Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

zato sto na 808 nisu uopste probali night ili creative mode...cekam Damianov odgovor zasto nisu, mada vec znam sta ce (tj. sta nece) odgovoriti :)

@bata87 Mislis na procesor? Pa 920 ima S4, mozda si mislio na S4 Pro?
@MaxHardcore Slika sa 808 je ispala krs ali tako je kada slikas bez blica, mozda da su probali night mode?

Aha, pa G III kao ni 4 kada se pojavi nije konkurencija za 920. Tj. 920 nije konkurencija Galaxiji... shvatili ste? To je moje misljenje, nema Galaxy 4 nikakve veze sa 920.

koliko ja shvatih elopa bacili su naglasak na "ekosistem" (kako glup izraz, ne vidim sta je ekoloski u trosenju struje na gluposti) a i po hardveru velicini ekrana i rezoluciji reklo bi se da gadjaju to trziste, naravno moci ce samo i da gadjaju

koliko ja shvatih elopa bacili su naglasak na "ekosistem" (kako glup izraz, ne vidim sta je ekoloski u trosenju struje na gluposti) a i po hardveru velicini ekrana i rezoluciji reklo bi se da gadjaju to trziste, naravno moci ce samo i da gadjaju

Kakve veze reč ekosistem treba da ima sa ekologijom?

An ecosystem is a community of living organisms (plants, animals and microbes) in conjunction with the nonliving components of their environment (things like air, water and mineral soil), interacting as a system.

mada i u pravu si :

There is no single definition of what constitutes an ecosystem.

mada kad proizvodjaci stave prefiks "eko" obicno se misli da je to nesto ekoloski prihvatljivo(ili prihvatljivije od konkurencije)..ekopapir, ekomotor itd.

Samo ću reći
facepalm.gif

Skroz si pomesao. Ekosistem je proizvod + usluge + servis. Apple ima telefone, app store, itunes, genius bar,... i to funkcionise tako da ljudi zele njihove proizvode.
Google ima isto to i jos vise, sa drugacijim biznis modelom.
Microsoft kopira Apple ekosistem, samo im to slabo ide.
Recimo da je u ovom slucaju ekosistem jedan lepo zaokruzen paket proizvoda i usluga.

ko je to rekao?! To sto je neko to nazvao takvim imenom ne znaci da je to to. Mogli su da ga nazovu i trolejbus.

Zato što se te "stvari" tako zovu još od početaka it-ja, samo je danas dovedena na mnogo veći nivo i u većini slučajeva prebačena na software.

ja pratim IT 20 godina i tek sam sad cuo za to...

Ne vidim preveliku razliku izmedju G III (Night mode) i 920:
Zalosno je sta su sami sebi napravili pa sada moraju na ovaj nacin da se pravdaju.
Ako mene pitate ovo nije slikano sa 920:
Mozda i jeste ali uz pomoc reflektora.

http://www.theverge.com/2012/9/7/3299784/nokia-lumia-920-pureview-camera-hi-res-photos
Ajd' ponovo prodji kroz tekst i procitaj ovaj pasus:
Nokia obviously wants to stem the tide of criticism and turn the conversation back to the quality of its camera instead of the legitimacy of its promotional video. In what we imagine was the first step in that effort, the company invited us to meet with them last night to test out the Nokia Lumia 920 for ourselves in a real-world situation. Unfortunately, Nokia could only demonstrate one of the two faked features to us, but it did offer us the full, untouched JPEGs out of the camera to publish online for the first time.

Doduse, mogli biste svi da procitate, pogledate video klip i same slike... pre nego sto nastavite da komentarisete.

Ne vidiš?
Ova slika nije slikana u sred noći, bar tako izgleda po nebu. Mada moguće i da ima reflektora.

Po nebu izgleda da je slikana u sred bela dana ja to vidim ali iz Nokije su rekli da je ovo nocna slika.

ja mislim da su iskoristili foru da prvo slikaju sa 920 i onda sacekaju jedno pola sata da padne mrak i slikaju sa G3 ili ko zna cim, sve legalno :)

Jedino ako su ljudi iz Verge-a odlucili da im pomognu da urade ovakvu namestaljku... posto su oni sve vreme bili prisutni.

Ja pricam o razlici u slikama koje Nokia postavlja, tj. slike koje su postavili nakon sto je telefon najavljen i ovih sa Verge. Nemoj da mi pricas da procitam nesto sto sam vec procitao.
Pogledaj slike koje Nokia kaci pa uporedi sa ovim slikama, NEMA SANSE da ces sa 920 bez dorade u sred noci dobiti takve slike, koliko god se ti nadao.

Kako si procitao citirani pasus ako nisi skapirao sledece:
Ekipa "The Verge" je bila prisutna kada su pravili slike.

^ Stvarno? Ja to nisam znao... lol.
Ali ti i dalje ne shvatas o cemu ja pricam ili se pravis?

Ajd procitaj poslednju recenicu iz mog prethodnog posta:
Jedino ako su ljudi iz Verge-a odlucili da im pomognu da urade ovakvu namestaljku... posto su oni sve vreme bili prisutni.

Ne razumem se u kamere niti tehnologiju iza istih... pa da li je "pureview" tehnologija zaista takva kakvom je Nokia predstavlja - ne znam i ne zanima me, jer ta kamera nije razlog zasto razmatram kupovinu 920 ili 820, kada krenu da se prodaju.

ays ne kapirate se bas najbolje, tj. za razliku od Emixa nisi upoznat sa tim da postoje 2 snimanja, prvo zvanicno Nokijino a drugo kad su poveli ove iz Verge-a na istu lokaciju, slike od 920 sa drugog snimanja su dosta tamnije

Nokia 920 je u svemu bolja i jaca od Iphonea 5.To je cinjenica.

cekaj da izadju oba na trziste...to sto ima brzi takt procesora ne mora da znaci da ce telefon biti brzi

Jedva cekam da dodje Nokia 920.Ima u odnosu na peticu bolji i veci ekran,bolju rezoluciju ekrana,bolju kameru..I jako je lepa.

pogledaj samo razliku u tezini..

Pa sta?Meni to ne smeta.Uglavnom je sve na strani Nokie.
Pa 920 ima veci ekran,normalno da je tezi.Ja cu je uzeti sigurno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno