Šta je novo?

Nexus 6

plastika nazad,metal sa strane. u prevodu preslikani nov moto x.

Stigoh da prelistam malo i starije delove ove diskusije.

Što se tiče stereo zvučnika, pre HTC One, ovo mi je bila nebitna kategorija... Sada svaki mono telefon koji čujem, kažem da je krš :D. Vrativši se sa HTC One na iPhone, dođe mi da prestanem da slušam muziku na speakeru... a sa One sam svakodnevno slušao, tako da ja vidim ovo kao veliki plus za N6.

Što se bacanja sa brojkama osvetljenja tiče... zašto ne držite na automatsko? Meni je ovo super u 99% slučajeva, a u onom 1% podesim ručno...

Što se amloeda tiče, susretao sam se samo sa Samsunzima... to definitivno nije zasićenost boja koja prija mome oku, ali znam mase ljudi kojima je ovo super i radije se odlučuju za takve telefone.

Nešto što bih voleo da je drugačije je to da phanlet i tablet više dizajnom liče jedan na drugi, da budu par, no kako su različiti proizvođači ovo je malo teže za očekivati,

OIS je super stvar, po meni bi ga svaki flagship trebao imati.

Ovom telefonu se nisam nadao niti ga čekao zato što sam se zarekao da ću naredne dve godine odmoriti od Androida i dam im fore da se malo presaberu :-D.

Sa trenutnim modelom promocije i distribucije u kombinaciji sa ovom cenom, očekujem da će N6 biti prodat u znatno manje primeraka od N4/5.

edit: postoji li tema za ćaskanje o Android 5 Lolipop?

Poslednja izmena:
Kako uopste odredjujete tu granicu?!

Ja merim tako što stavim mali prst dole ispod telefona (kod usb ulaza) da ne može da mi klizne, obuhvatim telefon po širini da mi predje ovaj prvi podeok prstiju, znači da nema ni levo ni desno i onda sa palcem da mogu da u toj "pozi" dohvatim status bar.

Ako u slučaju toga mi se telefon ne izmigolji i mogu jednom rukom da mlataram, to je to.

5.2" mi je max i ne mere više. Dosta mi je i to.

Što se amloeda tiče, susretao sam se samo sa Samsunzima... to definitivno nije zasićenost boja koja prija mome oku, ali znam mase ljudi kojima je ovo super i radije se odlučuju za takve telefone.

OIS je super stvar, po meni bi ga svaki flagship trebao imati.

to što si video na samsungu je po defaultu dodatno napucano... a imaš i displej modove da ublažiš prikaz do skroz bledog. galaxy nexus recimo ima ok boje, jedva se vidi razlika pored nexus 5 recimo kad se stave jedan pored drugog. vidi se ali daleko od toga da dreči.

OIS je spas za ove male senzore, davno to rekoh

Nije mi jasno kome uopste treba health senzor i skener za otisak prsta ? Pored Note 4 ovaj Nexus ima smisla ko voli vece ekrane i pure android, baterija moze da iznenadi, a mozda i kamera i da se ima zaokruzen uredjaj. Ko nije zahtjevan sto se tice flesovanja i tih matraka dobra je alternativa i Lumia 1520. Tako da sad ima kandidata da se razmisli.
Mada me cudi da je debljina tel preko 10mm

@yooyo
Mislim da sam negdje procitao da je pozadi plastika a sa strane metal ali me nemoj drzati za rijec.

Poslednja izmena:
Meni se N6 bas svidja, samo da je manji... (i jeftiniji...)

Moram da priznam da ovaj crni ipak ne izgleda lose na dnevnom svetlu. Ledja su grdoba sa onim bespotrebno ogromnim motorola "dugmetom", samo fali iznad kamere jedan verizon logo i kao cigan mala.

Poslednja izmena:
taj crni ni nije u prodaji :) vidis da ima moto znak napred,znaci demo/prototip verzija.

u prodaj su tamno plavi i beli.

ajde sto je ogroman telefon,ali 10mil debljine,lol

Ja merim tako što stavim mali prst dole ispod telefona (kod usb ulaza) da ne može da mi klizne, obuhvatim telefon po širini da mi predje ovaj prvi podeok prstiju, znači da nema ni levo ni desno i onda sa palcem da mogu da u toj "pozi" dohvatim status bar.

Ako u slučaju toga mi se telefon ne izmigolji i mogu jednom rukom da mlataram, to je to.

5.2" mi je max i ne mere više. Dosta mi je i to.

Meni je patnja i sa N4, sa Ringe Fusion Case ali ne mijenja to mnogo stvar.

U tom polozaju nema trika da dohvatim gornji lijevi ugao status bar a da se ne izmigolji :)

Znaci ova velicina je meni plafon, nista vise od 5" tj. nista vise od ove velicine telefona, moze ekran biti i veci nema problema.

Edit: Kako su krenuli moracemo na trening saka :D

Poslednja izmena:
Pa to i ja kazem, moj nexus 4 ima oko 9.1, 8.6mm, a sad nexus 6 odjednom 10.1mm..sto je mnogo mnogo je.. ali bijeli je mnogo lijep, ili sam se ja zasitio crnih tel. :)

Ne znam meni je grijeh staviti tel u neki casi ili bilo koju drugu zastitu.. ako ja mogu da pazim nexus 4 da nema ni jednu ogrebotinu a izuzetno je osjetljiv i nemam nikakvu zastitu svaki se tel moze pazit i cuvat.

Note 4 pored Nex6 dodje kao phablet compact a Nex5 kao neki telefoncic sa ekranom od 3.2'' :) http://j.mp/1sokrVa

Pre neki dan sam imao priliku da drzim u ruci LG G3 i mogu reci da uopste nije mnogo veliki telefon...Nije previse veliki, a koliko mogu da pimetim da je N6 malo veci od LG G3. Ono sto mi se svidja jeste AMOLED displej....za koji je bilo pitanje da li ce biti... Svidja mi se i kapacitet baterije. Svakako sam planirao da kupim neki tablet. E sad, mozda ova solucija uopste nije losa, nesto izmedju tableta i telefona....Razmislicu svakako, cekam da se pojavi u nekim radnjama....Dok uzivo ne vidim nista. :)

gde malo veći, uzmi dodaj g3 na ovaj hsvov link

ajde sto je ogroman telefon,ali 10mil debljine,lol

Moj Moto-X je debljine 10.4 mm,nazad po sredini,tamo gde je kamera.Već dole kod ulaza za punjač je tanji,tačno 8mm.
Ivice su dosta tanje (6mm dole/gore i 7mm u sredini gde je slot za SIM karticu,sad sam premerio :D).
Odlično leži u ruci,nema sumnje da će i N6 tako da čučne u šaku jer su koliko vidim isti dizajn primenili.
Jedino su malo preterali sa ukupnim dimenzijama

Poslednja izmena:
da,da pametno zboris. on je tako dizajniran da legne u ruku. mada u ciju ruku sa tolikom sirinom,to je glavno pitanje :D

Shaquille O'Neal :d za njega je ovo ko za mene 2.5"

Onakvi ljudi i ne mogu koristiti ove telefone, sta ce on nabosti sa onolikim prstima pogotovo na ovim tasttaurama :D

Poslednja izmena:
2 meseca sam baratao sa Lumiom 1320,to je šampion u dimenzijama.Da je bio android to bi bile slatke muke,ali pošto je bio WP moje muke prilikom korišćenja i nisu bile tako slatke.Sa jednom rukom sam uspevao samo da odgovorim na poziv i da ga otključam,double tap :d

Poslednja izmena:
ja i dalje ne verujem da ce ovaj mob na pley storu kostati 650 dolara.. prosto mi nema logike. cekam da se pojavi na play store stranici

I ja sam sumnjičav,ako su preterali sa dimenzijama ne moraju i sa cenom.
Tipujem na 499/usd

Verovatno ce biti tih 650 dolara za unlocked verziju na play storeu, posto ove godine nexus ima na svim operaterima u USA.

Shaquille O'Neal :d za njega je ovo ko za mene 2.5"

Onakvi ljudi i ne mogu koristiti ove telefone, sta ce on nabosti sa onolikim prstima pogotovo na ovim tasttaurama :D

Pa niko nije rekao da jedna velicina mora da odgovara svima. Nekome je 6" preveliko i nepotrebno (geekovi ce uvek da se zale na nesto, ali njih niko i ne pita sta misle), nekome je veliki ekran bitan. Neko ima sake ko kasicice za kafu, neko ima lopate. Mislim da je ovo pametan potez Googla koji mozda zeli da pokaze da phableti ne moraju da dodju sa tonom bloata kako bi se njihov potencijal u potpunosti iskoristio.

Debljina je stvarno nebitna, proizvodjaci su poceli da preteruju u tom segmentu, da li je nesto 2 ili 3mm deblje je zaista zanemarljiva stvar. Ja jedva cekam da vidim Nexus 6 uzivo, ovako sa oficijelnih slika mogu samo da kazem - pa lepe slike, dobar fotograf.

Gikovi su jedini koji kupuju Nexus. Ja ne znam nikoga ko nije tech freak da ga zanima Nexus linija telefona, svi nose Samsung, LG ili Apple. Obicnim korisnicima ne smeta nesto sporiji rad telefona, oni to ni ne primecuju.

Gikovi su jedini koji kupuju Nexus. Ja ne znam nikoga ko nije tech freak da ga zanima Nexus linija telefona, svi nose Samsung, LG ili Apple. Obicnim korisnicima ne smeta nesto sporiji rad telefona, oni to ni ne primecuju.
Kupuje se nexus zbog redovnom updatea i cistog androida. Niko ne kupuje nexus sto ga voli tj. izgled, karkateristike, kvalitet komponenti...to je cinjenica. Krenem od sebe pa na dalje.

Au koliko se ne slažem, generalizacija ...

14-1.jpg

Koliko vidim po netu osim veličine problem će biti i cena koju Motorola forsira :)

Znaci ostaju pri toj ceni,ako tako bude nece se naprodavati ,ali verovatno kao sto ranije rekoh nece se ni uzbuditi previse
Odlicna slika ahahaha

Vrh Dno