Šta je novo?

Nexus 6

Dizajn 5 koraka nazad u odnosu na Nexus 5. Jos ako bude 5.9"... velika rugoba.

Realno N6 na osnovi G3 (uz odredjena unapredjenja) bi bio mnogo bolje resenje.

Dizajn 5 koraka nazad u odnosu na Nexus 5. Jos ako bude 5.9"... velika rugoba.

Tacno tako. Jos kada uzmemo u obzir da je Nexus 5 bezlicno parce plastike i da je Nexus 4 dizajnerski mnogo bolji u odnosu na naslednika cela ova Nexus prica pocinje da biva smesna. Nexus su nekada bili najlepsi telefoni, sada su ruglo.

Meni se sviđa dizajn, samo da ne bude prevelik.

A sta se realno ocekuje od novih flagshipova? Sad najozbiljnije pitam.
Sta je to trenutno neka ogromna prekretnica pa da neki flagship to MORA da ima? A pretpostavljam da su zelje da ostane u cenovnom rangu <500$?
Safir staklo, hasselblad kameru spakovanu u titanijumsko kuciste od 15x7x2cm, neke wilson audio zvucnike, 'bemliga shta?

Tacno tako. Jos kada uzmemo u obzir da je Nexus 5 bezlicno parce plastike i da je Nexus 4 dizajnerski mnogo bolji u odnosu na naslednika cela ova Nexus prica pocinje da biva smesna. Nexus su nekada bili najlepsi telefoni, sada su ruglo.

Kako kome, meni je nexus 5 (beli i crveni) uzivo mnogo lepsi i od nexusa 4 i od prethodnika. Za crni se slazem da je bezlican.

A po cemu je Nexus 5 bezlicno parce plastike? Po cemu su Galaxy S5 ili G3 bolji u odnosu na njega, molim te prosvetli nas? Nexus 4 je bio rugoba, Nexus 5 ima zaista jako lepe crte i fin, sveden dizajn. Ali reci da je bezlican je klasican flejm i trolovanje.

jer jeste.. pri tome ce bezeli biti veliki zbog stereo zvucnika. baci pogled na velicini g2 pro u odnosu na note 4. a cenim da ce nexus 6 biti i veci od lg g2 pro

Da,kuciste poprilcino zna da napravi telefon gabaritnijim od onoga sto realno jeste

Najbolje je ove godine ostati na N5 i ako mogućnosti nalažu kupiti nexus 9;)

Pa ko voli vece ekrane ,a ne smeta mu losija kamera zvuk i neimanje memory card slot ,taj ce uzeti novi

Pa ni N5 nema slot za memo karticu? Ako bude imao zvuk i kameru kao Moto X, biće sasvim OK.

A po cemu je Nexus 5 bezlicno parce plastike? Po cemu su Galaxy S5 ili G3 bolji u odnosu na njega, molim te prosvetli nas? Nexus 4 je bio rugoba, Nexus 5 ima zaista jako lepe crte i fin, sveden dizajn. Ali reci da je bezlican je klasican flejm i trolovanje.

+1

N4 je meni bio ružan, ali je to relativno kategorija, međutim, bio je promašaj sa dizajnerskog aspekta. Preširok, sa klizavim leđima. Ja sam ga prodao posle 2-3 meseca.

N5 je znatno proporcionalniji, crni je stealth, crveni i beli su pomalo flashy, na jednostavan način.

N6 nažalost prevelik za moj ukus, ali to na stanu, nije dizajniran kao tako lep monoblok, kakav je N5.

Covece obecao sam sebi da cu uzeti prvi neksus koji motorola napravi...kako sad da pazarim isti kad je ko frizider velik :(

Galaxy S5 je meni jako ruzan fon a LG G3 ubedljivo najlepsi fon. Nexus 5 izgleda kao umanjeni Nexus 7 a ASUS se bas i nije pretrgao kada je dizajnirao taj budzetski tablet. Ne slazem se da je Nexus 4 rugoba, to je drugi najlepsi Nexus smartfon posle Galaxy Nexus.

Ocigledno da nismo na istoj talasnoj duzini kada je estetika u pitanju. Tebi se verovatno dopada ovaj novi Android dizajn jer se vizuelno slaze sa Nexus 5. Meni to izgleda kao rezultat dvocasovne igraonice u vrticu.

A g3 je nexus 5 sa onim fejk printom napred i nazad plus dugmici pozadi. Dobar deo dizajna dele, samo je nexus minimal a g3 je vise napucaniji da se takmici sa samsungom

Galaxy S5 je meni jako ruzan fon a LG G3 ubedljivo najlepsi fon. Nexus 5 izgleda kao umanjeni Nexus 7 a ASUS se bas i nije pretrgao kada je dizajnirao taj budzetski tablet. Ne slazem se da je Nexus 4 rugoba, to je drugi najlepsi Nexus smartfon posle Galaxy Nexus.

Ocigledno da nismo na istoj talasnoj duzini kada je estetika u pitanju. Tebi se verovatno dopada ovaj novi Android dizajn jer se vizuelno slaze sa Nexus 5. Meni to izgleda kao rezultat dvocasovne igraonice u vrticu.

Ako pricas o interfejsu Androida L, da svidja mi se, mozda zato sto ja to gledam nekim drugim ocima u odnosu na tebe. Sa druge strane, ne mogu da svarim iOS8. Nexusu 7, kao tabletu, ne fali nista (sem 4:3 odnosa stranica), shodno ceni i kategoriji kojoj pripada. Nexus 4 je bio ruzan do zla boga, Glaaxy Nexus jeste bio zaista jako lep i kvalitetno uradjen telefon.

Poslednja izmena:
Totalno su drugaciji materijali. Na LG G3 je ona plastika sto imitira metal (ali ne na nacin na koji to radi cuvena Samsungova lajsna) dok Nexus 5 ima ledja od one mekane plastike sto skuplja otiske prstiju i masnocu. Ja taj materijal ne volim. G3 uspesno koristi dizajnerski fazon gde je oko ekrana ram u jednoj boji iste debljine sto odvaja donju ivicu od ekrana. Meni se to mnogo dopada, efektno izgleda. Lepsa je linija telefona, gotovo idealna (mada moram priznati da novi ajfoni super izgledaju onako zaobljeni ali tu je problem sa klizanjem).

Pominjao si Nexus 5 u drugim bojama. Slazem se da je crveni interesantan, medjutim ja sam covek koji uglavnom nosi dve boje, belu i crnu i sve izmedju njih (moja omiljena boja siva). Na sebi nemam detalja u bojama tako da drecavo crveni fon nije za mene. Beli jeste puno bolji ali je malo kao tabla eurokrema. Mozda i najlepsi beli fon posto kada je ceo fon beo to je promasaj jer se gubi stelt efekat ekrana.

Konkretno kod ovog Motorola Nexus mi se ne svidja:
- lajsna i prelaz izmedju ekrana i lajsne
- kako izgledaju stereo zvucnici, najvise ruze prednju stranu u mojim ocima
- zadnja strana ce verovatno biti kao Moto X a to mi je iskreno jednako bezveze kao Samsungove fejk koze
- linija telefona je nekako bangava

Nexus 4 je najlepsi telefon iz te serije,osetljiv poprilicno ali najlepsi
Generalno stvar ukusa ....

'ajde ne svirajte, uglavnom nece biti losiji od prethodnika u bilo kom slucaju, jer je novo uvijek unapredjenije, a dizajn (a i velicina) je subjektivna stvar i o tome ne vrijedi. Opet se tjesite sa tom neisplativoscu prelaska, prica uvijek ista pred svaki izlazak nove generacije :D

Sta mu je ono pri dnu, ako je zvucnik to je extra, zvucnik i treba da bude naprijed po meni jer zvuk dopire direktno do korisnika.

Po meni je do sad Nexus 4 najljepsi Nexus.. Ni 5 nije los posebno bijeli.. Cekamo prve recenzije da vidimo utiske :)

Meni je glavni utisak 5.9", ostalo mi je nebitno.

Ja se još uvijek nadam da ce na službenom predstavljanju da otkriju i kompakt verziju nexusa.
Nema smisla da phablet furaju kao neku normu/standard za mob.
Pa i Apple ima dva iphona, nije bez razloga.
Inace cu radije kupiti jos jedan N4 kao rezervu, za svaki slucaj.

Mozda pripremaju za prolece model sa ~5" ekranom sa S810, kada bude dostupan. Tako ce imati dva modela sa razlicitim velicinama ekrana. Do tada ce N5 lepo da "posluzi".

Bilo bi cool da se pojavi neki 4.5" mini Nexus, sa istim hardware, samo ekran da bude 720p. Ali mislim da od toga ništa neće biti.

Mozda pripremaju za prolece model sa ~5" ekranom sa S810, kada bude dostupan. Tako ce imati dva modela sa razlicitim velicinama ekrana. Do tada ce N5 lepo da "posluzi".

ovo bi bio najbolji potez. mada veoma male sanse za isti.

Nazad
Vrh Dno