Šta je novo?

Nexus 6

Ima, jer je i to Google-ov projekat koji ce se masovno proizvoditi...zasto bi se mlatili dalje sa Nexusima i sebi pravili konkurenciju?

Jel ima nekih novih vesti o Project Ara? Ko kaze da stize sledece godine? Meni se cini da se Google malo pogubio, pravi test ce biti Android L. Ako tu ne bude bilo znacajnih poboljsanja, jasno je koliko je sati.

^ u kom smislu poboljsanja?

Ozbiljnih inovacija, necega sto se ne ocekuje. Froyo, Honeycomb i Ice Cream Sandwich su doneli mnogo toga novog. Sve posle toga je peglanje bugova i optimizacija. Nista se sustinski nije promenilo.

Ne znam da li si primetio ali Google u poslednja tri meseca po prvi put za poslednjih pet godina belezi pad trzisnog udela. Vec godinu dana stagnira a vrtoglavo je rastao do tada. To je rezultat njihovog poslovanja i nedostatka inovacija kao i cinjenice da ih je konkurencija stigla a kako stvari stoje ima i da ih prestigne. Microsoft najozbiljnije radi na konvergentnom sistemu, Apple ide ka tome, Google konvergenciju zamislja u kombinaciji Androida i ChromeOS...

Jel ima nekih novih vesti o Project Ara? Ko kaze da stize sledece godine? Meni se cini da se Google malo pogubio, pravi test ce biti Android L. Ako tu ne bude bilo znacajnih poboljsanja, jasno je koliko je sati.

Pa po pisanju po internetu prognoziraju rano u 2015.oj..ja mislim da bi trebalo do marta da se pojavi nesto ili da otkazu ceo projekat...

Mislim da svi cekaju taj radni prototip, da bi krenuli nesto konkretnije da prikazuju..sam Google je dosta tajnovit po tom pitanju..nista konkretno nisu izbacili jos od onog prikaza na CESu valjda u Julu ove godine..ali mislim da postoji ogromno interesovanje za tu ideju kod svih..iskreno se nadam da ga nece staviti na led

U Bosni nov N5 16 GB sa godinu dana garancije je 275€.

The Nexus 10 has been removed from the play store

znaci uskoro mozemo ocekivati n9

[YOUTUBE]wk-PY2dBKaA[/YOUTUBE]

opa ima amoled !!!!!!

Poslednja izmena od urednika:
The Nexus 6 is too big to be stopped. The news is out, and the phone is as large as you hoped or feared but expected nonetheless. This year's Nexus phone is essentially a stretched out Moto X packed with better specs - 5.92" QHD display (498PPI), Snapdragon 805 processor, 3GB RAM, 3200mAh battery, 13MP camera, and a 2MP front shooter. On the external side of things, the power and volume buttons have slid halfway down the side of the device so that they're still accessible. On the software side, we're greeted with Android Lollipop.

The phone will become available for pre-order on October 29 and appear in retail stores sometime in November. We don't yet know the price.

Poslednja izmena:
Preveliko je ovo, definitivno nije telefon za svakoga.

82.98mm x 159.26mm x 10.06mm

Note 4:
153.5 x 78.6 x 8.5 mm

6+:
158.1 x 77.8 x 7.1 mm

Note 4 sa ovim dimenzijama bi mogao da koristim, ovo tesko. Morali su da idu na 5.2-5.3" ovo mi je nepojmljivo sta se radi.
Dizajn preslikani Moto X, ne svidja mi se.

Poslednja izmena:
Sve je kako je i očekivano. Glasine su bile tačne za većinu stvari.

Jedina stvar kojoj se nadam je Android TV. Samo da cena ne bude prevelika. Dobro je što ga proizvodi Asus, pa ga možemo očekivati i na našem tržištu.

Android 5.0 se zove kako sam i očekivao - Lollipop. :)

Preveliko je ovo, definitivno nije telefon za svakoga.

+1 Nažalost, preskačem ovaj Nexus telefon.

Poslednja izmena:
More sound to hear

Dual front-facing speakers provide immersive stereo sound to give you the best audio for movies and games.

na motorolinom sajtu pise da je cena 650 dolara.. hahahahaa. oni se zezaju :)

The phone with come in increments of 32GB or 64GB, with the price starting at $649.99 off-contract. It will be able to run on AT&T, Sprint, and T-Mobile's networks.

precenjen kao prvi moto x kada je izasao..steta. iako ga nikada ne bih kupio jer je cigletina

Poslednja izmena:
13 MP IMX 214 Image Sensor
f / 2.0 aperture
Optical Image Stabilization
Ring flash with dual LEDs
4K UHD video capture
2160p (4K) UHD, 1080p HD and 720p HD video capture modes (30fps)
4X digital zoom
HDR+
Panorama, PhotoSphere and Lens Blur​

Battery

3220 mAh

Mixed usage up to 24 hours*

Qi Wireless charging support

Water Resistant

Yes

Telefon kao telefon? je odlican, nema sta. Ali dimenzije i dizajn, veliko NE.

(Eto dodjosmo i do 6", sad kad krenu i ostali... :S:)

Uf definitivno ja i amoled nikada vise, video sam toliko sprzenih ekrana da neka hvala. Nije to za mene.

Ja toliko telefona sa AMOLEDOM imadoh i videh pa nisam primetio "sprzeni" ekran ili mozda ne mogu da vidim.
Ali ako nema modove za ekran kao Samsungovi telefoni, onda nista.

Poslednja izmena:
Od mene takođe ne za Amoled... Nexus 5 ima jedan od najrealnijih prikaza na tržištu, a sad će imati Samsung boje. Emixe molim te nemoj da me citiraš, upoznat sam sa tim da se ne slažeš, nemoj da vrtimo priču u nedogled. Preteruju sa dijagonalom, pored Knox-a i Touchwiz-a to je razlog zašto sam prodao Note 3 i uzeo N5, da mogu komotno da ga držim u džepu i koristim bez većeg lomatanja. Nisam optimističan da ću prelaziti na Nexus 6 ove godine...

ja ne prelazim sigurno. sledeci nexus kada se uozbilje i prestanu da gruvaju displeje preko 5.5 inca ce verovatno biti moj.

Although not officially confirmed, in Europe the 32GB and 64GB models are expected to retail for €569 and €649, respectively.

Ovo sam lud covek da da te pare, ja cu petici pridodati moto g2014 i cao. I zaboravite na padanje cene Nexus5 toga nece biti, bar kod nas.

Poslednja izmena:
Idem da stanem u red.

Uf definitivno ja i amoled nikada vise, video sam toliko sprzenih ekrana da neka hvala. Nije to za mene.

+1
Nagledao sam se i ja gomile izgorelih, ali kod mene nikada... nikada kada sam ih menjao na max 2-3 meseca. A kada sam ostao na s4 godinu ipo, poceo i on polako da se przi i preslikava status bar.
To je jedan razlog, a drugi je sto kaze Gizmo, boje. Jednostavno mi je ekran na n5 prirodniji, vise mi odgovaraju boje i zbog tog bolji.

Uglavnom telefon je ok, dobre spec,a velicina ko velicina, veliko je, a i skupo :D
Da li cu preci ili ne nemam pojma, tamo do leta sigurno necu. Ovo sam cekao samo zbog nove verzije androida i to je sve sto mi treba :)

Poslednja izmena:
Lep dizajn, super specifikacije.

Iz mog ugla dve mane, ja nemam ruku za ništa veće od 4.7, cena.

Zechs i poolmaker, dosta je bilo, obrisao sam vašu glupu raspravu kojoj ovde nije mesto, za to postoji PM.

Vrh Dno