Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

Pa sta?Meni to ne smeta.Uglavnom je sve na strani Nokie.
Pa 920 ima veci ekran,normalno da je tezi.Ja cu je uzeti sigurno.

pa niko ti ne brani, ako ti mislis da je isplativo dati 200 evra vise od onoga sto bi dao za S3 za tezi telefon sa manjim ekranom i mnogo manje aplikacija od kojih ce velika vecina morati dobro i da se plate..

^svidja mi se... Samo se covek namuci dok pusti video na Nokiji :)

pravo pitanje je zašto bi iko slikao u mrklom mraku sa auto podešavanjima bez blica...

Izgleda da im je cela kampanja bazirana na "vidi kakvu kameru ima ***!!!11". Sve ostalo je.. ispod proseka.

Izgleda da im je cela kampanja bazirana na "vidi kakvu kameru ima ***!!!11". Sve ostalo je.. ispod proseka.
facepalm.gif

Slaze li se neko sa mnom da Win 8 moze da se poredi sa iOS u glatkoci i odzivnosti u radu? Ili mi se ipak samo ucinilo :D

Mislim da to nikada nije bilo ni upitno. Sve ostalo nazalost jeste.
Mada sam citao na xda da im puno aplikacija nije ni priblizno smooth kao sam sistem.

Poslednja izmena:
naravno da nije, ipak je to njindonjs :)

Ako ima browser a i ostale aplikacije budu lagovale kao na simbijanima,nokia moze slobodno da stavi katanac na firmu ;) Sam sistem radi glatko. Ako neko ima neki snimak kako rade neke od najvaznijih aplikacija: browser,muzika,galerija i tako,neka okaci link :)

To su sistemske aplikacije koje pravi M$ i one radi dobro. Ja sam to citao za 3rd party aplikacije.

Vidis ja npr nisam upucen u ovo uopste, a oduvek sam bio fan nokije... I sad ti na gornji komentar yoyo-a na sta si mu odgovorio "sta to?" kacis ovaj video, gde je opet kamera u pitanju ?!?

Kako bih se ja radovao kada bi Nokia stavila android na bar jedan svoj premium tel !

Napisao je: "Sve ostale je ISPOD proseka"? Pa sam ja samo logicno pitao sta to? I ispod kog proseka? Da li je on uopste pogledao specifikacije telefona kao i impresije ljudi koji su imali priliku da koriste i isprobaju telefon?

Napisao je: "Sve ostale je ISPOD proseka"? Pa sam ja samo logicno pitao sta to? I ispod kog proseka? Da li je on uopste pogledao specifikacije telefona kao i impresije ljudi koji su imali priliku da koriste i isprobaju telefon?
O tome ti i pricam, covek kaze da im je kampanja zasnovana na kameri, i ti naravno kacis klip o kameri :D
Nisam mislio da se raspravljam, drugacije sve zvuci kada se kuca i kada se prica uzivo ;)

Ne mislim nista lose, ja bih jako voleo da Nokia uspe, jer je vazda bila simbol kvalitetnog telefona, nego ja cisto onako gledam, malo mi je dosadio moj galaxy s koga imam vec dve godine, pa video ovu nokiju..

Medjutim, kada gledam specifikaciju, i vidim dual core, odmah mi prodje kroz glavu, cekaj zasto bih davao ogromne pare za premijum telefon koji je samo dual kore, i kosta kao npr htc one x koji je quad ;) ima isti ekran kao htc, manje memorije, kameru ne toliko bolju, a nikako bolju od iphona 4s a sigurno i 5-ice... I jos kao glavnu stvar ima windows, koji nisam probao, mozda bih probao, ali sam u proslosti imao jedan telefon sa njim i prodao ga u roku od mesec dana, onu neku motorolu na preklapanje, cini mi se, takodje kada sam uzeo da koristim drugarov htc hd koji je u to vreme bio najbolji, imao je win i radio je kao feces ! Sumljam da se ista promenilo, ali na kraju ta konstatacija, sve se svodi na prezentaciju kamere je skroz korektna jer me niko nije ubedio u suprotno !

Ispod proseka je metro interfejs, zapravo uzasan je. Evo drzim vec pola godine ovaj probni Win 8 i ma koliko se trudio da dam sansu Metro interfejsu ne ide. Lose izgleda, lose radi, ne valja!

Ispod proseka je metro interfejs, zapravo uzasan je. Evo drzim vec pola godine ovaj probni Win 8 i ma koliko se trudio da dam sansu Metro interfejsu ne ide. Lose izgleda, lose radi, ne valja!

Slazem se, ali ne pricamo o os-u, relativna stvar, nekome je odlican!
Hardver ovog telefona je vrhunski, ne samo kamera.

Jednostavno je monotono šta mi vredi što menjam boje sve drečave neke... Kod iOS-a isto tako, ali odradi se JB i imaš onda lepo promeniš temu ikonice i sve... Nekako mi je ovo dumbphone kao i 808 koji ima extra kameru sa kojim možeš da šalješ poruke i razgovaraš...

Samsung Wave je svojevremeno imao vrhunski hardver za male pare pa je to danas fon sa mrtvim softverom.

Meni Win 8 ne uliva poverenje ali videcemo kako ce se stvari odvijati.

Jedno je sigurno, udruzili su se sa Apple-om u nameri da istisnu Android sa trzista i to prljavom igrom, kada vec ne mogu fer ni jedni ni drugi.

Pa ovo sa patentima. MS vise zaradjuje od Androida nego od prodaje telefona koji imaju WP OS...

Btw. na faxu sam svojevremeno imao ispit Informaciono pravo. Vecu glupost u zivotu nisam ucio. Toliko od tech patentima. Mada imam i poprilicno negativno misljenje o pravnicima u globalu.

Poslednja izmena:
Medjutim, kada gledam specifikaciju, i vidim dual core, odmah mi prodje kroz glavu, cekaj zasto bih davao ogromne pare za premijum telefon koji je samo dual kore, i kosta kao npr htc one x koji je quad ;) ima isti ekran kao htc, manje memorije, kameru ne toliko bolju, a nikako bolju od iphona 4s a sigurno i 5-ice...
"Samo dual kore"? Mislim da sada već godinama pitam za šta tačno služi multi-core procesor u telefonu i niko da mi da jasan i razuman odgovor. Kažu da su bili potrebni takvi CPU zbog toga što Android nije koristio GPU za sistemske poslove tamo gde je mogao. U redu, pošteno rečeno. Medjutim, sa izlaskom ICS i sada Jelly Bean koji su promenili to, koja je svrha Android modela sa 4 jezgra i prednost u odnosu na "samo 2"?

Ista zamerka da je "samo dual-core" može da se uputi i na račun iP 5, pa niko ne pada na pamet da kaže da mu je "sve ostalo ispod proseka", a jeste ili jednako ili ispod po specifikacijama u odnosu na Lumia 920. Ako neko ima problem sa softverom koji je na telefonu, onda ne treba da to nezadovoljstvo neopravdano prebacuje na hardver.

Iz izjave "nema nikako bolju kameru od 4s ili 5" izbija takva lična pristranost zato što se svaki test poredjenja kamera završio sa L920 kao pobednikom. Svaki.

Po pitanju kampanje koja se zasniva na kameri, sve ostalo od hadvera je već marketinški iscedjeno od strane svih. I ekran sa više boja od duge i tačaka od cigala u Kineskom zidu, i jezgara procesora, i krda opcija za povezivanje, i dijagonala, i... Kamera nije u fokusu kod praktično nikoga, jer nije ni vredna pažnje za ono što nudi, već godinama.

Kad malo promisliš, nakon promene telefona, jedino što ti ostaje su slike koje si njime napravio. Imam neke stare slike sa mobilnih u 640x480 sa mnooogo krša, šuma i mulja po sebi. Želeo bih da su bolje, ali nisu i nikad neće ni biti. Ne želim da to isto kažem i za slike pravljene danas.

Kad malo promisliš, nakon promene telefona, jedino što ti ostaje su slike koje si njime napravio. Imam neke stare slike sa mobilnih u 640x480 sa mnooogo krša, šuma i mulja po sebi. Želeo bih da su bolje, ali nisu i nikad neće ni biti. Ne želim da to isto kažem i za slike pravljene danas.

i zato 808 rula, i rulace jos 3-4 godine bar :)

Ma rulace tih 700 prodatih 808 u svetu jos 5 godina :) :d

+1
trenuci koje sam uspeo da zabelezim mobilnim telefonom su mi daleko drazi od svih "ajde da se slikamo" fotki sa fotoaparata

Vrh Dno