim, sve legalno :)

Kad mozemo ovo ocekivati u prodaji? Ono dok se pojavi ima S4 da predstave :)

Današnja vest je da će biti dostupan u novembru.
Tačnije, to je jučerašnja vest :)

Vrh Dno